sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zwiazki MW z NOP

Zbychu

Wykorzystywanie pracownikow w UE , Polsce lub gdzie indziej na swiecie zdarza sie i nie przecze, natomiast zastanawiam sie czy kiedykolwiek pracowales w innym kraju /ja pracowalem/ i to co piszesz jest bledem.
Zapytaj tych co pracowali to ci powiedza jaka jest prawda.
Znam kilku co pracowalo kilka m-cy ,a kiedy konczyla sie wiza i musieli wracac do kraju to wowczas , albo szefa nie bylo lub zabraklo pieniedzy.
Taka jest prawda .Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma.
pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zwiazki MW z NOP

Może trzeba wyciąć wszystkie drzewa (TZ), zabetonować i wyasfaltowć wszystko, wytruć wszystko co lata, a ludzi zagonić na forty i wtedy będzie spokój! CZy aby nie przesadzamy trochę z "takimi" problemami? Mnie jednak najbardziej przeszkadza głupota i bezmyślność, natomiast wrzeszczące i sra...ce wrony jakoś nie stanowią specjalnego problemu_ trzeba po prostu częściej sprzątać, a to zajęcie pożyteczniejsze niż głupie, polityczne gledzenie.

andrzej jarota

A sprawa z Hiszpani,gdzie pracowali Polacy.Ostatnio opisywana szeroko przez media.Nasi rodacy mieli problem z powrotem do kraju.Podobno zabrano im wizy.

andrzejek.

tolek: mi się zdarzyło pracować w stanach 3razy...... 3 razy odchodzimy wracając do domu i nie miałem żadnych problemów z wypłatami.... raz pracowałem u żydka, dwa razy u włocha...... kumple którzy pracowali u polaków miewali problemy z płatnościami.....

.....takie są moje doświadczenia...... wiem też że za pierwsza pensję (tygodniówkę) kupiliśmy sobie we trzech samochód i zjeździliśmy pół wschodniego wybrzeża... :D

andrzej jarota

Piotrze podoba mi sie druga czesc wypowiedzi :)

andrzej jarota

Tolku
"Wykorzystywanie pracownikow w UE , Polsce lub gdzie indziej na swiecie zdarza sie i nie przecze, natomiast zastanawiam sie czy kiedykolwiek pracowales w innym kraju /ja pracowalem/ i to co piszesz jest bledem.
Zapytaj tych co pracowali to ci powiedza jaka jest prawda."

Co roku w wakacje wyjezdzam sobie do "UE" i wracam zadowolona z tych wyjazdow. Mam za co oplacac sobie szkole, mam samochod, mam satysfakcje, jestem wypoczeta, znam bardzo dobrze jezyk...i mam "kilka zlotych" w kieszeni jeszcze... To samo polowa moich znajomych...tyle ze oni juz nie chca wracac...

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

I o czym ta cala dyskusja. Wywalczyla nam Solidarnosc kapitalizm to niech bedzie kapitalizm. Ja osobiscie nie lubie robic zakupow w super marketach, ale dlaczego, ktos na sile ma mnie uszczesliwiac i decydowac co bedzie dla mnie dobre a co nie. Niech stana w miescie dwa, trzy nawet piec supermarkertow.
Ja chce byc wolnym w swoim wyborze. I chce swiadomie decydowac, majac mozliwosc wyboru czy bede kupowal u Kowalskiego czy w super markecie. Nasza kochana wladza niech przestanie sie zajmowac pierdolami (typu: czy prezydent wyslal jeden czy dwa sms'y) a zajmnie sie stworzeniem takich warunkow aby w miescie zniklo bezrobocie a ludzie zarabiali tyle, ze w miescie bedzie moglo sie utrzymac piec i wiecej super marketow. Wybieralem wladze nie po to, zeby mnie uszczesliwiala na sile, tylko aby tworzyla warunki pozwalajace miastu sie rozwijac. A co mamy- radni zajmuja sie duperelami (patrz ostatnia sesja), przeglosowujac buble prawne (juz trzeba zmienic uchwale w sprawie budzetu na ten rok przyjeta przedwczoraj). Niektorzy niedowartosciowani radni pokazuja panu Prezydentowi, ze moga wiecej od niego... odmrazajac sobie uszy na zlosc mamie.
Pytam publicznie wladze wybrana w jesiennych wyborach:
Co zmieniliscie (poza podniesieniem pensji prezydentowi) w tym miescie przez pol roku.
Moim zdaniem nic i nie macie zadnego pomyslu na jakakolwiek zmiane.
Czyli nadal funkcjonuje haslo:
Wybierzcie Nas, a my juz sobie poradzimy przez te cztery latka.
Panie Pawle - gratuluje odwagi, ale niech Pan zrobi rachunek sumienia i odpowie co Pan zrobil przez te prawie pol roku dla miasta (poza oczywiscie podporzadkowywaniu sie narzuconej dyscyplinie w glosowaniach).

mieciu kozłowski

Prezes i dyrektor aresztowani !!! Ostatni zaklad przemyslowy w Łomży okradany przez dwoch spadochroniarzy z Lublina. Brawo policja !!! Czekam na dalsze rewelacje

andrzejek.

Bardzo dobrze tolek. Popieram cię i kupców łomżyńskich. Nie dajcie się zakrzyczeć gęgaczom, którzy myślą tylko o sobie a nie o innych. Jak gówniarz zarobi to będzie wiedział jak to jest pracować ciężko. Bardzo dobrze tolek masz moje poparcie.

Najgożej, że ci co tu piszą, z małymi wyjątkami, nie zauważają problemu jaki wiąże się z powstaniem supermarketu i wykorzystywanie w nim pracujących ludzi. To są prości gęgacze, pyskują o tym o czym nie mają pojęcia, tylko by pyskować.

Jedynie ty tolek i pan Jarota jakoś ten problem rozumiejecie lub staracie się zrozumieć. Inni uprawiają propagandę.
Pełne poparcie dla tolka i Andrzeja Jaroty.

Nie dajcie się tym cwaniakom operującym płytkimi , pseudo argumentami. Myślą, że supermarket da im miejsca pracy i zmniejszy bezrobocie.
To nie jest prawdą.
Puknijci się w te swoje czaszki i pomyślcie zanim coś powiecie.

andrzej jarota

Miało być "Jestem za marketem"

Do Łomżanina i innych spod ---.ii.pli
Proponuję, byście zachowywali się przyzwoicie i po problemie. Jak myślisz- dorośliście do tego?
Jeśli nie, jajka wam ogolić i … do przedszkola.

Panie Pawle!

Pozwole sobie posłuzyc sie badaniami British Reta Planning Forum z 1998r,wykazaly,ze kazde otwarcie duzego supermarketu oznacza likwidacje kilkuset miejsc pracy w promieniu 15 km.
The New Economics Foundation podaje,ze 50tys. funtow wydanych w niezaleznych, lokalnych sklepach stwarza jedno nowe miejsce pracy, podczas gdy az 250 tys.funtow potrzeba wydac w tym samym celu w hipermarkecie , co spowodowane jest skomputeryzowaniem i efektami skali.Na te liczby ma rowniez fakt , ze male firmy wspolpracuja z lokalnymi hurtowniami i uslugodawcami,czego hipermarkety zwykle nie czynia.

Supermarkety sa w stanie wywierac wplyw na wladze lokalne dla wlasnych korzysci.Czesto wywieraja presje w celu podniesienia niepotrzebnych wymogow w zakresie higieny , wiedzac ze lokalni konkurenci nie sa w stanie im sprostac.
supermarkety sa posrednio wspierane finansowo przez subwencje dla rolnictwa , budowe infrastruktury, ktore sa oplacane z pieniedzy podatnikow.
Przeswiadczenie konsumenta , ze pojawienie sie w okolicy hipermarketu nie zmieni jego zwyczaju kupowania w specjalistycznym sklepie, robiac jedynie zakupy pierwszej potrzeby w supermarkecie zwykle nie znajduje odbicia w rzeczywistosci.Supermarkety dokladaja staran , aby jak najdluzej w sklepie- z braku czasu lub po prostu z lenistwa nie odwiedza juz oni malych sklepow.W konsekwencji wiele ryneczkow i sklepikow konczy dzialalnosc, a wolny wybor konsumenta praktycznie przestaje istniec.40% handlu w UE znajduje sie w rekach 20 najwiekszych firm.

Pozdrawiam

andrzejek.

_krzysiek_ - na prawdę jesteś zaspana? Wipij kaweczkę i zacznij nowy dzień. Bo życie ma swoje uroki.
P.S. Chyba Cię lubię...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org