Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
trzeba to w koncu głosno powiedziec:Papiez ma lewicowe poglady, zaapelowal o przyjmowanie migrantow ale juz nie wspomnial o kobietach z Kolonii |
http://www.youtube.com/watch?v=M7aV2O_0pxI
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: trzeba to w koncu głosno powiedziec:Papiez ma lewicowe poglady, zaapelowal o przyjmowanie migrantow ale juz nie wspomnial o kobietach z Kolonii |
Treść jest ukryta
|
|
Re: trzeba to w koncu głosno powiedziec:Papiez ma lewicowe poglady, zaapelowal o przyjmowanie migrantow ale juz nie wspomnial o kobietach z Kolonii |
Treść jest ukryta
|
|
Autor: cziki (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 03-02-11 23:35 A ja uważam, że 4 pory roku jako jedyne nadają się do określenia Restauracja. Tam wszystko jest na poziomie, a co do włoskiej kuchni to kto jak kto ale oni to się naprawdę znają na tym. Trzymajcie mnie bo... komedia roku :). Czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego co by się tam działo jakby tam przyszli włosi? ..... Ze śmiechu puściły by im zwieracze i obsrali by całą tą knajpę jeszcze zanim wzięli by sztućce do rąk. rudy błazen z druhem
|
|
Odpowiedź dla "cziki" Człowieku, obserwuję te forum od pół godziny, zarejestrowałem się tu specjalnie żeby skomentować Twój post. Mieszkałem wiele lat we włoszech i zapewniam Cię że w życiu nie jadłem większego dziadostwa jak w 4 pory roku. Ogólnie wiadomo że oni aspirują do miana włoskiej restauracji. Do Twojej wiadomości ... toi nie ma nic wspólnego z restauracją... NIC!!! To jest pizzeria i to dziadoska, nie pamiętam żebym kiedykolwiek jadł gorszą pizze, może mrożoną. Ona nawet nie leżała przy prawdziwej pizzy, jedyną dobrą pizze w łomży miał gość w lokalu obok, obsługę miał fatalną, lokal wątpliwej jakości ale pizza naprawdę dobra tylko ludzie o łomżyńskich gustach nie potrafili tego docenić. W zamian tacy jak Ty chodzą do 4 pór i jedzą te ochydztwa, kiedyś poszedłem tam z kolegą włochem , wyśmiał te jedzenie i miał rację. Teraz słowo o paście tzn makaronach.. dosłownie dwa słowa ... żenada i ochyda!!! Autorka wątku słusznie zauważyła że tam jest zawsze dużo gości, też tego nie rozumiem. Może kiedyś będziesz miał okazję zjeść prawdziwe włoskie jedzenie. Sam zdasz sobie wtedy sprawę z tego co teraz napisałeś.
|
|
od tyłu
|
|
nie bo sprzodu
|
|
a od czego są Policjanty :)
|
|
łestkons locos lokos
|
|
najpierw zdejmij slipki
|
|
dokładniee
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Jedno jest pewne i to mi osobiście odpowiada w 4 porach, a mianowicie powtarzalność tego co się zamówi. To znaczy, że kiedy tam nie jestem - a zamawiam zawsze to samo danie od paru lat - to wiem, że dostanę zawsze to samo, co w innych łomżyńskich lokalach nie jest regułą (jak nie inny całkiem smak potrawy to porcja dwa razy mniejsza). O gustach się nie dyskutuje a więc kwestie tego czy dobre czy nie pozostawiam bez komentarza, jednemu będzie wszystko smakowało dla innego nic nie nadaje się do spożycia.
|
|
on nie powinien z więzienia za to wyjśc co zrobił
|
|
Bo jak pańskie podniebienia to wiadomo że zawsze coś nie będzie pasować. Ja tam opierd.... prawie wszystko i narzekać nie będę.
|
|
Witam,słyszeliście coś o barze "21" przy 3 maja?
|
|
Niema już szans na załatwienie stażu przez UP.
|
|
ja w poniedziałek wyjeżdżam do warszawy około godziny 5 lub 6 rano,mogę kogoś zabrać.
|
|
Polska jest na tyle specyficznym krajem, że tu kebab nie smakuje jak ten turecki, pizza nie smakuje jak ta włoska, ryba po grecku nie ma nic wspólnego z grecją, nawet mcdonalds robi wieśkanapkę, której nie ma nigdzie więcej na świecie. Podniebienia polskie nie zniosłyby wszystkich niuansów smaku tradycyjnych potraw z innych krajów. Myślę, że wystarczającą ocenę wystawiają sami klienci restauracji - ciągle przychodzą. Były dwie rest. 4 pory roku i w obu był komplet. Sam osobiście nie znam smaku prawdziwej włoskiej pizzy (takiej prawdziwej - np. z neapolu), i być moze tylko dlatego pizze podawane w 4 p.r. mi smakują. A smak 4 serów jest dla mnie wzorcem, na podstawie którego oceniam smak innych. Kania widzę, że Ty masz już wyrobioną opinię i teraz próbujesz zebrać tylko do niej argumenty - a to nie ma za wiele wspólnego z ciekawością badacza. Moja uwaga: "Jedzenie zawsze Świerze, smaczne, obsługa na poziomie" - świeRZe pisze sę przez ż - świeże. Dbajmy o czystość języka - zwłaszcza, że masz, lub będziesz miała wyższe wykształcenie (a to zobowiązuje). --------------------------------------------------------
|
|
No to jedźmy dalej. "Trwają prace nad wdrożeniem Łomżyńskiej Karty Miejskiej Co to jest karta miejska ? – jest to bilet elktroniszny w formie plastikowej karty zbliżeniowej " Jeśli nie wiecie, że zdanie oznajmujące kończymy kropką, to w tej chwili o tym Was informuję. Znak zapytania kończy zdanie pytające, więc następne zdanie powinno być napisane z dużej litery. I również zakończone kropką. Zapytam jeszcze, co znaczy słowo "elktroniszny", bo nigdzie nie znalazłem znaczenia tego wyrazu. Może lepiej by było usunąć stronę z serwera, zajrzeć do słownika i poprawić błędy. Prawda jest taka, że strona internetowa poważnej firmy to nie forumowe wypociny "Szczerbiotki", "Kicioliny", czy innego analfabety. Łomża zasługuje na coś więcej. Do roboty Panowie!
|
|
www.olszynka.4lomza.pl ;) --------------------------------------------------------
|
|
To powiedzcie gdzie w Łomży można zjeść prawdziwą pizzę? W tych wszystkich masowo otwieranych pizzeriach? A co do waszych włochów, jednym będzie pasować innym nie. Wiadomo, że Włosi to taki naród, który chwali tylko swoje więc nie ma mowy o tym żeby kiedykolwiek przyznał, że zjadł lepszą pizzę niż we Włoszech. Nie raz jadałem we Włoszech i nie zauważyłem specjalnej różnicy pomiędzy pizzą we włoskiej restauracji a pizza w 4 porach, czego nie można powiedzieć o innych pizzeriach typu Da grasso, Chili, Tele czy innych pizzopodobnych wynalazkach z poprzypalanymi spodami, powypiekanym ciastem( to według was jest prawdziwa pizza? ). Skończe ten temat, bo najprawdopodobniej to założyliście ten temat tylko po to bo zazdrościcie właścicielowi jego restauracji i tego ilu ma klientów.
|
|
u prywatnego gospodarza, który posiada konie. Jeszcze tacy istnieją nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
w cwalinach jest super ale nie mam namiarów bo to znajomi załatwiali polecam
|
|
Nie pracuję tam, ale chodzę na zakupy, więc widać ile Panie tam pracujące mają roboty. Czasami jest tak, że nie ma nikogo na kasie bo ekspedientki mają również inne zadania. Moim zdaniem szefostwo chyba ogranicza zatrudnienie do minimum. nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
jak masz okazje to wyskocz do bialego lub wawy i tam powinni zalatwic a u nas to kazdy narzeka a tak jak ja czy inni siedza w tej g..wnianej sieci bez zasiegu bo tanio nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
Madziulka nie do końca. Właśnie to próbujemy powiedzieć. Kiedyś były inne opony. Dziś trzeba je koniecznie wymieniać, bo jak wspomniał kolega wyżej - letnie mają inny skład i nie nadają się do jazdy zimą. A Ty piecia się nie unoś, tylko posłuchaj do końca. I idz zaczerpnąć świeżego powietrza. --------------------------------------------------------
|
|
orange , dawna idea nabyła tylu klientów przez to że jako pierwsi zrobili sms po groszu, moj znajomy wziął w grudniu taryfe delfin i nowy fon miał mieć abonament 39 zł, darmowe minuty sms itd a każdy rachunek ma na kwotę 130 zł i nie wiadomo za co.
|
|
Sam nic nie wywalczysz. Dwa dni temu zabrali mi wszystko z konta i z pakietu sms`ów,bez powodu. ---
|
|
nie wiem co widzicie w tych dieslach nawet passat tdi 110koni ma prawie 12sekund do 100 to taka rewelacja ja w 2l 16V mam 9.7 podaje producent takie osiagi i 209 max i szalu nie ma a wy sie podniecacie tdi
|
|
Może ktoś jeszcze zna jakiś sklep stacjonarny z Łomży gdzie jest ryż do sushi rudy błazen z druhem
|
|
A czy przy innych "fuchach" nie jest podobnie? Czy w komisjach przy wyborach nie siedzą od lat te same osoby? Chyba nazywa się to nepotyzm, kolesiostwo, itd.... ------------------------------------------------------------------------------------------------- Już o tym pisałem wcześniej. Wszyscy którzy nie chcą wpuszczać domokrążców do domu, a mają np. internet mogą od 1 kwietnia samodzielnie wypełnić dane w formularzach na stronie GUS. Na zachodzie to standard. Jak uniknąć wizyty domokrążcy-rachmistrza? Formy spisu: http://www.stat.gov.pl/gus/7852_PLK_HTML.htm Jeśli chcemy spisać się samemu wystarczy, że zalogujemy się w tym czasie na stronie internetowej GUS. Na uzupełnienie wszystkich odpowiedzi będziemy mieli 14 dni od pierwszego logowania. Prócz wersji on-line, będzie też można pobrać wersję off-line, którą po wypełnieniu powinniśmy przekazać do biura spisowego w naszej gminie. Jeżeli więc chcemy w ogóle uniknąć wizyty rachmistrza, powinniśmy spisać się sami w terminie do 7 kwietnia. W późniejszym czasie również możemy odmówić odpowiedzi na pytania rachmistrza, argumentując, że zamierzamy skorzystać ze spisu internetowego. Rachmistrz wyznaczy nam jednak termin powtórnej wizyty, po 16 czerwca, w przypadku gdybyśmy jednak się nie spisali do tego czasu. Rachmistrzowie-domokrążcy nie przyjdą do każdego. Przede wszystkim pójdą pod adresy, które zostały wylosowane do ankiety reprezentacyjnej. Brakujące dane GUS doszacuje z wykorzystaniem metod statystycznych.
|
|
Owszem, zrozumialem. Kolejne juz wywody, sluzace opluciu kogos, bo mu sie udalo, jeszcze z proba przyobleczenia tego w pozory zainteresowania marketingiem... Podobno o gustach sie nie dyskutuje, wiec zale do ludzi, ze smakuje im jedzenie sa smieszne. Jakosc uslug? Prosze bardzo. Akurat jakosc uslug w 4 Porach Roku jest na wysokim poziomie, jesli za punkt odniesienia przyjac rynek lomzynski. Zawsze jest czysto, obsluga jest uprzejma, wystroj przyjemny, jedzenie swieze, a jego smak i ilosc sa takie same, niezaleznie od dnia. Wczesniej napisales: jedyną dobrą pizze w łomży miał gość w lokalu obok, obsługę miał fatalną, lokal wątpliwej jakości ale pizza naprawdę dobra tylko ludzie o łomżyńskich gustach nie potrafili tego docenić. Widzisz, bo wlasnie na tym polega jakosc uslug... Ze dba sie o wszystko i dba sie o to kazdego dnia, a nie od wielkiego dzwonu. Nie "ludzie o łomżyńskich gustach nie potrafili docenić", tylko gosc nie potrafil sie przylozyc do tego co robi, a w syfie nikt jadl nie bedzie, tak samo jak nikt nie bedzie sie meczyl z fatalna obsluga. Ot i masz odpowiedz na tajemnice sukcesu 4 Por Roku. rudy błazen z druhem
|
|
Autor: lomzerman (---.adsl.inetia.pl) Data: 04-02-11 10:19 Kania dałaś wyraz swej frustracji i powiatowego "markietingowego" sznytu rodem z poradników dla komiwojażerów. Obsmarowałaś lokal, który subiektywnie nie musi ci się podobać, uraziłaś tym być może właściciela, obsługę i klientów licznie odwiedzających tę restaurację- trattorię? nie ważne jak ten lokal nazwiemy. Czy ci klienci są tam za karę? nie smakuje im jedzenie, są niezadowoleni z obsługi? Płacą za drogo? Zastanów się czasem co piszesz i komu możesz zrobić przykrość. Mam nadzieję, że nie piszesz swojej opinii na zamówienie konkurencji, bo to byłoby k.....o. Chcąc się ustosunkować do tej wypowiedzi to moja opinia na temat wyżej wymienionego lokalu nie jest subiektywna, ponieważ mało tego ze mają błędy w nazwach włoskiego menu to kompletnie nie mają pojęcia co się z czego robi i dają carbonarę na śmietanie czy pesto z jakimś leczo. Po czym kulturalnie człowiek płaci 60 zł za taką kolacje i wychodzi z przyklejonym uśmiechem. Dostać carbonarę ze śmietana to jak dostać schabowego z piersi z kurczaka. Czy to by was nie zdziwiło? Albo chleb zamiast frytek..To jest taka różnica. Uważam że skoro tak robią to nazwa dania powinna być zupełnie inna i wtedy nie wprowadzali by klienta w błąd. Albo powinni z miejsca powiedzieć ze to co ogólnie jest przyjętym u nim wygląda i robi się zupełnie inaczej. Po drugie to chwaliłam obsługę lokalu bo nie ma jej nic do zarzucenia, a o właścicielu nawet nie wspomniałam bo go tam nikt nigdy nie widział. Nie przypominam sobie aby właściciel tej restauracji podszedł i zapytał czemu mamy takie zdziwione miany albo czy oby napewno nam smakuje... Po prostu wyraziłam swoje zdanie na temat tego lokalu i chcaiłąm wiedzieć co inni o tym myślą. Bo zastanawia mnie dlaczego łomżyński rynek usług (i tu już nie chodzi tylko o gastronomie) jest na tak niskim upokarzającym poziomie. Właśnie mnie oświeciło bo zrozumiałam ze większość łomżan zje nawet gów.o jak mu podadzą niby w restauracji, jak to napisał Wyprane_gacie: Ja tam opierd.... prawie wszystko i narzekać nie będę. rudy błazen z druhem
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |