sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Osiągnięcia jaśnie panującego Szczepana Zalewskiego

No tak właśnie jest trzeba płacić podatki ale nie każdy płaci podatki bo u nas w Polsce jest duże bezrobocie i nie maja ludzie za co płacić.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Osiągnięcia jaśnie panującego Szczepana Zalewskiego

Keicam!
Co Ty wypisujesz, 30 lat temu Polska była taka zacofana? Kto widział taką manufakturę. Już wtedy mało kto miał konia, tylko praciwali w polu ciągnikami. Chyba na świecie Ciebie jeszcze nie było i nie wiesz jak wtedy Polska wygląda. W 1975 r powstały nowe województwa, zaczęła się budowa nowych osiedli mieszkaniowych. W Łomży na terenie dzisiejszego osiedla Południe stał las dżwigów, nikt nie myślał wtedy o bezrobociu, ludzi brakowało do pracy, z pieniędzmi też nie było najgorzej. Pokaż która wioska nie miała wtedy prądu, w jakie wiosce nie było sklepu , czy szkoły. Piszesz, że problemy i apatię wywołuje postęp, telewizja i komputery. Za co ten bezrobotny może kupić sobie komputer czy porządny telewizor, kiedy brakuje jemu na wyżywienie, na książki do szkoły dla dzieci. Stwórz im miejsca pracy, a nie będą biadolić.

Pozdrowienia

mój świat - moja muzyka

Dzień dobry kubymamo! Dziękuję za to "sprytna i rezolutna", aż poczułam sie 10 lat młodziej i rozkosznie seksownie. Przykro mnie jednak, że kobieta, matka dzieciom nie potrafi rozpoznać płci "zabitej młodszej siostry Balladyny" - no chyba, że tego nie czytałaś. Do przeczytania - A.

Bieda jest faktem. Zagościła w większości polskich rodzin. I mozna tu przedstawiać rózne uzasadnienia jej powstania i trawania. I kogo to obchodzi. Faktem jest , ze część ludzi mających wpływy i układy bogaci sie kosztem innych . Są to ludzie którzy w dobie PRL nie mieli szansy na takie bogacenie . Zmiany po 1989 roku umozłiwilły powrót danym krwiopijcom do kraju i powrót do wpływów. Takwięc w ciagy tych 15 lat odbuwowali swe przedwojenne pozycje i mamy my biede oni kase. Spasły kapitalista i biedny robotnik to znany obraz. Teraz jest ponownie przypominany tylko jak boleśnie i jak obłudnie demokratycznie. W 1989 oddano władze bezbolesnie teraz kapitaliści nie oddadzą jej bez rozlewu krwii.

Czasem wydaje mi się, że biedniejsi są ludzie o skrajnych poglądach. Szczególnie gdy pojawia się gorycz , gniew i najgorsza - zazdrość.

Mistrz bez Malgorzaty

Prometeusz i zła glina ...tak powstała nam...Allina...

Maćku ja niewiem o co oni się zawsze czepjaja ?

Jak ktos wyzej wymienil ze Polska 30 lat temu byla zacofana to sie myli w te 30 lat tylko technika sie zmienila.

2 kwietnia każdy powinien tam byc !!

Tom

Ja na chwilkę będę zmykać
muszę życia trochę połykać.
Lecz powrócę tu na pewno
i będę zwycięstwa królewną;)

Mistrz bez Malgorzaty

I'm winner at last

stach

To złodzieje piep...ni niedosc ze podatek jest wliczony w cene ubezpieczenia samochodu to i tak bezprawnie wliczony jest takze w cene paliwa ale coz zamalo im jeszcze jest to jeszcze ze 2 podatki niech zrobia Wqrwil mnie niemilosierdzie ten pajac w tv pomyslodawca nowego podatku ktory po zadaniu pytania na co ida pieniadze z akcyzy paliwa odpowiada ze nie wiadomo ze rozplywaja sie one niewiadomo gdzie i trzeba wprowadzic nowy podatek ktory zostanie przeznaczony na remont drog

Moja wizja na niedaleko przyszlosc polski to rewolucja jest to jedyna droga aby naprawic ten kraj bo kto to wszystko wytrzyma??? powinno sie zrobic druga argentyne badz znajdzie sie jeden patriota co odwazy sie na wysadzenie tego calego cyrku na wiejskiej a za nim pojdzie napewno niejeden zdesperowany czlowiek

To jest tylko forum.

Drogi Keicam!
To co piszesz, o jednym telewizorze na całą wieś to było na poczatku lat szesciedziesiątych, i do tego stał w szkole, gdzie był dostępny dla każdego. Połowa ludzi na budowach, to byli ludzie ze wsi i dzięki tym budowom po części wieś była samowystarczalna. Nie wiem skąd pochodzisz, ale ja też pochodzę ze wsi i to wcale nie takiej zamożnej, ale u nas w latach siedemdziesiątych, fakt ze na talony ale ciągników to trochę było (przeważnie Właddimirec), z telefonami to jeszcze w latach dziewięćdziesiątych były problemy. Za kredyty zaciągnięte w latach siedemdziesiątych to i miasto i wieś odbudowała się. Wychowałeś się na wsi, ale nie w latach siedemdziesiątych, albo tylko co się urodziłeś i tego nie pamiętasz. Jak kiedyś Kazimierz Wielki zastał Polskę drewnianą, a zostawił murowaną, to samo uczynił Gierek z Polską wsią.

Pozdrowienia.

Mistrz bez Malgorzaty

skontaktowałęs sie już z Grzesiem ?

Tom

ok, jestem za

to nie rymy co piszecie tylko to są jakieś śmiecie dobrze wiecie ze ptyś wygra i niech lepjej nikt z nim nieigra.

Zbych włąsnie by tak było.

niech ci ptysiu czcha zadymi, a tekścik wypali na skórce, dumaj dumaj.
pozdro popek

no jak już ptysiu tam będzie,to to naprawdę będzie kabaret :]

Zbychu władza nie ma zapewniac pracy,nie wiem co ci chodzi?Władza jest po to by system wymuszał na tobie prace ,pod pozorem zameldowania lub innym wzgledem.Jak ci nie pasuje to jestes obibokiem,a jak ci pasuje to jestes czescia systemu i wtedy jest ok.LUDZIE MYSLCIE TROCHE A NIE WYPEŁNIAJCIE ROZKAZY

robson mam pomysła na gag :) Może wieczorkiem znajdę chwilę to skrobnę do Ciebie maila

benek

Każde trofeum będzie moje,
bo ja na końcu zawsze stoję.

mój świat - moja muzyka

Maniek ale ty wiesz kto jest ten ktoś moze kisielnica zacznie z nami jeździć na mecze. Wiesz o kogo chodzi. Pozdro

Mistrz bez Malgorzaty

Tanie wino jest dobre bo jest tanie i dobre :P

stach

Czy komuś się chce czytać głupie posty ? chyba nie to więc sie nie czyta uważnie tego czego sie niechce czytać :D

====Prosta=Realia=RPA======

ptusiu ale nikogo to nie obchodzi ile ty masz transferu...czytaj uwazniej tematy albo lepiej wes jakas ksiazjke i poczytaj :) taka dbra rada :P

Lepszego gówna nie było ?

mój świat - moja muzyka

Jednym słowem: śledzie z wszystkiego nas okradają

Jak wam się podobał spektakl ... sama osobiscie brałam w udział w nim i strasznie mi sie podobało ... Pozdrówki dla wszystkich występujących i oglądających z zaciekawieniem :D

Mistrz bez Malgorzaty

Z tymi uwagami to chyba do pana dyrektora żeby więcej nie popełnił tego błedu...Jak widać ŻADNA szkoła i placówka oświatowa nie jest idealna!

Bardzo fajnie i ciekawie było.Warto było postac na mrozie. wszpółczuje troszke tym co bez butow byli.....hehe

Ogólnie bardzo fajnie :)

A wszystko na pomoc dla biednych. Nie oburzajcie się ;)

możesz coś bliżej o tym zdarzeniu, to jest przestepstwo.

mój świat - moja muzyka

Spektakl, pewnie był zacny, tylko szkoda że nic nie było o tym wiadomo. Jak przejeżdżalismy z moja Kobietką, obok muszli to sie okazało ze juz po wszytkim :( Poźniej mówi się, że w Łoimży nic się nie dziej, może i się dzieje ale w ukryciu i małych grupach.

:(

Gamonie z południa. Wieś.

>>Adamus to zwykła ciota wnioskując to z jego postów, mało inteligentny >>"gamoń" nie szanujacy ludzi, nie majacy najmiejzsego pojecia o zyciu, >>jakis nastoletni arogancki pacyniarz, to chyba tyle

Po twoim poście widać, że za daleko poziomem od niego nie odbiegasz...

Uważaj gamoniu miejski, abyś sam do biednych nie należał, bo odczujesz skutki na własnej skórze i możesz potrzebować czyjejś pomocy. W życiu różnie bywa "raz na wozie raz pod wozem".

Pozdrowienia.

lukasek

Będzie że tak... ale pomimo wszystko to dziwne...

Mało było takich co niby spadli ze stołków a za chwilę pojawiali się na drugim nie gorszym? Już kolesie nie dali go pokrzywdzić. Ile spraw aferowych przedawniło się, ilu zlodziei i przekręciarzy się śmieje do dziś z systemu władzy, kontroli społecznej (ścigania,wymiaru sprawiedliwości). Czy urzędnicy administracji, urzędówskarbowych już ponoszą odpowiedzialność za swoje błędne decyzje , działania? To jest tylko cząstką tego co składa się na zło które tworzy biedę, ale od zmian tego lub równolegle z innymi naprawami trzeba zrobić polską pierestrojkę.

lukasek

Wszystko jest możliwe że na narwi są pingwiny.

Polak i masz racje.

mój świat - moja muzyka

Kto wygrał
Ptysiu
Kto ?
Ptysiu

Adamus jestes zwykłym pacyniarzem i tyle jak nie wierzysz w poziom mojej intel to mozemy sie spotkac a ja udowodnie ci to wbardzo prosty sposób, po pierwsze obrazasz innych choc twierdzisz ze nie chciales i wspominasz cos tam ze jest ci bardzo przykro, po drugie wnosisz cos tam ze ty jednak tak bys ie nie zachowal a odpowiedzia na mojego posta jest zachowanie dokladnie takie same jak u mnie, czyli ja potrafie zrozumiec ty jednak nie

NienormalnieNormalna to co z flesh mobem ?

Polak o co ci chodzi ????????????

Ku.rwa jakas promocja na neostrade teraz jest? Zalozyli na tej Bawelnie internet i teraz pojawiaja sie takie wynalazki jak ptysio. Znajdz sobie forum na www.bravo.pl i tam sie wypowiadaj. Zrozum wreszcie, ze ludzie tutaj chca normalnie dyskutowac, a poprzez twoje posty nic konstuktywnego (znasz takie slowo w swojej pustej glowie?) nic nie wychodzi.

A czy jakis pier.dolony admin nie potrafi zablokowac tego ptysia? Dla dobra tego forum i toczacych sie tu dyskusji!!

autochton- tylko nie wygłupiaj sie i nie krzycz: ruch ruch nasz ks :P
a tak na poważnie, to wszyscy, którzy jadą swoim środkiem transportu niech sie lepiej poważnie zastanowią,
tak dla porównania:
koszt wyjazdu samochodem to około 30zł za benzyne + wejściówki na stadion... (trzeba również uważać, żeby środek transportu nie został uszkodzony bo wtedy wyjazd może być bardzo drogi)
koszt wyjazdu PKS (chociaż w święta chyba nie jeżdżą tak często) to ponad 15zł w dwie strony na osobe + wejściówka

+++++KOSZT WYJAZDU Z KIBICAMI TO TYLKO 7zł++++++

a więc, wyjazd razem z najwierniejszymi fanami TO CZYSTY ZYSK :)

WSZYSTKICH KIBICÓW ZAPRASZAMY

ptysiu91 napisał(a):

> Dwu metrowy człowiek jest do wszystkiego zdolny a jeszcze gdy
> ma nóż ?
>

jeszce niegdy nie widzialem tak GLU[PIEGO zdania :////// PTYSIU JESTS NA TYM FORUM POTRZEBNY JAK K.URWIE DZIECKO !!! wes sobie to do serca i podetnij sobie zyly...tlyko pamietaj zeby ciac tempom zyletkom ;PP i wzdluz :)

didi

Oto kilka szczegółów na temat nowego systemu podatków za korzystanie z dróg krajowych wpisany do polityki transportowej państwa.

System opłat kilometrowych objąłby początkowo tylko autostrady, a w przyszłości mógłby zostać rozszerzony na pozostałe drogi krajowe. W samochodach instalowano by specjalne urządzenia, które obliczałyby liczbę przejechanych kilometrów. Konkretne rozwiązanie nie zostało jeszcze zaproponowane, lecz w grę mógłby wchodzić jeden z dwóch stosowanych w Europie systemów - bramki wychwytujące przejeżdżające samochody lub system satelitarny.

Decyzja w sprawie wyboru sposobu kontroli przebiegu samochodów na drogach krajowych i autostradach ma być podjęta w ciągu najbliższych trzech lat. Ewentualne wprowadzenie nowego systemu to perspektywa co najmniej ośmiu lat.

Pozdrowienia.

mój świat - moja muzyka

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org