niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Marzenie Kaczyńskiego

ci powiem ze widzialam na ks j takiego psa brykał z jakims małym kundelkiem

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Marzenie Kaczyńskiego

Polecam Magda Band mnóstwo zabaw, szeroki repertuar i ciekawe oczepiny!
Tel: 511 469 175

ale kiedys nie

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

jak najbardziej tak...

Ludzie!!!
Przecież Kośiół Katolicki od wieków miesza się do polityki bo to podstawa życia. Trzeba mieć kasę na życie a jak się ma kontrolę nad władzą to ma się kontrolę nad resztą maluczkich owieczek, które można doić ( skoro na to pozwalają)
Pamiętam osobiście jak w czasie stanu wojennego w łomżyńskiej katedrze słuchałem kazania. Byłem młody, naiwny, przesiąknięty ideą miłości nawet do nieprzyjaciół jak nauczał staroświecko Chrystus. I nagle słowa z ambony skierowane do słuchaczy " I ty kapusiu jeden co przyszedłeś nas podsłuchiwać, ...taki i nie taki...." - słowa przesiąknięte jadem nienawiści nie będę ich wszystkich cytował. Efekt taki, że ideał sięgnął bruku.
minęło trochę lat i nic się nie zmieniło. Wszyscy żli co nie płaszczą się i nie popierają kościoła, lub krytykują zło. Ale jakoś nie słychać o szybkich działaniach dotyczących pedofili, przesuwa się ich do innej parafi, tam nie ma jeszcze skandalu ( do czasu) Zamiast wyrzucać z Kościoła prawdziwych zbrodniarzy to grzmi się na inne myślenie polityczne.
Efekt niesamowity: to co nie udało się komunie, uczynił sam kościół i jego wyznawcy. podzielili się i nienawidzą siebie nawzajem jako katolicy Jarka lub Donalda ( inaczej Torunia czy Krakowa) Fakt jest faktem. I mam nadzieję, że (pomijając wątki finansowego obciążenia naszego społeczeństwa przez armię katechetów i księży) młodzi ludzie będą bardziej wymagający wobec tych co chcą uchodzić za autorytet.

masakra..

frugo bzdury piszesz to nie kościół zaczął walkę z komuną , tylko komuna z kościołem . Można by tu wymienić mnóstwo przykładów jak władza tłamsiła katolików na każdym kroku imając się także zabójstw na księżach . W okresie miedzy wojennym kiedy władza żyła dobrze z kościołem wszystko było tak jak należy .

PO drugie jakbyś nie zauważył to PO podzieliło polaków na lepszych i gorszych . Inteligentnych i głupich . Młodych i starych . Ciemnych i nowoczesnych .

To PO zaczęło agresywne kampanię wyborcze . Przykład ostatnia gdzie 90% to było straszenie PISem i atakowanie Kaczyńskiego . A jak w kampanii Jarosław nie odpowiadał na ataki to w mediach wszczęto nagonkę ,że Jarek udaje .

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org