Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Brawo kibice! |
*problemy miało być
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Brawo kibice! |
Treść jest ukryta
|
|
gdzei te mieszkanie i na ile?;D
|
|
Podobna apteka jest też przy Rondzie-też samoobsługowa,ale tam to jest super-duzo miejsca,mnóstwo leków,ja juz na Dworna nie zagladam
|
|
Umowa o dzieło - umowa cywilnoprawna określona Kodeksem cywilnym art. 627-646. Zakres tej umowy określa Art. 627. Przez umowę o dzieło przyjmujący zamówienie zobowiązuje się do wykonania oznaczonego dzieła, a zamawiający do zapłaty wynagrodzenia. Umowa o dzieło jest umową: zobowiązującą, odpłatną, wzajemną oraz konsensualną. Warunkiem zaistnienia umowy o dzieło jest określenie w umowie dzieła jakie ma wykonać przyjmujący zamówienie. Dziełem może być dowolna rzecz, utwór (np. program komputerowy). Poprzez zawarcie umowy o dzieło wykonawca zobowiązuje się do wykonania oznaczonego dzieła, to znaczy zobowiązuje się do uzyskania pewnego wyniku swoich działań, a zamawiający, czyli pracodawca, do wypłaty wynagrodzenia określonego w umowie. Wysokość wynagrodzenia powinna być określona w umowie, choć niekoniecznie kwotowo, zamiast tego mogą znaleźć się tam wskazówki do określenia wynagrodzenia po zakończeniu pracy, wskazówki te miałyby określić, czego spodziewa się zamawiający i za co mógłby zapłacić wyższe wynagrodzenie, a co będzie odpowiadało za to, że wykonawca otrzyma znacznie niższe wynagrodzenie. Dzieło może mieć także charakter działalności twórczej - więc niematerialnej. Materialny rezultat umowy powinien być z góry określony (uszycie ubrania, remont budynku, naprawa powierzonej rzeczy). Za dzieło można również uznać rezultat niematerialny, gdy przedmiotem świadczenia jest np. nauczenie określonej umiejętności czy przeszkolenie do zawodu lub osiągnięcie ustalonego rezultatu. Przedmiotem umowy o dzieło może być np. sporządzenie bilansu, wykonanie zdjęć, stworzenie programu komputerowego, witryny internetowej (dzieło materialne) lub organizacja koncertu, konferencji, prezentacji nowego produktu firmy (dzieło niematerialne). Doprowadzenie do określonego z góry rezultatu dla zamawiającego może być także przedmiotem umowy o dzieło, jeżeli taki rezultat możliwy jest do zdefiniowania. Tak więc np. wykonanie analizy prawnej konkretnej sytuacji lub doprowadzenie do konkretnej sytuacji może być dziełem, podczas gdy usługa stałej konsultacji prawnej dziełem nie jest. Prawnicy "zlecenie" nazywają "umową starannego działania", a "dzieło" – "umową rezultatu". Celem umowy o dzieło jest osiągnięcie określonego w jej treści rezultatu, podczas gdy celem umowy zlecenia jest samo działanie (praca), które nie musi doprowadzić do osiągnięcia określonego rezultatu. Umowa o dzieło powinna być uwieńczona konkretnym i sprawdzalnym rezultatem, wynagradzany jest sam rezultat a nie samo działanie. Czyli np. uzyskanie obrotu jest dziełem, ale praca z klientem na rzecz obrotu jest zleceniem.
|
|
W centrum okolice Długiej, opłaty to 180-200, zależy czy ta osoba bedzie chciała korzystać z internetu. Więcej szczegółów tylko na tel.
|
|
hej. na jakiej ulicy te mieszkanie i za ile?;D wkradl sie maly blad;pp
|
|
Siemanko.. poszukuje jakaś dziewczyna towarzysza na studniówkę??
|
|
He he dobry kawał:) Gościu takie dzieci to dzieciom na dobranoc opowiadaj... a nie śmiecisz forum
|
|
W tym zaPiSdziałym miasteczku wynajmując mieszkanie będą się pytać czy masz ślub.
|
|
Właśnie palcie palcie a potem na RTG obejrzeć raczka jak wygląda czy podrósł POpieram Mazetti
|
|
Przemek ja bym nie przyjęła tej oferty. Umowa to umowa. Nie możesz dziewczyny w konia zrobić. Jak wszystkie weekendy razem to wszystkie... A jeśli jednak zdecydujesz się przyjąć tą pracę, to uważam, że za takie poświęcenie i za rezygnację z jednego w miesiącu weekendu z dziewczyną 11 tys. to stanowczo za niska stawka... Trzeba się szanować. :]
|
|
Przemo jak ci nie pasuję to mi daj ( jak jaj nie robisz) mar
|
|
komendant główny zarabia 15 tys, wiec nie bierz tej pracy poniżać sie i zarabiac mniej niz policja :)
|
|
@Autor: magia_2 (---.elomza.pl) Nie zgodzę się z tym co piszesz. Nie podasz mi przykładu takiego państwa na Świecie, gdzie ubezpieczony może wejść sobie do lekarza i podyktować mu listę badań jakie ma mu DARMOWO zlecić. Zapewniam cię z całą powagą, że akurat to o czym piszę wiem na 100% a nie na np.99,99%. Zasada jest następująca i było to już omawiane na spotkaniach z NFZ. A konkretnie: (1) to lekarz i TYLKO lekarz decyduje na swoją odpowiedzialność które konkretnie badania są mu ( lekarzowi) potrzebne w procesie diagnostyczno-leczniczym. A nie pacjent. Nie ma takiego czegoś, jak „koncert życzeń” pacjenta w publicznej poradni. Owszem, jak ma taki kaprys to niech sobie robi dowolne badania na swój własny koszt. Amen. Oczywiście, lekarz ponosi PEŁNE ryzyko takiego postępowania, jeśli np. w wyniku zaniechania wykonania badań dojdzie do błędu lub coś przeoczy. Ale to już zupełnie kompletnie innych, odrębny temat. W tej wypowiedzi chcę dać do zrozumienia, że nie ma coś takiego jak „dyktat” pacjenta co ma mu zlecić za badania lekarz w publicznym gabinecie! P.S. Co do osób uzależnionych od psychoaktywnych substancji (m.in. tytoń, narkomanów itp. ), którzy aktywnie przez wiele lat niszczą swoje zdrowie to osobiście uważam, że powinni płacić co najmniej 2-3 x większą składkę na NFZ. A „profilaktykę” to oni już sobie robią sami ćpając latami rakotwórczy dym. Dziwię się, że tacy mają czelność potem jeszcze się badać.
|
|
http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20101215%2FSPORT_INNE%2F899026344 co myślicie o grze Rugby na wózkach?
|
|
Pozytywnie.
|
|
Hahahaha;]
|
|
I pozdrawiamy Jasia Śmietane z 3B;D
|
|
jesteś jego chłoptasiem i robisz mu reklame?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |