Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ZOMO JAKA TO BYŁA ORGANIZACJA |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ZOMO JAKA TO BYŁA ORGANIZACJA |
W 1927 roku na przystani zbudowano kilkumetrowej wysokości skocznię do skoków do wody. Dnia 17 lipca 1927 r. odbyły się zawody w skokach do wody, nurkowaniu i pływaniu. W pływaniu na dystansie 1500 m. wygrał W. Szeligowski w czasie 15 min. , a drugi był uczeń B. Żarin z Gimnazjum im. T. Kościuszki. Startowało dwunastu mężczyzn. Wśród pięciu startujących kobiet na tym dystansie pierwsze miejsce zajęła uczennica E. Zacharewiczówna z Gimnazjum im. M. Konopnickiej w czasie 21 min. . Na dystansie 100 m. wygrał również W. Szeligowski w czasie 1 min. 14 sek. przed Żarinem. Różnica na mecie między kilkunastoletnim uczniem, a zwycięzcą była niewielka. W nurkowaniu na dystans i na czas triumfowali bracia Masłowscy. W skokach do wody z wysokości 1 m. i 3 m. najpiękniejsze ewolucje wykonał Jerzy Remiszewski, późniejszy wielokrotny mistrz Polski w tej dyscyplini Studia Łomżyńskie nr VII.................................cdn. ....................................... Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Wlasnie Ptysiu91... jak wiekszosc tu zauwazyla, to jestes glownym trolem na tym forum i wchodzisz tylko zeby pisac glupoty... Co wiecej, tak przy okazji zauwazylem, ze w zwiazku z moim postem o sledziku, polazles na tamto forum i juz zdazyles narobic balaganu... Ptysiu... ja Cie prosze odpusc sobie i nie rob mi qrwa wstydu chociaz na tamtym forum, chociaz podejrzewam, ze tam po prostu dostaniesz bana i nikt sie z Toba nie bedzie cackal tak jak tutaj.
|
|
Wsiądź w nocny pociąg, kilka godzin i będziesz w Warszawie...... Potem z rana w autobus i pospacerujemy jutro po cmentarzu ... :))
|
|
...Krakowiaczek, ci ja. Po czem majtnął przed tą uroczą dwójką swoją słanną czapką z pawim piórem i powiedział: ściemka wszystkim
|
|
Nie wiem buraku
|
|
Daleko.. Zbyt daleko..:(
|
|
Sura: w Nowogrodzie za cmentarzem prosto i w prawo(najprawdopodobniej, bo dawno tam nie byłem). okolo kilometra drogą, a pozniej 100 metrów w las, na prawo. co wygrałem ??? Nasza
|
|
Browara, królestwo za waszego browara...
|
|
Przecie buraki są dobre! Z zasmażką zwłaszcza! :D -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Nie wiesz buraku i nigdy się nie dowiesz. Nie mam zamiaru tłumaczyć się tobie co tam robiłem i ile lat mieszkałem. A już twoje wyznanie żeś łomzyniak? Chyba taki z ciebie łomżyniak jak z mysiej p...dy gwóźć.
|
|
no musi jebac kurwów punków
|
|
I tam pozostań analfabeto. Na wieki wieków amen.
|
|
Postać główna Ptysiu Reżyser : Markac Scenariusz: Forumowicze :) DzieFFczyna Ptysia- Alllinka na to wyglada :) hehe Dorzucili swoje 3 Grosze: Amsterdamus Pontifex Mal Carmello MrS Lalka *fLoorek* BigL peter Domino Jantar hauzer Malachit kiler tyku hooltay malutka_891 kamilo Reaper NiemoralnieNormalna goostav Iwiele innych osób :)
|
|
IDIOTA ze mnie i to prawdziwy;) dopiero teraz spostrzeglem ze mecz jest w niedziele;) tak to jest jak sie nie wie dokładnie i nie czyta sie ogloszen;) to jednak bede na meczu LKS GORA!!! JAKI WYNIK TYPUJECIE? JA stawiam na 4:0;)
|
|
Jak to co mnie ugryzło? Oczywiście zespoły napięć:) Oko na szczęście sklęsło i pod wieczór nie musiałam chodzić w okularach - zatem to nie jęczmień. Teraz mam nowy zgryz - zainfekowany komputer i to chyba poważnie. Po włączeniu znikają mi z pulpitu wszystkie ikony, a komputer muszę włączać "na chama". Jedyne co se mogę włączyć to Internet. Natomiast co do filozoficznego podejścia do życia to mam je wpisane w ryzyko życia. A im bardziej w nie wnikam, tym bardziej chwytam dni. Chociaż nie, to one mnie chwytają, a ja płynę i staram sie nie zgubić kierunku. ps. podkurek za mocny na sen, a kakałko zwiększyło mi wagę, Ptysiu, zresztą ptysie też. pozdrówko - A.
|
|
ŁKS jest teraz na pozycji lidera z dorobkiem 37pkt tym samym wyprzedzając o 11pkt Mazowsze Grójec, a więc czy na stadnionie przy ul. Zjazd w niedziele padnie wygrana, remis a nawet porazka to ŁKS dalej będzie miał lidera jesieni. potem juz tylko runda wiosenna (decydująca) i byc moze ŁKS pobije rekord i zakonczy sezon bez ani jednego przegranego meczu. VS ŁKS Łomża -------- MZKS KOZIENICE niedziela (6.11) godz. 13:00 jak to juz jest tradycją na Zjezdzie to ŁKS odniesie kolejne zwyciestwo, a zapraszam szczegolnie gdyz to moze byc ostatni mecz Rafala Boguskiego, ktory byc moze od nastepnej rundy przejdzie do Wisly Krakow, zapraszam ze wzgledu na oprawe meczu, ktora powinna byc jeszcze lepsza niz ta co byla na meczu z Wigrami. Pozdrawiam i do zobczenia w niedziele! angella
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |