poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Łomżyniacy na proteście w stolicy ;)

chyba że jest to nowe punto a bmw e36 albo e46 z 95 roku w kompleks nie wprowadzą...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Łomżyniacy na proteście w stolicy ;)

2152 co ty za glupoty piszesz jak ktos chce to bedzie na gazie jezdzil czy silnik ma 1.4 czy 2.0 chyba lepiej miec wiecej mocy i zeby bylo taniej a jak zabraknie zawsze mozna na benzyne przelaczyc ogarnij sie nie pisz takich debilizmow naucz sie liczyc ile zostaje kasy z kazdego 1000km .Ja zawsze na gazie jezdze teraz 2.o 16V i co uwazasz ze gorszy jestem mniej srodowisko truje

Autor: kukulka (---.lomza.mm.pl)
Data: 08-02-11 22:00

A tu pozostaje mieć nadzieję że dziecko nie dotknię ręką takiej niespodzianki, bo różnie może to się skończyć.

no sory, ja ci dzieci pilnować nie będę.
kukułki zresztą znane są z tego, że odpowiedzialność za pisklęta zrzucają na inne ptaki podrzucając do ich gniazd własne jajka (zjawisko tzw. "pasożyta lęgowego") ...

do riposta a co to co ty napisales ma wspolnego z pracą w tej nedzy?co?
bo mi sie wydaje ze nic,czlowieku niewiele osob chce miec tylko samochod kosztem firmy,to tylko narzedzie,wiele osob ma swoje srodki transportu i sra na samochody firmowe z ktorymi tak naprawde jezdząc prywatnie jest tylko sam problem.

zawsze w odezwie na tego typu tematy o wiomarze odzywa sie jakis przydupas prezesa albo dyrektora a pozatym to juz inny temat bo dyrektorow i kierownikow to tam az zaduzo jak w dantexie kierownik dzialu chandlowego kierownik ksiegowosci kierownik magazynu i kierownik szaltowy hehe
Szanowni uczciwi ludzie niedajcie się wciągnąć w tą machinę to bzdety pieniądze za tyle godzin pracy to minimum 1500 podstawy a jak czlowiek widzi ze ma to sie stara zeby mial wiecej i lepiej,wiomar to góniana bandycka forma wyzyskująca ludzi a pracuje tam naprawde pare pożądnych osób jeszcze raz przestrzegam nie idzcie tam pracowac na litość boską same problemy i zmarnowany czas

Panie Wafel, ustań Pan przy sprzęcie i zaprezentuj zbliżony poziom 'odtwarzania' do chłopaków o których mówisz.

Kukułka coś ci się pokukało w głowie,porównujesz ubezpieczenie samochodu do podatku z minionej epoki.

haha

"pasożyt lęgowy" uważa, że OC to podatek i samochodu bez niego posiadać nie można.
jako argumentu użyła nawet trzynastu wykrzykników... ;)

Tak piszecie by sprzątać po psie, a widział ktoś gdzieś pojemnik na takie 'kupy' w Łomży ?

Do właścicieli psów:
Nie macie racji,twierdząc,że to nie wasz obowiązek.TO JEST WASZ PSI OBOWIĄZEK SPRZĄTNIĘCIA po waszym zwierzaku.Zrozumcie jesteście opiekunem tego stworzenia.

Szczerze to ani e36 z końcówki i e46 z początków nie jest rewelacją. E46 polift lub m-pakiet można jeszcze podumać ale e36?? Dużo tego i nic pięknego.Już ładnie odszykowane e30 bardziej się widzi. Chcesz to mogę Ci zaoferować e39 swoją.

nie pompują tam..

Brudasy!! masz psa to sprzątaj po nim!! a jak nie to z domu nie wypuszczaj niech wali ci na dywan! rozumiem jak masz posesje ale z jakiej paki maja po nim sprzątać władze za jakieś twoje 80 zł gdzie wali w miejscu publicznym gdzie chodzą ludzie i dzieci !! a jak masz taki świetny pomysł to idz do urzędu miasta i nasuń im pomysł że chciałbyś pracować zbierając psie odchody niech cie zatrudnią!

ale dziś oglądałem świetny reportaż :) straż miejska jak zobaczy że pies wali i ty to zostawisz to mandacik 500 zł ustawa wchodzi od jutra :)

palić nie można w miejscu publicznym a co dopiero gówno zostawić na środku chodnika! WSTYD jesteście chorzy

Słyszałem,że własciiele psów mieszkających w blokach załatwiają się na podłogę ,bo przecież płacą czynsz i administracja im posprząta.

Eee nie przeszkadzajcie bo elyta chce się wyszczekać.Bo jak to płacą to i wymagają by po ich pupilach sprzątnięto.Buraka kultury nie nauczysz.
Tak jak jeden ochroniarz powiedział "miastowy ,a słoma dłuższa z butów wystaje niż nie jednemu chłopu".

heh następny porównuje czynsz to świadczenia należnego z tytułu najmu lub dzierżawy a nie za sprzątanie, eh

a gdzie pisze,że podatek za padalca jest za sprzątanie?

zmien profil wtedy cie zrozumiem

Profesor niee.Trzeba to tolerować bo barana nie nauczyli od dziecka sprzątać po sobie.

srodkowy rzad pierwszy z lewej to komiks lomzyniakow ;) utrzymany troszke w konwencji "manga"

maślanka123 - możesz podać jakieś źródło o tych kastrowanych psach? Nie wierzę, że Łomża jest taka postępowa!

hahaha e39 w porownianiu do e46 wyglada jak kibel!! stara linia nadwozia, brzydka!

Ale przeciez tutaj Cie wszystkiego naucza ;) Hossa, bessa, wielka depresja, na wszystkim mozesz zarobic ;) Zyski 30% rocznie nawet nie zagladajac na konto ;) Za 15 lat miliony Twoje ;)

to juz nie wazne w jaki sposob zarabia, ale czystosc powinna byc wizytowka takiwgo miejsca.

Bar powienien zmienic imie

Treść jest ukryta

Do wszystkich malkontentów, narzekaczy: tak, oczywiście macie rację. Wszyscy są winni, rząd, bogacze, telewizja, sąsiad...a my? my nie, my jesteśmy biedni ale uczciwi. Jeśli komuś takie życie odpowiada-proszę bardzo, wasz wybór. Na szczęście są ludzie, którzy chcą więcej od życia niż te "1200zł na rękę", którzy pracują nad polepszaniem jakości życia swojego i swojej rodziny. Moje życie zależy ode mnie i biorę za nie odpowiedzialność. Tak giełdę krytykujecie, och piramida finansowa...bla bla.Pewnie, giełda to zło, pieniądze to zło, wszystko to zło. Ech ludzie, siedźcie dalej w tych ciasnych grajdołkach waszych umysłów. Powodzenia. logout

Tam tylko BLM-y się stołują.

W aptece na Południu-koło kościoła Krzyża św. też dostaniesz inhalator. Oglądałam przed niedzielą. Koszt około 150 zł

haha Magde Gessler dobre ;))

a ilu z Was sprzata po swoich dzieciach, ktore bawiac sie na podworki tez sraja i szczaja pod krzaki? Ile ot razy widzialam idac sobie chodnikiem jak mamusia kuca trzymajac synka i pomagajac mu sie wysiusiac na trawnik i to wcale nie pod krzakiem trylko tu przy krawezniku. No co? Placi podatki to dzieciak tez moze srac? Przeciez psy wola sie wyproznic na trawie, a nie twardym betonie...to co podatek od posiadania dziecka tez moze zaczniemy placic? bo co obno tak samo jak zwierze, nie pracuje, a tylko je, spi, bawi sie i wyproznia. Ludzie skonczcie juz te swoje dyrdymaly jak zobaczycie, ze czyjs pies robi na srodku chodnika to go za leb, a nie zale na forum, ale ida robia na trawie w krzakach czy pod drzewem, to nik tamtedy nie chodzi, a ze jest to naturalny nawoz to ziemia go wchlonie. Zaraz bedziecie sie czepiac rolnikow z Zawad, ze gnoj wywalaja i tez jedzie smrodem

Polecam RECTIME PICTURES !!!! Wspaniała ekipa i prawdziwi profesjonaliści. Nagrywali wesele mojej siostry i wyszło super ! tel.515-318-470.Mozna też zajżeć na ich sronę internetową.Na planie jest ich zawsze dwóch i nie robią nudnych tasiemców ,ich filmy ogląda się jak filmy z tv!

Po przeczytaniu dzisiejszego artykułu na temat ŁKS-u w gazecie Współczesnej, widzę że zaczyna Pan mówić jak poprzednicy w tym temacie. ŁKS chce 200.000zł. MOSiR - podobno instytucja zajmująca się sportem i rekreacją w Łomży, chce 5,5miliona i zapewne dostanie. ŁKS chce te 200.000tys.zł. na pomoc w rozwoju Naszego klubu, na pomoc w rozwoju talentu naszych wychowanków, których jest w klubie BARDZO DUŻO!, te 200tysięcy, jest także na promocję miasta w Polsce, jakiej MOSiR NIE ZAPEWNI, a mimo to potrzebuje na swoją działalność 27,5 raza tyle. Ja rozumiem utrzymanie basenów, Orlików, ludzi...,wiem że to kosztuje, ale ŁKS to WIZYTÓWKA MIASTA i nic nie może się z tym w Łomży równać, Nie zaprzeczy pan tego. Wiele ludzi (wiem, bo przed wyborami rozmawiałem) stawiało na Pana w wyborach, bo widzieli w Panu osobę, dzięki której ŁKS znowu stanie na nogi. Teraz jak to w Polsce bywa, wielu po wyborach zaczyna się zawodzić... Potrzebujemy (napisałem potrzebujemy, bo się z klubem utożsamiam) TYLKO 200 tysięcy złotych. Czy to tak wiele, za promocję miasta poprzez sport i na rozwój talentu Naszych chłopaków, a zarazem rozrywkę co tydzień dla mieszkańców Naszego miasta, którzy przyjdą na stadion obejrzeć dobrą piłkę i klub prowadzony przez ludzi z ambicjami, pracującymi SPOŁECZNIE po godzinach SWOJEJ pracy, aby o Nas, o Łomży było w Polsce słychać?
Myślę że po tylu latach zaniedbywania ŁKS-u poprzez wcześniejsze władze, to są "śmieszne" pieniądze.
Wiem że Pan to czyta i w tym miejscu bardzo proszę w imieniu mieszkańców, którzy jeszcze nie przychodzą tak tłumnie jak kiedyś (4tysiące) na stadion, ale na PEWNO zaczną, o nie przekreślanie Naszego klubu i pomoc finansową dla marki ŁKS.
Wiem także, że wiele sponsorów, mniejszych-większych, patrzy na ręce miasta i mówi, że jak miasto pomoże to i ja pomogę. Przy Pana pomocy możemy zrobić dla Łomży piłkę na super poziomie - poziomie godnym Łomży. Bez Pana pomocy będziemy grać wiecznie w ligach, gdzie zachwyceni będą JEDYNIE piłkarze, którzy przyjadą rozegrać raz na sezon swój mecz na takim stadionie, a chyba nie dla przyjezdnych piłkarzy powstawał taki obiekt, tylko dla Łomżyniaków chcących obejrzeć mecz z dobrym przeciwnikiem i w dobrych warunkach.
Pan może to wszystko rozruszać za jedyne 200 tysięcy złotych (zresztą z naszych podatków). Resztę roboty zrobi zarząd klubu...
Pozdrawiam serdecznie i liczę że nie zawiedzie Pan Swoich wyborców, którzy oddali na Pana Swój głos bo gdzieś zasłyszeli, że jest pan miłośnikiem sportu.

A ja nie popieram tego apelu. Promocja miasta przez ŁKS jest mocno wątpliwa.
Klub powinien sam się utrzymać. To nie amatorskie kółko szachowe przy podstawówce by wyciągać rękę po publiczne pieniądze.

Za 200 000 zł można zrobić prawdziwą kampanię promocyjną Łomży w największych miastach w Polsce.

Lanek, możesz podać przykłady tej promocji miasta za 200.000 tys.zł. w największych miastach w Polsce przez cały rok? Przy okazji opisz, co byś promował i w jaki sposób.
ŁKS będzie odnosił wyniki i będzie się pisało o Łomży przy okazji pisania o klubie w gazetach w CAŁEJ Polsce i na portalach internetowych.
Ale nie zbaczajmy z tematu, opowiedz o kampanii za 200 tysięcy na cały rok w największym miastach w Polsce. Jak on miała by wyglądać?

Panie prezydencie Czerniawski już wcześniej pisałem Panu aby miał się Pan na baczności ze względu na fakt ,że wszelkie Pana potknięcia będą poddawane szczególnej krytyce. Pan tego chyba nie czytał , bo to co się stało jest tego dobitnym przykładem. W tej rozmowie z dzienikarzem wypadł Pan niezwykle słabo i marnie jako prezydent i jako polityk. Te ostatnie fragmenty Pana wyjaśnień są żenujące. Czemu i komu one miały służyć?. Myśli Pan ,że kogoś to chwyciło , że Pan jedyny sprawiedliwy. Wszyscy to mają w dupie. Dla nich się liczy fakt ,że chociaż w tak małym i drobnym stopniu udało się już czerwonemu prezydentowi przywalić na starcie. Napiętnowąć "a patrzcie nie mówiliśmy ,że to jednak stary beton". W tym pierwszym starciu Pan poległ. Zmarnował talent być może całkiem mądrego zięcia. Przyklejono Panu łatę której się Pan szybko nie pozbędzie. A to nie jest koniec . Niech Pan ma w końcu tego świadomość i oprzytomnieje. Ma pan tylko dwa wyjścia albo Pan przestanie walić takie babole i wystartuje w końcu do roboty albo niech Pan się zwyczajnie pakuje w celu uniknięcia trzeciego rozwiązania gdzie w wyniku referendum zwyczajnie Pana z ratusza wyprowadzą. Jakie tego byłyby skutki dla Pana i lokalnej lewicy chyba nie muszę pisać. Więc niech Pan się w końcu ogarnie i pokaże ,że ma jaja. Ma Pan dookoła siebie całą zgraje , cały sztab ludzi prawicy którzy będą się uśmiechąć a tak naprawdę jednoczą się w celu pozbycia się Pana z urzędu. Niech Pan nie myśli ,że miejscowe środowisko klerykalno - prawicowe swoją przegraną a pana prezydenturę przyjęło z takim stoickim ,tolerancyjno demokratycznym spokojem. To tylko pozory. Przylizywanie się im , pochlebianie nic nie da . Co jakiś czas będzie maił Pan to co dzisiaj. Dla Pana droga do zwycięstwa to droga rozwoju tego miasta

Riposta

@brak nicka – czy przynależność do wszelkiego rodzaju piramidek polega na przymuszaniu kogokolwiek ?, o tuż nie! wszyscy przychodzą dobrowolnie, niektórzy nawet proszą o możliwość podłączenia się do piramidki.

Wszystko polega na psychomanipulacjach, i obiecankach wielkich zysków.
Sprawa sprzedaży akcji kiedy akcjonariusz sobie tego życzy!!!, spróbuj sprzedać akcje jak jest bessa, owszem możesz sprzedać ale za połowę ceny, czyli stracisz – 50%.z włożonej kwoty.

Poniżej o największej piramidce ostatnich lat, dla znających temat nic nowego, natomiast kto spotkał się z tym po raz pierwszy, to proszę poczytać”głębiej”.
http://www.wprost.pl/ar/147598/Kogo-oszukal-Bernard-Madoff/

@kasia arbuz – na początek, proponuje opanować emocję, bo może Pani”żyłka pęknąć”.
W”grajdole” to Pani siedzi!!, i to finansowym, sadze tak po świętym oburzeniu jeżeli ktoś ma inne zdanie na poruszany temat.

Jeżeli idzie o praktykę to powiem w ten sposób, jak zakładałem rachunek inwestycyjny, to na giełdzie warszawskiej było może z piętnaście spółek, zlikwidowałem rachunek z trzy lata temu (nie mam czasu sprawdzać dokładnie ) w każdym bądź razie po ostatnim”strzyżeniu”. Widać że przez tyle lat to trochę doświadczenia zebrałem na temat funkcjonowania giełdy, i tej otoczki finansowej.

Z Pani wypowiedzi wynika że inwestowanie przez giełdę jest pani obce, raczej sprzedaje Pani jakieś produkty, jak słusznie zauważył – dran-.
Dodam jeszcze:”żeby jeden zyskał to inny musi stracić”, nieraz jest to trudne do zważenia bo ten który traci jest na drugim końcu świata. Pieniądze szybko zdobyte są z natury nie uczciwe.

Przecież finansiści nie produkują chleba, nie kopią węgla, nie szyją ubrań, etc..., właściwie to co oni robią???? Dlaczego zarabiają tak dobrze?, tak jak powiedziałem, żerują na pracy uczciwych ludzi.
http://konfederata.nowyekran.pl/post/1388,biznes-w-xviii-wieku

Autor: samuraj (---.cdma.centertel.pl)
Data: 27-01-11 21:43

Tylko wiesz to jest tak jak masz jakieś info i podczas spotkania prywatnego z kumplem to np. lekarza, który wie, że np. jakiś lokalny "bonzo" ma raka i zostało mu raptem kilka miesięcy życia ale oczywiście "bonzo" nikomu o tym nie mówi no i spotyka się ten lekarz z kumplami i gadka a oni rzucają hasło a ty Wiesz Zdzisiu jak temu "bonzowi" się super powodzi a ten lekarz odzywa się, że nie chciałbyś mieć tych jego pieniędzy i tych problemów. No ale Zdzisiu nie daje za wygraną i pyta dalej no powiedz nam jakie ma problemy, lekarz mówi no nie mogę bo mam tajemnicę Hipokryta. No lekarz co ty kumplom nie powiesz no i lekarz mówi no dobra ale Wam mówię w zaufaniu Wiecie no bo jemu to kasa już nic nie pomoże bowiem zostało mu kilka miesięcy życia ale wiecie nikomu ni słowa. I tak po kilku dniach spotyka się owy Zdzisiu w innym towarzystwie i gadka spada na owego "bonza" bo np. Olek u niego pracuje i opowiada jak to jego szefowi się super powodzi a nagle odzywa się Zdzisiu i mówi nie chciałbyś tej jego kasy i tych jego problemów. I tu historia się powtarza i tak dalej ciągnie się info po Łomży, po Polsce, po świecie
Autor: xxxANGELxxx (82.139.162.---)
Data: 27-01-11 21:57

Samuraj dlatego ja pracy nie mieszam w zycie prywatne i trzeba umiec to rozgraniczyc. Ale niestety my Polacy mamy taka, a nie inna mentalnosc, bo wiem, ze w niektorych krajach sa specjalne strony wpisujesz dane i wydzisz ile osoba zarobila w danym roku ile ma zaoszczedzonych pieniedzy za dany rok, jaki kredyt, a wpisujac nr tablic rejestracyjnych widzisz czy samochod za gotowke, czy na kredyt i dla nich to standart :) Ale my niestety jestesmy cofnietym spoleczenstwem :/

Data: 27-01-11 22:38

cKlock napisał(a):

> Lokalizacja Białystok - Łomża
>
>
> czyżby reklama?

Ludzie o jakiej Wy promocji piszecie .Miasto przeznaczyło 626 tys. na kształtowanie partnerstwa miasta Łomży z organizacjami pozarządowymi + jest chyba jakaś kwota na promocję miasta. Miasta wielkości Łomży wspomagają kluby piłkarskie większymi kwotami.

_mały_ muszę Cię zmartwić ale większość klientów to BLe a nie wymienione przez Ciebie BLM-y

PO PIERWSZE ODWALCIE SIĘ FRAJERZY......... OD BARU ALICJA !!!!!!!!!!!!!!
PO DRUGIE JAK WAM NIE PASUJCIE TO NIE RÓBCIE ANTY REKLAMY
PO TRZECIE JAKOŚ Z TEGO CO WIEM TO JAKOŚ CO NIEKTÓRZY PISALI ŻE JEST GRAMY ,, KURZU '' TO NIECH SAMI SIĘ WEZMĄ ZA SWÓJ PORZĄDEK ,NAJLEPIEJ EDUKACYJNY TZW SZKOŁA PODSTAWOWA

Ja bym wolała,żeby te pieniądze przeznaczono na coś wazniejszego i bardziej potrzebnego,niż ŁKS.Miasto bez klubu sobie poradzi...

emajlek@o2.pl

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org