Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prezydencki projekt ustawy o referendach nie zgodny z konstytucją. |
http://www.mazafaka.ru/lol/ctest/# TEST...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prezydencki projekt ustawy o referendach nie zgodny z konstytucją. |
a pokaż mi partię która nie dąży do rządów totalitarnych i jest pro społeczna
|
|
....a jeśli nie piłeś, to jedź ostrożnie. http://www.bordergatewayprotocol.net/~jon/media/because/ historia ofiary wypadku....... wrażliwym sugeruję nie oglądać.... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Bardzo przepraszam za błędy użyte w słowie rozkosz,to niedouważenie i przy szybkim pisaniu zdarzają się takie błędy. andrzej jarota
|
|
Jeśli chodzi o słowa użyte w wypowiedzi to warto wiedzieć co się mówi,a nie używać słów,których znaczenia do końca się nie rozumie.Można też przed użyciem słowa sprawdzić jego znaczenie.Czasem używając pewnych sformułowań może się zdażyć,że zachcemy coś powiedzieć innego niż to zostało zrozumiane przez innych ludzi.Dzieje się tak,że użyjemy nie odpowiedniego zwrotu,bo dokońca nie wiemy co on znaczy,albo nie zdajemy sobie sprawy ze znaczenia tego słowa.Może się też zdażyć,że używając pewnych słów i sformułowań nieodpowiednich,zarazem sprawiamy,że nasza wypowiedz jest nielogiczna,nie zrozumiała i staje się pośmiewiskiem ze strony innych,którzy jej słuchają. Drogi panie Pawle Augustyniak zdaje mi się,że w tym wypatku pana wypowiedz była tą ,która stała się podstawą do pośmiewiska ze strony innych forumowiczów.Wypowiedz ta była nielogiczna,a użyte w niej słowa spowodowały,że była ona sprzeczna. Z wyrazami szacunku. aleks
|
|
nie myślałem, że nastąpi taki dzień..... ale nastąpił.... wystarczyło, że pan AJ przestał traktować o polityce :) panie PA..... co do hedonizmu, to pan AJ ma rację i proszę nie unosić się godnością i przenosić problem dyskusji w kierunku wyżej wspomnianego wypominając mu problemy z ortografią (jeśli przeczyta pan swoje wypowiedzi, zauważy pan z pewnością błędy interpunkcyjne - nie uważa pan, że interpunkcja jest tak samo ważna jak ortografia? - i prosze się nie przyczepiać do mojej interpunkcji - świadomie ją modyfikuję, dostosowuję do swoich potrzeb :) ) Zostawmy hedonizm. Zostaje jeszcze konsumpcja. Czy to też opacznie rozumiem ? Czy człowiek, który dużo pracuje nie może co jakiś czas zażyć trochę swobody, relaksu i to tak, jak mu się tylko podoba ? Czy nie może brać z życia pełnymi garściami, pochłaniać przyjemności ile tylko sie da ? Czy zawsze musi dawać coś światu w zamian? co do konsumpcjonizmu (bo o konsumpcjonizmie pisał pan w pierwszym poście, nie o konsumpcji).......konsumpcjonizm jest określany jako niepohamowane i nieograniczone dążenie do konsumpcji i do zapewnienia sobie dostępu do dóbr i usług..... .......pozostawię bez komentarza....... .....a czy człowiek, który dużo pracuje nie może co jakiś czas zażyć trochę swobody, relaksu i to tak jak mu się podoba?...... uważam, że nie..... bo powinien się jeszcze w międzyczasie zastanowić, czy zaspokajając własne potrzeby w taki sposób jak mu się podoba nie szkodzi (pośrednio, czy bezpośrednio) innym ludziom.... ...czy nie może brać z życia pełnymi garściami, pochłaniać przyjemności ile tylko sie da?...... a może trochę pokory i spojrzenia dookoła by się przydało..... czy godzi się człowiekowi zatapiać się w "konsumowaniu" wszystkiego w zasięgu "garści" (a także często poza ich zasięgiem - że niby globalna wioska :) ), kiedy wokół wielu ludzi cierpi...... ......może najpierw warto byłoby skoncentrować się na tym jak im pomóc..... szczególnie wtedy kiedy zajmuje się takie stanowiska w państwie, że ma się na to jakikolwiek wpływ....? ...czy zawsze musi dawać coś światu w zamian? ....przyzwoitość sugeruje, że jak coś się bierze to trzeba za to zapłacić...... bo jak nie, to jest to kradzież..... chyba że ktoś coś ci daje...... ale wtedy, najczęściej oczekuje odwzajemnienia po jakimś czasie.......(szczególnie jeśli ten ktoś także oddaje się hedonizmowi i konsumpcjonizmowi). i na koniec: Tak więc proszę mi wybaczyć to nieprecyzyjne określenie ja natomiast przymknę oko na Pańskie błędy w pisowni ojczystego języka. ...no ładnie...... zaczyna się od przymykania oczu na drobiazgi..... a potem ludzie się dziwią, że ktoś sie czepia Rywina...... przecież on robił to co wszyscy...... przymykał oczy.... a kiedy trzeba było inni przymykali....... Pozdrawiam! .....i odrobiny pokory życzę.....! andrzej jarota
|
|
Piłeś, nie jedź. Nie piłeś, wypij. I też nie jedź. Skoro pijesz, sprzedaj samochód. A co zrobisz z kasą, twoja sprawa i ... twoja wątroba. :)
|
|
Dziękuję, pokorę w życiu wykazuję. Może mi Pan wierzyć Panie Piotrze, że tak jest. Jestem wdzięczny za wykład, bo uważam, ze nauki nigdy dość. Tylko na początku, zanim przejdę do filozofii, to wyjaśnijmy jedno. Ja uważam siebie za socjaldemokratę a nie za bolszewika. Jakkolwiek zarówno Pan jak i Pan Jarota uważają mnie za młodego komucha, gościa który z zaślepieniem patrzy na czołowych polityków swojej formacji to tak nie jest. Wiem, ze chętnie obarczylibyście mnie winą za wojnę polsko - bolszewicką, za Katyń, za zbrodnie PRL-u. Tak jednak nie jest i proszę mi wierzyć, że jakbym wtedy żył to wolałbym dołączyć do ofiar w wykopanym dole. Nie chciałbym być razem z oprawcami. Co do Rywina i ogólnej nieudolności rządu Leszka Millera to oczywiście jest mi wstyd. Owszem, jest wiele prawdy w tym co pisze się o młodych w polityce. Ale nie wszyscy są tacy - proszę mi wierzyć. Nie mam do Was jednak żalu, bo przyzwyczaiłem się, ze właśnie tak się o nas mówi. Co do filozofii to uważam, że człowiek ma prawo co jakiś czas rzucić sie w wir konsumpcji - i zgodzę się, nie powinien przy tym krzywdzić innych. Co do pomagania innym to proszę mi wierzyć, że to robię. Nie chwale sie tym jednak publicznie. Pomimo mojego młodego wieku zrobiłem już trochę dobrego. Nie będę sie jednak tym publicznie chwalił. Oby wyszło to w wyborach, bo przynajmniej wtedy wejdę do RM normalnie a nie dzięki metodzie d'Hondta. Co do dawania czegoś światu to pisałem o sytuacji, w której osoba oddająca sie konsumpcji dała już mu coś wcześniej tzn. poprzez swoją pracę. Ogólnie mówiąc, do polemiki z Panami, zachęciła mnie atmosfera niektórych wypowiedzi. Odebrałem ją jako pełną smutku, niełychanie pesymistyczną. Jest jeszcze jedna rzecz. Ja potrafię sie przyznać do błędu, pomyłki np. konsumpcja a konsumpcjonizm. Być może Panów złe zdanie o mnie wynikało nie z mojej złej woli lecz z tego, że nieprecyzyjnie się wyrażałem. Ja więc potrafię sie przyznać do pomyłki. Ciekawe czy z czasem Wy też odważycie sie stwierdzić, że ten młody chłopak to nie zuchwały gówniarz, który zamienił duszę za stołki. Oczywiście nie wierzę, że stanie sie to szybko - o ile w ogóle sie stanie. Dlatego też szczerze Panów pozdrawiam i życzę mniej uprzedzeń. Pamiętajcie, że niekoniecznie ten, kto ma inne poglądy jest zły. aleks
|
|
"Ja uważam siebie za socjaldemokratę a nie za bolszewika. Jakkolwiek zarówno Pan jak i Pan Jarota uważają mnie za młodego komucha, gościa który z zaślepieniem patrzy na czołowych polityków swojej formacji to tak nie jest." ....nie wiem za kogo uważa pana pan Jarota. Ja pana nie znam więc nie mam o panu żadnej innej opinii ponad to co wywnioskowałem z pana wypowiedzi na forum. jeśli nawiązuje pan do mojej wypowiedzi: "boss..... nawracać bolszewików...? .....szczytny cel.... szczytny..... :)"; to słowo "bolszewików" nie miało w zamiarze odnosić się do pana osoby (nie było mowy jeszcze o kimkolwiek konkretnym), wynikło samoistnie z dwóch poprzednich postów i w zamyśle miało być lekko (!!!) cynicznym podsumowaniem propozycji Bossa odnośnie "CHRISTOFIDELES LAICI" (i jego sugestii, że ktoś o kim była mowa nie będzie wiedział gdzie tego szukać). ...naprawdę proszę uważać na to co pan wie..... bo nie może pan wiedzieć tego że ja obarczyłbym pana za wszelkie "grzechy", komunizmu, socjalizmu, bolszewizmu i wszelkich innych -izmów..... ja nikogo nie obarczam winą za nic (chyba że widziałem na własne oczy jak rzucał kamieniami w bezdomnego psa, albo podstawiał nogi staruszkom na ulicy)..... ...jeszcze raz chcę powiedzieć, że nie oceniam nikogo dopóki go nie poznam.... a moja poprzednia wypowiedź była kontynuacją fragmentu wątku traktującego o "hedoniźmie i konsumpcjoniźmie" ....niczym więcej..... .....a że człowiek stara się cieszyć życiem kiedy ma ku temu mozliwość ....że pozwala sobie na przyjemności.... że kupuje sobie różne rzeczy za pieniądze które uczciwie zarobił........ to rozumiem....... na tym między innymi polega życie..... .....tylko po co nazywac to słowami które nie do końca do tego pasują....? ....acha i jeszcze jedno..... mój trochę agresywny ton poprzedniej wypowiedzi spowodowany był spowodowany innym fragmentem Pana tekstu: Cieszę się, że poleciłeś mi owo stowarzyszenie lecz pamiętaj, że nie każdy człowiek musi żyć kierując sie wartościami chrześcijańskimi, patrzeć na hierarchów katolickich jak na słońce, klepać zdrowaśki i wyć w chórkach przykościelnych. Jeśli Cię uraziłem to przepraszam, bo nie było to moim zamiarem. Jeśli nie chciałeś urazić bossa takim tonem to co chciałeś pokazać w ten sposób konstruując wypowiedź? - pogardę dla wierzących, mimo błędów "pasterzy"? ......pogardę dla odmawiających różaniec, bo sam nie uwarzasz tego za stosowne, ew. wolałbys w tym czasie się zabawić (co rozumiem)? ....pogardę dla próbujących wychwalać Boga śpiewem? możesz mi powiedzieć co chciałeś uzyskać przez "delikatnie" obraźliwe potraktowanie wierzących-praktykujących.......? :O))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |