Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Obiecali zniszczyć i zniszczyli |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Obiecali zniszczyć i zniszczyli |
dlatego tak jest bo takie jest nasze spoleczenstwo bo pracodawca moze powiedziec jak cie zwolnie to na twoje miejsce jest 100. zeby zwolnil i mial problem z przyjeciem na jego miejsce ... nikt by nie chcial i wogle to sytuacja by sie zmienila ... zaczalby szanowac i robilby ludzie nie odchodzili... a ze tu pracownicy sie nie szanuja to tak to juz bywa... chociaz dobrze ze mowimy o prostych pracach gdzie mozna wymieniac pracownikow .. bo nosic szafki to potrafi kazdy ... jak nie ten to inny w pracach gdzie trzeba pracownika z doswiadczeniem umiejetnosciami znajacego sie to nie tak szybko ... bo wyksztalcic trzeba rok albo i wiecej wlozyc pieniadze w jego kurs i nauke z takich pracownikow szybko sie nie rezygnuje i szybko ich sie nie zmienia.... obsluga sprzetu skomplikowanego i calej dokumentacji (mowie na przykladzie miejsca mojej pracy) sprawia ze pracownik jest szanowany i nie hcca sie pozbywac ... nawet nie chca puszczac za bardzo na emeryture
|
|
eXez no wlasnie, co masz powiedziec? Przeciez predkosc jest jak najbardziej prawidlowa... Dziwi mnie, ze narzekacie, ale nie potraficie wskazac lepszego dostawcy? Ja tam mam IST i poki co jestem jak najbardziej zadowolony, bo chyba nie ma firmy, ktora za 60zl oferowalaby u nas takie predkosci.
|
|
Temat bardzo szeroki i każdy ma jakieś racjonalne argumenty. Są pracodawcy których smolen wymieniłeś, że być może wykorzystują ludzi nie szanując ich ( jest też chyba hurtownia spożywcza, której nazwy nie wymieniam bo nie jestem pewien, że to o nią chodzi. - była poruszana jej sprawa na forum, więc jak ktoś pamięta niech poda jej nazwę ku przestrodze innym). Ale spójrzmy na to smoleń z innej strony. Nie znam sytuacji finansowej właścicieli tych firm, które wymieniłeś, ale być może oni też kokosów nie mają. Utrzymują firmy z sentymentu lub z braku pomysłu na inne życie. Płacą tyle ile mogą za tyle godzin ile mogą aby przetrwać. Dla siebie zostawiając np. te 5000-10000 netto ( bo tyle uważam za minimum sensownego zarobku dla właściciela zatrudniającego np. około 5-10 osób). Teraz pytanie co lepsze czy płacenie ludziom tych umownych 1000 PLN, czy zlikwidowanie tych kilku miejsc pracy. Tutaj właśnie jest wybór pracowników że ci co nie muszą pracować za tak niewielkie pieniądze to nie pracują, ale dla wielu ludzi jest to szansa na przeżycie. Więc chyba sam widzisz, że nie ma sensu wyzywać nikogo bo niskie stawki jakie płaci mogą wynikać z różnych powodów, tylko trzeba podziękować za współpracę( to jest wolność wyboru). Zdaję sobie sprawę, że są też pracodawcy którzy sami mają po 50000 dochodu, a pracownikowi płaci 600 PLN na czarno, ale tutaj jest wolność wyboru i omija się ich szerokim łukiem, ale nie wyzywa bo dają też prace ludziom, którym być może te 600 PLN pozwala przeżyć, bo co by było gdyby nie było i tych marnych 600? Temat szeroki i pewnie moje argumenty też większości nie przekonają, ale podsumowując, patrzmy obiektywnie, starajmy się postawić z tej drugiej strony i przede wszystkim szanujmy innych, a sami będziemy szanowani. Pozdro
|
|
On ją zostawi i pójdzie na księdza! Kościołów u nas dostatek :]
|
|
Odnośnie Urzędu Pracy to moim zdaniem nie jest ich wina, że pracownik jest brutalnie traktowany. Wręcz przeciwnie, dotacje dają jakąś szansę startu jako przedsiębiorca i możliwość rezygnacji z nieszczęsnej pracy etatowej. Lecz kto jak do tego podejdzie i jak to wykorzysta to już inny temat. Wytłumacz mi smolen gdzie tu widzisz ich winę?
|
|
P.A ja też poszukuję, jak byś mógł ja jestem trochę starszy mam 17. Byłbym wdzięczny. Przy przeprowadzkach i remontach już robiłem jako pomocnik.
|
|
moze jest ktoś kto miał ostatnio psychologa w białymstoku, ja two i tsf mialem 6 lutego chciałbym się zorientować kiedy mniej wiecej przypadnie moja kolej i czy mozna tego psychologa przelozyc na pozniejszy termin np, 2 tygodnie pozniej jakby ktos mial takie doswiadczenie, prosze napisac ile kto czekal od two do ms, dla mnie jest to wazne, z gory dzieki za kazde info
|
|
Oferowanie 256 w tych czasach to przesada i ,, dziadostwo,, co z tego że troszkę taniej? Porządna firma powinna zaczynać od 1 za min.opłatę. nar
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Dran wielki dzięki o ten film mi chodziło!
|
|
Hahahhaa. a co ci do tego ? Ważne żeby uczeń sie w szkole dobrze czuł.. Nie ważny jest wiek tylko ilość rozumu .
|
|
No. Ja też bym chciała znaleźć jakąś...
|
|
Dran myślę że uchwyciłeś sedno problemu bezrobocia, dodaj do tego importowane święta takie jak walentynki, święto pieczonego indyka, haloween ... i szukajcie w kioskach kartki świątecznej w polskim języku , do tego dieta ze zmutowanych zwierzaków i zmodyfikowanych roślin - wszystko czywiście" tradycyjne dania po polsku" i mamy nasz rynek pracy
|
|
Bardzo dobry film. Polecam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |