Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jakich mamy radnych? - z forum ogolnego. |
hahahha, Pięknie powiedziane "Kiedy i co zrobić, np. zej¶ć z drogi". Czasem się to sprawdza, bo jak niektórzy mówi± - Nie ruszj gówna to nie ¶mierdzi."
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jakich mamy radnych? - z forum ogolnego. |
Marcin, nie chce byc sarkastyczny, ale w ktorym wieku byles w usa? Marcin, nie nie jest obrazliwe wiec sie prosze nie gniewac za ten sakrazm, nie proboje pod zadnym pozorem sie tu z twoja opinia klucic, bo masz swoje racje. Fakt faktem ze ludzie pracuja tutaj bardzo duzo, ja swego czasu pracowalem ponat etat (dwie prace, razem ponad 40 godzin na tydzien) i jeszcze chodzilem do szkoly i mialem bardzo dobre wyniki. W ogole to pracuje od 15 roku zycia i na wszystko zawsze ciezko pracowalem. I tak za malo bylo godzin w tygodniu wiec trzeba bylo obcinac po trocu godziny snu. Ale sytuacja o ktorej ty piszesz to jest to bardzo znikome traktowanie Polakow przez (w wiekrzosci przypadkow) Polakow, jest to wyzyskiwanie tych co nie maja pozwolenia na prace i lapia sie byle czego, oby placilo - lecz nie wiedza ze oni tez sa tak naprawde chronieni przez prawo (a moze strach przed deportacja trzyma ich cicho). Te oto sytuacje zwykle sa widoczne przez Polakow, gdyz czesto (tak jak ja to robie) zyjemy wsrod Polakow. Fak ze z pracy cie moga zwolnic, jak wszedzie, ale nie ma klopotu ze znalezieniem pracy (mowa juz o 95% osob w usa - czyli tych co maja pozwolenie na prace). Jednego jestem pewien na 100% tutaj sie pracownikow traktuje jak ludzi. I poruszyles dobry punkt na temat tego ze duzo zalezy od instytucji ktora powinna pilnowac tego prawa. W Polsce jak wszyscy wiedza lapowki wszystko zalatwia, w usa jest inaczej, jak sobie przerypiesz i ktos na ciebie zlozy skarge to odrazu pod mikroskop. Lecz nie robmy podstawowego bledu, nie mozemy usprawiedliwac haniebnego traktowania pracownikow tym ze sa prawa bardzo liberalne i to nie jest wina prawa tylko instytucji panstwowych. Zadam male pytanie: A gdzie jest prawo kore ma pilnowac uczciwosci i wydajnosci tych panstwowych instytucji? W Polsce jak nawet wyjdzie na jaw ze ktos z takiej instytucji "sie obijal" (lekko mowiac) to bedzie duzo szumu na temat tego ze dana osoba bedzie odpowiednio ukarana, sprawdzi sie znajomosci tej osoby, i jak cos to wysle sie do innego departametu. Mam pytanie: CO Z TYM FANTEM ZROBIC? [I] PROSZE BY PRZENIESC TO DYSKUSJE NA FORUM POLITYCZNE, GDYZ JEST TO RACZEJ DYSKUSJA POLITYCZNA[/I]
|
|
Marek, zgadzam sie z toba. ;)
|
|
Andrzeju Jarota! Nie chce wchodzić z tob± w polmemikę na temat mediów, bo masz onich pojęcie takie samo jako o tym co piszesz. Ale jak zacz±łe¶ temat to słuchaj: Jeżeli, uważasz, że jestem uzależniony od TVP, to jeste¶ w głebokim błędzie, gdyż ogl±dam prawie wszystkie kanały emitowane po polsku Ponadto, słucham Polskiego Radia, ale nie wszędzie się da gdyż twój ojciec duchowy zagłusza normalne rozgło¶nie na terenie całej Polski (ale on jest wyjęty spod prawa, tak więć temat zostawmy) Jeżeli uważasz, że TVP kłamie to spójż na sondaże CBOS lub AGB i zauważ, że oba kanały TVP czyli I i II, maj± ogl±dalno¶c blisko 45% telewidzów. Zobacz jaki jest tygodniowy rozkład nadawanych programów. codziennie jest magazyn katolicki, w niedziele ł±cznie jest 13 programów redakcji Katolickiej w TVP, a ty mówisz, że SLD rz±dzi. Jeżeliby SLD rz±dziło TVP jak mówisz, to na pewno w TVP ukazałby się komunikat, że na jednym z najblizszych posiedzeń ONZ, będzie głosowanie nad wnioskiem o wpisaniu państwa Watykan na czarn± listę Państw nagminnie łami±cych prawa człowieka (odsyłam do wiadomo¶ci CNN i EutoNews), a jako¶ nie nadaje tego. W której to stacji TV można tak często jak w TVP dostapić "zaszczytu" ogl±dania p. Maciarewicza, Wrzodaka i LPR - odpowiedĽ brzmi w żadnej. Nie chcę wyj¶ć na obroncę TVP, bo dużo rzeczy mi się w niej nie podoba, ale nie kłam człowieku jak co¶ mówisz.
|
|
Radzie by poprosic ich o forme katraktu, by sprawdzic. Wydaje mi sie (moja wlasna opinia) ze powinni jakas szybkosc przeplywu danych gwarantowac. Na przyklad nasza telekomunikacja gwarantuje ze bedzie to prawie 0 (jak masz wiecej to sie nie przyznawaj). ;)
|
|
Pierwsze ... fakt faktem ze jest bardzo dobre, ale znam osoby ktore niestety ale prawie co pozegnaly sie ze zdrowiem przez nie.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |