Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Grożą rolnikom sądem. |
Dziękuję, pokorę w życiu wykazuję. Może mi Pan wierzyć Panie Piotrze, że tak jest. Jestem wdzięczny za wykład, bo uważam, ze nauki nigdy dość. Tylko na początku, zanim przejdę do filozofii, to wyjaśnijmy jedno. Ja uważam siebie za socjaldemokratę a nie za bolszewika. Jakkolwiek zarówno Pan jak i Pan Jarota uważają mnie za młodego komucha, gościa który z zaślepieniem patrzy na czołowych polityków swojej formacji to tak nie jest. Wiem, ze chętnie obarczylibyście mnie winą za wojnę polsko - bolszewicką, za Katyń, za zbrodnie PRL-u. Tak jednak nie jest i proszę mi wierzyć, że jakbym wtedy żył to wolałbym dołączyć do ofiar w wykopanym dole. Nie chciałbym być razem z oprawcami. Co do Rywina i ogólnej nieudolności rządu Leszka Millera to oczywiście jest mi wstyd. Owszem, jest wiele prawdy w tym co pisze się o młodych w polityce. Ale nie wszyscy są tacy - proszę mi wierzyć. Nie mam do Was jednak żalu, bo przyzwyczaiłem się, ze właśnie tak się o nas mówi. Co do filozofii to uważam, że człowiek ma prawo co jakiś czas rzucić sie w wir konsumpcji - i zgodzę się, nie powinien przy tym krzywdzić innych. Co do pomagania innym to proszę mi wierzyć, że to robię. Nie chwale sie tym jednak publicznie. Pomimo mojego młodego wieku zrobiłem już trochę dobrego. Nie będę sie jednak tym publicznie chwalił. Oby wyszło to w wyborach, bo przynajmniej wtedy wejdę do RM normalnie a nie dzięki metodzie d'Hondta. Co do dawania czegoś światu to pisałem o sytuacji, w której osoba oddająca sie konsumpcji dała już mu coś wcześniej tzn. poprzez swoją pracę. Ogólnie mówiąc, do polemiki z Panami, zachęciła mnie atmosfera niektórych wypowiedzi. Odebrałem ją jako pełną smutku, niesłychanie pesymistyczną. Jest jeszcze jedna rzecz. Ja potrafię sie przyznać do błędu, pomyłki np. konsumpcja a konsumpcjonizm. Być może Panów złe zdanie o mnie wynikało nie z mojej złej woli lecz z tego, że nieprecyzyjnie się wyrażałem. Ja więc potrafię sie przyznać do pomyłki. Ciekawe czy z czasem Wy też odważycie sie stwierdzić, że ten młody chłopak to nie zuchwały gówniarz, który zamienił duszę za stołki. Oczywiście nie wierzę, że stanie sie to szybko - o ile w ogóle sie stanie. Dlatego też szczerze Panów pozdrawiam i życzę mniej uprzedzeń. Pamiętajcie, że niekoniecznie ten, kto ma inne poglądy jest zły. andrzej jarota
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Grożą rolnikom sądem. |
.....a co do błędów ortograficznych i innych....... :) ....załóżmy, że jestem dyslektykiem..... ale walczę z tym..... :) Pozdrawiam! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Panie Augustyniak proszę się dwa razy nie powtarzać.Ja panu napisałem co pana łączy z komunistami.Oni sprzedawali się ZSRR,a ludzie z pana partii po przemianowaniu się z PZPR w SDRP,a póżniej w SLD pracują na rzecz UE,a nie w polskim interesie.Oni mają zakorzenione by służyć obcym,kiedyś Moskwie,dziś Brukseli.Kopenhaga pokazała w czyim ineresie ci pana liderzy pańskiej partii działają.Jeśli jest panu wstyd za Millera to co pan robi w tej partii? Po co pan w niej jeszcze jest? Może odpowiedz tkwi w pana konsumpcyjnym trybie życia.Pan tam jest,bo SLD to partia władzy i będąc w niej można robić karierę i żyć z polityki na niezłym poziomie,a przytym realizować swoje potrzeby życiowe-żyć zgodnie z zasadami konsumpcjonizmu.Przecież życie z takimi zasadami to trochę kosztuje. Jak na początku pisałem jako członek Młodzieży Wszechpolskiej (mlodzieżówka LPR) czasem uczestniczę w debatach politycznych w kótych biorą udział młodzieżówki różnych partii,dlatego znam kilku ludzi z młodzieżówek SLD (dokładnie z SML - Sojusz Młodej Lewicy,SMLD - Stowarzyszenie Młodej Lewicy Demokratycznej,czy też ZSP - Zrzeszenie Studentów Polskich).Wielu z nich nie ma żadnych odniesień ideowych,jest w tych młodzieżówkach,bo będąc w nich łatwiej robić karierę i zarabiać pieniądze. Obserwując zachowania wielu polityków z SLD i nie tylko z tej formacji ,lecz z innych partii także, mam takie wrażenie,że wielu tym ludziom nie zależy na Polsce i ludziach w niej żyjących (społeczeństwie).Wielu z nich zależy na swoim własnym interesie prywatnym. Obserwując rzeczywistość dochodzę do wniosku ( nie ja jedyny również wielu innych ludzi tak twierdzi),że bardziej ideowa w swoich poglądach socjalistycznych jest młodzieżówka Ikonowicza teraz nazywa się Nowa Lewica,niż młodzieżówki SLD. SLD stało się partią władzy,Nie jest to już partia typowo socjalistyczna.Działacze tej partii to nie są typowi robotnicy.Robotników fabrycznych tam jest niewielu.To partia zazwyczaj biznesu,kapitalistów.Kiedyś wielu z nich było komunistami,dziś to kapitaliści,którzy mają zazwyczaj poglądy liberalne,poza tym uważają się dziś za demokratów, a wielu z nich jeszcze niedawno utrwalało jedyny i słuszny system polityczny.Chyba wszyscy na tym forum wiemy jaki to był system przez nich utrwalany. Według mnie prawdziwi socjaliści są dzisiaj tylko w środowisku związanym z Ikonowiczem w Nowej Lewicy.Ludzie ci gardzą wszystkim co w rękach prywatnych,wszystko by upaństwawiali,są przeciw globalizmowi i wyzyskowi biednych przez bogatych,są przeciw wojnie w Iraku (jako tej która ma uśmiercać ludzi za ropę i zabrać biednym Irakijczykom ich złoża na rzecz bogatych USA,by bardziej się bogacili),a ostatnio Ikonowicz w swoim liście uznał,że Polska do takiej UE w której będzie się wykorzystywało polskiego robotnika nie powinna wejść,wypowiedz ta jest umieszczona na stronach ogólnych lewicy:www.lewica.pl.List Ikonowicza jest pod artykułem "Wy co nie umiecie wyżyć za 360 zł. !!!" Kończąc nie popieram ani Nowej Lewicy,ani SLD,ale uważam,że SLD nie jest już dziś partią typowo socjalistyczną,jest to partia liberałów i zazwyczaj kapitalistów,którzy kiedyś utrwalali tamten system.Natomiast według mnie na partie typowo socjalistyczną wyrasta Nowa Lewica Ikonowicza. Mam jednak nadzieję,że w najbliższych wyborach parlamentarnych nie wygra ani SLD,ani Nowa Lewica,ani PO,ani PiS.Mam nadzieję,że wygra je LPR i to ona będzie samodzielnie rządziła. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
LPR kiedyś będzie rządzić w Polsce.Taką mam nadzieję.W Łomży LPR nie rządzi ,a aspekt ten był wielokrotnie na tym forum wyjaśniany.Zdzicho poczytaj sobie wcześniejsze posty na temat tego co się w ratuszu dzieje.Na tym i na forum Polityka na ten temat już prawie wszystko wyjaśniono. Pozdrawiam. andrzej jarota
|
|
Co do likwidacji przedszkoli to mówiłeś, że wraz z żoną stracicie pracę(chyba dobrze pamiętam). eeeE .....niestety jeszcze się żony nie dorobiłem...... choć 'za parę dni, za dni parę' ....kto wie? ....to nie był mój post a jeśli będę miał potrzebę w radzie miasta...... to na pewno sie zgłoszę..! :) Pozdrawiam! kalisto
|
|
Boże spraw, w imię utrwalania zasad demokracji i poszanowania swobód obywatelskich, by Rzeczpospolitą nigdy nie rządziła Liga Polskich Rodzin i ludzie pokroju Rydzyka. Amen
|
|
Drogi panie Pawle Młodzież Wszechpolska nie ma zwyczaju bić kogokolwiek na wiecach.To jest tylko element propagandy mediów lewicowych,które chcą pokazać naszą organizację w złym świetle.Moja organizacja ma się dobrze jest jedną z największych młodzieżówek na Polskiej sceni.Jest nas w Polsce kilka tysięcy.Z organizacji związanych z partiami politycznymi większe struktury ma tylko SLD. Jeśli chdzi o sprawę wygrania wyborów przez LPR to jestem pewiem,że jej rządy będą bardziej skuteczne i lepsze dla ludności mieszkającej w Polsce i dla Polski niepodległej.Polska wchodząc do UE traci suwerenność.Czy drogi kolego jesteś za utratą suwerenności przez Polskę?Czy wogóle wiesz co to jest suwerenność? Z tego co piszesz to myślę,że nie masz pojęcia o znaczeniu słowa niepodległość państwa i jego suwerenność.Przecież jak wy ludzie lewicy możecie wiedzieć co to jest suwerenność,jak wy zawsze byliście za internacjonalizmem,za stworzeniem jednego pństwa i przeciw państwom Narodowym.To jest wasza filozofia.Służyliście ZSRR,a teraz służycie UE.W tyglu kulturowym jakim jest UE i do którego przenikają elementy innych kultur np.muzłumańska może powstać pewne zjawisko i ono powstanie prędzej czy póżniej,że kultura europejska straci swoje miejsce,a póżniej może zniknie na rzecz innej kultury azjatyckiej.Takie ruchy to normalna rzecz,dlatego nie powinniśmy wchodzić do UE,by nie stracić naszej tożsamości kulturowej i narodowej,która to torzsamość tworzyła się przez ponad 1000 lat,a kultura chrześcijńska przez ponad 2000 lat. Inne zagrożenie to zagrożenie ekonomiczne wejścia do UE,Polska na tym traci,gdyż jeśli wejdzie do UE to wzrośnie bezrobocie,wielu gropom będzie żyło się coraz to gorzej itd. Sprawa WBR nie została rozwiązana,nikt nie został skazany więc nie możemy nikogo osądzać.Jeśli nie ma wyroku sądowego w tej sprawie to nie możemy mówić,że ktoś jest winny.To jest podstawowa zasada prawna.Jeśli osoba nie została skazana prawomocnym wyrokiem to taka osoba jest niewinna.Nikt z działaczy LPR nie został za to skazany,dlatego należy przyjać domniemanie niewinności.Można tylko kogoś o coś podejrzewać,natomiast nie można ferować wyroków jeśli nie ma w danej sprawie orzeczenia sądu. Partia LPR nie jest podzielona.Partia ta stanowi monolit.Jeśli chodzi o klub Parlamentarny LPR to są tam różni ludzie,z których część jest w partii LPR,a część w innych partiach.Lecz ci z innych partii powoli odchodzą i Klub Parlamentarny LPR powoli się oczyszcza z niepotrzebnego elementu.W Klubie Parlamentarnym jednak już nie wiele osób odejdzie,bo z innych partii jest w nim tylko kilka osób,natomiast większość posłów z Klubu LPR jest już członkami partii LPR.Zresztą jak już pewnie zauważyłeś to poparcie dla LPR w porównaniu wyborów samorządowych 2002 (15% do sejmików wojewódzkich) do wyborów parlamentarnych 2001 (7,8%) w skali kraju wzrosło dwu krotnie. Jeśli chodzi o SLD to przyznam,że SLD to nie tylko Miller,ale też i inni.W rządzie nie jest tylko Miller,ale wiele innych osób z SLD.W parlamencie nie jest tylko Miller,ale wielu innych ludzi SLD.W władzach partii nie jest tylko Miller,ale inni działacze SLD.Będąc członkiem SLD nie możesz odcinać się od Millera, bo poniekąd to ty lub też twoi przedstawiciele (prawdopodobnie delegowani na zjazd krajowy w wyborach przez działaczy łomżyńskich SLD) go wybraliście na szefa swej partii i to wasi posłowie go wybrali na szefa rządu.I to nie kto inny jak SLD ma swoich przedstawicieli w sejmie jak również w rządzie.SLD na swoich przedstawicieli w radzie Miasta Łomży i ma swoje władze miejskie SLD w Łomży,Zarząd łomżyński SLD,może też wladze powiatowe SLD itd.,które prawdopodobnie ty też wybierałeś,władze wojewódzkie,które również możliwe,że ty wybierałeś bezpośrednio lub pośrednio przez wybór reprezentantów ,którzy ciebie na zjeżdzie wojewódzkim reprezentowali itd. Więc jeszcze raz cię pytam Co robisz w partii,z której szefem,z której premierem Polski,z której ministrami ,parlamentarzystami i władzami jak również z programem ty się nie zgadzasz? Czy ty nie zaprzeczasz sam sobie?Może powinieneś zmieniś partię? Pomyśl nad tym co powiedziałem i zajmij jakieś konkretna stanowisko w tej sprawie.W innym wypadku dojdę do wniosku,że nie działasz ze swoimi przekonaniami,bo twierdzisz,że masz inne niż władze SLD,a działasz w tej partii tylko dla kariery i swoich doczesnych interesów,nie zaś dla idei ,o której mówisz,że takową wyznajesz.A może prawdą jest,że SLD to partia władzy,bezideowa,której celem i celem jej członków jest zapewnić sobie najlepszy byt,nie dbając o cały Naród Polski? Mi się zdaje,że tak jest i jestem tego pewiem. Pozdrawiam. Qufer
|
|
Tak, ośmielam się wiedzieć co to jest suwerenność. To nie tylko domena nacjonalistów, także socjaldemokraci mają prawo o nią dbać. Prawo to dało społeczeństwo w wyborach parlamentarnych. Zdaje się, że tego prawa naród odmawia Wam od.....od.....od.....ojej, od zawsze !!! Bez obrazy, ale czyżby uaktywnił się instynkt samozachowawczy narodu ? Proszę mi wierzyć, ale biało - czerwony sztandar łopocze także nad naszymi głowami. Ja napisałem, że w mediach szeroko omawiana była sprawa afery wokół banku natomiast nie napisałem, że zapadły jakiekolwiek wyroki. Znam podobnie jak i Pan zasadę domniemania niewinności obowiązującą w państwie prawa. Ale wiem, że w pańskiej mentalności ona nie obowiązuje, bo już chyba wydał Pan wyrok na mnie i na wszystkich co myślą inaczej. Polemiki w Pana wykonaniu są jedynie jego uzasadnieniem na forum publicznym. Życzę oby zgłębiając tajniki prawa nie brał Pan wzoru z wodza Waszej partii. Ja napisałem, że nie zgadzam się z rządzeniem takim, jakie funduje nam Miller i spółka natomiast pod programem podpisuje się obiema rękami. Właśnie w tym problem - oni nie realizują programu, który realizować powinni. Dlatego jestem w mojej partii, bo wierzę, że są jeszcze ludzie zdolni ten program zrealizować. Miller ma swoich ludzi w gremiach partyjnych, dlatego można mówić, że dzierży potężną władzę. Co do mojego uczestnictwa w życiu partii to dopiero na wiosnę będzie miał miejsce zjazd wojewódzki, w którym mam nadzieję uczestniczyć. Tak, Pana partia składa się z licznych ugrupowań, które same wahałyby się na granicy progu wyborczego. W tym m.in. tkwi niemożność skutecznego rządzenia Polską przez LPR. Po prostu Waszym celem było wejście do Sejmu i Senatu a nie rządzenie. Nie macie kadr, nie macie struktur, jesteście zlepkiem różnych ludzi (także paru towarzyszy z PZPR jest wśród Was, wiem o tym. Ich się nie boicie?). U Was nie można zrobić zjazdu, bo tak jak pisałem o strukturach wojewódzkich z prawdziwego zdarzenia możecie pomarzyć lub spoglądać z zawiścią na "postkomunę". Poza tym Wasze uprzedzenia co do myślących odmiennie będą się mściły na Was samych. Nie możecie rządzić skutecznie, bo nienawidzicie Żydów, masonów, Niemców, niekatolików itp. Jak to o Was mówią: "Nienawidzicie wszystkich Żydów za to, że ukrzyżowali Chrystusa a Arabów za to, że porwali Stasia i Nel". Nie mów tylko, że LPR to monolit, bo tak nie jest. Konflikt Giertycha z Macierewiczem ? Takie rzeczy właśnie mają miejsce w "monolicie"! LPR wyrasta na gruncie frustracji społecznej i lęku przed Unią Europejską. Po pozytywnym zakończeniu procesu integracji najzwyczajniej w świecie nastąpi rozpad wewnętrzny Waszej partii i za jakiś czas będziesz równie gorliwie wychwalał jakąś kolejną , wielce patriotyczną partię - zobaczysz. Dlatego to Ty powinieneś zmienić partię a nie ja - zresztą zrobisz to i tak. Wdzięczny za pamiętny wykład z filozofii o zgubnych konsekwencjach hedonizmu pragnę zwrócić uwagę na to, że dziś nie można być w pełni suwerennym państwem. Międzynarodowy rynek walut i papierów wartościowych, pożyczki między państwami, ratyfikowane umowy międzynarodowe, na mocy których zrzekamy się części władzy na rzecz jakiejś ogranizacji międzynarodowej - to tylko blady tego przykład. Międzynarodowe powiązania finansowe i polityczne tego dowodzą. Co z tego, że np. nie przyjmujemy jakiejś rezolucji europejskiej jak nas mają w kieszeni Amerykanie bądź Francuzi(zakup F-16). Dzisiaj takie potęgi jak USA czy Niemcy nie są państwami w pełni suwerennymi. Suwerenność to utopia, do której należy dążyć - ale tylko dziecko wierzy, że ją osiągnie w formie, w jakiej istniała przed wiekami. Wchodząc do Unii Europejskiej napewno zmienimy mentalność Polaków. Będą bardziej przedsiębiorczy, nowocześni, zobaczą świat, zmniejszy się ciemnota, zacofanie i strach przed obcymi - okaże się np. że Niemcy nie gryzą, Franzuzi jedzą nie tylko żaby itp. I wtedy właśnie LPR straci wyborców. Tego się boicie. I to jest dopiero patriotyczne zachowanie - nie chcemy nowoczesności, transferu technologii, dobrobytu itp. bo stracimy wyborców a co za tym idzie stołki. andrzej jarota
|
|
Drogi kolego z SLD Nie martw ty się o elektorat LPR,lepiej zacznij się martwić o swój.Sądaże pokazują,że wam go ubywa i to w miarę szybko.O wyborców LPR ty się nie martw,my ich napewno nie stracimy,a wy już ich tracicie. Nie wiem kolego z SLD skąd bierze się u ciebie taki przekonanie,że LPR i jej działacze to antysemici.Takie sformułowanie to nie jest prawdą.Nie masz argumentów na odpowiedz na moje zarzuty to wymyślasz jacy to my antysemici i przez to stwierdzasz nieprawdę. Jeśli chodzi o posła Giertycha to jest on bardzo dobrym adwokatem i nawet wasz adwokat Kalisz bardzo go za to szanuje. Partia polityczna LPR jest monolitem,natomiast Klub parlamentarny LPR już nie dokońca,gdyż w nim są posłowie z partii LPR jak i z innych partii (tych jest niewielu).Właśnie konflikt między Giertychem i Maciarewiczem wybuchł na tym polu,że Giertych jest szefem partii LPR zaś Maciarewicz partii RKN,a obaj są w Klubie LPR.To samo tyczy Łopuszańskiego.Partia LPR jest monolitem. Drogi kolego o nasze struktury,o struktury partii LPR ty się nie martw my je mamy nawet spore,choć przyznam nie tak duże jak wy z SLD,ale wiesz 50 lat je przecież budowaliście,a my 2 lata.Zadałem ci pytania,a ty na nie nie odpowiedziałeś.Dlatego jeśli na nie nie odpowiesz to uznam cię za karierowicza,który do polityki poszedł tylko dla swoich doczesnych interesów,a nie by coś zmieniać i wprowadzać swoją ideę w którą rzekomo wierzysz.Po prostu uznam,że ty nie wyznajesz rzadnej idei socjalistycznej,tylko twoje sprawy prywatne są dla ciebie ważne. ola
|
|
Co do antysemityzmu w łonie LPR to wiele razy można go było dostrzec słuchając wypowiedzi polityków, może jeszcze nie LPR, która wtedy nie istniała, ale tych, co dzisiaj są w LPR. Poza tym mialem wątpliwą przyjemność czytać ulotki wyborcze Waszej formacji. Kiedyś nawet na ten temat zabrał głos Macierewicz. Było to bodajże w "Linii specjanej". Ale szczyt nagonki na Żydów miał miejsce kiedy IPN opublikował dane dotyczące zbrodni w Jedwabnem. Nie neguję, że Giertych jest bardzo dobrym adwokatem. Zresztą to dobrze, bo jego umiejętności z zakresu erystyki i retoryki przydadzą mu się bardzo przy układaniu mowy obronnej w sprawie banku. Pewnie mi nie uwierzysz, ale niechciałbym aby poszedł on do więzienia, bo to byłaby kompromitacja nie tyle LPR co Polski. Wszak jakie społeczeństwo tacy jego przedstawiciele. Tak, LPR jest monolitem. ZSRR nim też był. Czas i ludzie zrobili swoje i tak samo będzie w Waszym przypadku. Słuchaj nie mów mi czy ja jestem karierowiczem czy też nie. To tak naprawdę wiem tylko ja. Nie możesz tego ustalić wtedy kiedy odpowiem (lub nie) na jakieś pytania. Niech o tym świadczy moja działalność, ilość ludzi którym pomagam i którzy na mnie zagłosują. Jeżeli jestem karierowiczem to to długo nie potrwa. To tak jakbyś chciał stwierdzić czy ktoś jest moralny - o tym decydują okoliczności, jego podatność na pieniądze itp. Podobnie nie sprawdzisz czy ktoś jest wierzący - teraz w świecie polityki kościół jest modny. Ale nie wejdziesz w duszę człowieka za pomocą szeregu pytań. Qufer
|
|
Drogi kolego z SLD nie jest prawdą,że LPR rozpowszechniała ulotki antysemickie.To jest chyba wymysł twojej wyobrażni. W sejmie na debacie w sprawie IPN LPR stwierdzało,że IPN nie bada do końca sprawy Jedwabnego,nie bada wszystkich dowodów w tej sprawie. Z zeznań światków wynika,że Polacy w mordzie żydów nie uczestniczyli.Częściowa ekshumacja stwierdziła na miejscu zagłady łuski ,co jest dowodem,że zbrodni dokonali Niemcy (Hitlerowcy). LPR w czasie tej debaty zarzucało IPN,że nie bada wielu spraw mordów Polaków przez NKWD,jak również spraw związanych z wywózkami polaków na Sybir.W wielu tych zbrodniach NKWD pomagali żydzi.To żydzi przy wywózkach wskazywali NKWD,kogo mają wywieść na Sybir i na kim wykonać wyrok.LPR zarzucało,że IPN nie bada zbrodni dokonanych na Narodzie Polskim przez UB,SB i ukraińskie UPA. Drogi kolego z SLD taka jest prawda historyczna i jej nie możesz zaprzeczać.Jeśli podważasz to co rządało LPR od IPN to,albo słabo znasz naszą historię najnowszą,albo ją znasz,ale stwierdzasz takie rzeczy jak byś jej nie znał.To zachowanie w oczach forumowiczów cię kompromitują. Proszę nie opowiadaj takich głupstw,bo staje się już to coraz bardziej rzenujące. A może ty tak krytykujesz te zachowanie LPR wobec IPN,bo ty popierasz dawnych zbrodniarzy z NKWD,UB i UPA? Proszę odpowiedz na pytanie czy UB-ecy,SB-ecy i NKWD-ziści są dla ciebie wzorem? Jeśli tak to tylko współczuć ci mogę,że takie sobie wzory stawiasz w życiu. Odnosząc się do twojej wypowiedzi o antysemityżmie LPR i o ulatkach o treści antysemickiej to takich ulotek nie było.Nie wiem skąd ty je miałeś.Jak zwykle pewnie ci się to przyśniło. Ale to chyba dobrze,że już LPR w snach ci się pojawia i przez nią nie możesz pewnie po nocach spać. Jeśli chodzi o Maciarewicza to nie był on nigdy w partii LPR,był on w Klubie parlamentarnym LPR,ale nie w parii LPR.Maciarewicz był i jest w partii RKN i od niedawna założył Koło parlamentarne RKN.My za jego wypowiedzi nie ponosimy odpowiedzialności. Jednak sądę,że albo uszu nie umyłeś albo na tej "Linii Specjalnej" nie uważałeś,gdyż nie sądzę,by Maciarewicz coś antysemickiego powiedział.Myślę,że znów mamy doczynienia z wyobrażnią.Czy ciągle musisz sobie coś wyobrażać co nie miało miejsca. A może ty żyjesz na jawie? Pozdrawiam. ola
|
|
paradoksalnie na tematy polityczne w ogóle trudno rozmawiac z mlodymi politykierami. Maja strasznie wyprane, myslace tendencyjnie mozgi, poslugujace sie utartymi schematami, odporne na nowe argumenty. Tu nie chodzi o dyskusje, czyli o prawde, ale o zablysnieice i przechylenie szali na swoja korzysc (erystyka, czesto nieudolna). Symptomatyczne jest to, ze monolog obu Panow nie za bardzo skupia sie na mozliwosciach np. "zmiany sytuacji mlodych ludzi w lomzy", lub "rozwiazywania lokalnych problemow spolecznych". Toczy sie na pewnym poziomie abstrakcji, bez wplywu na los obywatela naszego miasta. Jest po prostu niekonstruktywna! Jezeli ma nastapic taka zmiana pokoleniowa w polskiej polityce, to "ja wysiadam" jak spiewala A. M. Jopek...
|
|
Słyszałem ostatnio, że pensjonariusze naszego MOPS-u za swój pobyt w nim płacą 70% swojej emerytury/renty. Trochę to niesprawiedliwe. Jeden z pensjonariuszy ma np. 1000pln emerytrury a drugi 600pln.... i każdemu zabierają po równo: 70%. Nie wiem czy moje dane są prawdziwe. Prawdziwe natomiast jest, że zielony peugeot (być może citroen, są to bliźniacze modele więc bez różnicy) należący do MOPS "obsługiwał " zawody paralotniowe organizowane przez "kontakty"(miało to miejsce ze dwa lata temu). Czyżby znajomość dyrektorów........??
|
|
Przepraszam za dwukrotny post, ale tyle było o literówkach, stylistyce, ortografii i dyslekicji,że się już gubię, co jest ważniejsze forma czy treść.
|
|
jak ktos chce to morzemy sobie w lomzy pograc te fajne gry takie jak quake cs lub w wara alew to zalezy ile osob bendzie i mozemy na lanie pograc albo na necie a ostatencznie w cafewjce :DDDDDDDDDDDD andrzej jarota
|
|
hahahaha ja mam neta w inet i mi działa all ok mam stały transfer i nie dziele sie z nikim i sieć działa mi szybko no wiec nie wiekm i sie ist nie podoba ale kto wie LLLLLLL:)))))0 michal
|
|
Bartuś.... ja to się nie znam:)) Życzę miłej zabawy:)))
|
|
To jak zwykle wypijemy we dwóch:) andrzej jarota
|
|
może do piątnicy..... ...zawsze to coś nowego...... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Drogi Tadeuszu poraz perwszy od pewnego czasu wypada mi się z panem zgodzić,że wielu polityków nawet z prawicy wywodzi się z studenckiego ruchu samorządowego.Ja znam wielu takich ludzi nawet w LPR. Chciałbym pana mile zaskoczyć,że ja również się z takiego ruchu wywodzę.W roku 2000-2001 zostałem wybrany do Parlamentu Studentów UKSW.Parlament taki ma w miarę spore uprawnienia.Kadencja jego trwa rok.Opiniuje decyzje Senatu Uczelni,wybiera przedstawicieli studentów do Senatu Uczelni,mianuje członków komisji parlamentu (komisji socjalnej,odwoławczej od socjalnej,dyscyplinarnej,rewizyjnej,kultury,kontaktów z zagranicą),ustala swój budżet,organizuje imprezy ( Juwenalia,Otżęsiny itd.),organizuje wyjazdy integracyjne,mianuje przedstawicieli studentów do Rad Wydziałów.Ja będąc członkiem Parlamentu Studentów UKSW,byłem członkiem komisji socjalnej i rewizyjnej.Członkiem komisji socjalnej byłem w latach 2000-2002.Komisja socjalna przyznaje studentom miejsca w Domach Studenckich,stypendia socjalne,naukowe,zapomogi i dofinansowania do akademików. Do Parlamentu Studentów UKSW zostałem wybrany w wyborach. Parlament studentów liczy 14 miejsc,a jest 7 wydziałów.7 osób ,które wygra na wydziale wchodzi,a pozostałe 7 osób wchodzi z Uczelnianych List Wyborczych,które się zarejestrowały,w zależności od ich wyników. Ja dostałem się do Parlamentu Studentów z Uczelnianej Listy Wyborczej.Nasza Lista nosiła nazwę "Studenci Razem".Nasza Lista uzyskała w sumie 12 miejsc na 14. 5 osób z naszej listy wygrało na Wydziałach,a 7 weszło z Uczelnianej Listy Wyborczej.Lista nasza była porozumieniem organizacji młodzieżowych prawicowych,patryjotycznych i narodowych.Z listy naszej startowały osoby z Młodzieży Wszechpolskiej,młodzieżówki AWS (wtedy jeszcze istniała),młodzieżówki ZCHN,z Kolibra (młodzieżówka UPR),działacze NZS i działacze AZS UKSW. W roku 2001-2002 byłem członkiem Rady Mieszkańców Osiedla "Przyjażń" na Jelonkach w Warszawie (samorząd w akademikach).Rada ta to organ opiniujący dyrekcji osiedla.Wybierana jest przez studentów mieszkających w Akademikach.W Radzie tej działałem w komisji socjalnej.Komisja ta przyznawała pokoje jednoosobowe studentom mieszkającym w Akademikach,a którzy ich potrzebowali,udzielała ona również pomocy najbiedniejszym studentom. Drogi panie Tadeuszu Nie zgodzę się,że kto za młodu nie był socjalistą ten na starość będzie łajdakiem.Ja jestem bardziej prawicą niż socjalistą.LPR mimo,że jest prawicą,to jest otwarte na pomoc socjalną najbiedniejszym.Bo LPR jest partią prawicową i narodową.LPR jednak działa zgodnie z Katolicką Nauką Społeczną.To różni LPR od np.UPR,który to jest liberalny i konserwatywny,a w swej prawicowości dochodzi do absurdów.Np. UPR jest przeciw pomocy społecznej,pomocy bezdomnym,bezrobotnym itd.UPR na czele z Korwinem Mikke (a teraz ze Staszkiem Wojterą zastąpił on Korwina w funkcji szefa UPR) uważa,że nie można tym ludziom pomagać,bo sami do tego stanu się doprowadzili,nie pracowali;że nie mają pracy to ich wina itd.To co ci radykalni prawicowcy twierdzą to utopia.W państwie musi być pomoc socjalna dla najbiedniejszych.Również w swym liberaliżmie dochodzi do absurdów.Korwin chce by można było sprzedawać i kupować narkotyki legalnie. LPR od UPR różni to,że my przestrzegamy Katolickiej Nauki Kościoła,a oni nie do końca. Na koniec dziękuję panu za serdeczne życzenia powodzenia w pracy na rzecz społeczeństwa Łomży,Polski,Narodu.Postaram się nie zawieść. Drogi panie Pawle Ja nie obciążam pana za czasy PRL.Ja stwierdzam tylko,że SLD jako partia jest spadkobierczynią PZPR i tego co może się kojarzyć z PRL. Przypomnę tylko,że PZPR w 1989 przekształciła się w SdRP,a SdRP póżniej w partię SLD.Takie są fakty. Ja pana nie obciążam za PRL.Ja obciążam pańską formację,partię za PRL.Pan jest młodym człowiekiem i nie mogę pana obciążać za PRL,ale pańską partię i wielu jej członków,którzy byli sekretarzami w PZPR mogę o to oskarżać.Bo SLD i te osoby nie rozliczyły się jeszcze do dziś za PRL i PZPR.Pana to nie dotyczy.Tyczy to pańskiej partii i wielu jej członków {działaczy PZPR).Pańskiej partii,czyli SLD,bo jest ona spadkobierczynią PZPR. Pozdrawiam.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |