Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
List otwarty do młodych |
Takie życie szkoda że żadna firma zewnątrz niechce wybudować fabryki albo coś a nie nuda no cóż Łomża nie ma surowców to nic tu nie powstanie nawet piachu w Łomży nie wydobowują tak jak w Suwałkach to by może Atlas Klej OK by powstał hehe **** I DZIURA TO ŁOMŻA !
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: List otwarty do młodych |
Widzisz. Tak sie sklada, ze Zajkowski byl tylko prezesem Babu. Wlascicielem byla spolka z Czestochowy. I to oni decydowali komu sprzedac a komu nie. A poza tym, ktora z lomzynskich firm moglaby kupic cala siec radiowa? Bo gdyby mozna bylo kupic tylko Bab cos mi sie wydaje, ze zostalby w lomzynskich rekach. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Dwa spostrzezenia na powyzszy temat, ktore nacisnely mi sie na mysl z ostatniej wizyty w Polsce, jedno dosc pozytywne, drugie nie za bardzo, to: 1. Zaraz po wyjscia z samolotu pamietam jak szepnelem to zony: "Alez tu pala!" Tzn. widac bylo palacych na kazdym kroku; palili starsi i mlodsi; kobiety i mezczyzni, ale najbardziej razilo mnie mnostwo niedorostkow z papierosami w zebach. Dla porownania, tu w moim zakladzie na 110-ec osob tylko 7-em jest palacych. Mozna to latwo sprawdzic bo moga oni to robic tylko w specjalnie skonstruowanej na ten cel na srodku parkingu 'budce'. Nie ma tu mowy o paleniu w biurach, restauracjach, nie mowiac juz o szkolach, szpitalach, itp. A jak juz kiedys troche zartobliwie napisalem na tym Forum: w Polsce to tylko w kosciolach i stodolach palenie jest zle widziane. A wiec, na pewno nasz kraj ma duzo do zrobienia w tym kierunku. 2. Bardziej mile spostrzezenie to te jak bardzo szczupla i wysportowana jest polska mlodziez; tak dziewczyny jak i chlopcy, a szczegolnie w miastach. Gdzie tam jakis problem z tusza? Przyjedzcie to Stanow, to wtedy zobaczycie jak wielka roznica dzieli nasze srodowiska pod tym wzgledem. Jedynie gdzie zauwazylem ludzi troche 'przy kosci' to na wsi i to tylko wsrod starszych kobiet, ale nie spostrzeglem nawet jednego jakiegos przeogromnego grubasa, jakich tu mozna spotkac na kazdym kroku. Oczywiscie, to tylko spostrzezenia i opinia jednej osoby i to z dosc krotkiej wizyty. Na pewno inni maja inne mniemanie. Duzo sie ostatnio mowi i nawet probuje sie cos robic w sprawie tej plagi, ale mimo tego sytuacja tuszy w Stanach nadal sie pogarsza. Po prostu tragedia. wychu
|
|
:D Syrenka "sycylijka" z silnikiem Posche to jest to! Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
OOO! Właśnie usłyszałam brzdęk ołówka o podłogę! :D Ryskago, czym smarowałaś ołówek? :) Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Aby reprezentowac jaki poziom trzeba miec kase, aby miec kase trzeba miec reklamodawcow (z kasa) aby miec reklamodawcow trzeba miec sluchaczy itd... Powiedzmy sobie szczerze ze mala rozgłosnia radiowa nie ma szans utrzymania sie samodzielnie na rynku.
|
|
;-) kurde szczur mi chodzi po parapecie :O
|
|
potrącić niewinnego człowieka etc. "Tańcowała Marysieńka z Wickiem wybiła mu cztyry zymby cyckiem.." - znacie to?? A reasumując: Są różne gusta i guściki, na szczęście! :D rudy błazen z druhem
|
|
no tak ty się lenisz a my tu ciężko nap.... Darek z AT-P
|
|
;-)
|
|
Tak juz musi sie dziać :D
|
|
Stacja na Poznańskiej przy Urzędzie Celnym, benzyna i gaz - przez parę lat praktycznie bez problemów- polecam. Kolega tankuje gaz na Legionów przy Kamińskim i też chwali sobie, ponoć zero problemów, ale ja nie testowałem. rudy błazen z druhem
|
|
hahaha<spoko> Ryska, dobre:-)
|
|
"Piersi" to zespół muzyczny, więc tak bardzo znowuż nie odbiegliśmy..:)
|
|
Cycki były, to może teraz coś o pośladkach? Proponuję, aby wszystkie forumowiczki zrobiły sobie zdjęcia pośladków i umieściły tutaj. Jutro, tj. na Walnym Zgromadzeniu Forumowiczów zgadywalibyśmy, które są czyje. Służę miejscem na serwerze... ;-) rudy błazen z druhem
|
|
Zwracam się do osób które będą mieszkały w nowych blokach budowanych przy ulicy Ks. Janusza I przy SP nr 9. Może warto stworzyć miejsce w internecie do wspólnych debat na temat naszych mieszkań? Bloki są jak widać na razie w fazie parterowej – dwa i pozostałe dwa chyba jeszcze brak chętnych. Widziałem i śledziłem forum internetowe wspólnot mieszkaniowych na nowych osiedlach warszawskich i wiem, że takie miejsce wymiany opinii pomagało załatwić wiele spraw. Wiemy że ciężko jest się zebrać o konkretnej godzinie wszystkim właścicielom mieszkań, a internet daje taką szansę „spotykania” się w jednym miejscu. Takie forum byłoby miejscem do wymiany zdań na wszelkie tematy przykładowo: związane z zakupem, planowaniem otoczenia bloków (raczej już wniosków do inwestora o zmiany), stanem technicznym budynków, jakością wykonania, odbiorem technicznym, dzielenie się pomysłami na aranżację wnętrz, problemami nowych spółdzielców itd. Może warto już się zastanowić nad kwestią wychodków dla psów, żeby uniknąć „zasłanych” chodników psimi odchodami? Może kogoś interesuje zadaszenie parkingu między blokami – tanim kosztem można postawić taką wiatę na cały parking? Co z kwestią monitoringu przez kamery wobec niezrozumienia władz miasta? A może ktoś z nowych właścicieli ma miejsce na swojej stronie www na umieszczenie takiego forum? Czy SM Perspektywa ma własną witrynę? Może władze spółdzielni stworzą miejsce dla swoich wszystkich członków do dyskusji o bieżących sprawach – nie koniecznie skargach. W końcu taka nowoczesna SM a brak własnej strony www – chyba muszę lepiej poszukać bo niedowierzam? Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
A jeśli idzie o utwory śpiewane i zgodnośc z tematem, to bylo jeszcze takie coś: "Dudek siedział na dachu i spoglądał przez lupę wtem się księżyc odwrócił i pokazał mu du... ...dek siedział na dachu..." etc.
|
|
... i zapłaci naturą ;-)
|
|
hehe Kudłata nie będzie tak źle ... dobre piwko nie jest złe ;) Pozdrawiam
|
|
Vlad wierzę;-) jeżeli powoływać się na mentalność narodu polskiego,to jest bardzo duże prawdopodobieństwo,że piwko,tak jak kiedyś vódzia scala w jedność mniejszości regionalne:P Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
http://www.karpuz.com/hayvanlar/lama.jpg Poproszę o zdjęcie lotokota :]
|
|
Chcę smerfetkę
|
|
Ej no dobra ja się w to nie bawię, bo nie nadążam... Idę sprzątać:P
|
|
Kto ma internet z Nordcomu i mógłby sie wypowiedzieć ?? bo u mnie chodzi nędzie a z gierkami po internecie to marzenie -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
http://www.wildhorsebooks.com/Plans/Collin's%20Plans/Hearse.JPG
|
|
Hehe pomysł okiej:) Jeszcze tylko,żeby nasi włodarze zrobili coś z tym ,aby w Łomży nie kończyły się tory to już wogóle będzie suuuuper:D Nasza
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |