Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rezygnacja. |
No tak ale ty płacisz za koszt przesyłki a ja za gitare :D
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rezygnacja. |
Polak ty to wszystko wynajdziesz w tym internecie. poszukaj fotek baweny.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
hahahaha oki ale ma być gitara Elektryczna ;-)
|
|
Grzyb to ty idz juz lepjej spać. Zbych
|
|
>>DZIEKI ZA INFO ZOVO :) prosz. mam nadzieje ze sie przyda. pocwicz szukanie roznych rzeczy w sieci to bedziesz dziekowal sam sobie :)
|
|
Treść jest ukryta
|
|
wiem że jestem genialny.
|
|
;-) pewny jesteś ptysiu tego ?
|
|
a po ile stoi wjazd na imprę??
|
|
Drogi Mad_Blunted_Jazz! U nas to były przedpokoje komunizmu, które nazywały się "socjalizm". Komunizm był i to nie bardzo rasowy w ZSRR, ("każdemu wg jego zdolności, każdemu wg jego potrzeb");. Narzekacie, że u nas było źle, a co mają powiedzieć Rosjanie, którzy Polskę uważali za Amerykę. U nas nikt nie chodził głodny, bosy czy obdarty i nie było takiej nędzy jak teraz się szerzy, kto chciał pracować to pracował. Czy plusem nie jest zwalczenie analfabetyzmu. Wg.Encyklopedii PWN w Polsce 1921 było 33,1% analfabetów, 1931 wskaźnik ten zmniejszył się do 23,1%; po II wojnie świat., w wyniku kampanii zwalczania analfabetyzmu przeprowadzonej 1949–51 oraz rozwoju szkolnictwa osiągnięto 1960 spadek poziomu analfabetyzmu do 2,7%; 1978 wynosił on 1,2% (w większości osoby w wieku 65 lat i powyżej). Czy za niby komuny było tyle afer nie wykrytych, a ile zostało zmarnotrawionych pieniędzy. W 1980 roku Polska miała 20 mld dolarów długu, ale jak napisał Zbychu każdy z nas odczuł trochę dobrobytu. Teraz Polska ma dług 10-krotnie większy i nic nie zostało zrobione, a wręcz przeciwnie likwiduję się, w imię demokracji. Skąd wzięło się tylu nowobogackich, którzy podorabiali się fortun od zera. Ile zostało pobudowanuch mieszkań, a gdzie teraz są mieszkania, mało kogo stać najego kupno. Ogaksyr napisał, że gierkowskie długi będą spłacali nasi wnuczkowie. Teraźniejsze długi zaś prawdopodobnie nasi praprawnuczkowie. Pozdrowienia.
|
|
Aleś Pan na koniec przypalił Mad_Blunted_Jazz :(( No, nie! To ten doktoracik to faktycznie - ino jakijście majaczenie na horyzoncie. cyt: Autor: Mad_Blunted_Jazz (---.lom.vectranet.pl) Data: 30-03-05 16:19 Jeśli ktoś twierdzi, że komunizm miał jakiekolwiek zalety czy też zasługi proszę porównać sobie stopień rozwoju społecznego, gospodarczego, kulturowego czy jakiegokolwiek innego w NRD i RFN. Ten sam naród, ta sama historia, te same uwarunkowania kulturowe (mające decydujący wpływ na postawę wobez zmiany). Kto na tym wyszedł lepiej? Jeżeli twierdzisz, że oba te kraje miały po wojnie porównywalne szanse rozwoju, to ręce opadają i koniec dyskusji. W oba wpompowano wiele. Tylko dlatego, aby pokazać wyższość komuny nad komuną zachodnią (lub odwrotnie). Ino, że w wypadku NRD było to jakieś kilkadziesiąt miliardów w walucie (sic) - rubli transwerowych, a RFN - USD. Jakby nie duzo, ale waluta co by trochę inna! A odnośnie wątków społeczno - kulturowych to może już inna sprawa. Nie czuję klimatu... myślisz, że niemiecka społeczność zachodnia więcej jakiegoś kultu nabyła ? Nieee, chyba że okultyzmu. (a tak b. serio w NRD-owskiej TV dobre radzieckie filmy i marne amerykańskie w RFN-owskiej). Tyle. Proszę o tytuł mgr. mój świat - moja muzyka
|
|
No wreszcie. Przecież tam wogóle daleko do wszystkich kościołów w Łomży. Zapotrzebowanie społeczne w tym terenie jest duże. Jestem za !! Trochę chuliganów i kibiców to przepłoszy poza opłotki. Dobry pomysł architekta miejskiego. I tak nie było tam nic do postawienia. Można by przy okazji pomalować ten komin ciepłowni osiedlowej na jakiś ładny kolorek. Jak będzie oaza to i drogi zostaną zrobione, bo na nie narzekaliście. Hurra
|
|
nie uważam się za antysemite , ale zydowska ekspansja i podporzadkowywanie sobie świta jest faktem. To zachowanie narodu żydowskiego, jego dzielenie ludzi na tych co im sprzyjają i tych co maja inne zdanie stawia nas w roli tych antysemitów. Ja jako Polak nigdy nie byłem wychowywanyw duchu nienawisci do innych nacji. Od dziecinsta wychowywałem się w towarzystiwe murzynka Bambo. Problem polega raczej nie na tym ,ze nie godze sie na takie zydowskie pojmowanie świata i ich roli w tym świecie i tu zaraz oni okrzykują mnie antysemitą. trudno tak jednoznacznie okreslic ten naród . Nie mniej jednak intencje ich nie są czyste i co najważniejsze coraz bardziej mętne.
|
|
no to dawno tam nie byłem niestety.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
nazis: tak to chyba nie jest możliwe (że masz duży dochód, a płacisz 19%). Wydaje mi się, że jeżeli dochód był opodatkowany za granicą, to nie płacisz juz dochodowego w RP, i to jest słuszne (żeby nie płacić podatku 2x). A jeżeli nie płaciłeś podatku za granicą, to wykazujesz dochód w RP i wtedy wskakujesz do wyższej skali podatkowej (co też jest słusznym). Ale może wypowie się ktoś, kto się zna na tym bardziej...
|
|
***** dzieci pogadajcie se na gg lub czacie a nie na poważnym forum Zbych
|
|
|
ADALL: nie wiem, co chciałeś rzec, poza tą prośbą o mgr :) oczywiście, że miały inne szanse rozwoju - i to jest własnie przekleństwo komuny, Gierka i jemu podobnych. Przez to właśnie jest tak, jak jest. W Niemczech chociażby jest chyba lepiej - isn't? Postawicie pomnik - ja go farbą zrobię :) jak za starych, dobrych czasów (pamiętacie okrzyki: chodźcie z nami, dziś nie biją?). Pozdrawiam.
|
|
Adall nie wiem o co chodzi ale mnie osobiście nie ruszają takie teksty Pozdrawiam słonecznie :)
|
|
Witam! Kto nie był niech żałuje.Wspaniały klimacik.Brakuje słów by to wszystko opisac.Wpisujcie sie kto był na stadionie i wspierał naszych piłkarzy. Pawcio, Adamo,Damiano,Kaśka i Monika !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratulacje i pozdro dla naszych chłopaków.Kto wygrał mecz? POLSKA!!!!!!!!!!! Z szalikiem biało-czerwonym za tylną szybą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Przy Sikorskiego, za składem kolejowym. Ten przy Rybakach tez jest oki, ale grubszych robót jak zabawa z kolektorem wydechowym nie tyka.
|
|
No racja Rysiu, jeżeli pomnik postawią niedaleko cmentarza (tam jest masa kawek załatwiających swe potrzeby fizjologiczne) - to nie protestuję :) Pozdro.
|
|
O! Widzicie! Jeden już przyklasnął temu pomysłowi :)). Zbych
|
|
a kto jest teraz dyrektorem sp5? stanos
|
|
Za to z włośniem spiralnym, brrrrr!!!
|
|
ADALL, Przyznaj się, to Tyś pomalował ten komin w fantazyjne chmurki w podnowohuckiej elektrociepłowni Łęg...
|
|
jutro, czyli w piątek 1.04. w wiadomym klubie, poświąteczna imprezka... zagrają: Sensor- łomża Siwek- W-wa Puffy - łomża Lichu - łomża wjazd pewnie koło 5pln. muzyczka: housik, tribal, progressive. Bedzie poważnie :)))))))))
|
|
Przestańcie kręcić, bo tu już nie wiadomo kto kim jest. Maciek to jest Maciek. Ryskago, we własnej osobie sądząc po jej postach, a reszta to wielka niewiadoma, chyba duchy piszą. Czego tak się ukrywacie, ktoś Was wyśledził. Adall, Ty byłeś w Chicago jak ja na księzycu. Wybywam, idę trochę popracować na działeczkę. Do zobaczenia wieczorem . Pozdrowienia. Zbych
|
|
ADALL... o to własnie chodzi, która część Niemiec rozwineła się lepiej przez lat 50? Które instrumenty gopodarcze były skuteczniejsze? Post miał na celu pokazanie wyższości jednego sposobu myślenia nad drugim. Pokaż mi choc jeden kraj, który wyszedł dobrze na czerwonej rewolucji? cyt: " Proszę o tytuł mgr" i kto to mówi? Ten, który nie widzi różnicy pomiędzy słowami "<kulturowy> a <kulturalny>. cyt: "Jeżeli twierdzisz, że oba te kraje miały po wojnie porównywalne szanse rozwoju, to ręce opadają i koniec dyskusji." - w którym miejscu postu to twierdzę? Kto stworzył lepsze szanse do rozwoju? Wschód czy Zachód? cyt: "Ja jestem za starym ustrojem i popieram pomnik" - pożyczyć na bilecik do Korei Płn. w jedną stronę? Co do majaczenia... Majaczysz komunisto ;-)
|
|
witam, czy jest mi w stanie ktos powiedziec jaka kare mozna poniesc za zniewazenie i mowienie nie prawdy o osobie publicznej ? dzieki z gory
|
|
Eeee tam, ubrać też się trzeba. A co, ciuchy z mięsem się pogryzą czy jak?? Zbych
|
|
Wiem Ale ŁKS jest lepszy.
|
|
Od jakiegoś czasu interesuję się trochę historią żydów łomżyńskich. Nie zostały po nich prawie żadne pamiątki materialne, chyba że gdzies w prywatnych domach. Nasze muzeum prawie nic takiego nie ma. Pozostało tylko trochę budynków i dwa cmentarze. Czytając wypowiedzi samuraja, k.kibicŁKS i im podobnych, pachnące rasizmem albo nacjonalizmem, nie dziwię się, że ostani spis powszechny wykazał, że do żydowskiego pochodzenia przyznaje się w Polsce tylko kilka tysięcy osób, podczas do różnych organizacji społeczno-kulturalnych jest zapisanych kilkadziesiąt tysięcy. Wstydzą się czy się boją? Raczej to drugie. Niektórzy narzekają, jak to źle pracować u Żyda w Ameryce, ale w większości przypadków tylko u nich znajdują pracę. A że jeszcze się taki nie urodził co by Polakom dogodził, to najłatwiej narzekać.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |