Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prawybory w Lubline i Warszawie |
...no a nie potrzeba nowych ludzi? Ciekawe, że kto¶ dostaje propozycję pracy w Łomży? Musi być albo do odstrzału, albo do wyci±gnięcia czego¶ ponad resztę, czyli fachowiec. Twoja decyzja. Napisz jak± podejmiesz.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prawybory w Lubline i Warszawie |
Powiem krótko. Co¶ napewno da się zrobić. Nie koniecznie zbyt musi być w łomży, raczej na południu polski. Może jaka¶ produkcja ?. Mam pewien pomysł ,ale nie chcę go zdradzić ! . A nawet agencja Informacyjna. Podawanie do ludzkiej wiadomo¶ci spraw z życia łomży, możliwo¶ci dotacji itd. Problem tylko ,kto za to zapłaci . ?? . Zbych
|
|
Nie trzeba dużu włożyć, ale musiałoby się tym zaj±ć miasto! Na stronie WWW urzędu miasta można takie informacje umieszczać, poza tym np. tablica w urzędzie miasta..... tylko jeszcze pozostaje problem poinformowania ludzi, że mog± wła¶nie tam znajdowac takie informacje.
|
|
Z moich informacji wynika, ze 4lomza przygotowuje już oczekiwany informator biznesowy. Problem poważniejszy tkwi w mentalno¶ci ludzkiej. W pierwszeij kolejno¶ci trzeba przełamać niechęć lub obawę korzystania z tej technologii informacyjnej w¶ród tych uzytkowników komputerów, którxy traktuj± je jako maszyny do pisania lub kalkulatory. Ale to wdzięczny temat i liczy się dobry przykład. --------------------------------------------- Lukasz
|
|
Nie wiem w pełni dlaczego, ale Twoje posty wpływaj± na mnie bardzo negatywnie. jestem człowiekiem spokojnym i opanowanym, ale po przeczytaniu takiego tekstu dostaję białej gor±czki. O co ci chodzi? Przepraszam, ale nie mogę..... zachęcasz, czy zniechęcasz...? ....pewnie przedstawiasz obiektywny obraz..... :) ....jak zwykle.... > czarny Teatr Sivina (jest to bardzo ciekawa forma przekazu,bo to > teatr cienia i ¶wiatła). mam nadzieję, że jeszcze istniej±, ale niestety już dawno nic o nich nie słyszałem... > i mamy bardzo dobre piwo produkowane przez nasz Browar Łomża. ....mieli¶my bardzo dobre piwo, ale w ci±gu ostatnich kilku lat "troszeczkę" się popsuło.... nie chcę zgadywać czyja to jest wina, ale faktem jest, że smak nie jest ten sam, a piwo w sklepach stoi i nie za bardzo się sprzedaje..... ...jedynie patriotyzm lokalny ( :) który jest zreszt± bardzo silny) i czasami cena sprawia, że bywa jeszcze kupowane..... > (Boiska do kosza ,nogi ,korty tenisowe z nawieszchni± tak± jak± stosuje > się w USA i Skate Park). ...jak widać takie nawierzchnie stosuje się także w Polsce..... i nie tylko w Łomży, nikt tu amerykanom nie wykradał technologii..... s± stosowane także w Europie zachodniej i wschodniej, w Azji, Afryce i na Australii..... taki standard..... ...nie tylko w USA i Łomży.... > Jednak mimo tych plusów jest jeden minus bardzo wielki,który > powoduje,że Łomża upada.To bezrobocie sięgaj±ce ok.30 % w mie¶cie > 65 Tysięcznym to wielka plaga,która powoduje,że ludzie st±d uciekaj± do > większych o¶rodków.Lecz może to się trochę zmieni ,bo może będzie szła > przez Łomżę obwodnica Via Baltica ,Jedak by tak się stało to na Via > Balticę potrzeba zgody władz państwa,a narazie takiej nie ma. Ale kto wie > może ona będzie. A bezrobocie dzięki temu zmniejszy się tu trochę. tak...... Via Baltica....... panaceum..... jedyny lek na bezrobocie..... ...a kto nam przeszkadza? ...władze państwa.....! .....łobuzy w Warszawie nie wydali zgody na budowę autostrady..... pewnie jakby wydali zgodę, to człowiek Jarota wraz z kolegami wybudowaliby j± nam..... ....a wtedy przywieĽliby nam miejsca pracy..... !!! Via Baltica - lekiem na wszelkie zło.... > Więc rozważ te argumęty dobrze.Zastanów się czy naprawdę warto ci tu > przyjechać .Pomy¶l czy to nie będzie pomyłka twego życia. ....a Ty pomy¶l czy nie jest pomyłk± Twego życia, że tu jeszcze jeste¶....!? ...może powiniene¶ wyjechać.... > P.S. W Łomży bardzo nie lubi się ludzi z Białegostoku .Po prostu my ich > nienawidzimy. Jest to spowodowane zaszło¶ciami historycznymi i > ambicjami. Je¶li jeste¶ z innego miasta to swobodnie nie masz czego się > obawiać. Napewno przyjmiemy cię dobrze i życzliwie.Tak więc zapraszam. ...a gdzie chrze¶cijańska miło¶ć....?????? "Po prostu ich nienawidzimy"????? ....jakim prawem wypowiadasz się w moim imieniu i w imieniu moich znajomych.... ja nikogo nie nienawidzę!!?! ....(nawet Ciebie).... odważyłbym się nawet stwierdzić, że kocham wszystkich..... czy to będzie miło¶ć ludzka, rodzicielska, przyjacielska, czy tak jak się kocha biednego zbł±kanego psiaka.... ale kocham..... ...oprócz znajomych w Łomży mam też wielu m.in. w Białymstoku..... mam tam też rodzinę...... podejrzewam, że wielu Łomżan jest w podobnej sytuacji..... a Ty mówisz o nienawi¶ci...???? ....rozumiem, że można mówic o niechęci na my¶l o historii współpracy naszych miast, czy zachowaniach kibiców piłkarskich, ew. układów i traktowaniu Łomzy przez zarz±d województwa..... ale nienawi¶ć Łomżan do Białostoczan......????? ...ciekawe..... je¶li dowiesz się, że urodziłem się w Białymstoku, a w Łomży pojawiłem się dopierow wieku 2lat.... wy¶lesz na mnie jak±¶ LPRowsk± bojówkę....??? Pozdrawiam Piotr
|
|
A dlaczego nie bierzesz pod uwage jeszcze 97,5 ? no ale skoro chodzi ci o te katolickie radia to kazde ma swoich zwolennikow i to chyba dobrze, ja wole posluchac sobie rmf fm ale nawiasem mowiac jak to nazwales numerycznie jak na lomze to te dwa a nawet trzy w zupelnosci wystarcza. Bo jak ktos sobie chce posluchac muzyki to wlaczy 97,5 fm , jak ktos chce posluchac muzyki pomodlic sie i dowiedziec sie co sie dzieje w lomzy i poza lomza to wlaczy 103,6 fm, a jak ktos chce posluchac muzyki , polityki, polityki i polityki to wlaczy 88,8 fm . Jeszcze jest chyba 87,9 fm ale nie mialam okazji posluchac i podsumowac programowo :)) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
103,6 :)))) Zbych
|
|
Panie Jarota Jako urodzony w Łomży protestuję przeciwko szowinizmowi w pana wydaniu. Tak ogólnie ludzie dziel± się na madrych i głupich = otwartych na inyych i zamkniętych w sobie itd.itp. Łomżyniacy za¶ dziel± się na tych, którzy swoje miasto wzbogacaja materialnie i duchowo oraz na tych, którzy go kompromituję i okradaj±. Bedzie pan łaskaw TERAZ dokonać autooceny. Mam nadzieję, że się pan opamięta. Kubusz
|
|
Ja też wole 87,5 . Dobra muza . Czasem też co¶ innego jak 103,6 FM. Dobra muza i trochę wiadomo¶ci. Radio 88,8 to tylko z przymusu. S± z reszt± strasznie drodzy jesli chodzi o ogłoszenia. Już taniej jest dać co¶ do Radia Maryja i czekać na efekt niż do 88,8 :(
|
|
> Kefas spoko !. > - dyżurny temat - bo jest w miarę spokojnie ? > - nie ma żadnych gło¶nych spraw w mediach ? > Popatrz co się dzieje skrobanek nie ma, a rodzi się coraz mniej dzieci. Nie rozumiem. Może Ľle sformułowałem swoj± wypowiedĽ. Może za mało ogl±dam telewizji, za rzadko słucham radia. Ostatnio nie słyszałem (Ja) za wiele w tym temacie. nie mam dostępu do statystyk urodzeń i skrobanek (tych legalnych i nielegalnych). > Przepraszam, że zapytam jeste¶ koleg± partyjnym Pana A.J. > Jeżeli tak to ... szkoda słów. A ja mam pytanie na jakiej podstawie tak s±dzisz? Od razu dodam, żeby nie było w±tpliwo¶ci, że nie jestem niczyim koleg± partyjnym! Jeżeli czego¶ nie wiesz, albo masz w±tpliwo¶ci - najpierw zapytaj, a dopiero potem wydawaj s±dy. > I głosowało aż 7 osób. I Ty od razu pomy¶lałe¶, że ja chcę kogo¶ do czego¶ przekonywać...??? Pokazałem tę sondę, wła¶nie po to żeby pojawiło się więcej głosów! > Temat jest. Na dzień dzisiejszy przecież Pan Lepper zapowiedział > blokowanie kraju. A jaki to ma zwi±zek z t± sond±? Że niby jakby aborcja była legalna ładnych kilka lat temu, to nie byłoby dzi¶ Leppera? :) Cypi
|
|
Wróciłem tu by mieszkać na stałe w Łomży (chyba, żeby co¶ się zmieniło) dwa lata temu. A przed chwil± pojawiła się taka my¶l - co prawdziwi Łomżyniacy (ukłon w kierunku AJ) i prawdziwe Łomżynianki mog± powiedzieć o swoim życiu seksualnym? Czy jest udane? Co w Łomży i w jej okolicach wpływa na nie pozytywnie, a co negatywnie? Czy s± jakie¶ szanse poprawy złego stanu rzeczy, ewentualnie może czychaj± jakie¶ zagrożenia na szczę¶liwie używaj±cych rado¶ci seksualnych? Jakie ciekawe miejsca na łonie natury można znaleĽć w okolicy Łomży, czy takie s±? Którzy znani mieszkańcy Łomży s± najprzystojniejsi i najpiękniejsze? Którzy s± najbardziej podniecaj±cy? Czekam na opinie! Pozdrawiam! Kubusz
|
|
http://wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=909439&dzial=bib0008" gazeta w białymstoku podała, za Panem Wojewod± Łomżyńskim (co prawda byłym, ale...), ze Via Baltica bedzie przebiegała przez Białystok, a nie przez Łomżę. Kiedy¶ minister Pol twierdził, że choć dłużej, to przez Białystok będzie taniej. Ciekawy jestem, czy brał pod uwage to, że przez biebrzańskie bagna, aż na połowie tego odcinka trzeba bedzie wybudować estakady. ... a swoj± drog±, ciekawe co na to ekolodzy. cz
|
|
Buuuuuuuuuuuuuuuuu, sie rozpłacze w sumie..... --------------------------------------------- Lukasz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |