środa, 11 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pomnik prałata Jankowskiego stanie w Gdańsku

diavolo -pizza barbeccue lub brokoli-wypasik.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pomnik prałata Jankowskiego stanie w Gdańsku

To nie są bułki, tylko chleb, który dzieli się na 4 części ;) Popytaj w sklepach, ale wątpię, czy dostaniesz go w sklepie, może prędzej w hurtowni.
Polecam zrobic gyrosa :)

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Najlepsze do noszenia zakupów byly żyłkowe siatki.

Zimą zanim w takiej siatce doniosło się chleb i mleko do domu to zamarzło na skałę,
albo przez dziurki wypadła butelka z mlekiem lub śmietaną.

Idąc do pracy na 6 rano brało się ze skrzynek stojących przed sklepem bułeczki i mleczko na śniadanie, pieniążki zostawiało w skrzynce i było ok.

Teraz zostawcie pieniążki lub spróbujcie coś wziąć.

Kropko01 lepiej sama zadecydyj w co zainwestowac bo kazdy ci tu na tym forum doradza a pozniej pies z kulawa noga do Ciebie nie zajrzy a jak zajrzy to Cie pozniej obsmaruja na tym forum a to herbata byla za goraca albo sciany za ciemne we wnatrz.

z tego co wiem to już ma zorganizowaną ekipę do pracy,więc po co to ogłoszenie.

Prawda... potrafią całe prawie wnętrze wymienić, żeby nie było śladów przejechanych kilometrów.... nie tylko kierownicę, czy gałkę zmiany biegów, ale i boczki drzwi, siedzenia całe ;)

jak już wcześniej wspomniałem - to że tak robią jest winą samych klientów. Każdy mając nawet 5 tys. zł w kieszeni chciałby niewiadomo jakie cudo kupić - nówkę prawie.... litości. Dodatkowo z małym przebiegiem...
nie raz już sprzedawałem auto i nigdy nie przekręcałem licznika - gdy ludzie dzwonili i mówiłem, że auto np. 10 letnie ma ponad 200000 km oświadczali, że strasznie dużo.... i że nie chcą takiego.... to ile ma mieć? 70 tys?

ludzie sami chcą być oszukiwani... proszą się o to... a handlarze wychodzą tym pragnieniom naprzeciw.... jest popyt na "niebite, niezjeżdzone, zadbane, używane przez starszego pana itp." samochody - więc takie stoją w komisach.

Jedna rzecz tylko większości umknęła - komis jako sprzedawca profesjonalny jest zobowiązany do ujawnienia stanu technicznego pojazdu - więc wszystkie utajnione wady są powodem do zmniejszenia ceny zakupu, naprawy na koszt sprzedawcy ukrytej wady, bądź zwrot zapłaconych pieniędzy. Nawet w przypadku zaniżenia ceny samochodu na fakturze jest szansa na odzyskanie całej kwoty, ale to już odbywa się z powództwa cywilnego w sądzie. Trzeba przedstawić jakiś dowód - typu potwierdzenie przelewu pełnej kwoty, odcinek wypłaty bankowej itp... trzeba się tylko liczyć z możliwością poniesienia konsekwencji za oszustwo skarbowe ....

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Wszystko ok, ale nie w porządku jest pobierać dużo więcej za odbitkę niż przy normalnym wywoływaniu fotek. Za usługę, tj za ładnie wykonanie zdjęcia przecież płaci się oddzielnie. Odbitki nie powinny być zatem droższe!!!

Chyba bardzej uciążliwi są debile na motórach co szaleją po uliczkach albo robią te swoje "przegazówy". Bydło piertolone ...

Jestem debilem ktory klika w kazdy link!

a ja wam powiem tak , sam załatwiałem prace czeczenom u mojego kolegi w firmie budowlanej płaci po 8 złotych za godzinę i ................ jakos nie było chetnych polaków do pracy a gdy usłyszeli czeczeni że jest praca odrazu poszli i dziekowali pytajac jak moga sie odwdzieczyc duzo z nich starciło status uchodzców na rzecz obywatelstwa polskiego pracuja normalnie a raczej w pracach ktore polakom ktorzy wola byc na bezrobociu przynosi ujme ......................znam duzo z nich i z trzech moge nazwac swoimi kolegami cwicza pracuja nie pala,nie piją, nie biorą narkotyków a to ze sa innego wyznania no coz ................ja nie mierze ich wszystkich jedną miara gardze niektorymi z nich i uwierzcie mi ze niekotrzy z nich tez nimi gardza .....krew mnie zalewa jak patrze na niektórych z nich jak stoją na starym rynku..............ale tez mnei krew zalewa jak widze stojących tam polaków...........nie bronie ich jako nacji bronie poszczegolne jednostki ktore znam i dlatego wam mówie nei mierzcie wszystkich jedną miarą bo tak robić nei można a Ci co najbardziej tu krzycza prosze bardzo kazdy wie gdzie ich spotkac mozna im to wykrzyczec prosto w oczy a nei na forum ..............co do wynajmowanai mieszkan normalna sprawa jest to ze z tym jest dla nich problem w kazdy mkraju obcokrajowiec a raczej hm ludzie mieszkajacy w krajach byłego zwiazku radzieckiego mają z tym problem uwierzcie mi ze tak samo jak i w niemczech , szwecji, islandii predzej wynajmą mieszkanie murzynowi niż polakowi i taka jest prawda. Chciałbym tez zauwazyc ze jezeli tak jak wy ich nazywacie czeczeni zmienia miejsce zamieszkania wyznaczone im przez panstwo czyli osrodek w czerwonym borze albo hotele te luksusowe neiprawdaz traca mozliwos uzyskiwania swiadczen.............

Moj tel.jest nowy,z salonu wiec to raczej nie to.moze to od kabla usb zalezy?

Dziękuję i pozdrawian.

testiq skontaktujemy sie w poniedzialek najprawdopodobniej bo mnie nie bedzie. Jak mozesz napisz na gg;p jestem zainteresowany ta stancją;) pozdrawiam:)

Ja też mam trzęsienie jak bezmyślny tirowiec przeleci z 90/h. Zawsze takiemu kolesiowi posyłam wiązankę z życzeniami rychłego zakończenia podróży na najbliższym na drzewie.
Znak nie rozwiąże problemu bo wszelkie ograniczenia i tak nie są respektowane, bo nasi kierowcy je ignorują.

Również chętnie posiedziałbym w jakimś klimatycznym lokalu z DOBRĄ herbatą :)

lać pałą i patrzeć czy oddycha

Łomżyńskie społeczeństwo żyje chińskim jedzeniem...

Odarles mnie z resztek zludzen... :>

A jakby ktos tu otworzyl "chinczyka z prawdziwego zdarzenia" to prawdopodobnie wiekszosc by uciekla z powodu cen. Mowimy o restauracji, gdzie danie bedzie kosztowac powiedzmy 40-60 zl, czy o kolejnej budzie z fast foodem, tyle ze z lepszym wystrojem? Bo tutaj wszystko musi byc TANIE, to glowny wniosek z czytania podobnych tematow.

Jesli chodzi o moje zdanie, to dobra, spokojna kawiarnia, z mila atmosfera. Tego w Lomzy chyba nie ma... jak jest to dajcie namiar.
Knajpa to co innego niz kawiarnia, kawiarnia to nie kazde miejsce gdzie mozna wypic kawe, to moge zrobic nawet w domu. A juz wymienianie McDonalda jako argument, ze kawiarni nam nie trzeba, to chyba zart?
Ludzie czasem chca np. cos omowic, czy spotkac sie towarzysko w spokojnym miejscu, a nie w ruchliwej restauracji, gdzie co chwila beda biegac ze schabowym z surowka i gdzie beda sie krzywo patrzec, bo siedzisz nad kawa pol godziny i zajmujesz miejsce...

Olympusy z serii UZ 550,560, 570 są b.dobre. ja mam 570 i jest super, duzy zoom x20, stabilizator obrazu i inne bajery. jest to uznana marka na świecie, ale dobre efekty dają też tańsze aparaty cyfrowe np.Nikon CoolpiX-3X zoom, 7.1megapikseli z lampą błyskową. W nocy lampy wbudowane w aparat są za słabe.

Takos

interesuje mnie co autor postu zrobi z tym"guwno wartym"autem?zezłomuje je czy poszuka jelenia i popchnie go dalej?na zasadzie : kali ukrasc krowe dobrze,kalemu ukrasc krowe zle.takie zycie.

kontrolowano mnie na narwi kilkakrotnie i nikt nie pytal o karte.jezeli masz licencje i dowod tozsamosci to strazy wystarczy.

proponowalbym nalozyc na galerianki w lomzy calkowita ochrone jako ze jest to gatunek zagrozony wymarciem,moze jakas dotacja z UE,lub biura pracy?wszystkie miasta maja galerianki a my jak zawsze z tylu.moze chociaz makiety postawic w galeriach czy cos takiego.przeciez to wstyd!miasto bez galerianek - miastem bez zycia!rodacy laczmy sie we wspolnej walce o to ogolno narodowe dobro aby bylo ogolnie dostepne rowniez dla nas,rodowitych mieszkancow grodu nad narwia!!!!!!!!!!!!

pajde chleba se kup.skad ludzie biora takie idiotyczne problemy?

„ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości,
Nie jest godzien szacunku teraźniejszości,
Ani prawa do przyszłości.”

Józef Piłsudski

Gratulacje dla Lecha, przynajmniej jedna drużyna która ratuje honor polskiej piłki.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org