sobota, 19 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Koniecznie przeczytajcie!

Jak ktos nie zapalil znicza lub nie wywiesil flagi tzn ze nie oddaje czci zmarlym i nie przezywa tej tragedii? Zastanowcie sie.... Zapytajcie lepiej ilu ludzi podczas niedzielnej mszy modlilo sie za nich z calego serca? Co daje zapalony na starym rynku znicz? Trzeba zapalic zeby inni widzieli ze pamietamy i przezywamy i zeby na forum kogos nie obsmarowali? Czy moze duzo wiecej od tego znicza da zapalenie swiecy w kosciele i goraca modlitwa za nich?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Koniecznie przeczytajcie!

Lepiej poszukaj lepszego ginekologa;)

no tak a wyzywać kogoś bezpodstawnie od "głupich dziewuch" to można, tak??? racja, ustapię...ale zapamietam..

he

mam pytanie w lomzy mozna gdzies zrobic flokowanie slupkow w aucie?? cche zmienic kolor na czarny

Kolego ja flokuje to w Kolnie lub Białymstoku. Napisz na meila

http://czteryswiatastrony.blog.onet.pl/Tolerasci-w-natarciu,2,ID403552318,n

A jakie wy macie doświadczenia z zagranicznych eskapad?

co masz do cinquocento ?

Współczuje rodzicom - bo to 17 letnie dziecko - posyłali na basen przekonani, ze jest ono bezpieczne.

^ te gwiazdki przy twoim nicku, sprawiedliwy bohaterze, to cos jak kostium kapitana ameryki?

czy moze po prostu lubisz tak sobie upiekszac rzeczywistosc (kwiatki, wstazki, itd.) ?

a co do katarzynki304. moze troche przegialem, przepraszam. ale to ty pierwsza wyskoczylas kąśliwie.

pozdrawiam

z tego co mi wiadomo to ta dziewczyna plywala od kilku lat i cwiczyla plywanie pod woda.. a jezeli jest na basenie 70 osob to nie bylbym taki pewny co do tego czy 5 ratownikom uda sie objac zasiegiem wzroku wszystkich ludzi... zachlystnela sie woda i wyszlo jak wyszlo.. zeby nie Ci ratownicy to da dziewczyna znalazla by sie na przykoszarowej to oni przywrocili jej prace serca.. inni uzytkownicy tez powinni zwracac uwage na innych ludzi korzystajacych z plywalni i jak zobacza ze jest cos nie tak to informowac o tym od razu ratownikow..

zorro

Powtórzę jeszcze raz - nie chodzi mi o ten pieprzony znicz czy inny kwiat, chodzi mi o to w jaki sposób ludzie podchodzą do tej tragedii. Słowo lekceważąco myślę, że będzie dosyć wyważonym określeniem. Nie wiem czy dużo więcej da modlitwa, sam jestem ateistą i nie będę drążył tematu "skuteczności" modlitw, bo nie o tym mowa. Ale na ulicy nie widać jakiegoś przejęcia całą sprawą.
Jednak wrócę jeszcze na chwilę do tego nieszczęsnego znicza - pamiętacie jak umarł Jan Paweł II? Wtedy znicze były wszędzie i w każdych ilościach i absolutnie nikt nie mówił, że nie jest w stanie ich kupić, bo jest niedziela...
Tylko błagam, nie mówcie, że ludzi wieżących w tym kraju jest więcej niż Polaków i stąd ten wysyp...

A co ma do tego wielkomiejskosc? Wydaje Ci sie, ze w wielkich miastach ludzie sa mniej obojetni?

Ja tez jestem zdania, ze jak ktos idzie zlozyc hold to niech po to wlasnie idzie, a nie po to, zeby pozniej wytykac innym, ze tego nie zrobili. Jest sprawa kazdego z nas jak przezywa tragedie i czy w ogole ja przezywa. Uczucia to cos, czego sie nie narzuca z urzedu.

Jeszcze niedawno tak wiele osob krzyczalo, ze bez sensu sa ciagle oglaszane zaloby narodowe, po kazdym wiekszym wypadku itd. A teraz co?
Bo zgineli politycy? Owszem, w wymiarze politycznym i panstwowym jest to tragedia, w wymiarze ludzkim taka sama jak wszystkie inne. Dlaczego nie biegaliscie zapalac zniczy jak sie rozbil autokar z pielgrzymka? Przeciez tez byla ogloszona zaloba narodowa i podobno wszyscy laczylismy sie w bolu z rodzinami ofiar. Dlaczego nie mowi sie praktycznie wcale o tym, ze zginelo tam wiele osob, zaloga samolotu, wspomina sie o nich tylko w kontekscie statystyki, liczby ofiar, a pokazuje tylko zal po stracie tych najbardziej znanych? Nie palilem znicza przy innych tragediach, nie widze powodu, zebym inaczej traktowal wlasnie ta jedna.

Wspolczuje rodzinom i bliskim ofiar, zal ludzi ktorzy zgineli, ale zal taki sam, jak ofiar kazdego wypadku, kazdej smierci. Nie jest to dla mnie osobista tragedia, bo nikogo z nich nie znalem i nie mam zamiaru udawac, ze jest inaczej. Jesli ktos czuje inaczej, to jego prawo, tylko niech na mnie nie wymusza podobnych odczuc. A wymiar polityczny tego wydarzenia, niewatpliwie tragicznego dla Polski, moze sklaniac do przemyslen, ale do palenia zniczy niekoniecznie.

Tyle osob tutaj na codzien psioczy na Polske, nasze miasto (nawet teraz) itd. a wydaje im sie, ze wyjda na wielkich patriotow, jak w obliczu tragedii poleca ze zniczem. Pokazujcie na codzien jakimi jestescie patriotami, zamiast wrzeszczec jak was wszyscy okradaja, ze powyjezdzacie wszyscy za granice, bo kraj wam nic nie daje, bo miasto zle, itd. A od wielkiego dzwonu polecicie ze swieczka i jestescie cacy.
To tak jak po smierci JP2 wszyscy biegali do kosciola, latali w pochodach i ilu sie stalo gleboko wierzacymi od tamtego momentu, od calego gadania i pokazywania jaki wielki wplyw mial papiez na mlodziez i wszystkich Polakow? Bylo, minelo, kazdy wrocil do swojego stylu zycia. Po co robic szopki? Chcesz to idz zapal ten znicz i nie dyskutuj o tym jacy inni zli, bo caly ten gest traci wtedy znaczenie.

nie domyslil bym sie :)

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

A jego nie zamknęli?

w jakim sklepie dostane akumulator w/w firmy dokladnie chodzi mi o aku motocyklowe

Czym się różni osoba cywilna z Łomży od osoby spoza Łomży?

gondoljerzy - tak masz rację, o to mi chodzi

http://www.fakt.pl/Posel-PiS-Rosjanie-matacza-,artykuly,69111,1.html

oczywiście PIS - pogrążony wżałobie nie zapomina o rzucaniu mięsem

chcialas chyba napisac osoba fizyczna,
masz tutaj do czynienia z prawami autorskimi, ktorych nie masz, trzeba sie o to ubiegac, wtedy mozesz sprzedac jesli mowa o prawach autorskich, jesli nie to sprzedawanie slow pod piosenke powinno sie odbywac tak jak w sklepie, spotykasz sie z kims kto ewentualnie moglby i chcialby zakupic slowa do swojej piosenki i dajesz slowa, otrzymujesz pieniadze

A jak ostatnio szukałem to nie było chętnych :P

http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=260056&t=260053

A co masz za słowa? :D Pozdrawiam...

ogólne,na pewno nie do cięcia cesarskiego!

Bo Adi28 cały czas miala na mysli swoje 5-letnie dziecko a nie wziela juz pod uwage młodszych dzieci ktore dopiero co zaczynają edukacje przedszkolną.

Adi28 z całym szacunkiem ale to ty musisz nauczyć się czytać ze zrozumieniem a nie od razu pienisz sie na forum jak gdybyś wszystkie rozumy pozjadała.

W IC nie maja zobacze jeszcze przy pomie albo na legionow w budce po starym andaro ale dzieki za odpowiedzi

...no i zaczelo sie :(

Mnie też nie, cholera.

nie dziala:(

o ludzie tragedia....

Autor: Pierre_Dolain (---.lomza.vectranet.pl) dobre;p
A szczebiotki dalej nie rozumiem... ;p

w tym Smakoszu nawet niezle jedzenie i przystepne ceny :)

Nie ma co narzekać. Byłam w tym kebabie mięso z kurczaka bez chrząstek ok kultura jest o dziwo pomimo że jest piwo minus za to że mały lokal ale plus za ogródek piwny przynajmniej tam można zapalić a no i szkoda że z butelkami na zewnątrz nie można wychodzić tylko w kubki trzeba przelewać ale ogółem jestem na tak.

lelumel

GANG OLSENA porwaca,będzie klawo jak cholera

A ja używam http://www.aqq.eu/ i jak nie miałem GG to miałem zawsze Jabber i nie muszę się wieszać z takich błachych powodów ;-)

„ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości,
Nie jest godzien szacunku teraźniejszości,
Ani prawa do przyszłości.”

Józef Piłsudski

Bohaterze Wielki,
który odeszłeś niespodziewanie.

Bohaterze Wielki,
który nie dotarłeś na spotkanie
Umówione.

Bohaterze Wielki,
Twojej pamięci nikt nie zatrze

Bohaterze Wielki,
zostaniesz w mym sercu na zawsze.

Ma zowsze Łomża

hihi jak sie mozna z Toba skontaktowac?

Szwagier ma turana 1.9tdi 2003 190000tyś

no bo ma i chodzi do pg1 ! :S

chlopie tylee maluchów jest poszukaj Sobie...Złom...Wiocha...ktoś na pewnoo bd chetny ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org