niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
CZy redaktorzynki maja zaswiadczenie o poczytalnosci??

Wypadki śmiertelne:
Liczba wypadków śmiertelnych znacznie by się zmniejszyła, gdyby zerwać cały asfalt, potem porobić półmetrowe dziury co metr a zimą drogi takie polewać wodą. I zamknąć połowę dróg... żeby korki były...
Bo jak samochody stoją to wypadków nie ma....

Co chcialem przez to powiedzieć ?
Ano to, że robienie statystyk z pominięciem celu głównego, którym jest wygoda mieszkańców, jest lenistwem, ignorancją i głupotą.
Mieszkańcom jest wygodnie, jak dojadą do pracy, szkoły lub sklepu szybciej niż wolniej. Jak ruch tranzytowy zamiast smrodzić i hałasować 20 min będzie smrodzić i hałasować 10 minut.
A wypadki śmiertelne ? Rzecz naturalna. Były i będą. Bo jazda nie jest TYLKO grą o życie. Jazda samochodem jest grą o życie ale także o szybkość.

Jaki z tego morał ?
Ano taki, że jeśli komuś zależy na szybkości to na złej drodze może ją uzyskać jedynie z narażeniem życia. Na dobrej drodze (n.p. równa wielopasmówka) podobna szybkość byłaby s p o k o j n ą j a z d ą....

P.S. Ronda typu "beret" tylko tamują ruch.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: CZy redaktorzynki maja zaswiadczenie o poczytalnosci??

Ola**.miałam całe życie psy.ale sie przeprowadziłam i chce pieska najbardziej chciałabym amstaffa ale jakiegoś kundelka też pokocham wiec prosze nie isz ze nie jestem gotowa na psa .

uwielbiam nick załozyciela tematu haha ANTY_ BLM SUPER

Jak w temacie.
Pogrzebalibyście na strychach u rodziców czy dziadków :)
Kupię chętnie obiektyw Minolta 70-210 f/4 AF Macro.
Wiem, wiem...zaraz się znajdzie kilku odsyłaczy na Allegro.
Ale ze względu na to, że obiektywy te mają zazwyczaj 20-25 lat - wolałabym go znaleźć gdzieś tu w pobliżu i mieć możliwość bliskiego się mu przyjrzenia a nie kupowania kota w worku.

Zainteresuję się też jakimś używanym tele z mocowaniem do Sony ale z dość szybkim autofocusem ( rajdy samochodowe).

Pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org