sobota, 19 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jest grupa ludzi...

urodziłem się w innym przedziale wiekowym niż sam sobie wymarzyłem....

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jest grupa ludzi...

..już słyszę poparcie w tej sprawie...........tak jak z amfiteatrem.........

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Nasza Straż Miejska nadaje się do pilnowania pól na Zawadach. Tam się nic nie dzieje, nie jest to miejsce publiczne, więc i robić nie ma co.

Krzysiu

Sposób czytania postów zależy od Twoich upodobań. Następnym razem napisze go dla Ciebie w formie anagramowej. Pozdrawiam

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Ciszy mnie każdy "ruch" w kulturze łomżyńskiej.
A co do urodzenia: ja też byłem i mądrzejszy i ładniejszy i lepszy - tylko mnie przy urodzeniu zamienili...:-))

michal

Dwie spółki - polska i japońska - zdecydowały co rok urządzać zawody kajakarskie z osmioosobowa załogą Obie drużyny cały rok trenowały intensywnie, a kiedy nadszedł dzien. zawodów, każda drużyna była w pełni sil. Jednak to Japończycy wygrali - przewaga ponad jednego kilometra. Po przegranej drużyna polska upadla na duchu. Główny menedżer zdecydował, ze należy postarać się wygrać w kolejnych zawodach i utworzyć specjalna grupę w celu rozwiązania problemu. Grupa ta po przeprowadzeniu licznych badań odkryła, ze Japończycy mieli siedmiu mężczyzn przy wiosłach i jednego dowodzącego, podczas gdy drużyna polska miała jednego mężczyznę przy wiosłach i siedmiu dowodzących...
W tej sytuacji, menedżer dal oczywisty dowód swoich umiejętności kierowniczych: zatrudnił spółkę konsultacyjna do szczegółowego zanalizowania struktury drużyny polskiej Po wielu miesiącach wytężonej pracy eksperci doszli do wniosku, ze w skład drużyny włoskiej wchodziło zbyt wiele osَb dowodzących, a za mało wiosłujących Podpierając się raportem ekspertów zarząd natychmiast zdecydował się zmienić strukturę załogi: teraz było tylko czterech dowodzących, dwóch nadzorujących dowodzących, jeden szef nadzorujących i jeden wiosłujący Ponadto wprowadzono serie punktَw, po to, by dąć wiosłującemu motywacje: “Musimy poszerzyć zakres jego pracy i nadąć mu większa odpowiedzialność”. W kolejnym roku Japończycy wygrali przewaga dwَch kilometrَw...
Spółka polska natychmiast zwolniła wiosłującego z powodu znikomych rezultatów osiągniętych w pracy, ale mimo to przyznała premie grupie dowodzących, jako rekompensatę za wielka gorliwość zademonstrowana przez drużynę Spółka konsultacyjna przygotowała serie badań, dzięki którym wykazała, iż obrana taktyka była dobra; również, ze motywacja była właściwa, ale ze wykorzystana materia powinna ulec polepszeniu. Następnie spółka polska zajęła się projektowaniem nowej lodzi.

Świetny tekst. Oczywiście jakiekolwiek podobieństwo do sytuacji rzeczywistych jest niezamierzone :)

°°°°°°°°°°
... evaa ...

krzysiek
Rzeczywiście nie widzę sensu polemiki na tym poziomie. Włączasz się do powaznego tematu "obśmiewając" go, ale nic w zamian nie proponujesz. Jak inaczej, niż jako niskiego lotu, polityczną łatkę można odebrać Twój post:
"A może zrobić szlak chwały UE? Oręż polski już niemodny...."
(Autor: _krzysiek_ Data: 20-06-03 08:54)

Zgadujesz za mnie, co miałem na myśli i tu się grubo mylisz. Miałem bowiem na myśli oręż intelektualny i do głowy by mi nie przyszło, ze używasz kija baseballowego ( nie pamiętam polskiej nazwy). NIe bądź więc przesadnie wrażliwy co do formy, a spróbuj sprostać innym forumowiczom raczej w treści wypowiedzi.
Mam także skromna prośbę, byś zechciał wyluzować nieco w stosunku do mnie, gdyż trochę wygląda na to, że stajesz się zbyt nerwowy. Zupełnie nie poznaję w Tobie sympatycznego gościa ze strzelnicy i biegu szlakiem fortecznym.
Pozdrawiam

Będą w przyszłym tygodniu na stronie. Teraz zajrzyj na nasza klubowa stronę, znajdziesz tam pare fotek z poprzednich Zlotów.

michal

Już w 1400 r. Łomża miała wójta, co świadczy o jej charakterze miejskim. Dnia 30 sierpnia 1400 rójtem łomżyńskim został Jan Białek, mieszczanin warszawski, któremu książe Janusz I zw. Starszym nadał "w mieście naszym zwanym powszechnie Łomżawójtostwo z czterema włókami, trzecim denarem od jakiejkowiej osądzonej sprawy w granicach wspomnianego miasta". Ostatecznie jednak unormowanie sytuacji prawnej miasta nastapiło dopiero dnia 15 VI 1418 r.
Z książki p. D. Godlewskiej "Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych do rozbiorów Rezczypopolitej (XI w. - 1795 r.)" wyd. II, TPZŁ, Łomża 2000.
Tak więc niedawno obchodziliśmy 585 rocznicę nadania praw miejskich.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Michał.
Usilnie uciekasz od tematu, pokrętnie coś sugerujac. Tracisz czas, licząc na zbicie mnie z tropu. To nie ta klasa. Twój ostatni post jest jednak, moim zdaniem, wyjątkowo trafny. Homo sovieticus tkwi w wielu z nas, nie zdających sobie z tego sprawy. Jego cechą jest totalitarne spojrzenie na świat, asekuranctwo, stereotypy myślenia (? !), oraz dogmatyczne nastawienie do innych. Zastanów się Przyjacielu, czy nie warto przejrzeć się w lustrze i oprócz bezkrytycznego cytowania autorytetów przejść do skromnego, ale własnego działania. Nie wstydź się pokazać własnych dokonań oraz ujawnić tożsamości. Jak dotad, nie odpowiadasz na e-maile (chyba podałeś zły adres). Nie obawiaj się - prawdziwa cnota krytyk się nie boi. Jesteś wolny na tyle, na ile takim się czujesz. Jesteś sobą, jeżeli nie wstydzisz się własnej tożsamości. Przeczytaj nagłówek tego wątku i spróbuj do niego nawiązać, bo wtedy dyskusja ma sens. W przeciwnym razie to tylko strata czasu. Pociesz się także, że Twój sceptycyzm ma dla nas ( zainteresowanych konkretną pracą w powyższym celu) pozytywne aspekty. Wiemy przez to, że w poruszonej sprawie trzeba liczyć przede wszystkim na siebie. To bardzo cenne spostrzeżenie. Dzięki niemu karawana pójdzie dalej - mimo pewnych przeszkód.

Straż Miejska jest jak powietrze; niby jest, a się go nie czuje.....
Najlepiej idzie im prześladowanie starych kobiet sprzedajacych "nielegalnie" pietruszkę...tak to nie pobije...

Mam pomysł: powinniśmy sprowadzić Japończyków do Polski i wtedy każdy robiłby to, co lubi: my lubimy odpoczywać, a oni lubia pracować...więc?

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Mam pomysł: powinniśmy sprowadzić Japończyków do Polski i wtedy każdy robiłby to, co lubi: my lubimy odpoczywać, a oni lubia pracować...więc?

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Sars.

Chyba masz tylko przeszłość urojoną ? Na nic innego nie wyglądasz.

Mi takze ten koncert sie podobal. Wprawdzie nie moglam byc osobiscie, ale sluchalam w radiu...Niesamowite. Potrafie sobie wyobrazic emocje panujace na dziedzincu podczas koncertu.

No właśnie, ja też byłem nierentowny. Ale na pocieszenie - w chwili, gdy siedziałem w kolejce i rezygnowałem z Ery, przede mną zrobiły to dwie osoby.

Dziś ustroili na placu czerwonym drugi namiot - tym razem Żywca. Kto wie , o co tu chodzi ?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Właśnie przyszedłem do domu po koncercie muzyki cerkiewnej i "ludowej" po rosyjsku (tak mi się przynajmniej wydawało).

Fortepian, czerech młodzieńców :) i zafascynowana publiczność.

Pieśni o Wołdze, Bajkale i miłości.... (że nie wspomnę o tej robotniczej)

Trzy czy nawet cztery bisy.

Do zobaczenia w kolejne festiwalowe dni.

Jak miło widzieć, że coś się w Łomży dzieje!
Jak miło widzieć pozytywny odbiór... wręcz "euforyczny"!

brawo

Dałem się skusić tym razem mamie na koncert Muzyka Wschodu. Po raz pierwszy w życiu słuchałem pieśni cerkiewnych i rosyjskich! Podobało mi się! Ludzie, co się ze mną dzieje? Jak jeszcze pójdę na jakiś inny koncert to chyba nareszcie spoważnieje! Tak przynajmniej mówi moja mama.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org