piątek, 13 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy bedzie w Łomzy Politechnika Białostocka ?

http://www.web-go.org/Pages/hcc/Viedos&Pics/cj_14439.swf

TIME TO BOMB SADDAM

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy bedzie w Łomzy Politechnika Białostocka ?

Przychodzi starszy gość do lekarza i mówi:
- Panie doktorze. Jestem wprawdzie trochę podstarzały, ale chciałbym jeszcze mieć dziecko.
Lekarz na to:
- To nic dziwnego, zdarzały się już takie przypadki, ale musimy zbadać pana nasienie. Proszę, tu jest słoiczek, pójdzie pan za ten parawan i zrobi co trzeba.
Dziadek wybrał się za parawan. Po chwili słychać ciche pojękiwania, z czasem zmieniające się w jakieś niesamowite odgłosy wysiłku; parawan zaczyna się niebezpiecznie chwiać. Nagle wszystko cichnie. Gość wychodzi zza parawanu. Wygląda jak obraz nędzy i rozpaczy. Mówi:
- Panie doktorze. Próbowałem prawa ręką, próbowałem lewą ręką i za cholerę nie mogę odkręcić tego słoika.

droga Ewo!

Mysle,ze zle oceniasz lobby kupieckie,zaprzszam na spotkanie z kupcami lomzynskimi to posluchasz ich zdan.Zapewniam cie ze sluchaja innych ,ale patrza jak kazdy inny przedsiebiorca w Łomzy jak utrzymac sie na rynku.
Jestem pewien ,ze supermarket poza granicami miasta zadowolilby obie strony.
Wilk syty i owca cała.
Pozdrawiam

No właśnie o to mi chodziło ! Ja też jestem za rozwojem rzeczy, o których Pan pisze - tyle tylko, że póki co to tylko ja...Ale tak długo będę drążył temat jak tylko będzie szansa żeby to zrealizować.
Dziękując za opinię - Pozdrawiam.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

czesc Raver niezle niezle :))))

proponuje debate na "temat naglący i wiadomy", w "skladzie wiadomym"- w skansenie hehe;)))

Naklady srodków na masowe imprezy profilaktyczne są niewspółmierne do ich pozytywnych rezultatów. To najgorsza i najmniej skuteczna forma profilaktyki. No cóż, ale przy celebracji takich imprez będzie mogło pokazać się tłumom kilku notabli, a i zapewne będzie jakiś oddźwięk medialny z nimi na pierwszym planie lub w bliskim tle. To wszystko się może przydać przy kolejnych wyborach. ale niewiele wspólnego ma z rzeczywistą profilaktyką. Także Ci którzy marzą o zastąpieniu ich kiedyś też bedą mieli okazję pokazać się publicznie za społeczne /nasze/ pieniądze. Zainwestujcie w sport, kola zainteresowań w szkołach, stwórzcie świetlice z takimi kołami, rozwińcie sieć sekcji i kół w domach kultury. To jest prawdziwa profilaktyka, nie mnóżcie komisji w samorządzie miejskim, zadania kilku komisji mogą zmieścić się w jednej. Tworzy się specjalne komisje, to też kosztuje, a efektu nie widać. Profilaktyka to nie tylko problemy alkoholowe i narkotyki , to także wiele innych przejawów niedostosowania społecznego, które początkowo występują w łagodnej postaci by z czasem objawić sie w sposób bardzo przykry już patologiami. Tym zjawiskom proponowane formy zajęć najlepiej zapobiegają. Plusem jest przewidywana pomoc dla dzieci z rodzin zagrożonych. Problem dystrybucji tej pomocy można w znacznym stopniu rozwiązać powierzjąc rozpoznanie potrzeb i właściwy przydział pomocy pracownikom socjalnym, pedagogom, kuratorom, wychowawcom. W indywidualnych przypadkach można rozliczyć pomoc po okazaniu rachunku na dystrybutora i okazaniu zakupionej pomocy. Mam nadzieję, że mędrcy z magistratu, rajcy i inni zainteresują się poważnie problemem i nie będzie on urzędowo odfajkowany. Pomedytujcie trochę, porozmawiajcie z ludźmi, posłuchajcie ich, a zbierzecie sporo mądrych rozwiązań. Powodzenia.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

xxx
Masz na mysli Pana Waldemara?

Po co?

UWAGA UWAGA !!!!!!

Pawelek
A moze to sponsoring?
I co ty powiesz?

Jak widać ksiądz Andrzej potrafił zorganizować miejsce spotkań dla młodzieży. Moze by tak samorząd podpatrzył, jakimi metodami to zrobił i wział wzór. Uważam, że kościół jako instytucja powinien zajać się właśnie taką działalnością. Szkoda, że tak niewiele robi w tym zakresie. Też uważam, że nowy kościół nie jest potrzebny. W to miejsce kościół powinien wybudować coś bardziej ludziom potrzebnego, ale o tym już kiedyś pisałem. Osobiście nie zamierzam dokładać do tego kościoła, nawet jeśli zmienia mi parafię.

"Zachowujcie wszystko co wam powiedza ale uczynkow ich nie nasladujcie" ale nie mam na mysli ze ksieza robia wszystko zle sa ludzmi jak ja, ty i kazdy czlowiek. Mam tylko nadzieje ze zamiast zastanawiac sie nad tym po co nowy kosciol moze wszyscy wlaczymy sie z zywa modlitwa i pragnieniem aby chwala Jezusa Chrystusa rozbrzmiewala w naszych sercach.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

panie Sura nie wymienilismy sie ostatnio nawet mailami ... odezwij sie koniecznie ... a moze ktos z ludzi z forum 4lomza ma maila do Sury? Bylbym wdzieczny niezmiernie ...
pozdrawiam
Krzysiek KWIATEK Kwiatkowski

Czy w Łomży mamy jakąś grupę "antyterrorystyczną"? Ktoś coś wie o niej?

aleks

tak to prawda ,ze księża są zwykłymi ludzmi więc niech się zachowują po ludzku.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org