Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Bezczelne i natretne... |
Zapytałem się dzielnicowego o szkółkę. Przeczytałem kiedyś na forum że na szkółce uwala się około 10 %. Odpowiedział, że kiedy on był na szkółce było inaczej i trudniej. Na ponad sto osób zdały dwadzieścia trzy osoby. Teraz zdają prawie wszyscy. Prawie ponieważ niektórym się nie chce uczyć prawa albo wymiękają sprawnościowo co jest raczej rzadkością. Zdarzają się też przypadki, że niektóre osoby nie są w stanie pogodzić się z rozłąką. A dla młodego człowieka tęsknota dociera mocniej kiedy pierwszy raz jest tak długo i daleko od domu. To również są wyjątki. Dlatego jeżeli ktoś traktuje to poważnie i bierze odpowiedzialność za swoje czyny to nie powinien mieć problemów z zaliczeniem szkółki. Inaczej jeżeli ktoś nastawia się na ponad pół roczną imprezkę. Wówczas może mu się nie udać. W końcu na jedną osobę państwo wydaje około 40 000 tys. zł -określił dzielnicowy- w okresie przypadającym na szkolenie czyli te siedem miesięcy z życia wycięte. Czy odkładać swoją kandydaturę na przyszłe lata? Istnieje jeszcze jedno ryzyko z odwlekaniem w tej kwestii. Dzielnicowy opowiedział, że rząd zastanawia się nad opcją dotyczącą samodzielnego wyżywienia w szkółce przez kandydata. W związku z kryzysem i lukami budżetowymi całkiem prawdopodobne jest że z nowym rokiem wprowadzą tę zasadę co będzie mniej atrakcyjne dla osób ubiegających się o służbę na politzmaistra. Chyba że jakimś cudem NBP wypracuje pod koniec roku ten wymarzony przez pana premiera zysk i wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie... Takos
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Bezczelne i natretne... |
hi-tec, biogenix, PVL, muscle-tech ewentualnie trec nutrition Takos
|
|
leczeniem takim zajmuje sie drPoznalski przyjmuje na długiej.koszt jest ok.120zł. leczenie to nic nie boli.polecam
|
|
Karol- 89 No taka, że po nieudanym MS można dowiedzieć się co poszło nie tak. Pisał o tym roonie podpisujący się jako ronnie(przez chwilę zwątpiłam w to czy potrafię czytać ale jednak nie...już mi te "n" i "o" w oczach zaczęło się mienić) Wydaje mi się, że o wiele lepiej jest wiedzieć co poszło nie tak aby za rok mądrzejszy o tę wiedzę spróbować ponownie.
|
|
No to teraz te klucze mogą być każdego;] Takich informacji to się bardziej wymaga od osoby, które zgubiła klucze... Ojejujeju.
|
|
RE: Autor: mizal2 napisał "powiedzcie jeszcze jak wyglada lokalny rynek jesli chodzi o sporty ekstemalne. czy sa jakies scianki spinaczkowe, tory gokartowe, parki linowe, paintball pools, etc?" Ścianka wspinaczkowa pojawiła się niedawno na tzw. strzelnicy i nawet reprezentuje ciekawy poziom jak na pierwszą taką inwestycję. Problem stanowi brak sprzętu i osoby, która obsługiwałaby ściankę. W chwili obecnej korzystają z niej w większości harcerze. Tor gokartowy był w Łomży z 2 lata temu ale w chwili obecnej coś to ucichło. Parków linowych póki co nie stworzono. Paintball jest już bardzo rozpowszechniony i sporo osób ją proponuje, do tego powstały również strzelani ASG. Quadów też przybywa, pojawił się nawet zorbing. Strzelanie z ostrej, off-road, paralotnie, centrum narciarskie, kajakarstwo to również już posiadamy. Być może jak powstanie lotnisko o którym jest mowa od kilku lat będzie można zająć się spadochroniarstwem i balonami. Bulwary z jakąś przeróbką mogłyby sprzyjać rozwojowi windsurfingu czy też żeglarstwa. Póki co extremalnie jest tylko z rolkami i bmx na skateparku oraz na meczach ŁKSu lub imprezach jak sztachety pójdą w ruch :) takim żartobliwym zakończeniem... Co do wieży ciśnień jest to zabytek i nie wiele można z tym zrobić. Pomysł '2 wieże' jest naprawdę fascynujący chodź mają bardzo niechlujny teren w okół wież. Ładniej to wygląda na narysowanym projekcie niż na zdjęciach. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Jeszcze ich wpuściłeś ? Miałeś dobro okazje spuścić łomot motłochom :] < wieczne im odpoczywanie >
|
|
Dzięki wielkie za informacje:** misio fazi - jesli moglbys sie dowiedziec to bylabym bardzo wdzieczna;) to moja poczta www.ewelina1592@wp.pl a orientuje sie ktos czy jest mozliwosc np wziac takie ulotki od jakiejs firmy ?? np od banku,zamiast kierowac sie do urzedu?
|
|
najlepsze było pytanie - panie, nie było tu psa, bo my mamy swoje modlitwy. < wieczne im odpoczywanie >
|
|
Witam wszystkich . Chcialem się zapytać o taką sprawę a mianowicie w nastepnym tygodniu wylatuje na dłuższy okres czasu do USA przyjmuje leki i na ten czas potrzebuje na nie recepty . Kilku recept . Przechodząc do sedna sprawy czy ktoś zna prywatnego lekarza który wypisałby mi te leki ,jeśli tak to bardzo prosze o jakis namiar chodzi o lekarza prywatnego. Z góry dziękuje za rozważne odpowiedzi . Bezsensowne bedę po prostu ignorował. Takos
|
|
nie poisz nic o czeczenach bo te przyglubki jak chesapeake czy ziomex wyzwa cie od rasistow
|
|
fuzzy a co myślisz o stanowskiej GMC ?? własnie dostałem kilogramową masówke Takos
|
|
wojna będzie, przed wojna tez był
|
|
A do tej pory skąd brałeś te leki ??? Niech ci wypisze ten lekarz , który cię leczył. On zna cię najlepiej. Nikt ci przy pierwszej wizycie nie wypisze paru recept na psychotropy.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
hi tec to rzeczywiscie syf tak jak olimp, inwestuj lepiej w weidera ,pvl ,bsn, uniwersala lub gaspari , ogolnie odzywki z USA rzadza biernanczeto zapewniam cie ze bede mial wszystko duzo taniej niz ty w tym smiesznym sklepiku w lomzy trza dobrze poszukac i negosnjowac ceny Sarama
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Ja mam ten sam problem.Od 4 dni próbuję dodać ogłoszenie w dziale praca.Łaskawi administratorzy ani razu nie dodali mojego ogłoszenia.W jego treści nie było nic zakazanego,nie było reklam,dużych liter.Nie wiem co oni sobie myślą.Nic tylko nakopać do dupy i się wezmą do roboty.Dla mnie to chamskie.Nie wiem za co oni dostają pieniądze.Ciekawe kto jest za nich odpowiedzialny i u kogo można "złożyć skargę".Jeśli wiecie to piszcie,a za kilka dni będą nowi pracownicy
|
|
nie muw ze skomplikowane jest wyjasniac, tylko skromny zasub slownictwa stond cierzko wyslowic sie. pies tak czy inaczej do odstrzalu. co ma sie zwierzyna chora menczyc Takos
|
|
abcd1234 siora czyta ale ja czasami je przeglądam i dobija mnie jej poziom xD Patrze coraz więcej moich zwolenników, bravo dobrze lansuje mózgi "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/2682,2015502,wydarzenie_lokalne.html Takos
|
|
Jasiu S. nie mam zmiękczeń ;) Gdybyś kiedyś napisał coś mądrego w swoim życiu postawiłbym Ci piwo. No ale wybacz. jak zwal tak zwal. Potrzebne i tyle. Tutaj dużo Ludzi się "przewala" przez forum może akurat coś Mi pomogą doradza. Ta Twoja nasza klasa to dno;) pzdr Miszczu. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
miliszkiewicz , allegro, makro,auchan gdzie tylko chcesz sprawdz gdzie najtaniej i ejdziesz chyba ze ch cesz wyrwac od kogos stary zlom na friko to musisz dluzej poszukac
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |