Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
LPR .....a sekty. |
Akurat propozycja budowy pomnika nie jest chyba na czasie. Jest zapewne wielu ludzi do uhonorowania, w tym niew±tpliwie i Roman Dmowski. Kto jednak sfinansuje jakiekolwiek tego typu przedsięwzięcie. W tej chwili wielu ludzi w Łomży jest na skraju nędzy. Zamiast erygować kolejne obiekty kultowe, (które zapewne kolejny raz podziel± opinię publiczn±) lepiej pomy¶leć o wspomaganiu tych, którzy chc± podj±ć próbę działania na własny rachunek. Nie s±dzę w kazdym razie, by ¶rodki publiczne mogły być na taki cel używane. Chyba, że wraca moda na igrzyska zamiast chleba. Te zawsze skutecznie tumani± ludzi. zwłaszcza przed wyborami. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: LPR .....a sekty. |
Tak pomnik Kartofla już mamy gdzie¶ w Polsce. Czym¶ sie niech Łomża wytóżni i wytawmy pomnik za skromne ¶rodki z uwagi na kwestię poruszona przez Tadeusza, np dla Mućki, Bociana naszego, Dziury na Polskiej Drodze itd. Będ± przyjeżdżać wycieczki. Będzie Łomża sławna.
|
|
To mi się wła¶nie podoba w Łomży. Każdy ma receptę na wszystko. A może wspólne patrole Straży Miejskiej i Policji już s±. Dowiadywała¶ się Majko w tej sprawie. Może warto zadzwonić do Komemndanta Straży Miejskiej 216-28-05 wew. 225 i spytać w tej sprawie. <br>Zadzwoń i sprawdĽ. <br>A co do wyższych zarobków to jest takie przysłowie, że "apetyt ro¶nie w miarę jedzenia". WeĽ pierwsz± lepsz± gazetę ogólnopolsk± i poczytaj, że największe korupcje s± na stanowiskach, gdzie zarobki s± nieosi±galne dla zwykłego ¶miertelnika.<br> My¶lę, że praca w policji jest powołaniem. Jeżeli będ± tam trafiać ludzie, którzy będ± t± prace traktować jako swoje posłannictwo, przypadków o których piszesz będzie coraz mniej. Proszę pamiętać, że w policji tak jak w każdej zbiorowo¶ci ludzkiej trafiaj± się przypadki żle pracuj±cych lub pracuj±cych z przypadku ludzi. Jednak to nie powinny być wyznacznikiem naszej opinii o pracy policji.<br> Popatrzmy na nasze łomżyńskie podwórko. Faktem niezbitym jest, że wykrywalno¶ć wzrosła w sposób zdecydowany. Nie będę podawał cyfr bo nie o to tutaj chodzi. Wzrost wykrywalno¶ci powioduje spadek ilo¶ci popełnianych przestępstw. Jest to mechanizm dosyć zależny.
|
|
zwracam honor, jeżeli s± takowe patrole. Ja ich nie widziałam...
|
|
Każdy ma prawo być lokalnym patriot±... --------------------------------------------- Lukasz
|
|
Ależ ja nie mam nic przeciwko! :) ...usmiecham się przecież, pewnie znów za dużo cynizmu w moim u¶miechu (jak to mówi moja dziewczyna), ale nie miałem na celu nikogo urażać. Przepraszam, je¶li zadałem pytanie w sposób nieodpowiedni. :))) Chciałem się dowiedzieć co Łomżynianka robi w KPRMie? :) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Spadochroniarz skacze, ale niestety żaden spadochron mu się nie otwiera. Spada jak kamień i..zaczyna się modlić: Boże, uratuj mnie to nie będę zdradzał żony, pił wódki, latał za babami i będę prawie ¶więty! Bóg wysłuchał chyba jego pro¶by, bo delikwent waln±ł w stóg słomy, przebił go, ale wyłazł cało. Stoi więc i otrzepuj±c się powiada: -Dziękuję ci Boże za uratowanie, a z tym co obiecałem to wiesz...człowiek w stresie różne rzeczy wygaduje! Cypi
|
|
http://www.joemonster.org _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Okolice Łomży s± super - potwierdzam to co napisał Kefas, ale z czy wiesz co będziesz robiła jak zechcesz zmienić pracodawcę? zastanów się nieco wcze¶niej.... pozdrawiam cz
|
|
Co myslicie o Agencji Informacyjnej. Miała by skupiać tych wszystkich, którzy czego¶ poszukuj± i tych którzy co¶ mog± dać . ? Proszę o kilka zdań . --------------------------------------------- Lukasz
|
|
103,6 maj± interesuj±ce informacje lokalne. Widz±c wyniki słuchalno¶ci, to słucha ich do¶ć dużo, chyba najwięcej w Łomży. Ja słucham trójki, choć now± ramówk± trochę mnie zawiedli.
|
|
Nie ma jednostki , która by informowała cał± społeczno¶ć miejsk±. Powinny to robić radio i TV. Ale jak narazie nic z tego nie wynika , a raczej sprawa idzie w zupełnie innym kierunku. Cypi
|
|
... aż się łza w oku kręci, że następne dopiero za rok. ps. Może spotkanie opłatkowe w grudniu zrobimy?
|
|
Dlaczego JA,wierna uczestniczka debat na FORUM maj±c 19 lat nie jestem zaproszona na imprezę ???? Chyba się z Kochanym Forum Pożegnam! Z wyrazami uznania za pomysłowo¶ć w zjednywaniu sobie ludzi: Cypi
|
|
A poprawiny... Nie podarujemy chyba tego Markowi M. Wszak powinien podlizać się loży szyderców.
|
|
Panowie! Mam dla was propozycje we¶cie od siebie meila zreszt± napewno już macie i opowiadajcie te swoje bajeczki dla siebie, nie uprawiajcie tu "wielkiej polityki". dziwj± mnie słowa "qufer": "niech wszyscy przeczytaja" i co z tego, oni może nie chc± was czytać, tych niby m±dro¶ci, a po drugie wy i tak piszecie tylko do siebie :))). Mniej filozofii więcej konkretów. Z góry dziękuje space
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |