piątek, 13 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Marek Dyduch z SLD krytykuje kościół,można powiedzieć,że atakuje!!!

Ja juz wyslalem listy z obu stron podanych na naszym forum, zachecam wszystkich innych!

Wyslalem oczywisce informacje o tym do moich wszystkich znajomychy ktorych e-mail mam (po Polsku i Anigielsku). Mam nadzieje ze cus wyjdzie

Pozdrowka,
Lukasz
www.lscafe.com

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Marek Dyduch z SLD krytykuje kościół,można powiedzieć,że atakuje!!!

ps.Znam dobrego nauczyciela ,to może kurdt Cię podwiezie ?(jest dobry za kierownicą):))))

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Myślę , ze jest trochę inny , bliżej wsi?

Oj ten projekt to wcześniejsza sprawa. I też jest on elemementem szerszego projektu obejmujacego sąsiednie gminy, a Łomża zostala do tego projektu dołączona. Nie wiem jakie są rzeczywiste zasługi poprzednich włodarzy w tym względzie. Czy działo się to na zasadzie "trafilo się ślepej kurze ziarko", czy to zaliczyć można do ich sukcesów.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

W końcówce poprzedniej kadencji był prezentowany zarys partnerstwa lokalnego na rzecz turystyki. Nie bardzo wiem, co się z nim stało później. Projekt uporzadkowania ciągu nadrzecznego: od ul. Zdrojowej do Grobli był w poprzedniej kadencji wpisany do strategii rozwoju na wniosek Komisji Promocji i Rozwoju RM i przygotowany pod kierunkiem J. Nowakowskiego. Obecna akceptacja ze strony UE pozwoli wykazać się w jego realizacji także obecnej ekipie samorządowej. I o to chyba chodzi

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Ja też wysłałem, ale z banera na4lomza. Poprostu wcześniej rzucił mi się do oczu. Pozdrawiam wszystkich z ii.pl Paniwie i Panie dodzieła piszcie do premiera w słusznej sprawie. Zresztą motywację to z pewnością znajdziecie. Pozdrawiam, i też do wszystkich znajomych wyślę maile o tym.

Marek

No i pojechaliśmy...

Piątnica (strzelnica na fortach) - Drozdowo (dworek i park) - Góra Strękowa (pomnik Raginisa, ruiny bunkra obserwacyjnego) - trasa przez BPN ze Strękowej Góry do Osowca z przystankiem na wieży widokowej - Osowiec twierdza nadrzeczna - Tykocin (zamek i synagoga) - Kiermusy (obiad w Karczmie Rzym, spacer) :D

....no i rozjechalismy się stamtąd.

Do zobaczenia "inną razą", większą flotyllą może?!

Właśnie wróciliśmy.

Było rewelacyjnie. Na poczatek strzelanko w Piątnicy. Przy okazji bliższe poznanie wspaniałych ludzi z wyobraźnią, którzy wielkim wysiłkiem tworzą podwaliny pod aktywną turystykę i rekreację w okolicach Łomży - (oczywiście Pan Płk. Zalewski i jego współpracownicy, którym dziękujemy za wspaniałą prezentację historii wojskowości w naszym regionie)
Następnie zmotoryzowany spacer przez Drozdowo. Bronowo, Wiznę, Górę Strękową, Osowiec - ze zwiedzaniem pozostałości umocnień obronnych. Na zakończenie wspaniała uczta w karczmie w Kiermusach, zakrapiana .... podpiwkiem. Do tego świetna pogoda i unikalne plenery.
Nawet nie wiecie, ile fajnych wrażeń straciliście pozostając w domu.
Następnym razem nie bądźcie ociężali. Nie musicie mieć furki, by się z nami zabrać.
Pozdrówka

michale.

Daruj sobie te komentarze. Są żałosne, jak twoja ortografia.
Najpierw się zastanów, zanim zaczniesz kogoś obrażać.

Forum to nie ławka, na której możesz pospotykać się z kolesiami spod budki z piwem. Tu się wymienia poglądy, a nie obelgi.

Pozdrawiam,
kurdt

Wielce Szanowni Prezesi TPZŁ i członkowie.

Powstała szansa skierowania biegu historii łomżyńskich spraw na dobrą drogę. Użyjcie swoich autorytetów, wpływów swoich struktur i sympatyków dla dobra społeczności i Ziemi Łomżyńskiej jak to już nie raz w dziejach towarzystwa bywało. Droga szybkiego ruchu ma szanse ożywić nasz region. Internauci już tą akcję prowadzą. Dołączcie do niej, rozwińcie ją i ubogaćcie też o inne skuteczne formy. Panowie Zdanowicz, Mieszkowski, KIerażyński, Babiel, Kłosiński i inni Łomżanie to docenią i wesprą Was, jesteście potrzebni do tej akcji. Towarzystwo zyska w ocenie społecznej ludzi nie tylko starszych, ale i mlodych, którzy zbyt mocno nie garną się do takich ziomkostw. Gratuluje pomysłu utworzenia kół szkolnych.

Kobiety też....nie chcą byc same:-)))

Na dzien dzisiejszy dezyzja o przebiegu trasy zapadla na poziomie Polski. Nasza propozycje musi zatwierdzic Bruksela, w tej chwili trwaja uzgodnienia polskich propozycji planow operacyjnych, na jakim sa etapie mozna sprawdzic w Ministerstwie Infrastruktury. Komisja Europejska moze zatwierdzic nasza propozycje lub nie. Poniewaz wszystkie inwestycje unijne musza byc zgodne z zasada zrownowazonego rozwoju (obok kilku innych), a via baltica zgodna nie jest, istnieje dla nas szansa, podkreslam szansa. Wszystko zalezy od lobbingu. Zrownowazony rozwoj i ekologia stoja wysoko wsrod priorytetow UE. Jest to moja interpretacja, szczegoly do sprawdzenia w ministerstwie. ALE SKORO ogolnoswiatowe organizacje protestuja, to jest cos na rzeczy... TO JEST NASZA OSTATNIA SZANSA.

pozdrawiam,

uwarzam że forty powinna zbadac najpierw odpowiednia ekipa, gdyż do tej pory jeszcze nikt tego nie zrobił od czasów wojny a mogłoby to być bardzo ciekawe i zaskakujące pod względem historycznym.
ok 80 % wszystkich bunkrów jest zalana lub niedostępna z innych przyczyn.
kilka lat temu próbowano sforsowac pewne zamknięte przejście, zakończyło to się wypadkiem ale raczej nikt o tym zdarzeniu nie wie.
konkludując najpierw trzeba zbadac co się chce udostępniać ludziom.

grzesiek

....bo mam wszystkie podzespoły...... brak mi tylko płyty.....
....chciałbym złożyć sprzęta do doświadczeń

Propozycja obywatelska musi być poparta prawdopodobnie liczbą 100 tys. podpisów, aby waeszła pod obrady parlamentu. Koszalin i Słupsk podjął próbę utworzenia nowego województwa.

trzeba je zabić

"Evaa kiedy pojawisz sie na jakims spotkaniu?? Chcielibysmy Cie poznac. Jezeli nie masz nic przeciwko oczywiscie ;-)

Dyziak - kilka osob mnie zna;)) Po wtore...jakos tak ustalane sa spotkania, ze albo pracuje, albo mam szkole.....albo....albo cos tam:) Aha w najblizszy weekend tez mam szkole;PP
pozdrawiam

Łomżanin

Witam

Ma ktoś doświadczenia z Neostradą? Jak to się sprawdza, sprawia jakieś problemy? WŁomży Grajewie i Zambrowie jest już dostępna pytanie czy warto?

4lomza - na belce logowania do forum macie byka!

Jakby nie patrzeć rozwiązanie przez Łomżę jest najlepsze.

Łomżanin

Czy w tej chwili w polsce jest cos NIE na sprzedaż...

wrrrrrr...!!! nie przez Łomżę tylko gdzieś obok..... na al. Legionów starczy już ruchu.....

Kolega pyta kolegę:
- Czy ty wiesz, jaka jest moja żona w łóżku?
- Nie, nie wiem.
- A jaka jest twoja, ja wiem.

Zdzicho nie martw się , przynajmniej wystąpisz w TV.

michal

Tyż prawda. Pokażę się , zareklamuję.

http://republika.pl/mdyziak/off_road.htm

szkoda tylko, że nie zgromadzę tyle wolnej kasy...... :(

Pozdrawiam!

I pokazać należałoby jeszcze nasze stare kamieniczki:
- ul. Rządowa,
- róg Wiejskiej i Pięknej,
- Wojska Polskiego i Polowej,
o innych nie wspomne.
Czy one też przeszły w prywatne ręce czy to jeszcze mienie komunalne ?

Super...... i co dalej? Może warto byłoby wyjść z inicjatywą do urzędów miast, gmin i powiatów od ostrowi do augustowa i stworzyć wspólny front? ....skoro miasta same nie mogą to może taki kataliztor im pomoże...?

Wpadnijcie kiedyś na warszawski Stadion X-lecia, tak pod wieczór. Jaki tam jest bajzel, to nóż się w kieszeni otwiera. Ale Stadion ma wykwalifikowanych sprzątaczy. A na takie ekipy chyba Łomży nie stać.

kurdt

No to teraz z okazji powrotu slonecznej pogody:))))

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Jak nie stać, jak jest już ekipa która "sprząta" po prezydencie Turkowskim. A ich sprzatanie widać.

popierajmy budowę supermarketu - stańmy przeciw zwykłęj prywacie łomzyńskich marnych kupców. Łomżyński kupiec to zdzierca - oferujący marny towar za dużo wyższe ceny niż inni.

Rozgońmy otaczjące to całe środowisko prywatę , lękliwych urzędników państwowych którzy boją się podjąć decyzję bo narażą się marym kupcom i ich mocodawcom łomzyńskim hurtownikom., urzędników którzy miast reprezentować potrzeby większości troszczą się tylko o własne stołki i robia wszystko aby tylko nie podjąć decyzji - tak aby się nie wychylać bo i po co.

michal

Bulwary Nadrzeczne w Łomży.
"Kompleksowe zagospodarowanie lewego brzegu Narwi od Nowego Mostu w ciągu ulicy Sikorskiego do przystani rzecznej przy ulicy Zjazd. W ciągu Bulwarów powinny znajdować się między innymi: plaża przy Nowym Moście, Regionalne Centrum Turystyki i Promocji Regionu dostępne od ulicy Zjazd, przystań dla statków, żaglówek, kajaków, rowerów wodnych itp. pola namiotowe i biwakowe. Należy rozważyć możliwość wybudowania na prostym odcinku rzeki wyciągu nart wodnych. Wokół budowli powinna powstać cała infrastruktura obsługująca turystów: bary, restauracje, sklepy z pamiątkami itp. Program zakłada połączenia piesze Bulwarów ze Starym Miastem poprzez Kamienne Schody przy ulicy Radzieckiej. Połączenie to stworzy atrakcyjny turystyczne szlak pieszy od centralnego parkingu na Placu Zambrowskim przez ulicę Dworną z Kościołem Katedralnym i wspaniałymi budynkami przy ulicy Senatorskiej poprzez ulicę Długą na Stary Rynek. W zasięgu tego systemu jest również Wieża Ciśnień na której po remoncie powinna powstać atrakcyjna restauracja." - Zintegrowany program ograniczania bezrobocia w Partnerstwie Łomżyńskim w latach 2004 – 2012

http://www.arr.podlaskie.com/htm/nowa%20_strona_2.htm

Zbych

przypuszczam że to oznacza "parafia da" - pomoc, opiekę, zainteresuje się życiem parafian itp.

czy ktos może wskazać gdzie to jest bo ja już naprawdę ogłupiałem słuchając wypowiedzi lokalnych kacyków , przydupniaków ,sekciarzy i innych , kórzy twierdzą ,żeznajduje się ono w rejonie skrzyzówania ulic Zawadzka Sikorskiego lub Piłsudskiego Zawadzka. Nie bardzo mogę się z tym zgodzic ponieważ w odległości do 300 metrów od tych miejsc są już zwyczajne pola orne , pasą się krowy. ludzie wykonuja prace żniwne , wykopk. Więc gdzie to centrum jest. Jeżeli to jest centrum wiochy a nie miasta to się zagadzam. Odnosze moje pytanie do dyskusji na temat lokalizacji dużych sklepów w naszym mieście.

Zbych

Wczoraj z Kefasem zrobilismy kilkanascie km rowerami po pieknych terenach przyleglych do Łomży. Oczywiscie Bona z probami analizy wygladu owczesnego Grodu nad Narwia... jak tam slicznie. Nie kazdy wybiera sobie takie dosc skomplikowane sciezki, a naprawde wielka frajda jest "polazic" tam, gdzie rzadko kto bywa, gdzie nawet ciezko rowerkiem przejechac:)
Pozniej Siemien... i powrot do Łomzy przez Zawady... Ufff warto bylo, nie wiedzialam, ze Łomza ma takie piekne, zielone miejsca dookola.
Osobiscie zachecam do porzucenia czterech kolek na rzecz wycieczek rowerowych...

Andrzej Święcicki, opisując szesnastowieczną Łomżę dał świadectwo o jej zamożności: "Miasto nader przyjemne i po Warszawie wspaniałością murowanych domów, zamożnością i uprzejmością obywateli oraz okazałością placów targowych żadnemu nie ustępujące [...] Ratusz i inne gmachy publiczne zbudowane są wytwornie. Domy obywateli okazałe"

http://www.jezuici.pl/bobola/miejsca.html#Lomza

.....i wracamy do pytania, co zrobic żeby Łomża zaczęła wracać do formy...?

.....jak zbierać fundusze, jak forsowac realizację planów rozwoju, jak realizować powrót miasta nad rzekę.....?

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org