sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Będą hotele "na podlasiu"?

W tamtym roku bynamniej cos bylo.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Będą hotele "na podlasiu"?

Autochton, pewnie masz swoją rację , a ja mam swoją bo dość nasłucham się o ekscesach na wszystkich chyba meczach piłki nożnej. Zastanawiałem się skąd tam tyle agresji się wyzwala, a może jest to sport "obciążony genetycznie" wszak podobno na początku zwycięzcy grali odciętymi głowami pokonanych i może coś zostało? Może w podświadomości kopanie piłki kojarzy się ludzim z kopaniem głowy? Pewnie nazwiesz mnie teraz "niedouczonym Freudem", ale się nie obrażę bo raz, że Cię lubię, a po wtóre rzeczywiście na mecze nie chodzę. Pozdrawiam.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

W najnowszym numerze "Ozonu"- nowego czasopisma pojawiła się informacja, iż w jednej z arabskich telewizji wyemitowano z taśmy wideo (po sprawdzeniu stwierdzono autentyczność) wypowiedź Bin Ladena, w której stwierdza on, że lubi oglądać przez satelitę polską telewizję, a w szczególności TVN i program "Najsłabsze ogniwo" i teraz on zabawi się w najsłabsze ogniwo i wkrótce zniszczy Łomżę w Polsce.
Prwdopodobnie taką wiadomość podały również "Fakty".

Dzis, z okazji 1 maja....wybralam sie z aparacikiem do Augustowa, Suwalk i do miejscowosci Stanczyki.
Polecam wszystkim taka wyprawe:))
Szkoda ze pogoda nie dopisala, bylo chlodno i deszczowo brrrr...;/

1.

2.

3.

...przynajmniej ramki sa majowe:))

(C) 2005 evaa

Ja raczej snów znaczących nie mam, a nawet jeśli to nie mogę się przekonać do ich łączności z rzeczywistością. Nie mam też świadomego wpływu na to co śnię. Poza tym już chyba wspominałam, ze miewam takie okresy, gdy śnie bardzo realistycznie. Piekielnie męczy coś takiego. Jeden sen z czasów dzieciństwa przeniosłam do rzeczywistości: szybowiec wylądował u Babci za stodołą (lotnisko jest w pobliżu i takie loty można obserwować prawie codziennie latem). Dopiero niedawno zaprzeczenia osób obecnych przy rzekomym lądowaniu przekonały mnie, że to był sen.
Pamiętam też sen o wojnie z ufoludkami pomiędzy blokami na moim osiedlu, w czasie której znalazłam długopis z tabliczką mnożenia ( pewnie niektórzy pamiętaja takie cudo). Zreszta mam trochę tych snów, które pamiętam do dziś, niektóre to koszmary, które chętnie wyrzuciłabym z pamięci. I był jeden, po którym obudziłam się szczęśliwa z uśmiechem - i tego nie pamiętam:(

ps. w zeszłym roku śniła mi się matura, ciekawe dlaczego nie wtedy gdy ją faktycznie zdawałam tylko ponad 10 lat później?

Autor: DoPrze (80.240.171.---)
Data: 01-05-05 15:41

Z drugiej strony pomyślcie ile jest znaków ograniczających prędkość w miejscu gdzie można by było jechać trochę szybciej. Ilu znaków brakuje w miejscach gdzie powinny się znaleźć....

Nie krytykuj kogos kolego bo malo wiesz o zyciu chyba. Myslisz ze jak oni stana przed przystankiem zamiast za to cos pomoze? Noga z gazu na przejazd obok patrolu i znowu w deche? I jak ty sobie takie postepowanie wyobrazasz? Mysle ze chodzi tu o to aby kierowcy jezdzili zgodnie z przepisami, a nie tylko tam gdzie stoja policjanci. Polecam przemyslec to co napisales.
Po drugie jesli brakuje ci znakow to prosze bardzo idz do zarzadu drog z kartka na ktorej wypiszesz gdzie brakuje tobie tych znakow - to twoja obywatelska inicjatywa wyniesie cie na wyzyny.

Olsztyn byl ponoc w 1 lidze haha wiec maja wprawe w burdach;/

Zbychu to nie absurd, to makabryczne makabreski!

ABSURD:
"To jest tur, tur ma róg, ten tur rogiem wali w bruk"
"Nigdy w róg nie wejdzie kruk, bo wróg kruka ukradł róg"
"Trzęsie się na mięsie mucha w kredensie"
"Król królowej tarantule, włożył czule pod koszule"

Pozdrawiam mile - na dziś tyle!

"Styłu" - HAHAHA

Po pierwsze, jacy kibice przyjezdzaja obejrzec 40 minut meczu. Władze obu klubów mogły to przewidziec, ze 2 autobusy pełne kibolów z olsztyna mogą sprowokować kibiców ŁKS-u siedzących od strony rzeki. Pewnym jest, że fani OKS-u nie przyjechali w 50 minucie meczu aby dopingować swoich piłkarzy. To z góry było zaplanowane: kibice czyści, bez żadnych narzędzi służących do walki, wchodzą na sektor dla przejezdnych. Po chwili masażysta z Olsztyna przekazuje torby z racami i różnymi narzędziami.
MarCo, nie wypowiadaj się na temat, który cię nie dotyczy.

Tępe zwierzęta - gówno mnie obchodzi, w jakich szalikach byli ci, którzy ładnych kilka lat temu obrzucali cegłami autobus pełen ludzi tylko i wyłącznie, dlatego, że był na białostockich rejestracjach, a parę metrów dalej skończył się mecz z Jagiellonią. Od momentu, gdy kamień przeleciał kilka centymetrów od mojej głowy mam o was kibole, pseudokibice, hoolsi czy jak tam się ćwoki tytułujecie wyrobione zdanie.

Sport?
Kibicowanie?
Nie.
Banda półgłówków zjednoczona do walki z inną grupą półgłówków...

Tyle

A czy wiecie, kto to głupie pismo założył i redaguje? Aparatczyk wywalony ze wszystkich poprzednich redakcji za wykroczenia przeciw prawu prasowemu. Won z takimi koczkodanami i ich wypocinami.

A nie prościej jest mieć dwa rachunki w banku i jak kasa jest potrzebna to po prostu przelać $$ z jednego rachunku na drugi (do ktorego jest przypisana karta)?

Podobnie jest z debetem który może być na tym drugim rachunku "bez karty", wtedy problem ew. kradzieży itp. jest znikomy.

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Mad_Blunted_Jazz

"Banda półgłówków zjednoczona do walki z inną grupą półgłówków..."

Sam jesteś półgłówkiem ani ja ani żaden z moich ziomków nimi nie jesteśmy, nie jeden z nas jest studentem dobrej uczelni, a że czasami zdarzy się jakiś incydent to już inna sprawa.

Maciek

" Następna sprawa to szacunek dla Policji. Dużo pisze się na łamach tego forum, o złej pracy policji. Teraz to Policja boi się przestępców, nie dlatego że są tchórzami, ale dlatego że jest takie prawo. Policjant zanim przystąpi do interwencji musi się zastanowić jak to uczynić żeby nie zrobić krzywdy bandycie czy chuliganowi, bo inaczej sam będzie odpowiadał przed sądem, zamiast przestępca. Policja boi się interweniować na stadionach. bo tam panami i władcami są "kibice", jak trzeba to zjednoczą się przeciw policji."

I to jest właśnie błąd w twoim rozumowaniu przejrzyj sobie forum policji i zobacz co oni tam wypisują, dla nich to jest przyjemność spałować kibica, czy postrzelać z gumowych kulek jak do kaczek.

A cały ten stereotyp kibica bandyty wytworzyły media bo pokazują i robią rozgłos tylko w takich sytuacjach jak na tym meczu a o dobrych rzeczach nie powiedzą nic.

www.veta.xt.pl

Dobra popisaliśmy sobie co z nim będzie ale raczej te wszystkie wasze propozycje napewno nie zostaną zrealizowane :). A teraz na poważnie czy nikt w Łomży naprawdę nic nie wie co się z nim stanie i czy dalej będzie kontynuowana jego budowa. Morze ktoś z władz miasta wie np. pan Sroczyński z ratusza ?. Co zawsze się wypowiada przed kamerami na tego typu sprawami. Jka coś wiecie na poważnie to piszcie.

BUNKIER
<b>.....</b>

Właśnie,tym bardziej szlag trafia że jest wysypisko gdzie bez problemów można wywieść śmieci,i to wcale nie tak daleko pod Nowogrodem ,łatwo trafić jadąc w Chojnach przy stacji paliw w prawo i dalej w kierunku Nowogrodu

A przecierz chyba jest wysypisko na Poznańskiej .

Brawur to jedno a stan naszych dróg to drugie.

Jacy z Was kibice kiedy ciężko Wam dać na Wasz ukochany klub parę złotych, a jeszcze po każdym meczu klub ma straty, które musi pokryć z własnej kasy. Myślicie że bez Was klub by nie istniał, nie ma ludzi niezastąpionych. Do krytykowania i wymagań od Zarządu, w tym to jesteście naprawdę dobrzy.
Dobra rada dla dobrych kibiców ŁKS-su, zgłoście się do Zarządu i powiedzcie że chcecie płacić wejściówki na każdy mecz. Uzdrowi się atmosfera między Wami a Zarządem, a i finanse klubu podreperują się. Na zachodzie nie ma takich ulg, tam płacą za wejściówki wszyscy.

Pozdrowienia.

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Nie znam się na sporcie, ale czemu na tzw '"agresywnych" rozgrywkach nie dochodzi do takich ekscesów (np na boksie), albo też innych z równie wielką widownią na stadionach? Coś z tą piłką jest nie tak, że ściąga jak magnes takich tępych łobuzów, o których pisze Mad_Blunted_Jazz.. .(są też oczywiście i prawdziwi, spkojni kibice). A może naprawdę pomogłyby ekstremalne kary zamieniane na odsiadkę jak w Anglii?. Tylko kto je wyegzekwuje bo na kamery stadionowe kluby nie dadzą pieniędzy bo za co "działacze" będą balangować?.. to może te "kluby-podpadziochy kibicowe" po prostu rozwiązywać i tyle?

Nie bede!! KURNA! nie bede!!
Lubię pieski, ale nie aż tak, żeby po nich (cudzych w dodatku!) smrody sprzątać! Wogóle uważam, że pies w mieście to nieporozumienie - dom z ogródkiem to co innego, przynajmniej ma się gdzie gadzina wylatać do woli.
Pewna moja znajoma "przetrzymywała", bo tego się inaczej nazwać nie da, dwa wilczury w blokowisku. Sypiały te ssaczyska w łazience, z czego jeden w wannie. Tfu! Nigdy w życiu nie wykąpałabym się potem w takiej wannie! Toż to wyglądało makabrycznie! Brrrrrrrrr!

Rozwinę wątek anten - widziałem gdzieś zdjęcia tego cuda.

GRIDy siejące po 20km, bez atestów - przy kontroli można mieć problemy. Ale nie sądzę, żeby oni mieli kontrole jak mają pusty eter i nie ma kto podkablowac.

A to że porty poblokowane wszystkie oprócz WWW - już widzę darmowy internet z możliwością odpalenia p2p - samobójstwo.

Nawiązując do wcześniejszego tematu stwierdzam, że w Łomży jest za mało banków i urzędów pocztowych. Szczególnie duże kolejki są w PKO BP i właśnie na pocztach! Czy ich kierownicy nie widzą ilu ludzi ile czasu stoi w kolejkach do okienek? Np. w sobotę i w godzinach <szczytu> w PKOBP i PekaoSA sa kilometrowe koleki. Podobnie jak ok. piętnastego każdego miesiąca na pocztach. Nie za wiele jest też bankomatów! Bywając w teoretycznie biedniejszej Słowacji widziałem w podobnym mieście całe mnóstwo banków i bankomatów, dosłownie - co krok. Kolejek tam nie było a banki jakoś żyją.
A podobno u nas jest duża konkurencja wśród banków - w Łomży tego nie widać.
Poczta i np. PKO BP przydałoby się w okolicach Kazańskiej i Zawadzkiej.

zapomnialem o BGZ

;)

"to dlaczego nikt nie rejstruje dochodów lekaży. (święte krowy czy jak)."

Po pierwsze lekarzy jak coś, a po drugie czemu się tylko ich uczepiłaś?? Przecież są jeszcze adwokaci, notariusze, hudraulicy, elektrycy, nauczyciele, itp....

Może i tak :D:D Sorry za pomyłki ale pisałem to rano i nie byłem wyspany :P

czekam na bankomat euronetu gdzies w poblizu...

jakie auto ktory rok???

Wpisz w wyszukiwarkę auta po wypadku i aż włos się na głowie zjeży ile tego się skupuje:P Nawet dojadą za darmo i wezma własnym transportem

zerknijcie na te dane:

Liczba bankomatów w tysiącach :

1 Mazowieckie 1,340 16.51%
2 Śląskie 1,067 13.15%
3 Wielkopolskie 753 9.28%
4 Dolnośląskie 698 8.60%
5 Małopolskie 688 8.48%
6 Pomorskie 592 7.29%
7 Łódzkie 494 6.09%
8 Kujawsko-Pomorskie 412 5.08%
9 Zachodniopomorskie 381 4.69%
10 Podkarpackie 323 3.98%
11 Lubelskie 306 3.77%
12 Warmińsko-Mazurskie 264 3.25%
13 Opolskie 235 2.90%
14 Lubuskie 209 2.57%
15 Podlaskie 191 2.35%
16 Świętokrzyskie 164 2.02%

Ranking miejscowości (powyżej 30 bankomatów)
Lp Miejscowość Liczba bankomatów Udział
1 Warszawa 844 10.40%
2 Kraków 304 3.75%
3 Poznań 275 3.39%
4 Wrocław 251 3.09%
5 Łódź 242 2.98%
6 Gdańsk 201 2.48%
7 Szczecin 164 2.02%
8 Bydgoszcz 121 1.49%
9 Katowice 114 1.40%
10 Lublin 112 1.38%
11 Gdynia 108 1.33%
12 Białystok 93 1.15%
13 Toruń 76 0.94%
14 Rzeszów 75 0.92%
15 Opole 71 0.87%
16 Bielsko-Biała 71 0.87%
17 Olsztyn 68 0.84%
18 Częstochowa 66 0.81%
19 Gliwice 62 0.76%
20 Kielce 61 0.75%
21 Sosnowiec 58 0.71%
22 Zielona Góra 53 0.65%
23 Płock 51 0.63%
24 Bytom 49 0.60%
25 Radom 49 0.60%
26 Koszalin 45 0.55%
27 Tarnów 44 0.54%
28 Tychy 43 0.53%
29 Gorzów Wielkopolski 43 0.53%
30 Włocławek 42 0.52%
31 Wałbrzych 41 0.51%
32 Rybnik 41 0.51%
33 Zabrze 39 0.48%
34 Legnica 39 0.48%
35 Nowy Sącz 38 0.47%
36 Słupsk 37 0.46%
37 Kalisz 37 0.46%
38 Ruda Śląska 34 0.42%
39 Elbląg 34 0.42%
40 Konin 33 0.41%
41 Piła 33 0.41%
42 Siedlce 32 0.39%
43 Dąbrowa Górnicza 31 0.38%
44 Jelenia Góra 31 0.38%

Niestety w Łomży jest mniej niż 30 bankomatów :(

pozdro

--------------------------------------------------------------------------------

Dobrze, że piwo Łomża Export można także nabyćć w puszkach.

Czy masz może zdjęcia jak jest rozbity?
Jaka cena?

z tego co pamiętam to szanowny pan BUNKIER też wypisywał na tym forum prowokacyjne teksty, bodajże o Jagielloni, a teraz tak oczernia kibiców OKS, że rozpoczynają burdy itd...
panie BUNKIER: twoje zachowanie nie wiele różni się od zachowania co niektórych na stadionie, tylko że ty robisz to na internecie...

PBKBPH też nie istnieje.

Panie DamianE03 pozostawię to bez komentarza. A o żadnych prowokacyjnych tekstach z mojej strony ( raptem jeden morze dwa posty ) nie było mowy ja tylko przytoczyłem to co wszyscy tradycyjnie mówią i wiedzą o Jagielloni Białystok że wszycy wiedzą że wszyscy ich nazywali , nazywają i pewnie będą nazywać ŚLEDZIAMI bo tak sie przyjęło w Łomzy i tyle.

BUNKIER

i w tym jest problem... na internecie możesz wywołać podobną wojnę jak na realu, przekonali sie o tym między innymi kibice Tura BP

Analogia ? ci co grali piosenke ( Bujaka ) ?

MrS - zaczynasz drażnić swoim chamstwem.

Oki To Ja Spadam z tego Forum Nara Na Tym Poście Kończe Swój Żywiot na Tym Forum.

Dlamnie jest spox. http://www.browarlomza.pl/index.php/go/aktualnosci.21.html

MrS kup sobie karte telewizyjno i sciągaj do kompa.

Kefas nieporadzisz chyba tu nic.

-Co robia zlego?
Oprocz tego ze czasami zaczepiaja ludzi o gowna i leja w morde i nie daja spac starym babciom to nic :P
-Co robia dobrego?
Nie wiem...
-Czy mialem jakies konfliky?
Nie, na szczescie ;p
-Co powinni robic?
Niech robia co chca :P

Export ptysiu...

Sorki za błąd.

666 daj mu już spokój

666 ognisko możecie już dzis robić.

taa.. illusion to bylo to. Kto jeszcze pamieta koncert illusion w ..bodajze '95 na Malachowskiego ? Byl taki scisk, ze jak kogos tlum poniosl na rekach to juz nie bylo nigdzie miejsca zeby spowrotem zejsc na ziemie :)

devil ja będe czekał na gg na ciebie o 19

Nikt.

Polak ma w Vectra ale go juz niema tu.

Gdzie jest admin???

Ale mi chodzi o strone vectry Łomża a nie o Powszechnego Wydawnictwa Naukowego bo to chyba ten skrót PWN oznacza .

Nic nowego, bo w łomżyńskiej Policji Drogowej w większości pracują ignoranci.

A może by tak w Łomży zorganizować masę krytyczną , czyli demonstracyjny przejazd rowerzystów ulicami miasta i np. ze świecami w ręku poszukać ścieżek rowerowych? W pierszej kolejności można by poszukać ścieżek przy ulicach, które były ostatnio remontowane - Szosa Zambrowska, Aleja Legionów.

A w przyszłości zablokować ze dwa przejścia dla pieszych spacerując po nich z rowerami, to może wtedy władze maszego miasta zauważą potrzebę budowania tego typu dróg.

Słyszałam, że w Łomży jest coś, co nazywa się Salon Literacki. Czy ktoś wie, co to jest i gdzie sie mieści? Jestem miłosnikiem literatury i chętnie bym poszła do takiego salonu, zeby poczytać i porozmawiać na temat literatury, ale nie wiem gdzie ten Salon jest. Proszę o pomoc w lokalizacji.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org