Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Brzezińskie nade wszystko za hipermarketem |
Jest to parking przy kościele p/w Krzyża Świętego. Pierwszy przy przejściu dla pieszych.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Brzezińskie nade wszystko za hipermarketem |
Ryskago dojechalaś ?
|
|
A no też :-) a tych ludzi powklejałeś ?? bo napewno tak nie stali .
|
|
Widzisz Bartek jak to hip hop to nie dziwie się, że nie zgadłam. Nawet jestem zaskoczona, ze "byłam blisko". Ten rodzaj muzyki mnie męczy, bo jest zbyt monotonna. Ale nie krzyczę jak słyszę, chyba, że jest 3 nad ranem, a ja próbuje usnąć. A wracając do propozycji w jakim celu stoją ci ludzie, to wydaje mnie się, że są oni na mszy w kościele. Nie śmieli jednak wejść do środka. Proponuję wkleic w oddali fotkę kościoła i podpisać "W niedziele i święta we mszy świętej nabożnie uczestniczyć" a mniejszym drukiem: "i powstrzymać sie od prac niekoniecznych" ( proszę zauważyć, ze na fotce nikt nie wykonuje żadnej czynności):) pozdrowionka i do przeczytania :D
|
|
Ptysiowi przydałby sie cillit ( chyba tak to sie pisze, ksiązke czytalem juz jakis czas temu). przed napisaniem posta powinien zacisnac pasa :))))))) a tak na powaznie, to ksiązka jest w pożądku. Jednakze jesli czytał ktos wczesniej 'Anioły i demony' tegozsamego autora, zauważy zapewne analogię. Nic dziwnego: temat zachwiania i roznej interpretacji wiary jest jak najbardziej 'na czasie'.
|
|
|
To jest na przykoszarowej obok niemcewicza.
|
|
Poszukaj moze w googlach :D
|
|
Mogliby przywalić jakiś mandacik. Za dużo się wymądrza. Tylko nie powtarzajcie, że jej tak źle wróżyłem !
|
|
Mandacik, a jak nie zapłaci, do kozy!
|
|
Odpowiedź jest w poście dotyczącym zdjęcia z kolejką (dostałeś nawet nagrodę). Ja tam nie mieszkam, ale z tego bloku było robione to zdjęcie (chyba z tego, bo nie znam dokładnie numerów, na pewno to te osiedle).
|
|
Na 15 postów, 4 jest na temat, a 11 na temat Ptysia. Ja napiszę może na temat najgorszej ulicy. Jest to ulica biegnąca od Al. Legionów do Broniewskiego, międz postojem taxi 9621, a blaszakiem Lux. Ulica ta przebija pod względem jakości wszystkie ulice w Łomży. Dziura na dziurze, wygląda dosłownie jak ser szwajcarski. Pozdrowienia.
|
|
|
Popieram Maćka. Jeżeli ktoś chce zrobić koledze na złość, niech pożyczy od niego samochód i pojeździ dookoła blaszaka. Horror :((
|
|
Janucik mnie uczyla :D hahaa :D to jest baba :D jakie jajca byly :D zorro
|
|
Chciałbym się z Wami podzielić pewnym spostrzeżeniem. Otóż dziś rano będąc w Urzędzie Stanu Cywilnego stałem sobie w kolejce za pewnym Żydem, który to rozmawiając po angielsku z człowiekiem, który mówił mu o pewnych procedurach itd. Ale nie o to chodzi, bowiem dopiero póżniej zrozumiałem, że owy pan to Polak z Wa-wy (adwokat), który to prowadzi pana Żyda intersey w Polsce. Ano jakie to interesy to teraz najciekawsze. Ci panowie stali w kolejeczce po to ponieważ młody Żyd miał dziadka (Johudę B), który to mieszkał w Łomży i zmarł w 1929 roku takie to informacje ma ten młody człowiek. No i sedno tej sprawy jest takie, że coraz więcej będzie takich typków co będą dochodzili do tego, że kiedyś jego lub jej babcia bądź dziadek tu żył no i w Urzędzie oczywiście procedura będzie taka, że najpierw zostanie stwierdzone, iż ów pan jest wnukiem a potem ten wnuk powie wszystkim ODDAJCIE MI ZAGRABIONE MIENIE MOJEGO DZIADKA, KTÓRY POSIADAŁ WÓWCZESNYM CZASIE TO TO I TO. PANOWIE PREZYDENCI PRZECIWSTAWIAJMY SIĘ TAKIM STANOM SPRAW BO NIEDŁUGO BĘDZIEMY NIEWOLNIKAMI WNASZYM KOCHANYM MIEŚCIE. A JEŻELI CHODZI O ICH GRABIEŻ BO TAK TO MOŻNA PO TYLU LATACH NAZWAĆ TO NALEŻY IM WYSTAWIAĆ RACHUNKI ZA EKSPLOATACJĘ I INNE RZECZY. KOCHAJMY NASZE MIASTO NIE DAJMY SIĘ SPRZEDAĆ NIE WPUSZCZAJMY HIPERMARKETÓW DO DZIELNIC SYPIALNIANYCH MIASTA TO RÓWNIEŻ W WIĘKSZOŚCI ŻYDZI SĄ WŁAŚCICIELAMI DUŻYCH HIPERMARKETÓW NIE CIESZMY SIĘ TYM, ŻE WPADNIE NAM ROCZNIE 100 TYŚ ZŁOTYCH A STRACIMY DUŻO WIĘCEJ JAK JUŻ NIE MOŻŃA NIC ZROBIĆ W TEJ SPRAWIE TO ŻĄDAJMY DUŻO WIĘSZEJ KASY ŻEBY TO NAM BYŁO LEPIEJ A NIE "IM" POZDRAWIAM ŁOMŻYNIAKÓW
|
|
A może zamiast tych do niczego nie prowadzących dyskusji pewniej jest po prostu "być dobrym człowiekiem"? Bo jeśli Boga nie ma - to wynagrodzi nam to dobra, ludzka pamięć i wspomnienie... a jeśli Bóg jest - to i On na pewno to zauważy i doceni... wszak 'Bog jest miłością' - i w to jedynie wierzę. Pozdrawiam.
|
|
I tak bedzie że wnóki powiedzą:ODDAJCIE MI ZAGRABIONE MIENIE MOJEGO DZIADKA, KTÓRY POSIADAŁ WÓWCZESNYM CZASIE TO TO I TO.
|
|
Chcę zaproponować temat, który na pewno wzbudzi wiele emocji zarówno wśród zwolenników jak przeciwników tematu, tych ostatnich na pewno będzie wielu. Chodzi mianowicie o nie żyjącego już Pana Edwarda Gierka przywódcy PZPR w latach 1970-1980. Jego wady i zalety, co zrobił złego, a co dobrego dla Polski? Czy zasługuje na postawienie pomnika? Do napisania tego tematu zainspirowało Mnie kilku forumowiczów w temacie "Bieda". Przez przeciwników tej osoby pewnie będę odsądzony od czci i wiary, ale spróbujmy dać opowiedzi na te pytania. Każdy temat ma prawo zaistnieć na forum. Pozdrowienia
|
|
Ale jesteś zarozumiały. Słowo mnie w środku zdania piszesz z dużej litery, szanujesz się. Co do tematu to wolałbym tkaki który może do czegoś doprowadzić. Rozmyślanie nad wczoraj zjedzonym obiadem to strata czasu.
|
|
Fakt, że Żydzi bardzo interesują się Łomżą, jako miejscem pochodzenia swoich przodków widać nawet w internecie. Wpisując w wyszukiwarce haslo "Lomza" wyrzuca nam (w dalszych odwołaniach) całe mnóstwo stron z drzewami genealogicznymi rodzin żydowskich mieszkających onegdaj w Łomży. Ma zowsze Łomża
|
|
Ogromne grzechy całej gierkowskiej ekipy świadczące o ignorancji i podporządkowaniu życia społeczno-gospodarczego ideologi chłopsko- robotniczej: 1. Zadłużenie kraju - chyba oczywiste... 2. Zakup przestarzałych technologi i licencji. Na Zachodzie cieszyli się dziwiąc zarazem, że ktoś to bierze i jeszcze za to płaci. 3. Przeinwestowanie gospodarki. Nikt szanownym politykierom nie wytłumaczył, że inwestuje się nadwyżkę kapitału (tudzież racjonalnie skalkulowany kredyt) i w branże, które są perspektywiczne, a nie schyłkowe. Coś co dzisiaj mądrze zwie się "studium wykonalności", a było dostepnym narzędziem w owych czasach zostało chyba totalnie zignorowane. 4. Z powyższym wiąże się pozostawienie archaicznej struktury branżowej polskiej gospodarki. To dzieki Edwardowi pakujemy ciężkie pieniądze w kopalnie, huty i temu podobne molochy. No ale jeśli priorytetem (w sensie czysto politycznym, bo gospodarczym ani trochę) była stal i węgiel... 5. Pośrednim skutkiem niczym nieuzasadnionej (no chyba że produkcją czołgów dla bratnich krajów), sztucznej ekspansji pewnych gałęzi przemysłu (ciężki, wydobywczy, przetwórstwo proste) jest dzisiejsze wysokie bezrobocie. Miejsca pracy dla tzw. chłopo-robotników były tworzone sztucznie, aby podtrzymać przewodnią siłę owej klasy. Pracownicy burżuazyjnych usług byli zagrożeniem pozycji proletaritu. 6. Bezsensowny podział administracyjny kraju. Łatwiej było kontrolować 49ciu lokalnych i skłóconych kacyków, niż kilkunastu silnych konkurentów do przywódctwa w KC PZPR.
|
|
Vlad: hehehehe. Witaj w klubie :))
|
|
Kto Wam w tym dorówna, nie widzę tu lepszych fachowców. Dawno o tym wiedziałem, i dlatego zaproponwałem Was Ptysiowi. Co do Was to intuicja mnie nie zawiodła. Pozdrowienia. Ma zowsze Łomża
|
|
Panie Maćku.............. Najwyższy czas wyruszyć na wieś !! Dawno Pan tam nie był, łoj dawno ! Mam brata (ciotecznego). Dostał w tej chwili emeryturę - tzw unijną. Nie ma prawa nic hodować ani uprawiać. Krowy sprzedał, ziemię wydzierżawił. Ma 57 lat i kiedy mówią mu...... pomaluj płot, on na to: ja emeryt, w d*pie mam wasz płot. Dostał 2.500 zł emerytury i nie wiem, czy chce pamiętać jeszcze Edka ?! Maciek ---- nie wierzysz ? Myślisz, że to propaganda........ ----- popytaj. Chyba trocję przysnąłeś ! (sorry)
|
|
Nie musisz wykazywać, o ile zapłaciłeś podatek w kraju ich podchodzenia (i o ile między RP a tym krajem jest umowa o unikaniu podwójnego opodatkowania). Jeżeli nie, to płacisz podatek zgodnie ze skalą podatkową. Ale istotnie, nikt tego nie robi, bo USkarbowy jest instytucją śmieszną w swej skuteczności (ściga ostro tych, co ma na widelcu). Pozdro.
|
|
Rysiu :) odezwę się, odezwę - bom taki już 'młodopolanin' - wiesz, praca od podstaw, nawracanie, edukacja ludu ;) i takie tam różne...
|
|
Kto chciałby przeczytać cały artykuł na temat zadłużenia Polski w larach 70-tych oto adres: http://www.npw.pl/ARCHIWUM_NPW/2001_05_06/GOS-Popiolek_Komu-sie-oplacalo.html Socjaldemokratyczny zachodnioniemiecki tygodnik „Vorwärts” z dnia 13 października 1980 r. pisze, iż główna wina Zachodu w zadłużeniu Polski w latach siedemdziesiątych tkwi w tym, że ograniczały import z Polski do swych państw, przy równoczesnym wielkim wzroście ich eksportu do Polski (oczywiście kredytowego), w wyniku narzucenia jej realizacji trzystu umów kooperacyjnych zawartych „między Wschodem i Zachodem”, z tego 50% z RFN, Francją i USA. „Vorwärts” konstatuje dalej, że w rzeczywistości największe korzyści osiągnęła z tego RFN. Jak wykazałem w moim artykule z 1987 r., coroczny deficyt w polskim bilansie handlu zagranicznego w latach 1975-1980 był pokrywany zachodnimi kredytami, co umożliwiało Polsce płacenie Związkowi Radzieckiemu wysokich cen za ropę naftową. Te narzucone Polsce warunki doprowadziły do wzrostu jej zadłużenia z 800 tys. dolarów w 1970 r., do 20 mld dolarów w 1980 r., które to warunki dosadnie określił „Vorwärts” jako „prawdziwy diabelski krąg” i stwierdził, że ta sytuacja zmusza tak Związek Radziecki, jak i Zachód do wyplątania Polski z jej trudności, zaś Związek Radziecki stoi przed jednym z najtrudniejszych rozstrzygnięć w swojej historii, z tym że nie powinien on wykorzystywać swojej dominującej pozycji w narzucaniu swoim sojusznikom („Verbindeten”) stale rosnących cen za surowce i w ten sposób powiększać ich trudności. Niestety, poprzedni kierownicy naszej gospodarki nie wykazali właściwej troski w zawieraniu umów z zagranicznymi kontrahentami. Zbyt im ufali, ci zaś nadużywali tego zaufania. [...] Pozdrowienia.
|
|
Z całym szacunkiem, Samuraj, ale Twój pościk zalatuje rasizmem, i to mocno...:( To tak jakby mieć pretensje do krakowskich Żydów, którzy z dziada pradziada zamieszkiwali na wskroś żydowski Kazimierz o to, że roszczą sobie doń jakieś prawa...
|
|
Jak nie chce ruszyć z kopyta soniak to może baterie trza włożyć, czy jak...
|
|
"Adamus, każdy człowiek ma wady i zalety, nawet Hitler i Stalin mieli zalety." No to postawmy im wszystkim pomniki i bijmy pokłony przez wzgląd na te zalety... Ma zowsze Łomża
|
|
No wiesz Maciek, rozumując w ten sposób, to 'kamienna twarz' podczas mordowania kogoś jest też zaletą, zwaną 'opanowaniem'. Tak więc sprawa zawsze będzie dyskusyjna.
|
|
Apropo matury, właśnie w trójce podawali, że łomżyńscy tegoroczni maturzyści dali plamę na próbnej jak jasna ciasna!! :( Z biologii 67% zaliczyło, z matmy - 75 %! Karygodne! Szanowna Młodzieży! Nie przesiadywać w internecie tylko do książek i dalej jazda przysfajać te zdolności regeneracyjne stułbi i logarytmy z całkami!!! Życzę Wam jasności umysłu i głodu wiedzy, nienasyconego, no i wiary w to, że się uda! PS. Jak usłyszałam słowo "Łomża", jakieś ciepełko mię przeszło i uśmiechnęłam się mimo woli...:))
|
|
http://krakow.naszemiasto.pl/archiwum/szukaj/?czysc=1&tresc_z=pomnik+gierka&g=19 Pod tym adresem znalazłem taki oto skrót artykułu: "Przykłady kultu Edwarda Gierka są znane. Przyczyny też. Kiedy w Łomży powstało Stowarzyszenie Uhonorowania byłego I sekretarza KC PZPR, miejscowa dziennikarka napisała: Jezu! Jaki wstyd! Lamentowanie nie pomoże". Widzicie, że i w Łomży jest towarzystwo wspierania budowy pomnika, to nie jest wcale nowy temat. Pozdrowienia. Ma zowsze Łomża
|
|
No to osiedle Piastów znasz?? No tośmy się pewnikiem mijali na ulicy nie wiedząc o tem, tyle, że ja dziecięciem byłam wówczas, ale w tych latach również pomieszkiwałam tam sobie...:)
|
|
Tester już nam udowodniłeś swą fobię do stosunków, ale zaniechaj jej w wypowiedziach na powazne tematy, bo to ni przypiął ni przyłatał. Gdybyście tu jako laicy na tym zasmarkanym przez ptysiów forum chcieli wszystkiego dociec to po co byłyby lata studiów metafizyki, filozofii czy teologii? Przecież popatrzeć tylko na pisownie takich ,,ptysiotworów'' to widać że im mama jeszcze na noc pampersa zakłada i oni by tu chcieli takich tajemnic dociekać? Z czym do ludzi? Podyskutujcie może lepiej o rozczepialności atomu jak tacy mądrzy jesteście, a nie o mocy boskiej.
|
|
A z kąd tyle pieniędzy Łomża nabierze ? uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
Olać to sieb9ie mozesz spe***
|
|
Przecierz jesteśmy w UE. Ma zowsze Łomża
|
|
Temat napewno nie jest do śmiechu temat musi byc traktowany poważnie.
|
|
żadłuzenie to kraj przez niego ma, ale na pomnik chyba zasługuje to j juz sie tym niezajmuje komu pomnik postawic komu nie żeby to odemnie zależało to ja bym sam sobie pomnik postawil ale to zależy od kraju a nie odemnie.
|
|
Jeśli ktoś twierdzi, że komunizm miał jakiekolwiek zalety czy też zasługi proszę porównać sobie stopień rozwoju społecznego, gospodarczego, kulturowego czy jakiegokolwiek innego w NRD i RFN. Ten sam naród, ta sama historia, te same uwarunkowania kulturowe (mające decydujący wpływ na postawę wobez zmiany). Kto na tym wyszedł lepiej?
|
|
ptysiu - genialne! markac - a wiesz do czego mu ta instrukcja potrzebna? moze sprzedaje komus walkmana, np. na allegro, produkt z instrukcja jest bardziej atrakcyjny itp.... ryskago - brilliant! krzys - link do pliku PDF instrukcji: http://www.amazon.com/exec/obidos/redirect-to-external-url/ref=mt_mo_view_17415/102-5686665-3084114?path=http%3A//media-server.amazon.com/exec/drm/digital/moleproxy.cgi%3Fname%3DU29ueSBTb255IFdNRlg0NzcgUG9ydGFibGUgQ2Fzc2V0dGUgUGxheWVyIHdpdGggTWFudWFs%26file%3DTUFOVUFMMDAwMDI0NTc0LnBkZg%3D%3D&append-uid=no ALBO http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00004WFYG/102-5686665-3084114?v=glance Kliknij w "View the product manual [Download: PDF, 239KB]" zapisz el. docelowy jako. aby przeczytac manuala musisz miec program adobe acrobat reader, jak nie masz sciagnij stad: http://programy.onet.pl/76,61,8052,programy.html manual w wersji angielskiej pozdrawiam Ma zowsze Łomża
|
|
Ja! Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi
|
|
VLAD hehe ale śmieszne :P ale chłopak wie co dobre tak trzymać ziomek :D hehe te przedszkole jest blisko mnie :D
|
|
Może wy wiecie, czemu na pasie zieleni między ulicami Dmowskiego - Woj. Polskiego, (konkretnie miedzy blaszanymi garażami, a blokami) zauważyłem dziś tabliczki "TEREN PRYWATNY" "WSTĘP SUROWO WZBRONIONY", czyżby ominął mnie jakiś przetarg na sprzedaż/dzierżawę tych terenów?
|
|
Wyluzujcie...
|
|
Ktos se wzioł i ogrodził. stanos
|
|
Ptysiu trzeba sie przejść i zobaczymy czy dobrze przeciesz mamy blisko!! Ma zowsze Łomża
|
|
http://www.zamki-mazowsza.turystyka.net/pics/duze/lomza4.jpg http://www.zamki-mazowsza.turystyka.net/pics/duze/lomza3.jpg polecam strone z fotkami z lotu ptaka: http://www.mialdun.geo.kortowo.pl/Lomza_1.html jutro postaram się wrzucić kilka fotek zrobionych „własnoręcznie”, niestety nie najlepszej jakości. Ma zowsze Łomża
|
|
Vlad: wiesz o co chodzi? Chyba nie wszyscy nas tu lubią ?? Ja najmniej winny, bo dopiero z podróży wróciłem........ ale Ty i ogaksyr komuś podpadliście... hmm.
|
|
Tiaaa, bezpańskie są: koń, krowa, kura, kaczka... O! drogę widzę! Chyba na Ostroł... na Łomżę, na Łomżę!!! Inżynierowa Mamoniowa pozdrawia
|
|
Przed chwilą Watykan zdementował. Huśtawka wiadomości trwa.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |