sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
TK: opłaty za drugi kierunek niezgodne z konstytucją

AMSTERDAM TEST

http://www.youtube.com/watch?v=8Hkd_cNKBaA&feature=related

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: TK: opłaty za drugi kierunek niezgodne z konstytucją

Jak pieszy mógł wtargnąć na jezdnię? Wiekszość kierowców nie zwraca uwagi ani pieszych ani na rowerzystów, którzy zmuszeni są jeźdźić chodnikami w obawie potracenia przez niedouczonych piratów drogowych. W Polsce brak jest kultury jazdy samochodem i tego nie uczą na kursach. To błąd. Kierowca widząc pieszego, który niestety jest całkowicie bezbronny powinien bezwarunkowo zwolnić i zatrzymać się nie tylko na pasach. Tak jest w krajach zachodnich. tam nikt pieszego czy rowerzystę nie potrąca nie mówiąc o przejechaniu. Byłby to skandal. Na pewno odezwą się kierowcy w rodzaju piratów i .....znajacych przepisy ale to nie wszystko...kultury to my nie mamy.

wytlumacze ci jak pieszy mogl wtargnac na pasy...
moglo sie to odbyc w taki sposob, ze jedzie sobie kierowca samochdem i stoi babcia z dziadkiem czy malolaci na chodniku i czekaja, ale nie przechodza gdy auto zbliza sie do pasow i jest juz maska na pasach wtedy piesi wchodza (wtargaja) na jezdnie, bo przeciez samochod przejefdzie zanim dojda do polowy pasa...niestety ale tak jest, ze piesi nie sa swietymi krowami na przejsciu tez musza zachowac wszystkie normy bezpieczenstwa, ile razy jest tak, ze rowezysi nie schodza z rowerow tylko zapierniczaja nimi przez pasy, tak samo jest z pieszymi, ktorzy mysla, ze pasy to jest ich swietoac i nie patrza, ze jedzie samochod wpedzaja na nie, bo przeciez uwazaja, ze samochod ma obowiazek sie zatrzymac, tylko nie maja pojecia jaka jest sila hamowania i uderzenia przy DOZWOLONYCH!!! 50km/h

pool jednej tablicy nie można "dorobić", wydają tylko komplety

Jakie są wyniki zawodów?

Czy Ktos moze wie gdzie zostal przeniesiony gabinet Pani J. Krajewskiej?? (lekarza rodzinnego) z ul. Wojska Polskiego??

a może wogóle w **** zlikwidowac samochody i niech se piesi łażą spokojnie no i do tego te złe motory

Nie wiem czy muzyka odpowiada ale w sobotę jest w Twierdzy Łomża Peja z Poznania . Bilety w twierdzy albo w konkursie http://www.narew.info/ostatnie-wiadomosci/210-poznanski-rap-w-lomzynskiej-twierdzy-konkurs

w paincie

Photoshop

ofercie*

Gdyby redakcja 4lomza.pl szukała kogoś do pisania artykułów to ja jestem gotów przyjąć to wielkie wyzwanie.

za free

Moim zdaniem Orange nie tylko ma problem z połączeniami...
Ilekroć jestem w ich salonie (w którymkolwiek w Łomży) z konkretnym problemem, ciągle słyszę "hmm.. trudno powiedzieć, proszę dzwonić pod *100". Pracownikom brakuje kompetencji. W ogóle nie są pomocni!
Ponad to zalegają z wystawieniem faktur. Od kilku m-cy dostarczane są po terminie. wcześniej wysyłali przynajmniej smsy z kwotą i terminem do zapłacenia, dziś standardowo muszę się domyślać ile mam zapłacić i do kiedy.
Bardzo źle się tam dzieje.. :/ Czas chyba zmienić operatora..

Śmieszne rzeczy opowiadacie, siedze w tym temacie pare lat, więc wiem ile doszło itd, a w kadrach to się tyle znaja co moj syn.

Na stronie POLICJI pisze wyraznie:

Uwaga! Baza pytań do testu wiedzy - etapu postępowania kwalifikacyjnego - będzie sukcesywnie powiększana o kolejne pytania

Ale ok, uczcie sie tych 420 :) - na egzaminie bedziecie troche zdziwieni ze sa nowe pytania :) Jak ktos chce tylko te 420 z odp to oddam za grosze.

Na drugi raz o zmianach nie poinformuje bo przeciez wiecie lepiej od osoby która siedzi w tym temacie od lat:)

Pozdrawiam

POMAGAM PRZETRWAĆ CAŁĄ REKRUTACJE

testydopolicji@op.pl

gg 6775028

tel 666 194 944

Wszystkie materiały szkoleniowe do policji - Ciągle dodaje nowe pytania !!!

www.policja2009.fora.pl

no ja dzwoniłem właśnie do szkół policyjnych i do komendy głównej gdzie usłyszałem że obowiązuje baza pytań z 2008 nie ma żadnej nowej bo jakby była to by była podana na stronie

nie noe jka sie jezdzi po polsce to ta droga do drozdowa neijest taka tragicnza jezdzi sie i po gorszych ;) a na tej trasie ladnie pada cien z drzew na droge jak sie jedzie przez las :)

po pierwsze

obowiązuje baza 420 od 2008r i one sie zmieniły !!!!
.....
jesli mowa ze mogą one ulec zmianie lub być powiekszone i itp to bedzie to podane do Publicznej Wiadomości.

jezeli chodzą bajki ze ktoś wychwycił jakieś 1,2,3 pytania kt nie były w bazie 420 to zapewne przeczytał jakoś za szybko ,odwrotnie, zmienił ,, nie ,, z ,,tak,, lub tez dodał ,,nie, do pytania np do organów ( tych i tych zaliczamy) zaliczamy :... zrobił pytanie : Do organów ,, nie ,, zaliczamy:... dodał słowko ,,nie ,, i stworzyło mu sie nowe pytanie a pożniej robił płacze ze pytania takiego nie było przekręcił słowo albo dwa wyszło mu nowe pytanie i sie baza mu pytań powieliła
z tych 420 pyt dodajac zmieniajac nie albo podobnie można powielić pytania

AKTUALNA BAZA PYTAŃ TO 420
JA ZDAWAŁEM Z TYCH 420.... PRZECZYTAŁEM PARE RAZY SOBIE JE NA SPOKOJNIE ZDAŁEM Z BARDZO DOBRYM WYNIKIEM - NA 36PKT Z 40 MOŻLIWYCH
I WYSTARCZY UCZYĆ SIE Z TYCH 420 A NEI Z JAKIŚ 500 600 I INNYCH
JAK PARE RAZY JE PRZECZYTASZ SOBIE PRZED SNEM 1-4 KARTKI NA DZIEŃ PRZED SNEM A BEDZIE CI ZALEZAŁO TO ZDASZ NAPEWNO NA POWYŻEJ 30PKT

WIEC NEI MA CIO ROBIĆ JAKIŚ FILOZOFOWAŃ

A co do treści wolno wysyłać nie wolno wysyłać jakies prawa nie prawa przeciez to plik WORD, tak jak bys ty czy ktos inny sobie to przepisał czy sam sobie napisał odpowiedzi baza pyt 420 podana jest do ogolnej swiadomości wszystkim 36mln polakom a ze jedne komuś sprzeda za 20-30-50 zł a 2 mu podeśle to co to tak jak by pożyczył i już 1 od drugiego
...7...
... wzioł napisał 2 przecinki zmienił czcionke i jest nowa praca to jak koles tworzył plik z odpowiedizami to tez musiał zakraśc z odpowiediz z jakiś czasopism z kodeksów z ustaw

pozdroo

polecam macka, ceny raczej indywidualnie ustalają, przynajmniej przy większych ilościach

basen ma mieć 70m2

to może być zatem kwadracik 8,5 x 8,5 metra

tylko żeby przez przypadek nie podłączyli tego agregatu co zasilał lodowisko bo efekt będzie odwrotny od zamierzonego

Tam idziesz uzdrawiają jestes jak w raju

Piciu pisze prawdę. To nie jest jakiś tam festyn, który ma przyciągnąć jak najwięcej ludzi niekoniecznie związanych z muzyką, która tam gra. Wystarczy wejść na stronę i zobaczyć patronów medialnych. Wśród osób zainteresowanych tą muzyką na pewno jest głośno o festiwalu.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org