Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pomnik prałata Jankowskiego stanie w Gdańsku |
diavolo -pizza barbeccue lub brokoli-wypasik.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pomnik prałata Jankowskiego stanie w Gdańsku |
To nie są bułki, tylko chleb, który dzieli się na 4 części ;) Popytaj w sklepach, ale wątpię, czy dostaniesz go w sklepie, może prędzej w hurtowni. Polecam zrobic gyrosa :) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Najlepsze do noszenia zakupów byly żyłkowe siatki. Zimą zanim w takiej siatce doniosło się chleb i mleko do domu to zamarzło na skałę, albo przez dziurki wypadła butelka z mlekiem lub śmietaną. Idąc do pracy na 6 rano brało się ze skrzynek stojących przed sklepem bułeczki i mleczko na śniadanie, pieniążki zostawiało w skrzynce i było ok. Teraz zostawcie pieniążki lub spróbujcie coś wziąć.
|
|
Kropko01 lepiej sama zadecydyj w co zainwestowac bo kazdy ci tu na tym forum doradza a pozniej pies z kulawa noga do Ciebie nie zajrzy a jak zajrzy to Cie pozniej obsmaruja na tym forum a to herbata byla za goraca albo sciany za ciemne we wnatrz.
|
|
z tego co wiem to już ma zorganizowaną ekipę do pracy,więc po co to ogłoszenie.
|
|
Prawda... potrafią całe prawie wnętrze wymienić, żeby nie było śladów przejechanych kilometrów.... nie tylko kierownicę, czy gałkę zmiany biegów, ale i boczki drzwi, siedzenia całe ;) jak już wcześniej wspomniałem - to że tak robią jest winą samych klientów. Każdy mając nawet 5 tys. zł w kieszeni chciałby niewiadomo jakie cudo kupić - nówkę prawie.... litości. Dodatkowo z małym przebiegiem... nie raz już sprzedawałem auto i nigdy nie przekręcałem licznika - gdy ludzie dzwonili i mówiłem, że auto np. 10 letnie ma ponad 200000 km oświadczali, że strasznie dużo.... i że nie chcą takiego.... to ile ma mieć? 70 tys? ludzie sami chcą być oszukiwani... proszą się o to... a handlarze wychodzą tym pragnieniom naprzeciw.... jest popyt na "niebite, niezjeżdzone, zadbane, używane przez starszego pana itp." samochody - więc takie stoją w komisach. Jedna rzecz tylko większości umknęła - komis jako sprzedawca profesjonalny jest zobowiązany do ujawnienia stanu technicznego pojazdu - więc wszystkie utajnione wady są powodem do zmniejszenia ceny zakupu, naprawy na koszt sprzedawcy ukrytej wady, bądź zwrot zapłaconych pieniędzy. Nawet w przypadku zaniżenia ceny samochodu na fakturze jest szansa na odzyskanie całej kwoty, ale to już odbywa się z powództwa cywilnego w sądzie. Trzeba przedstawić jakiś dowód - typu potwierdzenie przelewu pełnej kwoty, odcinek wypłaty bankowej itp... trzeba się tylko liczyć z możliwością poniesienia konsekwencji za oszustwo skarbowe .... Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Wszystko ok, ale nie w porządku jest pobierać dużo więcej za odbitkę niż przy normalnym wywoływaniu fotek. Za usługę, tj za ładnie wykonanie zdjęcia przecież płaci się oddzielnie. Odbitki nie powinny być zatem droższe!!!
|
|
Chyba bardzej uciążliwi są debile na motórach co szaleją po uliczkach albo robią te swoje "przegazówy". Bydło piertolone ...
|
|
Jestem debilem ktory klika w kazdy link!
|
|
a ja wam powiem tak , sam załatwiałem prace czeczenom u mojego kolegi w firmie budowlanej płaci po 8 złotych za godzinę i ................ jakos nie było chetnych polaków do pracy a gdy usłyszeli czeczeni że jest praca odrazu poszli i dziekowali pytajac jak moga sie odwdzieczyc duzo z nich starciło status uchodzców na rzecz obywatelstwa polskiego pracuja normalnie a raczej w pracach ktore polakom ktorzy wola byc na bezrobociu przynosi ujme ......................znam duzo z nich i z trzech moge nazwac swoimi kolegami cwicza pracuja nie pala,nie piją, nie biorą narkotyków a to ze sa innego wyznania no coz ................ja nie mierze ich wszystkich jedną miara gardze niektorymi z nich i uwierzcie mi ze niekotrzy z nich tez nimi gardza .....krew mnie zalewa jak patrze na niektórych z nich jak stoją na starym rynku..............ale tez mnei krew zalewa jak widze stojących tam polaków...........nie bronie ich jako nacji bronie poszczegolne jednostki ktore znam i dlatego wam mówie nei mierzcie wszystkich jedną miarą bo tak robić nei można a Ci co najbardziej tu krzycza prosze bardzo kazdy wie gdzie ich spotkac mozna im to wykrzyczec prosto w oczy a nei na forum ..............co do wynajmowanai mieszkan normalna sprawa jest to ze z tym jest dla nich problem w kazdy mkraju obcokrajowiec a raczej hm ludzie mieszkajacy w krajach byłego zwiazku radzieckiego mają z tym problem uwierzcie mi ze tak samo jak i w niemczech , szwecji, islandii predzej wynajmą mieszkanie murzynowi niż polakowi i taka jest prawda. Chciałbym tez zauwazyc ze jezeli tak jak wy ich nazywacie czeczeni zmienia miejsce zamieszkania wyznaczone im przez panstwo czyli osrodek w czerwonym borze albo hotele te luksusowe neiprawdaz traca mozliwos uzyskiwania swiadczen.............
|
|
Moj tel.jest nowy,z salonu wiec to raczej nie to.moze to od kabla usb zalezy?
|
|
Dziękuję i pozdrawian.
|
|
testiq skontaktujemy sie w poniedzialek najprawdopodobniej bo mnie nie bedzie. Jak mozesz napisz na gg;p jestem zainteresowany ta stancją;) pozdrawiam:)
|
|
Ja też mam trzęsienie jak bezmyślny tirowiec przeleci z 90/h. Zawsze takiemu kolesiowi posyłam wiązankę z życzeniami rychłego zakończenia podróży na najbliższym na drzewie. Znak nie rozwiąże problemu bo wszelkie ograniczenia i tak nie są respektowane, bo nasi kierowcy je ignorują.
|
|
Również chętnie posiedziałbym w jakimś klimatycznym lokalu z DOBRĄ herbatą :)
|
|
lać pałą i patrzeć czy oddycha
|
|
Łomżyńskie społeczeństwo żyje chińskim jedzeniem... Odarles mnie z resztek zludzen... :> A jakby ktos tu otworzyl "chinczyka z prawdziwego zdarzenia" to prawdopodobnie wiekszosc by uciekla z powodu cen. Mowimy o restauracji, gdzie danie bedzie kosztowac powiedzmy 40-60 zl, czy o kolejnej budzie z fast foodem, tyle ze z lepszym wystrojem? Bo tutaj wszystko musi byc TANIE, to glowny wniosek z czytania podobnych tematow. Jesli chodzi o moje zdanie, to dobra, spokojna kawiarnia, z mila atmosfera. Tego w Lomzy chyba nie ma... jak jest to dajcie namiar. Knajpa to co innego niz kawiarnia, kawiarnia to nie kazde miejsce gdzie mozna wypic kawe, to moge zrobic nawet w domu. A juz wymienianie McDonalda jako argument, ze kawiarni nam nie trzeba, to chyba zart? Ludzie czasem chca np. cos omowic, czy spotkac sie towarzysko w spokojnym miejscu, a nie w ruchliwej restauracji, gdzie co chwila beda biegac ze schabowym z surowka i gdzie beda sie krzywo patrzec, bo siedzisz nad kawa pol godziny i zajmujesz miejsce...
|
|
Olympusy z serii UZ 550,560, 570 są b.dobre. ja mam 570 i jest super, duzy zoom x20, stabilizator obrazu i inne bajery. jest to uznana marka na świecie, ale dobre efekty dają też tańsze aparaty cyfrowe np.Nikon CoolpiX-3X zoom, 7.1megapikseli z lampą błyskową. W nocy lampy wbudowane w aparat są za słabe. Takos
|
|
interesuje mnie co autor postu zrobi z tym"guwno wartym"autem?zezłomuje je czy poszuka jelenia i popchnie go dalej?na zasadzie : kali ukrasc krowe dobrze,kalemu ukrasc krowe zle.takie zycie.
|
|
kontrolowano mnie na narwi kilkakrotnie i nikt nie pytal o karte.jezeli masz licencje i dowod tozsamosci to strazy wystarczy.
|
|
proponowalbym nalozyc na galerianki w lomzy calkowita ochrone jako ze jest to gatunek zagrozony wymarciem,moze jakas dotacja z UE,lub biura pracy?wszystkie miasta maja galerianki a my jak zawsze z tylu.moze chociaz makiety postawic w galeriach czy cos takiego.przeciez to wstyd!miasto bez galerianek - miastem bez zycia!rodacy laczmy sie we wspolnej walce o to ogolno narodowe dobro aby bylo ogolnie dostepne rowniez dla nas,rodowitych mieszkancow grodu nad narwia!!!!!!!!!!!!
|
|
pajde chleba se kup.skad ludzie biora takie idiotyczne problemy? „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
Gratulacje dla Lecha, przynajmniej jedna drużyna która ratuje honor polskiej piłki.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |