sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
STOP zbrodniom żydowskim w Libanie!

W moim bloku jest kocioł na gaz ziemny i nie ma takiego problemu. Faktem jest , że zimną wodę z rur w mieszkaniu muszę spuścić , by korzystać z tej która poddawana jest cyrkulacji.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: STOP zbrodniom żydowskim w Libanie!

A ja troszke prozaicznie i przyziemnie.
OLSZTYN!!!! Niezapomniane lata studiów, przygód itd. Klimat, przyroda, wschody słońca, jeziorka ehhh....
Wróce tam kiedyś na stałe :D

heheheee w ten weekend jade:D:D:D
"Starych nie ma chata wolna.....oj bedzie bal..":P

....spock....

Największe szanse możesz mieć jako przedstawiciel handlowy przeróżnych firm , których ofert jest na necie dużo.

Życzę miłego obijania.... w granicy rozsądku rozumnego!

Wychu,

Miałeś na myśli "czarną owcę"? :DDD
Moje odczucia w tym zakresie podobne były, bo trzeba Ci wiedzieć, żem nie z Łomży jest, co więcej, nigdy tu nie byłam, ot taka sobie przybłęda ze mnie, z południa... Czysty przypadek to sprawił, a jak już raz wlazłam na forum, to już wyjść z niego nie mogę - bakcyl został połknięty:)
Cały świat tutaj ciągnie - Szwecja, Floryda, Chicago, Toruń, Kraków...
Ktoś mógłby mi powiedzieć: "Nie masz swojego lokalnego???"
No mam, ale tam przecie nijakiego klimatu ni ma, ludkowie jeno artykuły komentują, niejednokrotnie w niewybredny sposób, a sami niewiele potrafią wymyślić.
A może tak jest, bo forum NH ruszyło stosunkowo niedawno, hu nołs?
Nigdy o to nie pytałam, bo jednak jako taka anonimowość daje tę przepustkę do szarogęszenia się na
nie-swoim-terenie, więc pragnę uczynić to teraz:
Czy mogę tutaj bywać???
Bo jeśli mnie wyprosicie, to pójdę sobie... w świat...
Oczywiście zachowując jak najlepsze wspomnienia :)

ryskago nigdy nie byłaś w Łomży ? Sądziłem, że wyjechałaś z Łomży jak wielu naszych ziomków w poszukiwaniu lepszego bytu... Powiedz jak trafiłaś na 4lomza?

Pozdrawiam Kraków - szczególnie Kurdwanów - mam tam rodzinę :)

Ja proponuję założyć ligę Medal of Honor, albo ligę Quake, albo Heroes lub jakąś inną dla tzw. "obijaczy".... i codziennie trenować od 8 do 16. hehe. a na koniec roku zrobić turniej na najlepszego "obijacza"...

Fajnie by było...

Pozdrawiam OBIJACZY.

Do ryskago:

Nikt mnie upoważniał do wypowiadania się w jego imieniu, więc to moje osobiste odczucie:

A bywaj i sto lat.

... no właśnie, jak trafiłas na 4lomza?

POzdrawiam

Mój niezawodny sposób na znalezienie pracy: kupić 20 kopert i 20 znaczków napisać CV i porządny list motywacyjny (list to podstawa). Wybrać firmy, gdzie chciałbyś pracować - i wysłać te CV z listami do tych firm.
A najlepiej osobiście je zanieść.
WAŻNE : dowiedz się kto jest decydentem w sprawach zatrudnienia i do niego skieruj korespondencje.
Całość powtarzaj kilkukrotnie w odstępie 1-2 tygodni (pilnuj by dwukrotnie nie skierować korewspondencji do tej samej firmy). I zawsze zamieść dopisek z zezwoleniem na przetwarzanie danych osobowych.

Jeśli nawet nie odpowiedzą - to zatrzymają Twoje podanie z którego może kiedyś skorzystają.

Jak do tej pory ten sposób mnie nie zawiódł - kilkukrotnie wykonywałem poszukiwania pracy według tego schematu i zawsze się udawało - a co najważniejsze, nie zdając się na przypadek - zawsze pracowałem tam - gdzie chciałem.
Urząd pracy sobie daruj - oni Ci nie pomogą.
A jeśli chodzi o kursy i szkolenia?! w to zawsze warto zainwestować. Certyfikatów, dyplomów nigdy za wiele.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniu pracy.

SPOCK - tylko przyjrzyj się co oni zrobią z dolotem powietrza. U mojego brata na siłe kawałkiem patyka zatkali termostat tak, by ciągle ciepłe powietrze dopływało do silnika. Wszystko by było ok, gdyby samochód nie miał zamiaru już nigdy jeździć na benzynie...

Ale ogólnie całą instalację podobno nieźle zakładają...

Pozdrawiam

No a narkotyki???

ulica Bojki - mój wuj wyjechał do Krakowa na przełomie lat 60/70-tych "za chlebem" i jako że spotkał tam swoją wybrankę ostał się w grodzie Kraka na stałe :)

Świat jest mały ;)

Pozdrawiam

Alkohol to jednen z najsliniej (po heroinie i kokainie) uzalezniających i wyniszczających "dragów". Objawy zespołu abstynencji są tak silne, że rzeczywiście bez specjalistycznej pomocy mogą prowadzić do "zejścia".
"Procenty" to nie niewinna używka... Warto o tym pamiętać w kraju, w którym przyzwolenie społeczne na narkotyzowanie się (tak, tak) legalnym świństwem jest tak powszechne, że najczęściej powoduje wzruszenie ramion - "wypił litra i stoi - taki to mój podopieczny" (K. Staszewski).

narkotyki też of coz syf i mogiła, tak jak alcohol - to trumna pewna czy pijesz, czy przestałeś.
na szczęście (IMO) pije się coraz mniej.
Pozdrawiam.

O tak! Malusieńki,
Ul. Bojki to rzut beretem od mego domu rodzinnego, choć właściwe korzenie zostawiłam pod Krakowem w malowniczej dolince.
Ale Kurdwanów to czasy podstawówki, liceum, pierwszej uczelni...

Pozdrawiam serdecznie
a Twą Rodzinkę pozdrowię w ten weekend hie hie

In My Opinion :)

Jeszcze gdyby tylko życie było piękniejsze ...

Grześ, no co Ty, główka do góry i do prój przed siebie!!!

Dziś wracałem PKS-em z Siemiatycz do Łomzy i poprosilem o bilet do Łomży i dalem mu 20 zł a on do mnie krzyczy nie masz drobnych ? a ja galły wywalilem do innych osób było tak samo i gdzie jest kultura ??

mario

Witam serdecznie.Mam pewien problem,a mianowicie: czy może ktoś z Was wie przypadkiem,gdzie w Łomży można wykonać piaskowanie? Ściślej mówiąc,chodzi mi o wypiaskowanie aluminiowych felg do samochodu.Jeśli ktoś byłby w stanie mi pomóc w tej sprawie byłbym niezmiernie wdzięczny.
Pozdro!

bagrmosen

Dziwisz się? Kierowcy wszystkich pojazdów zachowują się tak od zawsze. Tab było, jest i będzie. Nam, pasażerom, pozostaje się z tym pogodzić. Cóż.

Ryskago,
A widzisz, ja tez niedawno poznalem pewna p. 'Gosie' z Kurdwanow, ktora byla tu na wizycie - b. fajna pani ... na pewno jak wszystkie Krakowianki ...:)
Maly swiat, czyz nie?
Co do tej 'owcy', to walsciwie nie, nie czarna. My po prostu tak tu sie zgrywamy z niektorych naszych krewnych, ktorzy w Polsce nigdy nie byli, borykaja sie z tym 'polskim' jeszcze bardziej niz ja, no i miedzy innymi maja wlasnie trudnosci z odroznieniem slow: 'obca' i 'owca'.
Taak, taak, - wiem, ze to to nieladnie i ze ze mnie urwis -- przyzekam poprawe ... :>

Sam tez bedac przybleda, nie osmielam sie Cie tu zapraszac, bo jeszcze ktos mi dowali w stylu np. 'Who died and left you in charge?' - a dla niewtajemniczonych: 'Czy ktos zmarl i upowaznil Cie do reprezentowania nas' ... czy cos w tym rodzaju.

markm,
Oto link do kilku zdjec, wlacznie ze zdjeciem z tej kraksy .... jesli jeszcze nadal to Cie interesuje.

http://www.msnbc.msn.com/id/3842331/?GT1=6190

Pozdrawiam,
wychu

bagrmosen

jakby co to ja sie dobrze bawilem i moim zdaniem bylo troche rywalow. no i oczywiscie spisal sie dobrze organizator byle wiecej takich imprez w naszym miescie. sorki ze nie bylem w 54 ale jakos tak wyszlo.pozdrowionka dla wszystkich

BACA...

A CO DO PACHOLKA TO NAWET JAK BYM MIAL TE 3 SEKUNDY TO NADAL BYM BYL NA 2 MIEJSCU . DO TRZECIEGO MIEJSCA MIALEM 5 SEKUND.

Whatever.........

BACA szkoda ze cie nie było no i szkoda ze reszty nie było :(((
przyznasz chyba baca ze z tymi pachołkami to nie wyszło najlepiej ??!!
miales 5 sekund spoko szkoda tylko ze tylko ty masz takie informacje (bo mysle ze wiekszosc interesowalo by ile komu brakowało) do zobaczenia na nastepnej imprezie !!!
pozdrawiam
Zurek

jest śnieg ;0

witam,

chciałabym poruszyć temat, być może już tutaj opisywany, bo nie czytałam wszystkich postów, przykro mi jeśli się powtarzam.
Przejdę od razu do rzeczy. Chodzi mi głównie o to, że w Łomży jest za mało miejsc, gdzie młodzież mogłaby się "pokazać" w pozytywnym świetle. Chodzi mi tutaj o koncerty np:muzyki hh (złośliwi powiedzą że hh jest ostatnio w modzie i że mają dość).W Łomży jest kilka grup, składów, które mogą "pokazać co potrafią".Ktoś powie... : "są słabi",ale nie będą lepsi jeśli nie pozwoli im się rozwinąć. Zambrów, Białystok(pragnę podkreślić, że nie są lepsi ani gorsi od składów z Łomży),a organizują koncerty, na które przychodzą młodzi ludzie... dlaczego w Łomży tego nie ma?? Nie wiem z czego to wynika... czy ze słabego zaangażowania młodych osób, czy z niedbałości władz miejskich, złego rozpromowania?....

Uważam że powinien ktoś coś z tym zrobić, inaczej zostaniemy brzydko mówiąc "daleko w tyle za murzynami" i nie chodzi tu tylko o koncerty.
Zamiast zapraszać "gwiazdy" telewizyjnych show typu Big Brother czy Bar powinniśmy zadbać o własny, "łomżyński" potencjał drzemiący w wielu młodych ludziach....

Jestem jak najbardziej za organizowaniem koncertów na których mogłaby sie wykazać łomżyńska młodzież, która coś tworzy. Pamiętam czasy świetności ODK-u sprzed jakichś 10 lat. Wtedy było nawet sporo łomżyńskich zespołów - z 10 na pewno. Ale wtedy przed każdym koncertem znanego zespołu, który był zaproszony do Łomży, w roli supportu grał jakiś nasz zespół. Co fajniejsze, pan Benek zapraszał czasem zespoły "pod" rodzaj muzyki granej przez poszczególne łomżyńskie zespoły aby każdy mógł mieć swoje 5 minut na lokalnej scenie. Ponadto był organizowany raz do roku przegląd miejscowych zespołów. Ludzi zawsze było mnóstwo.
Ci Forumowicze, którzy chodzili wtedy na te koncerty pamiętają, że to był niesamowity czas, niesamowite miejsce i niesamowici ludzie. Ja sama z rorzewnieniem wspominam tamte chwile. Zapewne też dlatego, że to były szalone czasy szkoły średniej.
Ja w ogóle nie orientuję się jak teraz jest, ale powinno być tak, że te osoby, które coś robią, tworzą powinny mieć okazję do zareprezentowania się. Na razie tu - na miejscu, a jak to co robią robią dobrze to może ktoś ich wypatrzy...
W każdym bądź razie życzę powodzenia i wytrwałości tym o których mowa w tym temacie:)

eeeeeeeeeeeeeee ludziska najlepsza studniówka byla w 2LO zaje***** zabawa wyśmienita partnerka i wspaniałe widoki nad muszla klozetową (CHUDY WNB)
pozdro dla kumatych
ŁKS ŁOMŻA - IDEA WARTA KRWI

bagrmosen

Peja,Kaliber 44,Paktofonika,Snoop Dogg,Xzibit i wiele innych ...

Praca i kursy tylko dla znajomych

Panowie przykro mi o tym pisac ,ale macie mgliste pojecie o gazie a tym bardziej o zakładach montujacych te instalacje: pan i władca:jesli mam z czyms problemy to nie woże sie z tym przez trzy lata tylko demontuje i po problemie,chyba ze naleze do tej grupy co to sie bramy w warsztatach przed nimi zamyka ,jezeli 1,8 zl jest prawie rowne 3,6 to kłania sie matematyka;auto nie pali 5 litrów wiecej ,tylko zmieniaja sie warunki drogowe(3 lata temu łomze mozna było obiechac w dziesiec minut ,teraz potrzeba na to dwudziestu;swiatła korki itp)kilometrów nie przybywa a spalanie rosnie ,proponuje pojezdzic na bezynie zurek:co to znaczy taniej ?;mozna nie zamontowac emulatora wtryskiwaczy odcina sie je tylko przekaznikiem ewentualnie kontrolke błedu chek engine tez przez przekaznik i jest 100 w kieszeni,mozna zamontowac mikser zamiast klapomiksera,mozna obejsc rozne układy róznymi sposobami,nie mysl ze ktos ci opusci na robociznie,poprostu cos za cos;trzeba sie dopytywac co bedzie zamontowane za twoje pieniadze,radio mozesz kupic na rynku (tompsonic) i w sklepie (powiedzmy panasonic) i to gra i to gra wybór nalezy do klijenta,sorry ale silnik to nie kon i do zmiany menu go nie przyzwyczaiszjak bym mial jezdzic 50 tys kazdym autem zeby sie "przyzwyczaiło do gazu''to bym go sprzedał i chodził na piechote,auto albo jezdzi na gazie albo nie,co do brata i matiza :w ciemnych zakamarkach byłego polmozbytu słychac szepty ze te silniczki do kosiarek potrafia wciagnac do 9 l bezyny i co ty na to?Ale pewnie twemu bratu udał sie egzemplarz i pali mu 4 na setke.Moja propozycja :niech brat zatankuje do pelna auto na bezynie i na gazie podiedzie do chłopakow na senatorska niech sie przejada pod białystok i spowrotem.Mysle ze sie wtedy skoncza problemy z regulacja i brat przejrzy na oczy

Ja naprzyklad slyszalem w telewizij ze 75% spoleczeństwa klnie bo sie denerwuja a 25% młodzierzy klnie bo im te słowa sie podobają !

mario

Jak już wyżej ktoś wspomniał to mamy przecież Bonar :) ale inna muzyka taka jak hh w sumie też powinna mieć ujście. Może rzeczywiście dla takich co słuchają hiphopu nie ma placówek, ale to niezbycie dowodzi, że nie potrafią się zorganizować, albo że jest wśród nich za mało osób, które chcą i potrafią siebie zaprezentować.

bagrmosen

Ja bardzo przepraszam kolege Kelsope ale kolega bardzo dokładnie wyjasnił jakiej pracy kolega szuka .Skończyłem szkołe(duuuuzy plus)mała dyslekcja(post z innej bajki)z matematyki sor nas zwalniał bo dobrze w kosza gralismy.Szukam pracy pomocy!!!Sie mi wydaje ze w NBJ nowej kadry poszukuja.A tak poważnie moze kolega napisac co i gdzie i za jakie pieniadze mógłby robic i co umie rzecz jasna.W obecnej chwili duzo ludzi poszukuje pracy i trzeba sie z góry okresłic na co kogo stac i co sie potrafi.To jest dobre pole do tego jednak trzeba cos wiecej o sobie napisac.Z tego mogło by być niezłe forum

Zastanawialem sie, czy w Lomzy zarobilby na przyklad na klubie bowlingowym albo na sali do squascha? Ja chetnie bym zagral w te gierki i przy okazji posiedzial na piwko w knajpce obok ale kto zainwestuje w taki biznes w Lomzy (chyba tylko ktos z duza kasa!!!).
Zobaczcie jak moze prosperowac Kwiaciarnia jesli zrobiona jest z rozmachem i otwarta 7 dni w tygodniu (caly czas maja tam ruch...), ale jaka kase trzeba miec zeby taki biznes rozkrecic! Chodzi mi o kwiaciarnie Marzenie kolo silowni Ewa na Sklodowskiej.

Co ja jeszcze bym chcial STOK NARCIARKSKI CALOROCZNY na Gorze Bony!!!

Co wy na to?

Pozdrawiam i zycze udanych interesow!

Nie wszystkim zima kojarzy się z radosnej strony, szczególnie z górami i nartami, a jaka jest szara zimowa rzeczywistość u nas w Łomży dla kierowców i przechodniów. Kilka dni temu wszystkie drogi w Łomży i okolicach które miały trochę pod górkę, były zakorkowane, zima zaskoczyła drogowców w lutym. Druga sprawa to nie posypane chodniki, nie trzeba wyjeżdżać w góry żeby dostać zakwasów , wystarczy przejść chodnikiem na Al. Piłsudskiego od Al. Legionów do Spokojnej, za wyjątkiem chodnika przy "Eskulapie". Druga sprawa to parking i chodniki przy szpitalu, właściciel bierze za wjazd po 2 zł, ale tam jest ślisko jak na jajku, sam dzisiaj schodząc z chodnika na jezdnię rozłożyłem się jak długi.
I jak tu cieszyć się z zimy w Łomży.
Pozdrowienia- Emeryt2005

Warszawa was nie chce, Białystok się was wstydzi.

Można by bylo tu wymieniać bardzo duzo rzeczy.

bagrmosen

Szanowni Państwo chyba zpomnieli gdzie mieszkamy-POLSKA!!!
Pieniędzy brakuje na poważniejsze sprawy niż nocne autobusy w naszym mieście,a może ktoś z własnej kieszeni sfinansuje nocny autobus który przewiezie po 24 może 4 osoby i to jadące na gape! ostatnio byłem świadkiem kontroli, około 20 na 6 sześć osób jadących linią nr :2 5 BEZ BILETU!!!WSTYD!!!
To skąd przepraszam mają być pieniądze na te luksusy w MPK?
A Propos nocnych w Ostrołęce, to owszem są ale ze względu na PKP i pociągi które jeżdżą całą dobe (wydaje mi się że od paru lat nie mamy w Łomży pociągów)
Najlepiej narzekać,a może wystarczy zacząć być bardziej wyrozumiałym,bo jak jest w Polsce każdy wie i widzi.
A tak na marginesie:"JESZCZE SIĘ TAKI NIE URODZIŁ CO BY WSZYSTKIM DOGODZIŁ"

Pozdrawiam!

hehe i dyslekcja i dyslekcja

bagrmosen

TE MPK POTRAFI DOBIĆ CZŁOWIEKA.

mario

BOYS

bagrmosen

Jak wedlug was spostrzegani są kibice ŁKS-u Łomża ??

bagrmosen

Kibicowanie w calym tym slowa znaczeniu jest spoko i niezle to robia ale zobaczymy czy na wiosne to bedzie tylko kibicowanie czy tez rozroby.

Jasta to byly niezle czasy te o ktorych mowisz, eh ta mlodosc :] a i sam czlowiek sie staral cos robic a nie czekal az mu ktos cos pod nos podstawi.

Jedno muszę stwierdzić: śnieg, mróz, słońce, brak ostrego, tnącego wiatru i lepszej pogody na zimowe miesiące nie można sobie wyobrazić...
Wczoraj byłam na spacerze w Lesie Jednaczewskim...Bossssko...

Pani widzi tylko pozytywne strony zimy, niech pani pospaceruje się po śliskich chodnikach w mieście, albo postoi kilka godzin w korku na śliskim podjeździe pod górkę , czy nie będzie mogła Pani uruchomić rano somochodu. Oto są uroki zimy. Brrrrrrr.
Pozdrawiam Emeryt2005

Ojjj daleko muszę Cie szukać !:)....Gosiecka nie mogę z Tobą mailować , bo mi nowy super odlotowy antywirusek-świrusek Cię podejrzewa .....nie wiem o co ,ale pisze "Podejrzany temat wiadomoœci"....a jak wysyłam pisze błąd ..numer ..ble,ble ...serwer odrzuca ..ble ,ble ,ble....wpadne na kawe to omówimy tą sprawe....

Polcam Panu firmę na Strzelców Kurpiowskich. Firma uczciwa i solidna. Zakładałem tam gaz w samochodzie ciężarowym typu Żuk, i jeżdziłem 10 lat bezawaryjnie, aż Żuk został zezłomowany. Teraz mam założony gaz w Polonezie o wtrysku 1 punktowym i jeżdżę już kilka lat i też bezawaryjnie, i niech ktoś głupot nie opowiada że to się nie opołaca. Po kilkuletniej jeżdzie, nawet opłacać się będzie wymienić silnik, ale raczej to się nie stanie bo silniki już teraz są przystosowywane do spalania gazu.
Pozdrawiam.

Nie daleko pada jabłko od jabłoni, jaki szef tacy i podwładni.
Pozdrawiam.

mario

Najlepiej i najtaniej i bez zbędnego chodzenia zamówić taxi, oni przywiozą szybko.

bagrmosen

Amen,
o ile ono to wszystko wytrzyma...

sorry male przejezyczenie (za bardzo sie wczułem w role),ale ''dyslekcja ''dobrze by pasowała do szkoly

Ryskago, masz wielbiciela :P

bagrmosen

???
fiu fiu
ale to chyba wielbicielka, sądząc po nicku...

:-O
......nie wiem jak mam to rozumieć ...możemy udawać , że się nie ....hmmm...:(

Uuuu :) Ryskago, nie ładnie zapominać o znajomych... :P

Autor: markac (80.240.162.---)
Data: 08-02-05 12:27

Uuuu :) Ryskago, nie ładnie zapominać o znajomych... :P

Zgoda nieładnie, ja nie zapominam.
Tylko, że ja naprawdę nie wiem kto zacz. Fakt, znałam osobę o tym nicku, ale ostatnio zwierzyła mi się, że ktoś "ukradł" jej nicka i hasła, toteż nie bardzo wiem z kim mam do czynienia.
Nie znam się na tym, ale może ktoś z Was wie czy coś takiego jest możliwe. Obawiam się, że ktoś chce mi zrobić brzydki kawał, ale nie rozumiem dlaczego??? Czy ja coś złego zrobiłam???
Przepraszam wszystkich za to zajście...
Na pewne sytuacje, niestety, nie mamy wpływu...
:(

Treść jest ukryta

wybałuszanie na farum ...nie....spotakmy sie i (może) wyjaśnimy to "zajście"...choć słowo "znałam" jest przykre...to licze ,że zmienisz....nie miałam pojęcia ,że to taką drogą ....cholera...nie przeprasza się za nic ...ktoś siedział na moim nicku...i móiłam Ci kto....teraz to napewno ja ....więcej nic nie mam do powiedzenia....milczenie jest złotem....a znajomi ceniejsi ....przemyśl!...:(...

no comment...

cichy wielbuciel !!

Ach ta Polityka

Ale dobrze że weszla taka rzecz teraz w nasze życie ale jak ktos powie zapomnialem biletu to zawsze moze przecież go kupić.

Od każdego mandatu można zawsze się odwołać ,a poza tym to słyszałem że w MPK to można karę odrobić przy sprzątaniu autobusów lub przystanków co jest bardzo dobrym srodkiem wychowawczym ,zwłaszcza dla młodzieży która niszczy siedzenia w autobusach.

Ale prawie nikt sie tym nieinteresuje.

Przy okazji nadchodzącej wiosny sprawę czystości ulic naszej Łomzy i jej tras wylotowych. Nie wyglada to zbyt pocieszająco, wszędzie pełno papierków, puszek po napojach, petów po papierosach a nawet pełne worki śmieci w rowach przy wyjazdach z miasta. Winni jesteśmy sami, przechodnie jak i kierowcy. Zaobserwowałem wiele razy jak kierowca czy pasażer jadącego przede mną samochodu wyrzuca przez okno opakowanie po papierosach, czy tlącego się jeszcze peta, nie mówiąc już o opakowaniach po chipsach lub słodyczach. Nie inaczej postępują i przechodnie, tak samo to opakowanie po papierosach czy jakiś papierek zamiast wyrzucić do kosza, chociaż stoi koło niego ląduje obok na chodniku, a na trasach przy wyjeździe z Łomży zatrzymują się samochody osobowe i wyrzucają do rowów pełne worki ze śmieciami. Czy tak musi być, czy można zmienić nawyki ludzi?

Zwłaszcza ludzie z towim poziomem inteligencji...

Kibice (szalikowcy) w Łomży mają o sobie wysokie mniemanie. Nie wybijajmy im tego z głowy , bo stymuluje to coraz przyzwoitsze zachowania oraz ubarwianie meczy poprzez ognie sztuczne , baloniki , choragiewki itp. Ponadto ich doping mocno uskrzydla naszych piłkarzy i stąd te wspaniałe wyniki na naszym stadionie.
Co do kibiców Jagiellonii to są najgorsi w makroregionie i baty im się należały. Potwierdziło się to na pucharze z Legią co naocznie stwierdziłem.

zgadzam się z kibicem0,na meczu ze stomilem też może być ciekawie, zwłaszcza po tym co się stało na meczu ze Stalą G.

Napewno nie

bagrmosen

A kiedy u nas bylo czysto ?

Jan Hoffman -Unia Wolności - złożył wniosek o delegalizację Młodzieży Wszechpolskiej :
http://info.onet.pl/1049894,11,item.html
Popieram!

Jedni mówią inaczej a inni jeszcze inaczej

mario

Dla mnie oni są jacy są.

Tyku a po co ci i jaka komórka ?

autochton - kibice w lomzy nie majo o sobie wysokiego mniemania. Dobrze wiedza jaka sila dysponuja. I nie mowie tutaj o tych wszystkich co maja szaliki ale o tych ktorzy jezdza na wyjazdy i bronia honoru klubu w innych miastach. Jesli marzy ci sie styl kibicowania jaki jest na siatkowce czy na malyszu to nie chodz na pilke nozna.
Teraz jest wielkie zainteresowanie ŁKS-em, duzo ludzi, kazdy mowi ze kibicuje klubowi. Ale jak ŁKS zacznie przegrywac, to znowu zostanie ze 30 osób, o których ty mowisz ze sa chuliganami i nieprzyzwoicie zachowuja sie. A ja uwazam ze ta 30-stka to po prostu najwierniejsi fani..., którzy byli, są i będą.

mario

Tak to jest :D

Weszliśmy do EUROPY może najwyższy czas to poprawić, bo kto będze chciał Nas odwiedzać widząc takie porządki. Tylko jak to zrobić?
Pozdrawiam.

bagrmosen

:)
Niezła jazda....

Ktoś się świetnie zabawił moim kosztem - cóż za niebywałe poczucie humoru
:(

Sugestia do Admina aby w porozumieniu z czesławem stworzył oddzielną zakładkę na stronie 4lomza - tam mogłyby być publikowane kolejne fragmenty Studiów Łomżyńskich

Pozdrawiam

Choć nie mieszkam w Łomży, to brakuje mi kilku rzeczy.. m. in. firmowego sklepu VOBIS i nowego basenu. Takiego jak jest np. w Zambrowie. Tam naprawdę jest fajnie i jeżdżę tam często.

mario

Popieram tigera

Ryskago, nie świruj!!! Nie znam ani Ciebie ani Kubymamy, ale to zawsze Twoje wypowiedzi lubię czytać a nie jej (Kubymamy w ogóle do mnie nie przemawia). Tak więc nie odchodź stąd !!! Dzięki Tobie i kilku innym ciekawym osobom to forum ma jeszcze jakiś sens.
Pozdrawiam:)

Ja tylko żartuje ja chodze po normalnych osiedlowych sklepach !

NIc nato nie poradzimy .f

WIĘCEJ SUPERMARKETÓW I HIPERMARKETÓW !!!!!
JESTEM ZA!!!

BUNKIER

Ponownie się muszę z Panem zgodzić. Jeśli chodzi o taryfikatory - to istnieją takie. Kiedyś byłem nawet świadkiem ukarania kierowcy samochodu za to, że wyrzucił przez okno jakiś papierek. Za to chawła tym panom policjantom.

Pierwszym dobrym krokiem do czystości na naszych ulicach powinno być zapewnienie wystarczającej ilości koszy na śmieci. Wielokrotnie będąc gdzieś na terenie Łomży i chcąc wyrzucić coś do kosza - tego kosza nie znalazłem. Wracałem do domu z tym śmieciem w kieszeni.
Ale ilu jest ludzi, którzy poprostu, by ten śmieć wyrzucili na chodnik??

A gdzie znajduje sie dokładnie ta szafa ?

Ata,

Nigdy, ale to przenigdy nie zachęciłabym do aborcji. Sama mam zamiar zostać mamą w niedalekiej przyszłości i mam wielką nadzieję, że będzie mi to dane. Niestety tak się dzieje, że te dzieci, którym przyszło się urodzić w ciężkich waruknach bytowych rodziny potem tylko cierpią. Ale to jest tylko jedna strona problemu.
Pomyślmy o nastolatkach zachodzących w ciążę, która może zagrażać ich zdrowiu. Nie mówię tu o badaniach prenatalnych, ale o zdrowym rozsądku, kiedy 14-15 latka rodzi dziecko. I wbrew pozorom problem wcale nie jest rzadki, co więcej, nasila się.

Co powiesz o kobietach maltretowanych przez mężów, dziecko rodzi się z gwałtu, chociaż tego gwałtem nikt nie nazwie. Jak myślisz, która się do tego przyzna? A nawet jeśli się odważy, czeka ją taka męka przez urzędy i bezduszne paragrafy, o potępieniu społeczeństwa nawet nie wspomnę. ze na samą myśl skóra cierpnie.

W Polsce kwitnie podziemie aborcyjne, jeśli aborcja jest zakazana, to nie znaczy że jej nie ma. Ile razy nastolatka usuwając ciążę nie może mieć potem dzieci przez źle wykonany zabieg, ile to razy kobiety są okaleczane? Lekarze zarabiają niebotyczne sumy, a nie można im nawet zarzucić błędu w sztuce. To jest straszne.

Wracając do nastolatek, może warto zainwetsować w szerszą edukację seksualną i dostęp do srodków antykoncepcyjnych, może przestałoby to w końcu być wstydliwym tematem tabu. I błagam, niech mi nikt nie mówi o metodzie naturalnej....

Uważam, że każda z nas powinna mieć prawo wyboru w kwestii urodzenia dziecka. To jest każdej prywatna sprawa i jej sumienie, a nie księdza z parafii, sąsiadki z pierwszego piętra czy premiera.

Ja chcę tylko zwrócić uwagę na krótkowzroczność społeczeństwa i niewydolność władzy, a nie zachęcać do zabijania dzieci. Tyle. Warto to sobie przemyśleć, zanim się nazwie kobiety poddające sie zabiegowi aborcji morderczyniami bezbronnych nienarodzonych dzieci.

Oczywiście, bo każdy później sam będzie musiał dźwigać to brzemię i nikt mu w tym nie pomoże...

Ja myśle że sie boją !

Widze że Matyjasz zna się na rzeczy...;)
"Achaja" jest świetna a Pratchett to wymiata po całości (no momentami troszkę mniej wymiata ale i tak jest świetny). Ponadto polecam Sapkowskiego "Narrenturm" i "Bożych bojowników" - ale ostrzegam - cholernie wciąga;))) Aczkolwiek czyta się szybko, lekko i całkiem zabawnie;)))

Pozdrawiam...

A najgorszy jest taki odcinek od konopk starych do młodych brak slów

Najłatwiejszym a zarazem najbardziej podstępnym sposobem aby zrobić z kogoś niewolnika to dać mu pieniądze których nie zarobił! Tak dokładnie działa sukinsyńska lewica...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org