Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
CZy redaktorzynki maja zaswiadczenie o poczytalnosci?? |
Wypadki śmiertelne: Liczba wypadków śmiertelnych znacznie by się zmniejszyła, gdyby zerwać cały asfalt, potem porobić półmetrowe dziury co metr a zimą drogi takie polewać wodą. I zamknąć połowę dróg... żeby korki były... Bo jak samochody stoją to wypadków nie ma.... Co chcialem przez to powiedzieć ? Ano to, że robienie statystyk z pominięciem celu głównego, którym jest wygoda mieszkańców, jest lenistwem, ignorancją i głupotą. Mieszkańcom jest wygodnie, jak dojadą do pracy, szkoły lub sklepu szybciej niż wolniej. Jak ruch tranzytowy zamiast smrodzić i hałasować 20 min będzie smrodzić i hałasować 10 minut. A wypadki śmiertelne ? Rzecz naturalna. Były i będą. Bo jazda nie jest TYLKO grą o życie. Jazda samochodem jest grą o życie ale także o szybkość. Jaki z tego morał ? Ano taki, że jeśli komuś zależy na szybkości to na złej drodze może ją uzyskać jedynie z narażeniem życia. Na dobrej drodze (n.p. równa wielopasmówka) podobna szybkość byłaby s p o k o j n ą j a z d ą.... P.S. Ronda typu "beret" tylko tamują ruch.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: CZy redaktorzynki maja zaswiadczenie o poczytalnosci?? |
Ola**.miałam całe życie psy.ale sie przeprowadziłam i chce pieska najbardziej chciałabym amstaffa ale jakiegoś kundelka też pokocham wiec prosze nie isz ze nie jestem gotowa na psa .
|
|
uwielbiam nick załozyciela tematu haha ANTY_ BLM SUPER
|
|
Jak w temacie. Pogrzebalibyście na strychach u rodziców czy dziadków :) Kupię chętnie obiektyw Minolta 70-210 f/4 AF Macro. Wiem, wiem...zaraz się znajdzie kilku odsyłaczy na Allegro. Ale ze względu na to, że obiektywy te mają zazwyczaj 20-25 lat - wolałabym go znaleźć gdzieś tu w pobliżu i mieć możliwość bliskiego się mu przyjrzenia a nie kupowania kota w worku. Zainteresuję się też jakimś używanym tele z mocowaniem do Sony ale z dość szybkim autofocusem ( rajdy samochodowe). Pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |