Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Apropo Nowogrodu |
Co tam głód wielu, ważne że władza ma się dobrze. Cieszmy sie że tylko za 36mln. zł. udalo się wyremontować prezydencki pałac w Wiśle. Obiekty nad morzem warte są nie mniej. Jeśli sie człowiek napracuje przy zapewnianiu dostatku innym to musi gdzieś troszke odpocząć.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Apropo Nowogrodu |
Moja dusza fruwać tam będzie sobie...:) didi
|
|
so You are waiting and waiting and the precious is mine :D
|
|
ja nie paniemaju angielskiego !! <hahaha> ja tu zarymowałem i wygralem :D
|
|
That's lovely! Ptysiu, A może to panimajesz? Mbae mi lukem yutufala!! :D zgred
|
|
juz przybywam i wygrywam jak nie dzisiaj moje misie to jutro wygrana należy mi się didi
|
|
No to taczki i łopaty w łapki i do dzieła!! zgred
|
|
nie ma komu bo ptyś zagaduje ludzi na necie zamiast wziąść się za łopatkę i wiadro. Tom
|
|
hmmm to ja załapie sie tylko na ognisko bo mam zjazd w szkole i same ćwiczenia wiec nie bede mogł sie urwać wczesniej :((( Ale mam lipe i nic na to nie poradzę :((( Mistrz bez Malgorzaty
|
|
Jak nie ma niczego znanego - a piwo!! :) Jak abstynet jestes to patrz na bannery > ŁOMŻĄ znana jest również w New Yorku i Chicago:)))))) Podobno także na Litwe eksportuja nasze "słynne złoto płynne" :-D Jak jechales poznanska to nie widzialeś browaru:P No ale musze przyznac, że poza piwkiem to nic:((((( Pozdro & strzala----->
|
|
Bieda, bieda i jeszcze raz bieda. Brak perspektyw dla młodych , starszych ba a nawet dzieci. Niema gdzie pójść , niema pracy, są tylko Kościoły, CPN-y a niedługo supermarkety. Tak jest z tą Łomża. Brak zakładów pracy, wstyd żeby największym pracodawcą był szpital. Nie potrafią władze zachęcić inwestorów, rzucic jakiś pomysł a może który by sam otworzył jaką fabrykę a nie tylko na państwowe pensyjki się czeka i niech by zatrudnił ze 100 osób.
|
|
Teraz jest tylu bezrobotnych mogli by postawić "BAWEŁNE" na nogi i było by troche nowych miejsc pracy. Przecież tu praciowali tu ludzie z całego miata czemu niemoże być tak jak dawniej ?
|
|
oj Ryskago ;) a co do flesh moba pogoda sie poprawia :D didi
|
|
Napewno w zatrudniaku stały by kolejki po kilkadziesiąt metrow żeby zatrudnić sie na "BAWEŁNIE" ale jest problem część budynku "BAWEŁNY" jest juz sprzedana a kupila to firma "TERRAZYT" i niemogło by być tak samo jak dawniej, jak wszyscy po pierwszej zmianie wyszli by z "BAWEŁNY" zadowoleni z usmiechem na twarzy i by przeszli tym tłumem przez "BAWEŁNE" i wrócili do domu z dobrym humorkiem. Ale widocznie nie będzie tak samo jak bylo kilka lat temu. Mistrz bez Malgorzaty
|
|
Tak Tiger zapomniałeś o ... Pszczóce maii i guciu :D
|
|
Sam ptysiaku dzieciak jesteś. nawet nie chce się komentować.
|
|
No tak bieda w pPolsce to do Kanady sie ucika do roboty ale zeby do takiej ? Tom
|
|
może ja się załapię?! kto wie
|
|
może wygram
|
|
szamac. ja tam cieszę się z małych rzeczy, a nawet tych maluteńkich. Czasem jednak chciałabym czegoś większego. Gratuluje natomiast tego "kogoś", nie strać tego Grzesiu - Tobie życzę spokoju benek
|
|
Pozdrawiam wszystkich miłośników Łomży. W tym roku przypada 400 lat od bitwy po Kircholmem. Nie wiem czy wiecie, ale bral w niej udział starosta łomżynski - Nikodem Franciszek Kossakowski. Z moich ustaleń wynika, że dowodził tam husarską chorągwią, która wystawił własnym sumptem. Walczył na lewym skrzydle, na którym zdecydowały się losy bitwy. Taa ... Na przełomie XVI-XVII wieku Łomża należała do najświetniejszych miast Korony i gdyby była opasana murami miejskimi w niczym nie ustępowałaby Krakowowi. Na Mazowszu większym miastem od Łomży (około 3300 ludności) w tym czasie była tylko Warszawa (10 000 i Pszasnysz (około 4000). Pozdrawiam
|
|
to nie konkurs na rym najlepszy ale zwycięscy wydamy tomik wierszy. tymczasem ja znów na topie chyba, że ktoś mnie wykopie Tom
|
|
Twa pieszczota jest na darmo i bez celu, bo ja znowu przoduje Przyjacielu ;) didi
|
|
Na nic Twoje trudy znoje choć jedynie dla osłody bo zwycięstwo będzie moje pół Ci oddam mej nagrody Zatem przyjmij srebrny medal i połowę mej wygranej Niczym Ikar no i Dedal wznieśmy się ku boskiej sławie Że upadek nam pisany ? cóż tam ból i piór huragan lepiej upaść i być znanym niźli pusty nosić sagan
|
|
słodyczy Allinka Ci życzy Mistrz bez Malgorzaty
|
|
dla mnie nieliczy sie wygrana. Liczy sie tylko zabawa. Tom
|
|
w szkole byłam, wiedze zdobywałam zerkam z lekka a mnie tu wyprzedzacie ale moje bedą gacie!! jejejejeje =) brawa dla mnie =) ładny rym mi się udał =) i to całkiem niechcący =) benek
|
|
Czesław! Tak jest, po prostu odwrotnie napisałem nazwy dzielnic. Na Pięknej mieszkał kiedyś, jak nie było bloków, mój najlepszy kolega, więc często tam chodziłem. Co Pan wie o dzielnicy "Koszary"? Pozdrawiam.
|
|
Dobry wieczór. Jasne, że to nie żarty. Łomżyczka ze strumyka stała się poważną rzeką. Zresztą nie tylko Łomżyczka. Jechałem dzisiaj przez Groblę Jednaczewską i ona też o wiele szersza niż zwykle. Ale nie jest źle - jest już minus 3, więc powódź chociaż na moment opanowana:). Pozdrawiam.
|
|
Ryskago..nie przepraszaj i nie mów ...niestety nie mam na to wpływu:( bo to nie jest literatura..to jest życie....można wyprzec sie koleżanki..ale czy wypada wyprzec się własnego męża(esborn)..może już dość ...jak daleko się posuniesz...??
|
|
Bawełna upadłą bo miała za duże zadluzenia do tej pory niepowyplacala całej sumy każdemu z pracowników a wielu czeka kiedy dostana te swoje zalegle pieniądze. Tom
|
|
nie do każdego ptysiu...tutaj tylko jeden macha skrzydełkami..i to nie jestes ty ptysiu..i jeszcze jedno..temat nie jest do śmiechu!!
|
|
PTYSIU CHYBA W TWOJEJ RODZINIE SĄ PRACOWNICY BYŁEJ BAWEŁNY BO TAK WIESZ WSZYSKO.
|
|
A ja mysle ,ze co by sie nie działo,to i tak moja zona bedzie miała ostatnie zdanie w tym temacie .ONA ZAWSZE MA OOOSSSTTAATTNNIIEE ZZZDDAANNIIEE.
|
|
Nie bądżcie tak dociekliwi nie swoich spraw, niech sami załatwiają swoje problemy. A Wy po co wyciągacie takie sprawy na łamy forum. Brudy najlepiej prać na własnym podwórku. Pozdrowienia. Mistrz bez Malgorzaty
|
|
via batlika niepowina byc prowadzona przez Lomże. Mistrz bez Malgorzaty
|
|
co do 4 punktu co sie znajdzie to jest dobrze.
|
|
Keicam! Jest to wieś 8 km od Łomży. Był to rok 62, 63 lub 64 kiedy telewizor stał w szkole. Może spotkalibyśmy się osobiście i podyskutowali. Ja to przeżyłem i pamiętam te czasy. Pod koniec lat sześciesiątych już co niektórzy bogatsi gospodarz mieli telewizory. Największy rozwój wsi i miast był właśnie w latach siedemdziesiątych. Maszyn i telewizorów nie było na wsi dużo, ale były i nie przetłumaczysz mi tego. Jeżeli to nie tajemnica to w którym dziesięcioleciu urodziłeś się, może znasz to tylko z opowieści. Pozdrawiam. Mistrz bez Malgorzaty
|
|
hehe jakie rymowanki!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |