sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Program 500+

Dran,

Nie mogę wytrzymać kiedy czytam jak mieszasz z błotem Kanię- kogoś kto wreszcie napisał prawdę. Pisałeś wcześniej o "powiatowym marketingu" , Twój jest już na pewno wojewódzki , rodem z Białegostoku chociaż prywatnie uważam że w łomżyński "powiatowy marketing" w wielu przypadkach przedstawia wysoki poziom.
A jeśli uważasz że łomżyński rynek usług gastronomicznych, może na jednym wyjątkiem jest na zadowalającym poziomie to świadczy to tylko o Tobie,
Gratuluje, jedz dalej wyroby makaronopodobne i pizzopodobne.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Program 500+

Ja natomiast jadę w piątek (11.02.2011) z Warszawy do Łomży, mam wolne miejsca. Moje gg 8105733

Dran ,

O powiatowym marketingu pisal lomzerman , przepraszam Cię za tą pomyłkę.

Nie rozumiem jednak faktu że wiele osób staje w obronie "restauracji" która kłamie. Wiem o czym pisze Kania ponieważ jakiś czas temu też miałem ochotę na pesto i to właśnie tam zamówiłem , dostałem makaron którego nie podaje się do pesto z podgrzanymi ogórkami , innym razem zamówiłem pizze na której z definicji powinny być sardele ponieważ pizza nazywała się "napoletana" - dostałem śledzie. Wobec tego będę głośno mówił o tym że to oszustwo , jedzenie beznadziejne, mam do tego prawo jako oszukany konsument.

LANEK TO FAKT ALE OBIE PANNIE SĄ ZAJĘTE ...

Do Dran:

O innych lokalach też mogę napisać bo znam wszystkie lokale gastronomiczne w Łomży i znam ich plusy i minusy oraz umiem to odnieść do poziomu w innych miastach, powiatach, województwach czy innych krajach Europy. Tylko ze nie w tym problem.
Widzisz niejako problem jest w tym ze może i średnio rozumiem ludzi o podobnych upodobaniach do Twoich i zastanawia mnie skąd to się bierze. To ze gałęzie na ścianach wiszą i wielkanocne króliki w lutym nie są niczym dziwnym w rzekomo "restauracji na poziomie".
Ja rozumiem ze jak nie ma co się lubi to się lubi co się ma, ale że ludzie nawet nie są świadomi tego o czym mówią.
Twierdzisz ze moje wypowiedzi są oparte na subiektywnych odczuciach, ale tak nie jest. Ja mam porównanie, mam własne zdanie, wiem co jest dobre i rozmawiam o tym z ludźmi.
Nie mówię że deszcz pada kiedy ktoś mi pluje w twarz. A niektórzy na tym forum to robią. Do tego gdy ktoś im zwróci uwagę: słuchaj ci kolesie plują na ciebie a ty im za to dziękujesz, twierdzą: To jest Twoje subiektywne odczucie, ja uważam inaczej".

Widzisz Draniu, na świecie są tez ludzie którzy nie boja się mówić prawdy nawet gdy jest przykra. Będziesz takich ludzi w swoim życiu spotykał.

Na starym synku to się dopiero nie znają. Przenosiłam numer do PLAY, mam sprawny telefon więc ten który kupiłam chciałam sprzedać. Pan ze starego rynku tak mnie obsłużył że nie powiedział mi o nowej karcie sprzedałam telefon razem z kartą. Ktoś nabił mi ładny rachunek.
Poszłam do tego Pana i powiedziałam mu o tym, zapytałam dlaczego mi o tej karcie nie powiedział.
A on na to: 'Proszę Pani zapomniałaem, dziś to mam problem, klient chciał zebym zasilił mu konto za 30 zł a ja zasiliłem mu za 300, teraz muszę iść do bankomatu i dołożyć kase".
Rece mi opadły.
Panie w 4+ śa bardzo miłe i pomocne.

POLECAM 4+

Żeby nie być gołosłownym napisze kilka słów o Labiryncie:

Mają bardzo dobre "polskie" jedzenie. Wyśmienitą golonkę, placek po cygańsku, uwielbiam u nich ziemniaczane kuleczki. Poziom obsługi marny. Kelnerzy młodzi nie doświadczeni w ładnych uniformach i fartuszkach, ale nie wiedzą kiedy można zabrać talerz ze stołu. Ostatnio kiedy tam byłam kelner zabrał talerz osobie z którą przyszłam, kiedy tamta na chwilę odłożyła sztućce by porozmawiać. Nawet nie zapytał czy może, a sztućce nie leżały na znak zakończonego posiłku. To było żenujące. Na talerzu zostało 40% posiłku i głodny człowiek za stołem. kelner nie przeprosił, ale zauważył ze coś nie tak więc zapytał zanim sięgnął po mój talerz.
To co jest na talerzu klienta należy do klienta, nie do kelnera i ma obowiązek zapytać czy może zabrać talerz, jeśli nie jest pusty.
Kaki sposób zachowania się kelnerów niestety jest związany z kulturą jedzenia jaka panuje w Łomży, a częściowo można przypisać do całej Polski, ze do restauracji ludzie idą żeby się najeść, a nie biesiadować, spędzić czas, porozmawiać.

2. Nie podają posiłków równocześnie, nawet jak przy stole siedzą tylko dwie osoby. Nie radze tam pójść na randkę, bo to prawie reguła ze najpierw przynoszą jedne danie a drugie w odstepie 10-20 minut. Ani jeść ani czekać bo wystygnie. Pozostaje zakłopotanie...

rudy błazen z druhem

Polecam napój Tiger z Biedronki, pan Rzetelny Obywatel. Bardzo smaczny napój !

P.S - duvall , napisałeś ,że śmieszą Cię ludzie ,którzy wracają do Łomży i mówią : " jejku znowu ta dziura" itp.
A wiesz chłopie co mnie śmieszy ? Jak jadę sobie Marszałkowską z mieszkańcem Łomży ,a on patrzy na Pałac Kultury i Nauki ,oczy mu wychodzą na wierzch, ślina leci po brodzie , nieruchomieje ,wstrzymuje oddech i z ledwością wybąkuje do mnie : " eeeeoooooo , a co to jest !? Jejku jakie fajne światełka! O matko a tam w górze coś się błyszczy ! A popatrz tutaj na dachu telewizor !!! "

Wg mnie jestem na nieee. Mogę porownac ich do kultowego serialu "Klan", kiedy to Bożenka i Maciuś wchodza do domu i Rysiu z Grażynka mowia: "myjemy rączki, szybko, szykbko", wlasnie tego mi tutaj zabraklo.

jak w temacie, ile płacą na początek czy koniecznie po turystyce trzeba być itp

Z tym basenem to tak jak napisał lauracrow1 plany otwarcia są na 01.03.2011 byłem w środku i z tego co widziałem wydaje mi się że to realny termin, ale to tylko moja skromna opinia. A co do cen i godzin otwarcia to niestety nie pomogę

Nieee no, nawet ja w domu carbonarę bez śmietany robię:)))

Ale dyskusja jest ok. Nie bywam w 4 porach, wiec się powstrzymam od komentarza, fajnie się czyta.

w sobotę kolo 18 a w niedziele tez popołudniem co do godzinny jeszcze się okaże

Szkoła szkołą, a rozsądek przede wszystkim. Wiesz co dzieje się z organizmem suki na skutek ciąży i porodu? Bo ja niestety wiem. Każdy wet, który twierdzi, że szczeniaki są dla zdrowia jest kłamcą i bezdusznikiem, bo z premedytacją wpaja nieprawdę właścicielowi żeby mieć kasę z późniejszego leczenia suki no i zdobywa potencjalnych klientów w nowych właścicielach szczeniaków.
Jest jeszcze jedna szkoła - nie sterylizować i nie rozmnażać. Ludzie w większości jeszcze do tego nie dorośli.
Poza tym rozmnażanie kundli w tak tragicznej sytuacji, jaka jest teraz w Polsce jest po prostu nieetyczne.

co ty jesteś jakieś dziecko kwiat ??

Po 14 dniach kalendarzowych idziesz na policje.

Zabierasz ze soba wydruki dotyczace transakcji [strona aukcji, dowod przelewu] i opisujesz sytuacje.

Jak zlozysz zawiadomienie to do miesiaca czasu otrzymasz postanowienie o wszczeciu dochodzenia. Jak juz masz ten swistek to mozesz sie ubiegac o zwrot kosztow [bez kosztow wysylki] z programu ochrony kupujacych.

Pieniadze dostaniesz od allegro w przeciagu 2-3 tygodni. Prokuratura swoja droga bedzie prowadzic sledztwo ale Ciebie to juz w zasadzie nie interesuje :]

Takze calosc trwa ok 2 miesiecy.

Aha... jak zlapia goscia dostanie wyrok wg ktorego bedzie musial zwrocic pieniadze poszkodowanym... to Ty nie dostaniesz tej kasy po raz drugi - wroci ona do allegro.

Glowa do gory i ciesz sie ze to tylko 90 zl a nie 1000 jak bylo u mnie.

Muranka Klimek GORZEJ JAK TO BĘDZIE BYK!!!!

Mleko prosto od krowy nie kwaśnieje po dniu :) jakbyście chcieli wiedzieć

Treść jest ukryta

Na klinikę niech się stara o granty ze środków Unii Europejskiej , a pieniądze niech odda tym dla kogo przeznaczali je nadawcy SMS-ów. Znałem tego typa wcześniej , nic się nie zmienił.

statystyki kłamią;-] stastystycznie to przeciętny Polak zarabia cztery tysiące złotych ;-]

---

Skoro jesteście takimi altruistami,to proszę bardzo część waszych dochodów(nawet 20-50zł miesięcznie)przeznaczcie na te biedne dzieci.Zapewniam was,że zebrałaby się co miesiąc pokaźna kwota dla państwa Mańczaków.
Wam nie chodzi o dobro tych dzieci,przez was przemawia typowa polska zawiść.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org