Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jest grupa ludzi... |
urodziłem się w innym przedziale wiekowym niż sam sobie wymarzyłem....
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jest grupa ludzi... |
..już słyszę poparcie w tej sprawie...........tak jak z amfiteatrem......... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Nasza Straż Miejska nadaje się do pilnowania pól na Zawadach. Tam się nic nie dzieje, nie jest to miejsce publiczne, więc i robić nie ma co.
|
|
Krzysiu Sposób czytania postów zależy od Twoich upodobań. Następnym razem napisze go dla Ciebie w formie anagramowej. Pozdrawiam _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Ciszy mnie każdy "ruch" w kulturze łomżyńskiej. A co do urodzenia: ja też byłem i mądrzejszy i ładniejszy i lepszy - tylko mnie przy urodzeniu zamienili...:-)) michal
|
|
Dwie spółki - polska i japońska - zdecydowały co rok urządzać zawody kajakarskie z osmioosobowa załogą Obie drużyny cały rok trenowały intensywnie, a kiedy nadszedł dzien. zawodów, każda drużyna była w pełni sil. Jednak to Japończycy wygrali - przewaga ponad jednego kilometra. Po przegranej drużyna polska upadla na duchu. Główny menedżer zdecydował, ze należy postarać się wygrać w kolejnych zawodach i utworzyć specjalna grupę w celu rozwiązania problemu. Grupa ta po przeprowadzeniu licznych badań odkryła, ze Japończycy mieli siedmiu mężczyzn przy wiosłach i jednego dowodzącego, podczas gdy drużyna polska miała jednego mężczyznę przy wiosłach i siedmiu dowodzących... W tej sytuacji, menedżer dal oczywisty dowód swoich umiejętności kierowniczych: zatrudnił spółkę konsultacyjna do szczegółowego zanalizowania struktury drużyny polskiej Po wielu miesiącach wytężonej pracy eksperci doszli do wniosku, ze w skład drużyny włoskiej wchodziło zbyt wiele osَb dowodzących, a za mało wiosłujących Podpierając się raportem ekspertów zarząd natychmiast zdecydował się zmienić strukturę załogi: teraz było tylko czterech dowodzących, dwóch nadzorujących dowodzących, jeden szef nadzorujących i jeden wiosłujący Ponadto wprowadzono serie punktَw, po to, by dąć wiosłującemu motywacje: “Musimy poszerzyć zakres jego pracy i nadąć mu większa odpowiedzialność”. W kolejnym roku Japończycy wygrali przewaga dwَch kilometrَw... Spółka polska natychmiast zwolniła wiosłującego z powodu znikomych rezultatów osiągniętych w pracy, ale mimo to przyznała premie grupie dowodzących, jako rekompensatę za wielka gorliwość zademonstrowana przez drużynę Spółka konsultacyjna przygotowała serie badań, dzięki którym wykazała, iż obrana taktyka była dobra; również, ze motywacja była właściwa, ale ze wykorzystana materia powinna ulec polepszeniu. Następnie spółka polska zajęła się projektowaniem nowej lodzi.
|
|
Świetny tekst. Oczywiście jakiekolwiek podobieństwo do sytuacji rzeczywistych jest niezamierzone :) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
krzysiek Rzeczywiście nie widzę sensu polemiki na tym poziomie. Włączasz się do powaznego tematu "obśmiewając" go, ale nic w zamian nie proponujesz. Jak inaczej, niż jako niskiego lotu, polityczną łatkę można odebrać Twój post: "A może zrobić szlak chwały UE? Oręż polski już niemodny...." (Autor: _krzysiek_ Data: 20-06-03 08:54) Zgadujesz za mnie, co miałem na myśli i tu się grubo mylisz. Miałem bowiem na myśli oręż intelektualny i do głowy by mi nie przyszło, ze używasz kija baseballowego ( nie pamiętam polskiej nazwy). NIe bądź więc przesadnie wrażliwy co do formy, a spróbuj sprostać innym forumowiczom raczej w treści wypowiedzi. Mam także skromna prośbę, byś zechciał wyluzować nieco w stosunku do mnie, gdyż trochę wygląda na to, że stajesz się zbyt nerwowy. Zupełnie nie poznaję w Tobie sympatycznego gościa ze strzelnicy i biegu szlakiem fortecznym. Pozdrawiam
|
|
Będą w przyszłym tygodniu na stronie. Teraz zajrzyj na nasza klubowa stronę, znajdziesz tam pare fotek z poprzednich Zlotów. michal
|
|
Już w 1400 r. Łomża miała wójta, co świadczy o jej charakterze miejskim. Dnia 30 sierpnia 1400 rójtem łomżyńskim został Jan Białek, mieszczanin warszawski, któremu książe Janusz I zw. Starszym nadał "w mieście naszym zwanym powszechnie Łomżawójtostwo z czterema włókami, trzecim denarem od jakiejkowiej osądzonej sprawy w granicach wspomnianego miasta". Ostatecznie jednak unormowanie sytuacji prawnej miasta nastapiło dopiero dnia 15 VI 1418 r. Z książki p. D. Godlewskiej "Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych do rozbiorów Rezczypopolitej (XI w. - 1795 r.)" wyd. II, TPZŁ, Łomża 2000. Tak więc niedawno obchodziliśmy 585 rocznicę nadania praw miejskich. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Michał. Usilnie uciekasz od tematu, pokrętnie coś sugerujac. Tracisz czas, licząc na zbicie mnie z tropu. To nie ta klasa. Twój ostatni post jest jednak, moim zdaniem, wyjątkowo trafny. Homo sovieticus tkwi w wielu z nas, nie zdających sobie z tego sprawy. Jego cechą jest totalitarne spojrzenie na świat, asekuranctwo, stereotypy myślenia (? !), oraz dogmatyczne nastawienie do innych. Zastanów się Przyjacielu, czy nie warto przejrzeć się w lustrze i oprócz bezkrytycznego cytowania autorytetów przejść do skromnego, ale własnego działania. Nie wstydź się pokazać własnych dokonań oraz ujawnić tożsamości. Jak dotad, nie odpowiadasz na e-maile (chyba podałeś zły adres). Nie obawiaj się - prawdziwa cnota krytyk się nie boi. Jesteś wolny na tyle, na ile takim się czujesz. Jesteś sobą, jeżeli nie wstydzisz się własnej tożsamości. Przeczytaj nagłówek tego wątku i spróbuj do niego nawiązać, bo wtedy dyskusja ma sens. W przeciwnym razie to tylko strata czasu. Pociesz się także, że Twój sceptycyzm ma dla nas ( zainteresowanych konkretną pracą w powyższym celu) pozytywne aspekty. Wiemy przez to, że w poruszonej sprawie trzeba liczyć przede wszystkim na siebie. To bardzo cenne spostrzeżenie. Dzięki niemu karawana pójdzie dalej - mimo pewnych przeszkód.
|
|
Straż Miejska jest jak powietrze; niby jest, a się go nie czuje..... Najlepiej idzie im prześladowanie starych kobiet sprzedajacych "nielegalnie" pietruszkę...tak to nie pobije...
|
|
Mam pomysł: powinniśmy sprowadzić Japończyków do Polski i wtedy każdy robiłby to, co lubi: my lubimy odpoczywać, a oni lubia pracować...więc? °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Mam pomysł: powinniśmy sprowadzić Japończyków do Polski i wtedy każdy robiłby to, co lubi: my lubimy odpoczywać, a oni lubia pracować...więc? °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Sars. Chyba masz tylko przeszłość urojoną ? Na nic innego nie wyglądasz.
|
|
Mi takze ten koncert sie podobal. Wprawdzie nie moglam byc osobiscie, ale sluchalam w radiu...Niesamowite. Potrafie sobie wyobrazic emocje panujace na dziedzincu podczas koncertu.
|
|
No właśnie, ja też byłem nierentowny. Ale na pocieszenie - w chwili, gdy siedziałem w kolejce i rezygnowałem z Ery, przede mną zrobiły to dwie osoby.
|
|
Dziś ustroili na placu czerwonym drugi namiot - tym razem Żywca. Kto wie , o co tu chodzi ? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Właśnie przyszedłem do domu po koncercie muzyki cerkiewnej i "ludowej" po rosyjsku (tak mi się przynajmniej wydawało). Fortepian, czerech młodzieńców :) i zafascynowana publiczność. Pieśni o Wołdze, Bajkale i miłości.... (że nie wspomnę o tej robotniczej) Trzy czy nawet cztery bisy. Do zobaczenia w kolejne festiwalowe dni. ___________________________________ Jak miło widzieć, że coś się w Łomży dzieje! Jak miło widzieć pozytywny odbiór... wręcz "euforyczny"! ___________________________________
|
|
brawo
|
|
Dałem się skusić tym razem mamie na koncert Muzyka Wschodu. Po raz pierwszy w życiu słuchałem pieśni cerkiewnych i rosyjskich! Podobało mi się! Ludzie, co się ze mną dzieje? Jak jeszcze pójdę na jakiś inny koncert to chyba nareszcie spoważnieje! Tak przynajmniej mówi moja mama.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |