Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ahoj pisowszczyki kogo dzisiaj opluwacie? |
sa w LOGOS tam na Wyszyńskiego :) pozdrawiam :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ahoj pisowszczyki kogo dzisiaj opluwacie? |
Autor: Fani MPK Łomża i ZTM Warszawa (---.play-internet.pl) Data: 01-02-11 23:36 pisać komentwać pozdrawiam Fani MPK Łomża i ZTM Warszawa Na początek proponuję wrócić do szkoły podstawowej i powtórzyć zasady poprawnej pisowni języka polskiego. Ortografia leży i kwiczy! Byk byka bykiem pogania. Dla większości piszących na tym forum to rzecz normalna, bo niezauważalna, ale dla reszty mieszkańców Łomży to wstyd przed całą Polską. Co o nas pomyślą inni? Teraz parę przykładów: -BILET ULGOWY JEDNORAZOWY – 1.10 zł -BILET ULGOWY SZEŚCIO PRZEJAZDOWY-6.30zł Pytanie pierwsze: czemu "jednorazowy" jest napisane razem, a "sześcio przejazdowy" oddzielnie? Czym różnią się te wyrażenia? -BILET MIESIĘCZNY ULGOWY NA JEDNO LINIE -35.50zł Pytanie drugie: co to jest "jedno linia"? Może "odpowiedzo" mi Ci, którzy tę stronę "robio"? Jeśli "znajo" odpowiedź, to bardzo proszę. Niech "napiszo" na forum. ".... nasza Pasarzerka z Łomży. " Pytanie trzecie: czy słownik ortograficzny jest towarem nieosiągalnym dla twórców tej strony? Mógłbym sypnąć jeszcze paroma przykładami, ale nie chce mi się. (Chyba, że Wy bardzo chcecie.) Poza tym rano wstaję do pracy, więc pora spać. Pozdrawiam.
|
|
Mogłem iść do Jońskiego i bym siedział spokojnie z resztą tumanów" :P Taa, bo PWSIiP to ogolnopolska czolowka normalnie ;) Wkurza mnie takie wywyzszanie sie na sile. Swoja droga, to warto byloby chociaz skrot nazwy wlasnej uczelni prawidlowo zapamietac ;) mar
|
|
Nie tylko we Francji... W innych krajach Europy tez są za darmo. W polskich restauracjach też bywa, ale przynajmniej jak coś jest źle przyrządzone to kucharz przyjdzie przeprosi i zaproponuje coś innego, albo płacić nie trzeba. A jak cały jadłospis jest do d.... to nie mogą sobie na to pozwolić.
|
|
tam gdiz ja chodze po wyjsciu zawsze palce lize, nie wiem ale na po drzwiach widac czy dobra czy nie dobra restauracja, do kelnerow sie nie czepiam, moga byc zmeczeni praca lub cos w tym rodzaju, ale przynajmniej usmiech profesjonalny , taki przyklejony i sztuczny powinni zachowac
|
|
szkola flirtu pewnie, sielanka swawola
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |