sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zadziałało długie, mściwe, ramię kościoła?

Powiem szczerze. NIGDY przy ryczałcie nie płaciła Pani i nie będzie za sąsiada co zużywa ciepła więcej od Pani, bo to nie możliwe. Zgodzić się można z jedną rzeczą. Ci co oszczędzają płacąc ryczałtem placą więcej niż powinni bo tak działa system, ale to nie znaczy, że ci co marnują ciepło płacą za mało. Niektórym wychodzi dopłata 6 tyś zł i co mu powiemy? Marnował niech płaci? Grzejniki nie mają takiej mocy żeby nabić ciepła na taką kwotę. Spokojnie lokator powinien zmieścić się w kwocie wpłaconych zaliczek nawet gdyby grzejniki sobie za oknem postawił. A co będzie jak wszystkim lokatorom z wyjątkiem jednego na podzielniku wyjdzie 0? Zgodnie z logiką i systemem podzielnikowym nie powinni za ciepło zmienne nic płacić. Ale ten jeden lokator jednostki nabite ma i zapłaci za ciepło zamówione na cały blok. Bo za zamówienie zapłacić trzeba, a że z ciepła korzystał tylko on to on zapłaci kilkadziesiąt tyś zł. A grzejniki mógł mieć na 1. Bo jak płaci za wszystkich to bez znaczenia czy nastawi na 1 czy 6. A jak wszystkim na podzielnikach wyszłoby 0 to policzą lokatorów ryczałtem. I gdzie tu demokracja? W dwóch przypadkach ludziom wychodzi 0, ale w pierwszym nie płacą nic w drugim od metra. A za sąsiada płacą ci mają dopłaty. Bo dla tych co oszczędzili ciepła się też zamawia, ale oni płacą sporo mniej niż dla nich zamówiono więc wychodzi niedopłata. A tę walą sąsiadowi. No, ale o tym zarząd i firma rozliczająca Wam nie powie. Mówiąc krótko. Nie da się płacić za zużyte ciepło jeżeli do ciepłowni odprowadzamy kwoty za ciepło zamówione :-)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zadziałało długie, mściwe, ramię kościoła?

Link przydatny lecz nie dla mnie

Jeśli ten pierwszy post nie jest prowokacją, to niezła jest to sieka :P

rudy błazen z druhem

;(

Ma zowsze Łomża

to chodz na spacer :D

Kasia

bardzo hentnie !

gowno to Cie wola stara na obiad :)

niemam roweru.mozemu ałtami polatac po miescie

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

bos glupi jak zwykle

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

6 tysięcy dopłaty? To by znaczyło dodatkowo 500 zł miesięcznie!!!! za samo ciepło? Horror. Coś się rachunki nie zgadzają. Szczerze, to nie mam pojęcia o czym Agnes piszesz. Podzielniki nie są licznikami, napewno dokładnie nie dzielą kosztów, bo jak oszacowac przepływy między mieszkaniami?, ale póki co nikt nie wymyślił lepszego narzędzia. A ich likwidacja to powrót do niekontrolowanego przez nas zużycia ciepła, czyli wzrost dopłat. W ŁSM w tym wieku jeszcze nie podnosili nam zaliczek, czyli opłaty stały w miejscu a przecież energia drożała, nawet o kilkanaście procent rocznie. No to jak przyszła ostra zima to trudno byśmy mieli mniej płacić. To tak na mój babski rozum. Ale pewnie chłopy wiedzą lepiej. Pozdrawiam.

ok, ale teraz to ja idę spać bo budzik zadzwoni o 5 nasza solenizantko

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

o ktorej?

w nowej

rudy błazen z druhem

Synek, za mercedesami nie przepadam, w planach mam lexusa :),a pomidory kupuje u Twojego ojca.

Lauracrow ja chodze zawsze prywatnie i nie bierze za recepty. I przepraszam, że pytam, jeśli zbyt bolesne nie odpowiadaj- w którym tygodniu poroniłaś?

Znalazłem obrazek adekwatny to tej gównoburzy, tutaj też starszy się produkuje a młodszy gasi go, w dodatku obrazek pasuje tu nawet perfekcyjnie bo na forum starszy gość ma coś z herbatą wspólnego, a młodszy (ja) czasami nie mogę się powstrzymać od śmiechu. Oto link.

http://kwejk.pl/obrazek/1347716/he-he-herbata-ci-stygnie.html

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org