Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Re: PiS to najgorsze co przydarzyło się Polsce od 1000 lat.... |
Pytanie takie jak w temacie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyrwać chwasta, niech nas nie męczy
|
|
mam nadzieje ze ty sprzatasz tylko w tej szkole bo jesli nie to wspolczuje uczniom, zero pojęcia w temacie a opierasz sie na znajomosci czeczenskiej jestes wiec stronnicza w dyskusji to raz dwa to to ze oczywiscie ze z moich podatkow tez sa utrzymywani, myslisz ze jak kasa z unii to od kosmitów ? widze ze nie slyszalas o skladkach czlonkowskich to przykre bardzo bo dajesz mierny przykład aha moze polec nam tu wszystkim jakas ambitna lektóre ktora ostatnio obracałas...co to bedzie? naj czy moze pani domu?
|
|
jedynie na inauguracje ubierasz sie galowo, a dzisiaj macie normalne zajecia
|
|
dobre :]
|
|
ok dzieki kitek
|
|
do ona... rozmowa wstepna przed MS???? miałas juz TWO i TSF.??? pierwsze maszz rozmowe wstepna hmm jakies 2-3 tyg po złożeniu dokumentów w swej jednostce glwnej policji pod kt twe miasto/wies podlega,..... na tej rozmowie informuja cie co i jak rekrutacja przebiegą i itp,..zeby sie nei spóżniać, jak sie nie zda ile czasu jest na odwołanei i ponowne przyst, co robic po zdaniu kazdego etapue daja skierowanie na TWO i TSF i tyle tych TWO i TSF CZEKASZ DOPIERO NA MS i nei ma tam zadnej rozmowy wstepnej albo sam dzwonisz i sie umawiasz albo oni dzoanią zaley od województwa, na podkarpaciu 1-2dn po zdaniu TWO i TSF nasz zadzaonic i oni ci daja date MS,...OKOLO 3TYG- 2MSC PO TWO TSF MASZ MS W WOJ PODKARPACKIE - RZESZOW
|
|
o adamus zaczynasz osobiste wycieczki????!!!!! smiechu warte!!!! ja w przeciwienstwie do ciebie nie zamierzam sie "madrzyc" i obrazac ludzi tylko dlatego ze kupuja psa bez rodowodu. to jakiego ktos kupuje psa zalezy tylko i wylacznie od tej osoby i ewentualnie od zasobnosci portfela na ten jednorazowy zakup-co jednak nie oznacza -tak jak ty do tego podchodzisz-ze ten pies bedzie gorzej traktowany!!!! no ale ty wiesz lepiej!!!!! nie wylapuj z moich odpowiedzi slow i nie przekrecaj ani nie dodawaj niczego.nie jestem ani hodowca ani znawca psow-nie zamierzam sie tez wypowiadac na temat wad rozwojowych czy tez w psychice psow-obojetnie czy sa to psy z rodowodem czy tez te w "typie rasy". zastanawiajaca jest ta "nagonka" i obrazanie ludzi tylko dlatego ze zdecydowali sie na kupno psa bez tego jakze waznego dla ciebie rodowodu!!!!! jesli ktos jest milosnikiem zwierzat wezmie badz kupi sobie psa takiego jaki mu odpowiada i bedzie mu obojetne czy ten pies ma rodowod czy tez nie!!! jesli ktos jest milosnikiem i pasjonata i ma zapal wezmie psa z rodowodem i bedzie jezdzil z nim na wystawy!!!! sa tez i tacy jak ktos juz wczesniej napisal co kupuja psy z rodowodem tylko po to by pokazac swoj snobizm i to ze ich na takiego psa stac-tylko co z tego jesli ten pies bedzie zaniedbany!!! tak jak Dran wczesniej napisal-pojechaliscie po wszystkich hodowcach psow bez papierow ale to ze pomiedzy nimi sa tacy i tacy to was/ciebie nie interesuje. problem polega na tym ze wsrod hodowcow psow z papierami tez sa rozni ludzie i niestety takie psy tez nie beda bez wad!!!
|
|
Autor: czekist (---.lom.netster.pl) Data: 01-10-09 09:43 Dran Zrozum ludzi którzy w tym miescie ciężko pracują za dużo mniejsze pieniązki,zrozum ludzi którzy pracują na czarno bo na biało się nie da z różnych powodów (marna kasa,za którą nie da rady wyżywić rodziny o innych przyjemnościach nie wspomnę)Zrozum wielodzietne rodziny na zasiłkach z Mopsu,zrozum emerytów i rencistó,zrozum ludzi eksmitowanych w tzw.slamsy tylko dlatego że utracili zdolność do pracy z różnych powodów i wytłumacz im dlaczego oni we własnym kraju żyją w nędzy!!!Ja się nie dziwię i nie będę się dziwił jak będą zamieszki bo nie może tak być żeby ktoś kto nic dobrego nie wnośi do naszej społecznośći miał lepiej niż ludzie którzy na to pracują lub pracowali,i nie ważne czy to Czeczeni czy ktoś inny.Ważne jest jedno że jeżeli tak dalej będzie że Polak we własnym kraju przez własnych rządzących tym krajem będzie żył w gorszych warunkach to w końcu to się odbije na tych co mają lepsze warunki i wcale nie powiedziane jest tu że to będzie słuszne.Ale tak naprawdę to jest wina RZądu i za tą całą sytuacje powinien zostać obarczony właśnie ON. No dobra. To teraz powiedz jeszcze jaką winę ponoszą w tym wszystkim Czeczeńcy? Czy oni sami sobie biorą te pieniądze czy dostają je od Rządu? A rząd dostaje je w ramach dotacji unijnych. To o co pretensje do Czeczenów . Polacy w Islandi też biorą zasiłki bo są wyższe niż płace. Zbierzcie się i jedzcie do Warszawy protestować anie w mieście siejecie zamęt. Tych pieniędzy jeżeli nie dostaną oni to nie dostanie nikt. A jednak jakieś tam zakupy robią i trochę tego wydają w tym mieście . Panie Kołakowski proponuję zwołać zwolenników panskich racji i protestować w Warszawie pod siedzibą Rzadu lub Sejmu a nie siać zamęt w naszym mieście. Na mój głos niech pan nie liczy.
|
|
Jestem debilem ktory klika w kazdy link!
|
|
Szkoda tylko, ze niektorzy wciaz nie moga zrozumiec, ze pretensje o to wszystko nalezy kierowac wlasnie do rzadu, a nie do uchodzcow. ernest37 to cala ta sytuacja tworzy patologie. A co jest z nasza mlodzieza? Zniszcza cos, pobija, spija sie itd. Jakie wytlumaczenie? Bo mlodziez nie ma nic do roboty... Wyobraz sobie teraz, ze sa na miejscu tych Czeczenow, w obcym kraju, bez znajomosci jezyka, bez mozliwosci podjecia pracy itp itd. Zamknieci w jakims osrodku, dostaja kase na zycie i tyle. Nikt sie nimi nie interesuje, nic nie maja do roboty, nikt ich za nic nie karze... Myslisz, ze jak to sie skonczy? To nasze kochane panstwo w rzeczywistosci niszczy tych ludzi, zamiast pomagac. czekist, co do warunkow zycia... Zauwaz, ze osoby glownie rozkrecajace na forum temat Czeczenow, to zwolennicy UPR. Jest to partia, ktora uwaza, ze panstwo nie powinno sie generalnie wtracac w zycie ludzi, nie powinno byc podatkow, a razem z podatkiem swiadczen socjalnych, ubezpieczen, itd. Uwazaja, ze kazdy czlowiek jest sam za siebie odpowiedzialny i jesli sobie nie radzi, to trudno... Co zreszta moim zdaniem nie jest glupie, z tym ze ja bylbym bardziej umiarkowany i sadze, ze ludziom, ktorzy znalezli sie w ciezkiej sytuacji nie ze swojej winy, nalezy zapewniac jakas, chocby skromna, pomoc, bo to sie moze przydarzyc kazdemu. Nie wiem natomiast po co wciaz podnosic temat biednych ludzi, w kontekscie Czeczenow, skoro te same osoby najchetniej by tym ludziom calkiem pomoc zabraly? Na dodatek pieniadze o ktorych wciaz mowicie, to pieniadze z Unii, one sa przeznaczone na ten konkretny cel i nie trafia do zadnych potrzebujacych Polakow, wiec jest to czysta demagogia... Jak juz zauwazylem, poza stosunkowo niewielka grupa osob, ktore pracowac nie moga, z przyczyn niezaleznych od nich, jest cala masa, ktora nie pracuje, bo im sie nie chce albo ma slaba prace, bo nie chce im sie poszukac lepszej, czy podniesc swoich kwalifikacji. A najbardziej wkurza, mnie osobiscie, kiedy glos zabieraja 17-letni gowniarze, ktorzy nie dosc, ze sami w zyciu jeszcze dnia nie przepracowali, to jeszcze potrafia narozrabiac, a ich mottem zyciowym jest CHWDP i JP 100%. Nagle okazuje sie, ze Czeczeni sa winni wszelkiej biedy w Lomzy... Owszem, w przypadku kiedy koncza im sie zasilki unijne i zaczynaja rywalizowac juz o zwykle zapomogi z najbiedniejszymi lomzyniakami, to robi sie problem, bo pieniedzy brakuje. Tylko to juz nie jest po 500zl na osobe, a tyle samo co dla kazdego innego. Problem w tym, ze 1000 Czeczenow, to jednak za duzo jak na takie miasto i wladzom nie starcza pieniedzy. Ale miejcie o to pretensje do rzadzacych, bo to nie wina uchodzcow, ze przyslali ich wlasnie tutaj i w takiej ilosci. Nie ich wina, ze wladze wola im dac kase i zapomniec, niz autentycznie pomagac. Wiekszosc pretensji do Czeczenow, to niestety zwykla zawisc. Kolejna porcja, to wynik zlego zachowania znudzonych i niekontrolowanych wyrostkow... Problemy te stworzyly nieszczesliwe rozwiazania, a nie zli od urodzenia Czeczeni...
|
|
mi również sala bardzo się podobałą ale jedzonko bez szału.niby wymyślne i oryginalne ale w smaku przeciętne.obsługa ok.dużym plusem wg mnie jest cała oprawa wokół sali//ściślej za nią.oczko wodne,mostek itp.naprawdę ładnie
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Poprawka... *IwaSara, zgadzam sie z toba, ale NIE wcale.
|
|
Taka pomoc, jak byla predstawiona przez realiste to naprawde dzialalo by znacznie lepiej. Dodalbym tylko do tego wiecej obowiazkowej edukacji. Nawet jak robic to za koszt Panstwa, jesli efektywnie organizowac przyjecie, edukacje, przekwalifikacje... czylie dac wedke, a nie rybe. To moze sie zrekompensowac z przyszlych podadtkow, z komunikacji medzykulturowej... Jestem pewny, ze zdecydowana wiekszosc z nich z tym poradzi. Znam wiele mlodych Czeczenow, ktore dobrze sie ucza w uniwersytetach Europy. Ale co dotyczy tradycji - porwanie i bicie kobiet, to nie sa ich tradycjami... Nozy tam u siebie nosza spokojnie, ale bez agresji. Z tymi nozami maja duzo pieknych tancow, ciekawostek akrobatycznych... Naprawde maja ciekawa kulture, tradycje... Chyba jakas degradacja tego spoleczenstwa idzie w takich warunkach, po wojnie, oraz siedzac na dupie za zasilki... Zero tolerancji do tych zlapanych nawet na nieznacznych przestepstwach - tez sie zgadzam calkowicie. Ale cala Europa preferuje "humanistyczne" pomagac uchodzcom, absolutnie nie martwiac sie o ich integracji.
|
|
w wiadomościach wczoraj nawet mówili o tym napadzie
|
|
Najpoważniejszy to pan Taraszkowski robił mi kuchnie.. Nie mam nic do powiedzenia zadnych zastrzezen a co do ceny trzeba to omuwic przeciez jezeli nie bedzie odpowiadac mozna zrezygnowac ale co do wykonania... Perfect... a jezeli chodzi o prace w drewnie to cos mi sie obiło o niejakiego Kiełka... kolega mówił ze jest tani i dobry zaklad ma gdzies w okolicach łomży....A co do numeru dowiem sie jeszcze dzis jak zajdzie taka potrzeba Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Nie no wczoraj po obejrzeniu programu na regionalnej myslałam ze kur... dostane. Raptem śledzie robią z nas tych złych łomżan rasistów a czeczency takie niewinne istotki którym sie w zyciu nie wiedzie i jeszcze sa przez nas nękani!!!
|
|
a ja Gorąco Odradzam sale Pasjonat w Nowogrodzie Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Jestem debilem ktory klika w kazdy link!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |