Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
MSOP: Brzeziński 35% Kołakowski 65% |
Ja nie chodze do metra ale klub jak każdy inny liczy sie dobra zabawa ze znajomymi.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: MSOP: Brzeziński 35% Kołakowski 65% |
Ja was nierozumiem pier zgłacszacie sie ze bedziecie a potem że nie ...
|
|
Teraz będziecie sie klucić i przeprzsazc hehe -------------------------- Anoni.m http://www.pixelpc.pl
|
|
Piszecie wszyscy, że Polska jest państwem zbyt opiekunczym, wydaje za dużo na zasiłki dla bezrobotnych i ludzi żyjących poniżej minimum socjalnego, bo ludzie tym bardziej nie szukają pracy, bo i tak dostają pieniądze (za mało żeby żyć, za dużo, żeby umrzeć). Nikt z Was nie napisał ile pieniędzy wypłynęło z kasy państwowej przez różne afery. Czy któraś z nich została rozliczona, czy czerwoni, czy czarni jak dostaną się do władzy to pieniądze biorą pełnymi garściami jakby były ich własnością. Jak będą rozliczać jedni drugich, kiedy wszyscy okradają państwo. Tych pieniędzy starczyło by na zasiłki i służba zdrowia zdrowia nie miałaby długów. Po prostu mamy chory ustrój państwa. Sami jego wywalczyliśmy, ale zawiedli Nas ci co byli lub są na świeczniku. Sami ustawili siebie i swoje rodziny do końca życia, a z tych wynieśli ich na szczyty władzy śmieją się w kułak. Ciekawe czy jeszcze częsć dopłat z U. E. nie utopi się w kieszeniach rządzących, zamist trafić do tych dla których zostały przeznaczone. Polska w ten sposób rządzona zawsze będzie biedna. Pozdrowienia.
|
|
maciek zamieść tu takie tematy takie ciekwasze wiadomosci i ile kosztuje taka ksiażka ???????????????????????
|
|
Czy słyszeliście dzisiaj najnowszą wiadomość, że zamiast akcyzy będzię niedługo obowiązywał przy zakupie samochodów podatek ekologiczny, im samochód będzie młodszy, tym podatek będzie mniejszy, żeby zapobiec sprowadzaniu starych samochodów. Oczywiście będzie wyższy o kilkaset złotych od dotychczasowej akcyzy. Jak wchodzi u Nas jakaś nowość podatkowa, to musi być z korzyścią dla państwa. Pozdrawiam.
|
|
Ptysiu! Jeden tom kosztuje równe 10 zł. Można kupić je w Domu Książki róg ulicy Sadowej i Dwornej. Najlepiej przeczytać samemu. Pozdrowienia.
|
|
Najbardziej nośny temat to GŁUPOTA w różnych odminach. NP: O politycznym kole napędowym: Wyborcy im nie wierzą, oni o tym wiedzą, wyborcy też wiedzą, że politycy wiedzą. Politycy także wiedzą, ze wyborcy wiedzą. Kto jest głupi, nie iwe, czym jest głupota ani że go dotyczy. Kto nie jest głupi, nie wie co znaczy być głupim.(Matthijs van Baxsel) Albo: Gdy mądry zdobędzie wiedzę, zobaczy jak mało wie. Głupek bedzie zaś przekonany, że wie wszystko. Albo: Głupiec widzi swoją głupotę w takim samym stopniu jak swoje uszy (Wiliam Thackeray). Myślę, że zdolny kabareciarz może stworzyć na tej bazie coś dobrego. Pozdrawiam.
|
|
a po swietach bedziesz jechal? Jak tak to kiedy i za ile to bys mnie w gdansku wysadzil jak cos to napisz maila: krzychu-1985@o2.pl a i jeszcze jedna osobe bym mial ale ona to do gdyni juz by chciala uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
to ze jest odnoga to ja wiem...hehe doszedlem do tego. nie chce mi sie placic 7 zl na poczcie bo musze zrobic dwa przelewy...:( mario
|
|
Widze że gówno ten INET :/ dobrze że umnie tak nie jest ja ściagam przez kazze tako 29kb/s
|
|
Niema.
|
|
>>mBank nie ma siedziby. Jest "odnogą" BRE BANKU z siedzibą tylko i >>wyłącznie w Warszawie. I tu się mylisz, mBank ma odziały fizyczne i to kilka różnych typów, tyle, że w Łomży są bardzo małe szanse na otwarcie takowego. Oprócz tego zaczął instalować bankomaty depozytowe, które służa do wpłacanie pieniędzy na konto.
|
|
no nareszcie jakis madry czlek :) ktory zna sie na rzeczy
|
|
Wyczytałem, że kara za nieopłacanie abonamentu wynosi 30-krotność tej opłaty czyli 462 zł za telewizor lub radio i telewizor. Co ciekawe firmy powinny opłacić oddzielny abonament za każdy odbiornik radiowy i telewizyjny. W przypadku osób prywatnych wystarczy jeden abonament na dowolną liczbę odbiorników w mieszkaniu. Kontrolerów nie musimy wpuszczać do mieszkania - dlatego są szkoleni tak, żeby pod byle pretekstem wejść do domu. Jeśli już im to się uda i znajdą niezarejestrowany odbiornik telewizyjny albo radiowy, musimy liczyć się z karą. Na wizyty kontrolerów narażeni są szczególnie ci, którzy płacili w przeszłości abonament, a później nagle przestali - poczta ma wykaz takich osób. Opłacie abonamentu podlegają telewizory i radioodbiorniki (w tym samochodowe, ale tylko wtedy, kiedy nie mamy radia w domu). Ustawa traktująca o abonamencie była pisana dość dawno temu i nie przewiduje abonamentu za urządzenia komputerowe służące do odbioru sygnału telewizyjnego i radiowego (np. karty telewizyjne) - nie trzeba więc za nie płacić. Wiem, że sporo ludzi nie płaci - czy spotkaliście się z przypadkiem kontroli ?
|
|
U mnie są jakies zaniki internetu.
|
|
Tak a jak w duzej firmie są 3 radia i 2 telewizory i nie chca opłacać ? to dopiero będzie kara. tylko fakty bez komentarza
|
|
Ja nie nabijam sobie postów mnie to wogle nieobchodzi -------------------------- Anoni.m http://www.pixelpc.pl
|
|
O które Metro chodzi ???. Z tego co mi wiadomo to w Łomzy zarejestrowane są dwa kluby Metro.
|
|
Na dzień dzisiejszy wiadomo tylko tyle, że w przypadku awansu "biało-czerwonych" do II ligi, stadion ŁKS-u nie zostanie dopuszczony do rozgrywek (o czym była mowa wyżej) - nie spełnia wymagań PZPN dotyczących rozgrywania meczów drugoligowych. W przerwie między sezonami ma się rozpocząć modernizacja stadionu. Główny problem to, jak powszechnie wiadomo, pieniądze. Być może wszystko potoczy się po naszej myśli - remont obiektu przy ulicy Zjazd 8 jest palącą koniecznością. PS. Z opowiadań ojca pamiętam, że "Perzan" był niezłym zawodnikiem. No ale zostawmy te sprawy na później i nie rozmywajmy już głównego wątku. W tej chwili liczy się tylko nasz wyjazd na Ruch.
|
|
Gosieńko jak chcesz to uważaj się za śledzia, ale nie mów mi że my Łomżyniacy porównujemy się z Białymstokiem. Ja osobiście uważam, że Łomża należy do Mazowsza.
|
|
Jestem bardzo ciekawa Waszej reakcji i odbioru tego co przed kilkanastoma minutami miało miejsce na łomżyńskiej Muszli.Jak Wam podobał się występ młodych artystów?Myślę ,że cała insceniazacja,muzyka,stroje,tłum,światła,pochodnie....miało sens i choć na chwilę przeniosło nas 2000 lat wstecz....
|
|
To nie koniec tej rozgrywki będę pojawiać się na wyrywki. I nie wadząc nikomu a nagrody zabiorę do domu. kaw1
|
|
fajnie ze ktos cos wiedzial...widze wiele osob o tym wiedzialo...ale tak to jest w takiej Łomży
|
|
ech... ja przejezdzałam obok muszli w momencie gdy to sie wszystko odbywało... kompletnie nie wiedziałam o co chodzi a z daleka wyglądało to jakby ktoś pootwierał cele w szpitalu dla wariatów... z całym szacunkiem dla tego wydarzenia... szkoda ze tak słabo było ono nagłośnione. hmm... w ogóle nie było?
|
|
A ja już sam nie wiem czy lepiej żeby to było przez Łomże czy Białystok :( DiDi
|
|
Maciek: nadzwyczaj wielkim wydatkom socjalnym nie są winne żadne afery (to kropelka w morzu), tylko przekonanie wyborców, iż niezaleznie od statusu społecznego, wykształcenia, kompetencji i zdolności KAŻDEMU NALEŻY SIĘ WEDLE JEGO POTRZEB (tzw. leninizm). Tymczasem moim (okropnie krytykowanym) zdaniem nic się nikomu Z GÓRY nie należy. Wszystko przychodzi poprzez naukę i pracę. Tym więcej, im ta nauka lub praca są cięższe (w sensie wyprodukowanego dobra - tak więc nie idzie tu o pracę stricte fizyczną). Rację masz co do fatalnego zarządzania państwem, ale wiąże się to z tym, co powyżej, czyli z przekonaniem wyborców co do pewnej kasty politycznej (socjalistów). Weź np. przekonaj Zbycha, że zasiłki trza zlikwidować, bo utoniemy... Pozdrówka.
|
|
Pewnie nie było zezwolenia na taką imprezę, ochrony, pogotowia itp wymogów przy imprezach masowych to zrobili bez nagłaśniania jakby nigdy nic... ;))) ______________________________________-
|
|
Wieczorem w piatek zaraz po przejściu drogi krzyżowej ul. Prusa, przed blokiem żeromskiego 1A został napadnięty męszczyzna spacerującyz psem. Jemu szczęśliwie udało się uciec ale wierny przyjaciel nie myslał o ucieczce i zapłacił za to życiem. Jeden cios "nożem" wystarczył. Duży owczarek nie miał szans ...
|
|
prawie wszystko sie zgadza :)) ja jestem w temacie wiec sie wypowiem !! zgadza sie mbank nie ma w Łomzy swoich bankomatow !! mozliwa jest wypłata z bankomatow innych banow ale wtedy jest oczywiscie prowizja (4zł + 2% od wypłacanej kwoty czy cos takiego) wiec nie bardzo opłaca sie wypłacac !!! jesli chodzi o przelewy to (moze sie myle) przy wplacaniu pieniedzy na inne konta (w innych bankach) pobierane są prowizje od 50 do 99 gr !! ja osobiscie polecam inteligo !!! www.inteligo.pl jest to oddział PKO SA bodajrze (załozyłęm sobie konto tydzien temu) w łomzy są dwa bankomaty gdzie bez zadnej prowizji mozna pobierac pieniazki !!! bez prowizji mozesz tez wplacac pieniazki !!! odrazu otrzymujesz za darmo karte kredytową !! jedynym minusem jes opłata za prowadzenie rachunku 99gr ale tylko wtedy gdy srednia z miesiaca na rachunku nie wyniesie 99,99zł jak masz powyzej tej kwoty nie płacisz nic !!! mozesz tez uaktywnic usługe gdzie po wpłynieciu na kwoje konto lub wypłynieciu :) pieniazkow bedziesz dostawał smsa na komorke ze taka "operacja" miałą miejsce !! jednak wiaze sie to z oplata 4 zł miesiecznie !!! jak ktos ma jakies pytania piszcie :) pozdrawiam Zurek
|
|
Inteligo dziala w PKO BP. ( Siedziby przy dwóch rondach : w centrum i na osiedlu ) Przelewy za friko. Pozdrawiam wiosennie. Frotka kaw1
|
|
Wszystko zostało spisane, była policja i weterynarz. Postępowanie jest w trakcie. Oby dziada złapali jak najszybciej!!!
|
|
No jak to dlaczego? Tylu prezesów, wiceprezesów, menadżerów, sekretarek, kierowców, no i te wspaniałe, świecące elewacjami budynki - toć to kosztuje.
|
|
sq.... syństwo!
|
|
I ty w poniższych kilku krokach możesz zostać Super Burakiem. A więc zaczynamy: 1) Komentuj negatywnie, przecież nie przejdziesz obojętnie obok jakiejś wypowiedzi ?!. Pisz, że to gówno, beznadzieja, **** itd... Trochę się dowartościujesz i na terapeucie zaoszczędzisz. Po prostu odreagujesz sobie stres ze szkoły czy pracy gdzie wszyscy mają cię za osła czy półgłówka (A ty i tak wiesz swoje, że jesteś super i w ogóle moc jest z tobą) 2) Pamiętaj!: Im więcej błędów w jednym wyrazie i im mniej zrozumiałe zdanie tym większy RESPECT!. 3) Wstawiaj dużo znaków ? i !. Ich ilość jest wprost proporcjonalna do ilorazu twojej inteligencji więc nie żałuj znaczków. 4) Tip dnia: Dla zwiększenia efektu swoich wypocin używaj wielkich liter. Nie debi... nie musisz trzymać wciśniętego shift cały czas ... użyj Caps Lock. Tak więc do dzieła i ty możesz zostać burakiem już dziś. Dzięki sporej rzeszy ludzi takich jak ty sprawimy, że Polska będzie do końca świata uchodzić za zabitą dechami wiochę Europy ! Powodzenia !
|
|
Zbychu - racja :) - oprócz zbyt wielkiego nacisku na "afery" Nikt Cię nie przekona :) Ale co do logiki społecznej to święta prawda. I niestety utoniemy, i znowu rządzić będzie klasa robotniczo chłopska, i znowu potrzebna będzie rewolucja. A to wszystko kosztem tego pieknego przeca kraju. Pozdro.
|
|
zgadza się
|
|
Złodzije i kryminaliści. preesarios
|
|
"Gamonie z południa. Wieś." Nie jestem z południa - ale tak ich bym nie nazwał. Bo to może obrazić albo tych z południa albo tych ze wsi. Nieładnie...
|
|
misiek no i co że tam byłem ????? przeszkadza ci czy żal 4 litery ścicka że to ja bylem a nie ty. ?
|
|
Tak a jak ci Polak najazd na chałupe zrobią ? Nic wielkiego to jest: trochę słów, trochę snów, trochę łez
|
|
Brak słów na takich ludzi.
|
|
Tak będe chodził po dlugiej dla jakiegos ogłoszenia hehe a jak ktos robił foty to moze przesłać mi na poczte ? ptysiu91@interia.pl
|
|
Adamus to zwykła ciota wnioskując to z jego postów, mało inteligentny "gamoń" nie szanujacy ludzi, nie majacy najmiejzsego pojecia o zyciu, jakis nastoletni arogancki pacyniarz, to chyba tyle ... & vice versa!
|
|
PG4/PG3 Szanowni obywatele walczący o istnienie niezależne PG 4 w Łomży. Czas minął - decyzja zapadła i ... no właśnie - cisza. Nie ma o co kopii kruszyć? Jednakże przypominam - że szkoła - to nie budynek - a uczniowie i nauczyciele przede wszystkim. Budynek zostanie - jego przeszłość zapisana na kartach historii miasta też. Ale czy ktos się zastanowił - co dalej z ludźmi? Miało być - klasa - zespół uczniowski razem z nauczycielami przechodzi z PG 4 do PG 3. Jeśli taki zespół będzie - a jeśli uczniowie przejdą do innej szkoły? Cóż - bagatela - garstka uczniów - to nie klasa - więc w zasadzie jej nie ma - a jeśli nie ma klasy - to także nie ma kto przechodzić - bo z kim? Czy o tym wszystkim pomyśleli Ci, którzy tak waleczni byli? Czy teraz nadal walczą o los swoich kochanych nauczycieli i dzieci - o to aby jedni mieli pracę a drudzy swoich ulubieńców! Cisza..... martwa cisza......... Więc pytam - o co w zasadzie chodziło w tej "walce"? O dobro uczniów, nauczycieli czy też własne zaistnienie na scenie? stanos
|
|
To nie jest tak Mciek To zależy od wagi i od przdmiotu np. zwykłym listem ci ktos niewysle wyświetlacza tylko w bobbelkowej to jest juz cena inna. uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
Tak już musi byc ale czemu niemogą przenieść tej szkoły do innych placówek ktos chce do pg6 to idzie do pg6 a nie wszyscy naraz do pg3.
|
|
ya moowiłam że bede 2 kwietnia i będę napewno a co do teg o Budzenia Wiosny to w końcu ktoś był?? Yak było ?? uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
Albo przypłynęły, albo skądś uciekły. Kiedy robiłem to zdjęcie (dziś rano) z mostu nad plażą jeden wskakiwał z brzegu do wody. Chciałem zrobić jeszcze jedno z bliska, ale kiedy wszedłem na schodki uciekły pozostałe. A tu nieznacznie większe i troszkę lepszej jakości: https://62.121.103.102/modules/newbb/attachments/18_423f2583090a8.jpg tylko fakty bez komentarza
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |