Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tusk: Sondaże mnie martwią, ale nie załamują |
Witam. Moja kolezanka karmi piersią i zaczęła brac ten lek. Jakie są skutki uboczne w takiej sytuacji. Z góry dziekuje za info i konkretne odp.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tusk: Sondaże mnie martwią, ale nie załamują |
moze niech kolezanka(tiaa,kolezanka heheh) przeczyta najpierw ulotke zanim zacznie brac tablety a tam jak wół jest napisane: Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na składniki preparatu. Otyłość wtórna (m.in. spowodowana niedoczynnością tarczycy lub nadczynnością kory nadnerczy). Ciężkie zaburzenia łaknienia (anoreksja, bulimia). Zaburzenia psychiczne (u pacjentów z chorobą dwubiegunową istnieje ryzyko wystąpienia epizodu manii). Zespół Gilles de la Tourette'a. Jednoczesne (oraz w ciągu 2 tyg. po ich odstawieniu) stosowanie inhibitorów MAO oraz innych leków działających na o.u.n., takich jak leki przeciwdepresyjne oraz leki stosowane w psychozach, zaburzeniach snu lub w celu zmniejszenia masy ciała. Choroba niedokrwienna serca, zastoinowa niewydolność serca, tachykardia, choroby tętnic ze zwężeniem ich światła, zaburzenia rytmu serca lub choroby naczyniowe mózgu (udar lub przemijający atak niedokrwienny) w wywiadzie. Nie poddające się leczeniu nadciśnienie tętnicze ( 145/90 mm Hg). Nadczynność tarczycy. Ciężka niewydolność wątroby lub nerek. Łagodny rozrost gruczołu krokowego z zatrzymaniem moczu. Guz chromochłonny nadnerczy. Jaskra z wąskim kątem przesączania. Nie stosować u dzieci i młodzieży do 18 r.ż., u dorosłych powyżej 65 r.ż. (brak badań klinicznych), a także u pacjentów nadużywających narkotyków, alkoholu lub leków. Ciąża i okres karmienia piersią.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |