poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
JarKacz niczym gen. Jaruzelski

A co może Da Grasso dobre, gdzie dają stary żółty ser i żyganie za każdym razem i to nie tylko moje zdanie. A szkoda bo kiedyś była kosior. Diavolo nr 1 w Łomży, Presto jeszcze git.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: JarKacz niczym gen. Jaruzelski

to co oferują łomżyńskie banki trochę się różni od oferty którą znajduje np open fin. sprawdzone na własnej skórze - chodziłam, sprawdzałam, pytałąm a na koniec z ofertą doradcy porównałam. minus za to, że do Białegostoku czy Warszawy się trzeba wybrać chociaż to w skali kilkudziesięciu, a już nie mówiąc o kilkuset tys. i tak się opłaci

Z tego co się orientuję to w Łomży, nie ma w przepisach prawa wyraźnie ustanowionego obowiązku o sprzątaniu po swoich pupilach. Jeżeli się mylę to proszę zamiast się wyżalać lepiej wklejcie treść ustawy dotyczącą tego problemu, lub podajcie link do takich przepisów.
Straszyć i się popisywać to można wśród kolegów i w realu. Myślę, że większe grono wypowiadających się w tym poście średnią wieku nie przekraczają 20 lat życia. Tak dla ostrzeżenia to uważajcie co piszecie na forum, bo może to was sporo kosztować, i odpowiednie służby wyciągną konsekwencje w stosunku waszych emocjonowanych wypowiedzi.
Ja mam psa, płacę podatki z tego tytułu, uważam, że jeżeli nie ma obowiązku to nie będę sprzątał po swoim piesku, bo mój nie załatwia się na chodniku, a na trawniku ma prawo.
A cp do ul. rycerskiej to na niej mieszkam i pieski mniej brudzą niż dzieci , które tu mieszkają i ich rodzice, nawet nie wiecie do którego śmietnika śmieci wyrzucać, idziecie na łatwiznę i do najbliższego śmietnika się wrzuca, a śmietnik jest za blokiem. wtedy wam jest nie wstyd!? albo parkowanie na chodniku na samych środku, to nie jest parking tylko chodnik.

Gizmo, zgadzam się z Tobą. Poniosło mnie w pierwszej chwili, kiedy przeczytałam artykuł, ale po głębszym zastanowieniu dochodzę do wniosku, że masz rację. Urzędnik musiał wykonać robotę, to ją wykonał. Teraz te szokujące dane będą radni wertować "w te i wewte" (tak to się chyba mówi?) i to oni będą debatować, ile to by nauczycielom ( w mniemaniu społeczeństwa- nierobom i pasożytom) poucinać, coby z dobrobytu nie zwariowali.
Z tego co wiem, to nauczycieli w radzie jest chyba czworo: p. Gałązka, p. Śledziewska, p. Haponik i p. Cieślik i to oni powinni reprezentować swoje środowisko i zadbać o mówienie prawdy na posiedzeniach. Tylko że prawda boli i nie sądzę, że będzie się im chciało niszczyć struny głosowe i narażać się przy tym kolegom i koleżankom (ale pewnie się mylę).
Wiesz Gizmo, nauczyciele nie mogą brać udziału w sesjach, bo nie mogą zostawić młodzieży, tak jak np. urzędnik biurka i wyjść z pracy, a poza lekcjami mają tyle na głowie, że często nie wiedzą jak się nazywają (pisałam już o tym- patrz wyżej).

twójPsychiatra- jesteś bardzo skrupulatny (to dobra cecha), ale chyba mnie inaczej zrozumiałeś, niż bym chciała. Miałam na myśli, że jeśli średnie zarobki (wszystkie zawody) w Polsce wynoszą 3165,14 brutto, a przeciętny Kowalski zarabia zaledwie1800 brutto, to nie należy także tych danych o średnich pensjach nauczycieli w Łomży 4335,15zł traktować poważnie. Nauczyciel dyplomowany zarabia brutto 2800 zł, czyli na rączkę niecałe 2000 zł (to regulują przecież przepisy i nie ma co spekulować, wystarczy zajrzeć do umowy o pracę). Trzeba podkreślić, że podane wyżej bogactwo dotyczy nauczycieli znajdujących się w najwyższych widełkach, tj. takich, którzy mają tytuł magistra, wieloletni (10-20 letni) staż w zawodzie nauczyciela, najwyższy stopień awansu zawodowego i którzy już więcej do końca życia nie osiągną. Mianowani, kontraktowi i stażyści zarabiają o wiele mniej. Gdybyś tyle zarabiał też udzielałbyś korepetycji, bo nie starczyłoby Ci nawet na materiały dydaktyczne. Dziwisz się? Nauczyciel z tej pensji kupuje sobie do pracy (!) podręczniki, długopisy, ołówki, gumki, zeszyty, flamastry, brystol. tusz do drukarki, papier, koszulki, segregatory, teczki, itd,). Czy myślisz, że szkoła zapewnia to nauczycielom? Otóż nie!!! Chcesz wystawić uczniowi ocenę- kup sobie długopis, he he! Dziwisz się, ze trzeba dorabiać?
Zgadzam się z Tobą, że nauczyciele nie zarabiają marnie. Marnie to najniższa krajowa (1.386 zł brutto, tj. okoł0 1000 na rączkę). No, mają nieco więcej (HURRA!). Ale na litość boską, nie lansujmy obrazu nauczyciela, co to pracuje tylko 18 godzin tygodniowo i zarabia prawie 4500 zł!!! Kiszki się w brzuchu przekręcają.

Ludzie myślmy logicznie. Proszę Was o to wszystkich. Także radnych.
PROSZĘ Was Radni: zanim zabierzecie głos na radzie dotyczący cięć w oświacie, to pomyślcie choć przez chwilę logicznie: co wpływa na tak wysokie średnie. Bo na pewno nie wynagrodzenie nauczycieli.

Obejmują Was wszystkich matczynym ramieniem i dziękuję za dyskusję.
matka2

szczerze wam powiem w łomży to jedna wielka zwała w telepizza kazda pizza smakuje prawie tak samo dagrasso no no jeszcze jeszcze diavolo juz mi sie przejadło, chili pizza bleee jak dla mnie zamiezam sie wybrac do osteri pizzeri cos slyszalem ze taka tam dobra ale jeszcze zobacze

fajnie by było jak by się rodzice zainteresowali co robią ich dzieci, między blokami i pod balkonami? te pomalowane, pomazane ściany, pogreźdane chodniki, palą małolaty papieroski i śmiecą do okoła. Trawnik z tego co się orientuję to nie plac zabaw, więc dzieci nie powinno tam być.

ciekaw jestem jak sie ksztaltuja zarobki ochroniarzy w lomzy , zwlaszcza w firmie purzeczko.
moze ktos przedstawi widelka, osoba z licencja, pozwoleniem na bron i znajomoscia walki (czarny pas). ile moze miec w lomzy wynagrodzenia?

chłopie to lepiej do łopaty idz tam ci więcej zapłacą
na biedronce kolega się cieszy po dostał 7brutto po kilku latach
a w grupie interwencyjnej z bronią to najniższa pensja
nie liczy się to że masz tam jakieś pasy w sztukach walki, że jestes sprawny i dobrze wyglądasz itd
zobacz kto tam pracuje? starcy i inwalidzi w przeważającej ilości
liczy się grupa inwalidzka, emerytura i duże ucho
przecież firma p...o to zpchr

he he he co ty chłopie piszesz ja pracuje tez w ochronie
konwoje po 1000km z bronią prowadzam za 1300na ręke

za 13-20zł to firmy przejmują imprezy masowe pod ochronę z czego pracownik ma 10zł za godzinę takiego meczu

heh wystarczy spojrzec na ogłoszenia o pracę firma lider za 5zł na godzinę z licencją!
w ochronie normalnością stają się umowy zlecenia.Pracownicy pracują po 240godz by zarobić te 1500zł
więcej wart jest inwalida i emeryt bo za nich łomzynskie zpchry mniejsze składki płacą takie realia!

haha kumpel byl i zachwalał pomogła mu w cieżkiej sytuacji haha

Bengal to ty ???

Prawda jest taka, że nasze miasto jest za małe żeby policja mogła normalnie funkcjonować. U nas zwyczajnie nie ma na czym wyrobić normy bo jest za spokojnie. W zasadzie to powinniśmy się z tego cieszyć. Niestety ale komenda główna policji wymaga statystyk...

Dalej śmieszne tłumaczenia ludzi którzy nie potrafią się schylić. Dalej srajcie na dywan.
A po trawniku można chodzić i się na nim bawić. W zeszłym roku w maju zniesiono mandaty.

Panie WT Grzymała pisze Pan:

"Wśród radnych V kadencji jest wielu wiernych kibiców i wcześniejszych działaczy Łomżyńskiego Klubu Sportowego, a zdecydowana większość to jego sympatycy.
Rada wielokrotnie zajmowała się sprawami ŁKS, w tym w zakresie rozwiązania jego problemów finansowych"

Jeśli było tak dużo tych "wiernych kibiców i sympatyków" to proszę napisać jaką kwotą wsparliście ŁKS i co zrobiliście Wy radni poprzedniej kadencji dla tego Klubu?

"Osobiście spotykałem się z Zarządami Klubu, w tym ostatnio w połowie lata 2010 uczestniczyłem w mediacji pomiędzy Zarządem i kadrą trenerską ŁKS, a Dyrektorem MOSiR dotyczącej rozładowaniu powstałych we wzajemnych stosunkach napięć. "

Uczestniczył Pan w mediacjach?- i co z nich wynikło? rozładował Pan te napięcia?, zmienił się stosunek derekcji Mosir do wieloletniego gospodarza obiektu na ul. Zjazd 18?

"Jednak pragnę zauważyć, że w panującym już od ponad 8 lat porządku prawnym, rola Rady w zakresie budżetowej inicjatywy uchwałodawczej, w tym ustalania poziomu środków na wsparcie klubów sportowych jest mocno ograniczona na rzecz Prezydenta Miasta. "

A to ciekawe, bo takiego samego argumentu o niemożności wsparcia ŁKS-u używał były Prezydent

Weź Pan się nie kompromituj i nie pisz Pan bzdur

Czy może ktoś się orientuje czy w OHP robią w tym roku darmowe szkolenia typu wózki widłowe, komputerowe, prawo jazdy kat C Jesli ktos ma informacje prosze o info.

Mądry gospodarz miasta, wydałby najlepsza opcję dla miasta, to znaczy, kto by chciał licencje na handel alkoholem, by ją dostał i by musiał zapłacić za licencje do kasy miasta. Jaki tego skutek? niech wszędzie powstają sklepy z gorzałką, 200, 300, 500, itd., kasa z koncesji wpadnie do miasta na np sport młodych lub leczenie alkoholików, minie pół roku i większość z tych sklepów zbankrutuje z powodu za małej konkurencji, a kasa która już wpłacili będzie w kasie miasta. Zrobić trzeba wolny rynek, utrzymają się najlepsi i najtańsi. Łomża to na pewno nie jest miasteczkiem gdzie może na jednym małym terenie funkcjonować setki barów czy sklepów z wódą.
A druga jest prawda, ze jak alkoholik będzie chciał się napić to wypije nawet na ławeczce pod kościołem, bo to jego wybór gdzie mu się dobrze siedzi na ławeczce, i nie patrzy na to co świeckie a co "Święte".

TYLKO ŁOMŻA 84".

Powiem Ci tak, kup najlepiej najdroższą. Żeby potem nie było rozczarowania. Blacha ma leżeć na długie lata, a nie po paru latach będziesz ją wymieniał. A za wymianę zapłacisz dwa razy tyle co za położenie. W każdej hurtowni dostaniesz każdy rodzaj blachy. Mniej więcej w każdej są takie same ceny.
Jeśli nie masz jeszcze ekipy do przykrycia dachu, to ja się zgłaszam.

W kauflandzie?? nie ma nic ciekawego, cytrynowy, smietankowy, waniliowy i arakowy

< wieczne im odpoczywanie >

Co racja to racja, nie wiem czy na kogoś polowali, ale przeszedłem się dzisiaj po mieście i policję widziałem nie przesadzając jakieś 25-35 razy. Mnie to nie pokoi :(

Polecam fotovideoefekt.pl
Przystepone ceny i dobry sprzet ;]

Diabeł na koguta, ha ha ha. Dobre.
Takos, podobasz mi się. Masz rację, pani minister milczy, jeśli chodzi o danie pieniędzy na realizację swoich niewydarzonych pomysłów. To tak, jakby wstawić sprzedawcę do sklepu z pustymi półkami i kazać mu sprzedawać towar klientom, no nie? I co te biedne nauczycielska mają robić?

Zbychu szukasz pracowników na takich warunkach jak wyżej?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org