sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
KE za bezwględnym wstrzymaniem budowy obdwodnic na Podlasiu - nie tylko Augustow

mam teorie:

koledzy z lodzi przyjechali do lomzy po samochod, by wywiezc ze swojego magazynu te 25 kg narkotykow, ktore zniknely, a wszystko okrywa mgla za wschodnia granica

;))))))))

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: KE za bezwględnym wstrzymaniem budowy obdwodnic na Podlasiu - nie tylko Augustow

poprostu nasz polska polityka jest tylko pogratulowania !! ciekawe co z naszymi pieniedzmi bedzie dalej pewnie trafia do kieszeni naszych szanownych pań i panów politykow! ajj dlaczego nasz rzad i nie tylko jest taki glupi?? ale tego chyba juz nie sa sie zmienic!!!!!

Re: KE za bezwględnym wstrzymaniem budowy obdwodnic na Podlasiu - nie tylko Augustow

Woodka z pieprzem to moi Państwo nie na katarne kłopoty, ino na szwankujący żołądek pomaga. I pomaga. O ile jest w proporcji 50/50.

Do widzenia

(........)

128mb/s za 57zł? Dziwnie tanio, ale nieważne. Internet z Vectry jest dużo stabilniejszy i dużo szybszy (ludzie przynajmniej wiedzą, za co płacą). Nie wiem też, czemu krytykujesz telewizję z Vectry, u mnie odbiera wyśmienicie. Co do obsługi to też nigdy nie miałem problemów - panie zawsze uśmiechnięte, miłe i życzliwe...

Witam!

Ryskago, dziękuję za szczere chęci w matkowaniu, (chciałbym mieć taką matkę chrzestną) ale dajmy sobie spokój z chrzcinami. Za duży koszt jak na emeryta, który zawsze narzeka na brak kasy, a i odległość daleka między nami. Skąd dowiedziałaś się o moim imieniu? Adallka to robota.
Zbliża się okres urlopowy, więc zapraszam w te piękne okolice na wypoczynek.

Pozdrowienia.

(........)

Jestem ciekawy kto zbezpieczal auto, jak nie znalezli ty 120kg kokainy!!!! i tego nie zabezpieczyli, zdaje sie ze ktos poleci ze stolka :p A taka byla radosc jakodzyskano porozbijane BMW ;) Buhahahahha

Macku nie rozumiem dlaczego rozstrzasasz te sprawe tu na forum, zadzwon do komendy pol. i popros o zajecie sie to sprawa. Mi nie odmowili i widzialem jak interweniowali gdy zwracalem sie o pomoc przy swoim bloku - teraz jest spokoj bo ludzie ktorzy utrudniali innym zycie "juz widza" znak i "juz wiedza" ze tam parkowac nie mozna.
Stworzyles nowy bezsensowny watek dla sfrustrowanych dzieciakow.

(........)

Maciusiu drogi, stwierdzam, że te rady są dla dorosłych, ale tylko chłopców. Nie spotkałam jeszcze kobiałki, która łatwo usypia po punkcie 5.
pozdrowionka

"MrS, pracuje tam w Vektrze ktoś z twojej rodziny ??? bo mnie to wygląda na wazeline. Jak można chwalić telewizje za te pieniądze takiej jakości i bez stereo które jest teraz standartem ???"

Na wazelinę to twój wcześniejszy post wygląda, w którym zachwalasz nordcoma, a krytykujesz vectre. Niech zgadne, szef kazał wejsc i cieple slowo o swojej firmie napisac? Bo tak to wyglada...
A co do vectry, kablowke mialem od nich kilka lat i jakis wiekszych powodow do narzekan nigdy nie mialem...

Ale po tych punktach nie da sie spać:D No chyba, że Ty potrafisz?

(........)

Salve,

Serdecznie dziekuje za wypowiedzi.
Do Vlad - hmm no tak - cmentarz wojskowy byl ale sie zmyl- a z nim jakiekolwiek dane odnosnie pochowanych poleglych zolnierzy - ale to tych z Lomzy. Chociaz podobno byly jakies ekshumacje po II w.s wlasnie na ten wojskowy cmentarz. No coz podobno ne zostala zadna dokumentacja - kto byl pochowany ....
Do K23 - prosze wybaczyc- ale nie moge wejsc na podana strone. Moze chociaz kawalek co mowi o Zmabrowie?
Czy jest moze jakas strona Zambrowian z forum dyskusyjnym - tak jak ta tutaj Lomzyniakow? Moze tam bym sprobowal szczescia?
Oczywiscie - bede szukal wszedzie ale chyba w koncu napisze do IPN-u. Mam jednak nadzieje, ze ktos tutaj mi pomoze.
Z prywatne korespondencji emialowej do tej pory dostalem takie informacje:
... Odnosnie pochowkow. Po pierwsze nie wiem gdzie dokladnie jency byli zgromadzeni. Ale mam dwa przypuszczenia. Pierwsze wiarze sie z tym jak dziadkowie mi opowiadali, ze w czasie budowy jednej z hal Zambrowskich Zakładow Przemyslu Bawelnianego wykopano szczatki dwoch ludzi, jest to obecny teren Zamtexu.
Drugi watek jest taki, ze zostaki pochowani na nieistniejacym juz cmentarzu lub w jego najblizszym sasiedztwie. Cmentarz ten znajdowal sie nieopodal linii kolejowej.
...O eksuhamicji polskich zolnierzy wrzesniowych slyszalem ale pogrzebanych w innej czesci Zambrowa
...Ekshumacja o ktorej wspominalem miala byc juz dawno. Chodzi o miejsce miedzy wsia Nagorki-Pruszki a Poryte Jablon. Jest tam teraz wyrobisko po piachu. Podobno bylo tam pochowanych ok. 60 polskich zolnierzy. Podobno zostali eksuhomowani i leza na cmentarzu w Zambrowie lub Lomzy.
...Cmentarz byl w Zambrowie jeszcze jeden, nie oznaczany teraz na mapach i nie byl to cmentarz zydowski.
...Troche nie tak mowisz, bo tak to wyglada!
Tych 60 chlopa, to bylo pochowanych miedzy tymi dwiema wsiami. Ale po wojnie zostali ekshumowani na ktorys cmentarz w Zambrowie lub Lomzy. To byli najprawdopodobniej zolnierze walczacy o Zambrow 11.09.1939. Mniej wiecej z tamtego kierunku tez byl atak na miasto. Ale juz ich tam nie ma, wedlug miejscowych ludzi. Teraz jest tam wyrobisko po piachu zasypywane smieciami.
Tych dwoch wojakow, wg. moich dziadkow to byli niby partzanci. Nawet nazwisko jednego mi mowili ale nie pamietam. Prawdopodobnie bylo to w trakcie budowy zakladow, wiec pod koniec lat 50-tych. Chyba zostali przeniesieni na cmentarz.
Ta masakra zajmuje sie moj kolega z Zambrowa. Popytam go moze cos wie jeszcze, ale sprawa jest ciezka.
Z drugiej strony, tam co jest zaklad to jest bliskie sasiedztwo koszar.... Nie wiem ale byc moze owczesna wladza cos ukryla, zamaskowala, ze niby partyzanci bo tak wygodniej, wiesz o co chodzi, ale to tylko moje domysly.
...

Jest to prywatna korespondencja - mam nadzieje, ze ten kto przeslal do mnie te dane sie nie obrazi. Ale chodzi mi o naglosnienie sprawy - a w ten sposob wyjasnienie.

Pozdrawiam

Gandalf de Grey

A może potrzebujesz kogos do puszczania techno??? :D Trochę doświadczenia w prowadzeniu radia mam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org