sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prezydent wzywany do Torunia, do marszu pokutnego

Nemo!
Poczytaj sobie o jakości robót Budimexu.

Realizowane w Łomży inwestycje w ramach projektu „System wodno-kanalizacyjny Łomży i przyległych gmin” opóźniają się – stwierdził na wczorajszej sesji Rady Miasta radny Paweł Borkowski. Zdaniem władz miasta opóźnień nie ma, lecz niepokój wzbudza jakość prac.

– Są poważne, sięgające 1-2 miesiące opóźnienia na ul. Wąskiej, Zdrojowej, Szosie Zambrowskiej i Poznańskiej – utrzymywał radny Borkowski. – Nadal trwa budowa kanałów sanitarnych i deszczowych, choć wykonawca powinien już przystąpić do budowania nawierzchni ulic i chodników.
Zdaniem wiceprezydenta Łomży Marcina Sroczyńskiego są problemy z wykonawstwem kontraktu, ale nie dotyczą one harmonogramu prac.
– Termin zakończenia inwestycji nie jest zagrożony, jest nawet lekkie przyspieszenie w stosunku do harmonogramu – stwierdził M. Sroczyński. – Mamy natomiast zastrzeżenia do jakości prac w pasach drogowych. Chodzi o zagęszczenie gruntu po wykopach.
Niewłaściwe „zagęszczenie” czyli ubicie gruntu, może skutkować po kilku latach zapadaniem się chodników. Problem ten był omawiany na wtorkowym spotkaniu inwestora i głównego wykonawcy, którym jest firma Budimex. Służby miejskie wskazały kilka miejsc, gdzie ich zdaniem grunt nie został „zagęszczony” zgodnie ze sztuką budowlaną. Ustalono, że sprawdzone zostaną pod tym kątem wszystkie wybudowane już odcinki sieci wodociągowych i kanalizacyjnych.
Odpowiedzialnym za niedopilnowanie jakości robót, według władz Łomży, jest manager kontraktu – spółka Zarząd Budowy Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego. Prezydent Jerzy Brzeziński poinformował radnych, że wstrzymane zostało do czerwca opłacanie faktur, wystawianych przez spółkę. Do tego czasu ma ona wykazać, że właściwie wypełnia swoje zadanie. Termin zakończenia prac wyznaczony jest na koniec października. Gdyby nie został dotrzymany, miasto i podmiejskie gminy nie otrzymałyby unijnej dotacji, opiewającej na 75 proc. wartości robót.

rudy błazen z druhem

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prezydent wzywany do Torunia, do marszu pokutnego

ok
jeszcze raz dzieki

Zbych

W 1929 r. zawodnicy warszawscy przybyli na regaty do Łomży dwa dni wcześniej w celu zapoznania się z rzeką i przeprowadzenia na niej treningu. "Wspólna Praca" poinformowała, że "w dniu regat brzegi Narwi zaroiły się od publiczności - wyległo całe miasto". W zawodach startowało 5 zamiejscowych towarzystw: Warszawski Klub Wioślarek, Warszawskie Towarzystwo Wioślarskie, Klub Wioślarski "Wisła" z Warszawy, Klub Wioślarski "Syrena" z Warszawy i
Towarzystwo Wioślarskie z Ostrołęki.

Studia Łomżyńskie nr VII.................................cdn. .......................................

Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

Czesląw pisz troche więcej tego artykułu...

kiler internet mama jaki mam

Zbych

To niczego nie tłumaczy.
Drzewa były oddalone od ulicy - za chodnikiem.

I nadal nie wiem czy z tej cudownej ulicy będzie widać te obskurne grafittki i czerwone budy.

I matka niepowiedziała zwolnij ?

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

Wczoraj około 22.00 jechałem od strony Piątnicy do Łomży i widok rzucił mnie na kolana. O ile ładniej wygląda panorama miasta bez tych wierzb i topól przy drodze. Nic nie zasłania skarpy. Jeszcze żeby zagospodarowali teren przy rzece i przycieli trochę krzaki.
Tak jest lepiej, oby teraz nie pozwolili zarosnąć temu miejscu.

polecam Uniserwis na Śniadeckiego. Miałem tam w naprawie radiomagnetofon, monitor od kompa i telewizor. naprawa pierwsza klasa.

matka z pewnoscia powiedziala: wieź

brak wyobrazni, ryzykanctwo, glupota - oto przyczyny wypadkow,
reszta: min. predkosc, niestosowanie sie do zakazow itp to juz dzialanie zmierzajace predzej czy pozniej do kraksy.

maciek: to bardzo ciekawe, jaką wersję przedstawił Ci Pan z Uniserwisu. Może spotkamy się jutro, przejdziemy tam i przeprowadzimy małą konfrontację? Chcesz obejrzeć dokumenty poświadczające opisywany przeze mnie przebieg mojej reklamacji? Pan z Uniserwisu ma tylko swoje słodkie pieprzenie, a ja mam dokumenty reklamacyjne i serwisowe, zarówno z jego serwisu, jak i z centrali LG w Warszawie, wszystkie z pieczątkami i podpisami + komplet maili z serwisami LG z całej Polski. Jak narazie jesteś gołosłowny. Podaj fakty, wszyscy chętnie się dowiemy. Ja w szczególności.

Zbych

rYDZYK TO SZATAN ! W WATYKANIE JUŻ O TYM WIEDZĄ...

inet r0x

ROTFL

.

Wyniki nowych matur beda dopiero w czerwcu póki co matury sie jeszcze nie skonczyly... koszmar :(

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org