sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Brzeziński vs. Kołakowski

ADALL no trza kojażyc !

...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Brzeziński vs. Kołakowski

Nie bo ja!!!

Ryskago

No teraz jak wracałem ze szkoly to niewszędzie na chodikach jest posypane piachem lub solą a w niektórych mijescach jest chlapa.

EEEe Ryskago ty pisz e-maila to ... niewiem kogo o traNwaj :P hehe

Ale trzeba dbać o nasze misto Łomża i o trawniki.

achas to juz ? hehe bedzie dobrze miejmy nadzieje.

ADAL a ty pisałęś że nie pijesz i niepali sz :P

lepsza wyaje mi się est ta pierwsza

z jagą byłoby najfajniej :)

Zapytajcie się Proroka :P:P:P

HeMpp Gruu

Witam!

W dniu 17.03. czyli we czwartek jadę samochodem (seincento) z Gdyni do Łomży, chętnie zabiorę 3 osoby do współudziału w kosztach podróży.
mój adres tomek@7s.pl

a jest możliwość z Łomży do Gdyni ?

wystarczy Twoje jedno słowo, hehehhe

he a ja w traperach i to po chlapie i zaspach :P :D

...Jeśli musisz w coś uwierzyc, uwierz w miłosc...

Ale moga w każdej chwili zniknąć i to dopiero bedzie problem.

kiler a co ja cos pisałem ? odpoiwiedz a co do tematu to grzyb ja twoje rozmowy będe słuchał z Agutką<hahaha>

Południowiec fotki były do priv. "KOLEKCJI" i h.. Ci do tego.
Co do tego co pisałem to mój błąd (poprostu info. było błędne).
Michał_ŁKS przepraszam zostałem wprowadzony w błąd i dlatego tak pisałem. A co do tego wyjazdu to wiadomo, że musi być nas jak najwięcej. Jeszcze raz SORKI dla Michała_ŁKS (z tego co ja słyszałem info. o tym meczu miało nie być w necie) SORKI MichaŁ_ŁKS

I JUZ LEPIEJ ZAKONCZYC GADKE NA TEN TEMAT

INFO PRZEKAZANE. CI CO CHCA TO POJADA JAK KTOS NIE CHCE TO TRUDNO

ALE CZY TO WYMAGA DYSKUSJI?!
JESLI TAK TO ZALOZCIE NOWY TEMAT.
POZDR14!

bez kitu ale ja Maćka lubię :) dajcie juz spokój jego kozie!! :*:*:* dla Macka i jego wnuczków =) (podlizuję się za te motto ang..... moze mnie polubi.... :P )

A wy tylko te MW i MW :) piszę na ogólnym bo trzeba odpocząc od jakiejkolwiek polityki i troche sie powygłupiać eheh. Dobra ale żarty na bok jestem ostatni więc WYGRAŁEM!!!!!

odpowiedź na to pytanie nawet filozofom sie nie sniła:D no ale dzieki odpowiedzi na Twoje pytanie jestem ostatni:)

Romi

no i jaka jest naroda ?????????????????????????????????????????????????????

a podasz ? albo podlacz sie do mnie Gosienka 7889552

Romi

może sami wymyślimy wygraną:) bo ja to bym chciał wycieczke po Stokrotce albo do KFC upss zapomniałem że my tylko McA mamy;(

gosienka wystarczy a co do butów to to jest chyba najlepszy wynalazek w kijowie !

Odchodząc nieco od głównego wątku...

Adall - "ktoś" nieznacznie przerobił twój projekt

W takich strojach ŁKS Łomża rozpocznie rundę wiosenną.
Nawiązują one stylistycznie i kolorystycznie do strojów ŁKS-u z lat przedwojennych.

Tlen Rulez

GG to syFF ;o

Tiger`owi ukradli stronę internetową- przedruk z Współczesnej z 09 marca 2005r.: "Nawet e-mail ten sam

– Ja się naprawdę bardzo cieszę, że mój projekt tak się podoba, ale chyba jakieś normy przyzwoitości powinny obowiązywać – denerwuje się Krzysztof Cieśliński, autor strony internetowej Łomżyńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej, którego projekt witryny został wykorzystany przez dwie inne spółdzielnie.

Po wpisaniu do przeglądarki internetowej hasła: Łomżyńska Spółdzielnia Mieszkaniowa, Krzysztof Cieśliński zauważył, że wyświetliła mu się strona internetowa spółdzielni z Ostrowca Świętokrzyskiego.
– Okazało się, że cały stworzony przeze mnie kod HTML został skopiowany bez mojej zgody. Zresztą nikt nawet mnie o nią nie pytał – podkreśla Krzysztof Cieśliński. – Nie pokuszono się nawet o zmianę adresu e-mailowego podanego na stronie i zostawili tam mój.
Zarządcy ŁSM już w grudniu ub. roku rozmawiali z prezesem ostrowieckiej spółdzielni, jednak bezskutecznie.
– Najbardziej przykre jest to, że nasz pracownik wykonał tę stronę społecznie. Jest pasjonatem i chociaż jego obowiązki tego nie obejmowały, stworzył witrynę i nią administruje – podkreśla Jerzy Brodziuk, wiceprezes ŁSM. – Skradziono jego ciężką pracę.
Niepokój Cieślińskiego wzbudziła także duża liczba odwiedzin łomżyńskiej strony przekierowanych z witryny spółdzielni z Sandomierza. Po wejściu na tamtą stronę ponownie okazało się, że jest ona po prostu kolejną kopią projektu Cieślińskiego. ŁSM ustala aktualnie ze swoim radcą prawnym jak zareagować w takiej sytuacji.

Jak myślicie , co w takim przypadku ?

Ładne kwiatki... Przyznam szczerze, że mnie z deczka przytkało...
No to wyrazy współczucia, Tiger, i do bojuuuuuu!!!!!

Ryskago

Co wy Gadacie ! Ja Wygrałem :D:D Bo ostatni :P:P Wygrałem Nowy Sprzęt Rolniczy LD

... & vice versa!

Województwo podlaskie od maja będzie reklamowane w telewizji CNN, po głównych wydaniach wiadomości ekonomicznych. To pierwsza tak duża promocja naszego regionu w historii. Samorząd województwa za udział w kampanii zapłaci 60 tysięcy złotych.
Akcję promocyjną Polski w CNN organizuje Państwowa Agencja Informacji i Inwestycji Zagranicznych. Całkowity koszt kampanii to 370 tys. zł. Oprócz Podlasia w promocji weźmie prawdopodobnie udział województwo śląskie i łódzkie. Spoty reklamowe mają trwać 30 sekund i będą nadawane po głównych wiadomościach ekonomicznych ogólnoświatowej stacji CNN. Na każde z województw wypadnie w spocie po sześć sekund, resztę wypełni reklama ogólnopolska. Polska będzie reklamowała się w CNN przez sześć tygodni - od 1 maja do połowy czerwca. Spoty będą emitowane dwa razy dziennie.

Jak dzieci :)))))

Treść jest ukryta

coś czuje, iż zwycięstwo mam w kieszeni
chyba, że ktoś to zmieni

szczęście jest wtedy gdy budzę się rano (chętnie), idę do pracy (chętnie), pracuję (chętnie), wracam do domu (chętnie), rozmawiam z ludźmi (chętnie), żyję (chętnie) i kocham kogoś a On mnie.

Alllinka - myślę, że ty nie szukasz szczęścia, tylko przysłowiowej "dziury w całym"

tylko fakty bez komentarza

chyba to nie będziesz Ty :P
a będę to ja
grać może każdy
oj chyba rym mi nie wyszedł =)
nie każdy musi mieć talent =)

degreg - ja uważam, żem klasa średnia właśnie. I wiekszość moich znajomych, to także klasa średnia. Nie bogaci, nie biedni.
To co piszesz o prywatyzacji to - przepraszam - bzdura. Czyli państwowy zakład nie miałby przynosić zysków, lecz li tylko dawać pracę?

franciszek - racja. Przeważa (w zastraszającej proporcji) przekonanie, iż ktoś coś komu MUSI dać. Ludziska nie rozumieją, że nie ma nikogo na tyle bogatego, aby się ze wszystkimi dzielić. Każdy winien zapracować na siebie.

Przed wyborami: jasne, że hasłem wszystkich ugrupowań (poza jednym) będzie dać pracę i zmniejszyć ubóstwo, ale niestety, bez żadnych konkretnych rozwiązań. Każda realizacja tych obietnic kończy się podwyżką podatków, co jest bez sensu kompletnie. Ale za to zdobędą ileś tam miejsc w Sejmie.

Zbychu - pozdrówka :)

Niestety ze względu na kapryśną pogodę, która może spłatać wiele niespodzianek podczas leśnej imprezy MUSIMY ZMIENIĆ TERMIN NASZEJ IMPREZY.

Następny weekend, jako świąteczny nie wchodzi w grę, dlatego najprawdopodobniej będzie to pierwsza sobota po świętach.

Plusem sytuacji może być większa liczba prób samochodowych na szutrowej nawierzchni niż na śniegu. Część szkoleniowa i imprezowa pozostanie bez zmian. Beczka piwa dla uczestników już się chłodzi :)

Przepraszamy za zmiany i do zobaczenia po świętach :)

Jak to by bylo w Łomży to by sie działo :D

można mi to przetłumaczyc ?

achas no ładna łądna chmury :( ble szkoda że jest już odwilż !

To juz niedlugo chyba tylko ja będe tu pisał do was po polsku ;)

krowalaciata

A po co te liczniki ? za mało pieniędzy ma państwo ? Napewno mało z tego pieniedzy pujdzie na remonty dróg bo większośc pieniedzy idzie przecierz w kieszeń.

Ja mam flash get i u mnie wacha sie transfer na 1kb/s-2kb/s

Tak podatek moze i jest wliczony w cene paliwa ale to chyba im niestarcza to co zarabiają. Teraz na wszystko jest wyszszy podatek np. internet od marca weszła ustawa o 22% vat na interenet a teraz na drogi. niedługo żeby przejechać przez trase Łomża-Białystok będzie trzeba se doliczyc z 5 zł.

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

Władza miałaby czyste ręce, gdyby stworzyła system zapewniający ludziom pracę. Wtedy wyszłaby prawda, kto jest rzeczywiztym obibokiem, a kto nie.
Władza miałby czyste ręce gdyby (już mającym zarobione pieniądze) zapewniła dostęp do oświaty, leczenia, sprawiedliwych sądów itp. - ale władza tego nie wykonuje - bo jest bezrobocie przecież i duże wydatki socjalne (dla tych "darmozjadów").
Władza miałaby czyste ręce... gdyby czyste one były... ale nie są- więc mamy bezrobocie, sądy do dupy, oświatę drogą i zabałaganioną, leczenie byle jakie i niedostępne, urzędników śmiejących się z prawa...
Czyli mamy to, na co się zgodzilismy!

Adamus: Pozdrowionka :-)

_wowo a widze ze ty nowy, byles na fadomie 30 stycznia?? .... dobrze ze zambrow od lomzy nie jest lepszy jeeeeee :D :D :D pozdro

Witam. Ale przyznacie mimo wszystko, że zasługi tow. Gierka dla rozwoju polskiej wsi są duże. Przynajmniej coś się wtedy ruszyło i Ci rolnicy, którzy brali kredyty tylko na tym skorzystali, bo faktycznie było tak jak Keicam pisał, że brało się normalny kredyt, a przez inflację spłacało tylko śmieszne sumy. Mi Keicam nie musisz mówić jaki był najlepszy okres dla polskiej wsi. Wiem to doskonale chociaż akurat na wsi się nie uchowałem:) - cały czas piszemy, że to ogólnie o lata 70-te chodzi. Ale miejmy nadzieję, że naprawdę tłuste lata dopiero na polską wieś dotrą, zwłaszcza teraz gdy już jesteśmy w UE. Już obecnie u części rolników da się zauważyć wzrost stopy życiowej. I oby cała wieś była jak najbogatsza, chociaż wiadomo, że to nie takie proste, ale może po kilku czy kilkunastu latach od naszej akcesji do UE będzie w miarę bogato. Przynajmniej mam taką nadzieję:). I może wtedy metodą dedukcji bogata wieś sprawi, że będziemy mieć także bogate miasto. Bo w miastach to, że jesteśmy UE jak na razie niewiele zmieniła i pewnie w najbliższych latach dla zwykłych, szarych ludzi nie zmieni..., a nawet jak zmieni to nieznacznie. Nie ma w miastach takiego bezpośredniego przełożenia jak na wsi. Ja mam taką nadzieję, że może nie za rok, nie za dwa, ale patrząc realnie około 10 lat problem biedy bedzie coraz mniejszy, że gospodarka będzie się rozwijać jak np. gospodarka irlandzka w tempie ok. 7 % PKB:), albo i lepiej, będzie przybywać miejsc pracy jak grzybów po deszczu:), a młodzież kończąca studia będzie jak to nie tak dawno miało miejsce we Francji przebierać w ofertach pracy jak w ulęgałkach. Ale zobaczymy jak to będzie. Wtedy zasiłki państwowe byłyby wypłacane tym którzy tego faktycznie potrzebują oraz także części osób, które chronicznie są bezrobotnymi i nawet jak praca by była to i tak jej nie podejmą. Smutne to, ale prawdziwe...
Pozdrawiam

Witam. Andrius bardzo dobra inicjatywa:). Szczerze mówiąc ja już o czymś takim od dawna myślałem. Jakby nas było więcej to może coś by z tego wyszło. Bo Ci obecni nasi "radni" to szkoda gadać. Praktycznie Ci sami w kolejnej kadencji. Przydałoby się tam trochę świeżej krwi i innego spojrzenia na problemy społeczne. My zwykli ludzie powinniśmy być bardziej wyczuleni na problemy miasta i jej mieszkańców. Bo jak może zrozumieć zwykłego obywatela Łomży i jego potrzeby dajmy na to jakiś przedsiębiorca... Jego najczęsciej interesuje jego własny interes... No może trochę uogólniam - za co przepraszam zwłaszcza tych przedsiębiorców:). Ale Andrius chwali się Twój pomysł. Może zacząć od spotkania:).
Pozdrawiam

C.D.N....

Tak właśne jest

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

Jeden post jeden rok

Gratuluję zakupu. Największy w Łomży wybór wydawnictw regionalnych jest w siedzibie Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego przy ulicy Długiej (parter z prawej strony). I chyba jest tam najtaniej.

ja pierdole, juz rozdmuchuja temat !!!! ptysiu zamknij morde bo jak dzis przegladalem bezcenna to ciebie bylo tam najwiecej...

no nareszcie jakis madry czlek ktory zna sie na rzeczy :)

Ja mam 2 telewizory i 2 radia i nie wiem czy płece ten Abonament bo i poco to komu ?

Jak podała prasa i telewizja,grupa PZU jako całość za 2004 rok osięgnęło zysk netto 2 miliardy 188 milionów złotych zysku, nic dziwnego że jes to łakomy kąsek dla prywatyzacji. Wzrost zysku w stosunku do 2003 roku wyniósł 61,3%. Dlaczego PZU mając takie zyski, składki na ubezpieczenia komunikacyjne i inne podnosi, zamiast zmniejszyć, czy może nie solidnie wypłaca odszkodowania?

Pozdrowienia.

:((((

Witam, na pewno brak kodeków do odtworzenia filmu. Ściągnij sobie ALLPlayera. Program sprawdzi jakie masz kodeki, pobierze i zainstaluje potrzebne a usunie te których nie potrzebujesz.

Pozdrawiam
MiniMax

Mieszczuchem zostaje się w czwartym pokoleniu, a jeśli ktoś temu nie wierzy niech sięgnie do historii jak można tak poniżać współziomków wątpię, aby Adamus był prawdziwym mieszczuchem jest tylko burakiem bez wychowania?????

Maciek to nie jest tak do końca zgadzam sie ze kady uczy sie od innego ale oni muszą poszukać zaczepki tak juz jest.

tylko fakty bez komentarza

niestety, to oznacza że nici z wiosny ...

kto zrobi ten najazd ? Zajazd jest na Fadomie

nie próbowałem ... :)
Wiadomo że nie jest to "czysta" kredytówka ale jest w zasadzie akceptowana w necie. Pozatym kosztuje 1 zł/miesiąc. Gdzie znajdziesz kredytówkę za 12 zł za rok bez podpisywania umów, zaświadczeń o zarobkach ...

a i tak najlepszymi lokalami w lomzy sa kolejno
-browarek ( sie rozumie samo prezez suie :)))))
-rampa
-"u zdzisia" na starej lomzy (tani browar i mila obsluga :P)
-54 ( w weekend troche tloczno ale co sie dziwic)
-pod papugami (mozna bez obaw wybrac sie z dziewczyna na po.pierd.olke:-])
-"na skarpie" (mozna dobrze zjesc)
-"yam cafe" (i potupac se mozna i wogle trendy :)

a najgorsze lokale wlomzy:
-piwnica wlasnie...pelno pijanych gimnazjalistow i trzynastolatek ktorym ku restwem bije z oczu
-czeslaw pub ( bo w zime jest tamokropnie zimno a w lato okropnie goroca)
-atom royal :P podobnie jak piwnica tylko wiekszy kaliber
-LJ ( buhahahahhahahahahha )

WAŻNY MECZ W SOBOTE GRAMY!!!
TEN MECZ MUSIMY WYGRAĆ!!!
WYGRAMY WYGRAMY WYGRAMY!!!
RUCH POKONAMY!!!
SPARTE POZDRAWIAMY!!!
OLIMPIE POZDRAWIAMY!!!
KIBICÓW ZAPRASZAMY (NA WYJAZD :p)!!!
POLICJE PIERD@LIMY!!!

NO I WSZYSTKO JASNE, WSZYSCY JEDZIEMY NA WYJAZD!!!

*aa i jeszcze jedno, żaden p****u, nie sprawi, że temat o tym wyjeździe spadnie na psy :)

Treść jest ukryta

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org