Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Marzenie Kaczyńskiego |
ci powiem ze widzialam na ks j takiego psa brykał z jakims małym kundelkiem nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Marzenie Kaczyńskiego |
Polecam Magda Band mnóstwo zabaw, szeroki repertuar i ciekawe oczepiny! Tel: 511 469 175
|
|
ale kiedys nie nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
jak najbardziej tak...
|
|
Ludzie!!! Przecież Kośiół Katolicki od wieków miesza się do polityki bo to podstawa życia. Trzeba mieć kasę na życie a jak się ma kontrolę nad władzą to ma się kontrolę nad resztą maluczkich owieczek, które można doić ( skoro na to pozwalają) Pamiętam osobiście jak w czasie stanu wojennego w łomżyńskiej katedrze słuchałem kazania. Byłem młody, naiwny, przesiąknięty ideą miłości nawet do nieprzyjaciół jak nauczał staroświecko Chrystus. I nagle słowa z ambony skierowane do słuchaczy " I ty kapusiu jeden co przyszedłeś nas podsłuchiwać, ...taki i nie taki...." - słowa przesiąknięte jadem nienawiści nie będę ich wszystkich cytował. Efekt taki, że ideał sięgnął bruku. minęło trochę lat i nic się nie zmieniło. Wszyscy żli co nie płaszczą się i nie popierają kościoła, lub krytykują zło. Ale jakoś nie słychać o szybkich działaniach dotyczących pedofili, przesuwa się ich do innej parafi, tam nie ma jeszcze skandalu ( do czasu) Zamiast wyrzucać z Kościoła prawdziwych zbrodniarzy to grzmi się na inne myślenie polityczne. Efekt niesamowity: to co nie udało się komunie, uczynił sam kościół i jego wyznawcy. podzielili się i nienawidzą siebie nawzajem jako katolicy Jarka lub Donalda ( inaczej Torunia czy Krakowa) Fakt jest faktem. I mam nadzieję, że (pomijając wątki finansowego obciążenia naszego społeczeństwa przez armię katechetów i księży) młodzi ludzie będą bardziej wymagający wobec tych co chcą uchodzić za autorytet.
|
|
masakra..
|
|
frugo bzdury piszesz to nie kościół zaczął walkę z komuną , tylko komuna z kościołem . Można by tu wymienić mnóstwo przykładów jak władza tłamsiła katolików na każdym kroku imając się także zabójstw na księżach . W okresie miedzy wojennym kiedy władza żyła dobrze z kościołem wszystko było tak jak należy . PO drugie jakbyś nie zauważył to PO podzieliło polaków na lepszych i gorszych . Inteligentnych i głupich . Młodych i starych . Ciemnych i nowoczesnych . To PO zaczęło agresywne kampanię wyborcze . Przykład ostatnia gdzie 90% to było straszenie PISem i atakowanie Kaczyńskiego . A jak w kampanii Jarosław nie odpowiadał na ataki to w mediach wszczęto nagonkę ,że Jarek udaje .
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |