sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
NAGONKA NA RADIO MARYJA

Dobromil, straszne byki robisz ... lepiej, żeby tacy jednak nie mieli matury, bo wstyd ...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: NAGONKA NA RADIO MARYJA

a u nas każdy ma swój login który sie wpisuje na stronie komendy wojewódzkiej i tam maja byc wszystkie komunikaty
ale niestety ciagle nic nie ma

a u nas każdy ma swój login który sie wpisuje na stronie komendy wojewódzkiej i tam maja byc wszystkie komunikaty
ale niestety ciagle nic nie ma

Kurde jedzie ktos 9 Maja teraz w sobote na 8 rano do katowic na TWO i TSF ?? 3260901 jak by co moje gg:)

Jeszcze wez pod uwagę serwis -nie mówię że odrazu coś ma się popsuć ale do karchera kupisz wszystko dziś i za 5 lat co do konkurencji to nie koniecznie...

podróba the crims

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

dokładniej to w Piątnicy
www.plastixal.pl

pytaj o Michała :)

Wisła Kraków zaprasza na mecz z Legią Warszawa w nietypowy sposób. Plakat reklamujący szlagier wiosny przy Reymonta przedstawia elegancko ubranego Rafała Boguskiego, który odsłania czerwoną teatralną kurtynę. "Piłkarski spektakl wiosny" - głosi napis - "Reżyseria: Maciej Skorża". Nieprzypadkowo do tego plakatu wykorzystano akurat wizerunek Boguskiego. Pomocnik Wisły Kraków jest miłośnikiem teatru i częstym jego gościem. Ostatnio, wraz z całą drużyną oglądał w Bagateli "Seks nocy letniej".

O pasji Rafała Boguskiego czytamy w wywiadzie przeprowadzonym przez agencję ASInfo.

Który raz w tym roku byłeś w teatrze?

- Chyba czwarty, nie pamiętam dokładnie. Najczęściej chodzę właśnie do Teatru Bagatela, bo tam są raczej lekkie sztuki, komedie. Na jakieś egzystencjalne mnie nie ciągnie. Wolę takie, na których można się rozerwać, dużo pośmiać, zrelaksować. To ostatnie przedstawienie mi się podobało, było trochę humoru, trochę miłosnych wątków. Jeśli chodzi o ten plakat, to domyśliłem się, dlaczego akurat na mnie padło (śmiech). Plakat jest fajny, rzeczywiście może skusić ludzi do obejrzenia meczu z Legią.

W mediach już od dawna przedstawia się Ciebie jako "grzecznego chłopca", piłkarza ugrzecznionego, który w ogóle się nie odzywa. "Gazeta Wyborcza" kiedyś zażartowała, że jak z Tomkiem Jiraskiem siedzicie razem w pokoju, to tylko przelatującą muchę słychać. Nie przeszkadza Ci ta łatka?

- Gdyby dziennikarze byli u nas w pokoju na zgrupowaniach, to by się zdziwili, jakby zobaczyli co się tam czasami wyrabia. Nie jest tak, że z Tomkiem siedzimy i jest "milczenie owiec". Są oczywiście momenty, gdy ja czytam książkę, a Tomek rozwiązuje krzyżówki, ale bez przesady.

Obiegowa opinia mówi, że jak piłkarz jest "za grzeczny", to potem przekłada się to negatywnie na jego postawę na boisku. Tymczasem na początku rundy trener Maciej Skorża powiedział, że z radością widzi, jak młodsi zawodnicy w Wiśle, w tym Rafał Boguski, zaczynają przejmować od starszych graczy odpowiedzialność za drużynę, przejmują rolę liderów.

- Wszyscy muszą po trochu brać odpowiedzialność za drużynę. Nie można, wychodząc na boisko, myśleć, że są jeszcze starsi zawodnicy i to oni pociągną ten wózek, a my będziemy tylko jakimiś dodatkami. Każdy bierze część tego ciężaru na swoje barki.

Można więc powiedzieć, że masz tyle woli walki i determinacji na boisku, co np. Radek Sobolewski?

- Na pewno nie, bo "Sobol" jest jeden w Wiśle. On ma temperament wojownika, na boisku widać, że walczy za dwóch. Każdy zawodnik ma inny temperament. Choć jednocześnie każdy z nas walczy o zwycięstwo, co było widać na przykład w meczu z Górnikiem Zabrze. Straciliśmy szybko bramkę, ale się nie załamaliśmy. Przy pomocy Radka czy "Baszcza", którzy trochę pokrzyczeli i nas zmobilizowali, wszyscy wzięli się do roboty i zaczęliśmy odrabiać straty.

"Rafał Boguski - lider drużyny". Wyobrażasz sobie siebie w takiej roli? W reprezentacji Polski zdarzyło Ci się nawet występować w meczu towarzyskim w roli kapitana.

- W ogóle nie ciągnie mnie do tego, by być takim liderem zespołu, który musi krzyczeć na kolegów. Nie mam w sobie czegoś takiego, żeby krzyknąć na chłopaków, czy podpowiadać im, co mają robić. Nie, po prostu wolę na boisku pokazać, na co mnie stać, niż kogoś mobilizować w szatni. Inni mają większe predyspozycje do tego.

Tak, jak w towarzyskim meczu reprezentacji Polski z Irlandią? Było wówczas widać, że jesteś w stanie pociągnąć grę całej drużyny, być na boisku motorem napędowym zespołu.

- To jest dowód na to, co powiedziałem wcześniej, że może dużo nie mówię, nie krzyczę, ale staram się na boisku pokazać na co mnie stać.

Kadra Cię zmieniła. Trener Skorża mówi, że psychicznie po kadrze jesteś zupełnie innym zawodnikiem.

- Na pewno po zgrupowaniach reprezentacji inaczej czuję się psychicznie, mentalnie. Jest tam bardzo fajna, luźna atmosfera. To jest tak, że każde powołanie do kadry wyzwala większą motywację do treningów. Dla mnie to wielki zaszczyt, że mogę jechać na zgrupowanie reprezentacji. Fizycznie może te treningi są ciężkie, ale wszystko rekompensuje mi to uczucie psychiczne, taka euforia.

Skoro tak bardzo czujesz się odmieniony po zgrupowaniach kadry, to może oznacza, że potrzeba Ci jakiegoś nowego wyzwania, nowego bodźca? Paweł Brożek długo czekał z decyzją o ewentualnym wyjeździe z Polski, bo chciał jak najwięcej się jeszcze w polskiej lidze nauczyć. Ty masz inne zdanie na ten temat?

- Cały czas to podtrzymuję, jeżeli byłaby jakaś konkretna propozycja, która by zadowalała i mnie, i klub, to po to się gra w piłkę, żeby cały czas stawiać sobie nowe wyzwania. Żeby móc iść coraz wyżej i mierzyć się z coraz to silniejszymi.

Czujesz, że brakuje Ci już w Wiśle tych nowych wyzwań czy jeszcze jeden sezon pograłbyś o mistrzostwo Polski?

- Tu w Wiśle zawsze są wyzwania do podjęcia. Jeśli kończy się jeden sezon, to już myśli się o tym, by odnosić kolejne sukcesy. Tu wyzwaniem jest nawet granie w podstawowym składzie. Wisła jest klubem, w którym wciąż jest obecna wielka presja i ciśnienie.

Nie oszukujmy się - jeśli chodzi o budowę fizyczną to takim Manuelem Arboledą nie jesteś. Pytanie wiec - jaka liga byłaby dla zawodnika o Twoim profilu odpowiednia?

- Jestem zdania, że operuje się często stereotypami. Na przykład jeśli chodzi o ligę angielską. Przecież w Premier League nie występują sami dobrze zbudowani zawodnicy, którzy tylko kopią piłkę do przodu, a potem o nią walczą. Jest więcej takich przypadków, jak Luki Modrica. Futbol na Wyspach się zmienia. Z kolei hiszpańska liga na pewno nie byłaby dla mnie dobra, bo tam już technika jest na najwyższym poziomie i ciężko byłoby rywalizować tam Polakom. Tylko Ebi Smolarek w ostatnich latach grał w lidze hiszpańskiej. To jednak chyba za wysokie progi dla polskich zawodników. Nie zastanawiałem się, jaka liga byłaby dla mnie idealna. Nie rozmawiałem też o tym z żadnym z trenerów reprezentacji, wydaje mi się, że to ja sam powinienem czuć, czy jestem gotowy do wyjazdu za granicę.

W mediach pojawiły się ostatnio pogłoski, że sprowadzeniem Ciebie byłby zainteresowany Lech Poznań. Wyobrażasz sobie w ogóle, że mógłbyś obecnie przejść do jakiegoś innego polskiego klubu, czy interesuje Cię już tylko zachód?

- Jeśli dalej bym się tak rozwijał, to bardziej bym był skłonny, żeby wyjechać za granicę. Wyzwania i tak w polskich klubach są podobne. Bardzo dobrze się czuję w Krakowie. Wisła walczy o najwyższe cele w każdym sezonie. To byłoby ryzykowane, by teraz przechodzić do Poznania. Na pewno jednak nie powiem, że "nigdy nie przejdę do innego polskiego klubu", bo nie wiadomo, jak mogą się potoczyć moje losy. Być może za jakiś czas będą takie rozmowy. Na razie koncentruje się na obecnym sezonie.

wislakrakow.com
(ASInfo)

Witam;-) mam pytanie,otóż odziedziczyłem sporą kolekcję znaczków pocztowych po kimś kto był filatelistą i mam z 5 klaserów czy ktoś wie może czy to jest coś warte?znaczki są z całego świata,niektóre sa bardzo stare,są serie sa pojedyńcze znaczki i nie wiem co z nimi zrobić,jest w łomży ktoś kto oceni wyceni i kupi? pozdrawiam

ja też mam 3 grube i duże klasery znaczków, stemplowane i nie. Może moje prawnuki wezmą za to jakieś pieniądze, ale na pewno nie w tym stuleciu. pozdrawiam

No pewnie, lepiej trzymać niż oddać za bezcen. A w między czasie pytać i szukać - ale napewno nie w Łomży.. Albo dobrze zapakować i trzymać dla swoich dzieci albo wnuków :)

No to ładnie;)

jasiu tumaan to twoja stara ze nie wyskrobala sobie michy jak ją jakis gach zaciążył !!! i powila takie scierwo jak ty ktore brózdzi na forum !!!

tak ,tak to zycze szczescia w szukaniu chetnego za te pieniadze!!!
pomyslcie sami co piszecie. kazdy z nas ma inny gust-jeden lubi biel drugi lubi czern.jeden lubi parkiet inny woli wykladziny.
czasy kiedy ludzie kupowali mieszkanie i jedyne co zmieniali po poprzednim wlascicielu to firanki juz dawno sie skonczyly.
teraz wielu chce przynajmniej troche "odswiezyc" mieszkanie i nie mam tu na mysli tylko malowania.
ja widzialam 63m2 za 190 000 i nie bylo chetnego( chociaz po remoncie bylo i nowe okna wstawione-kazdy z nas a przynajmniej wieksza czesc woli "wlasny" remont ) i dopiero za 175 000 poszlo.i bylo na poludniu na Ks.Anny.
wieksza czesc tych mieszkan z cena 3500m2 ktore od okolo roku "bujaja" sie po ogloszeniach dalej jest niesprzedana i predko to sie nie zmieni.
a jedno sie nie zmieni napewno-sprzedajacy bedzie chcial jak najwiecej dostac a kupujacy jak najmniej dac i trzeba znalezc kompromis a wtedy obie strony sie dogadaja!

ostatnio widziałam jakieś ogłoszenie w kauflandzie że gościu robi tatuażę ale jak i czy bezpicznie to nie mam zielonego pojecia. najlepiej u sprawdzonej osoby robić lub w salonie

I pisać się naucz. Tylko nie mów, żeś dyslektyk.

Takos

opinia

Adres studia tatuażu w Piszu to ul.Trzcinowa 19 tel.874234452,kom.507673078.Nie wiem czy namiar jest aktualny ale taki jest na szyldzie przy ul. Nowogrodzkiej.

Wiem szyld ciągle wisi na długej z tym że telefon jest juz nieaktualny. Dzieki

http://www.rmfon.pl/play,38
"Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."

We wstępie zaczynasz pisać bardzo ogólnie o tematyce związanej z pracą, następnie zawężasz temat aż dojdziesz do tematu pracy. W zakończeniu piszesz czy zostały osiągnięte cele postawione na początku pracy i wysuwasz jakieś wnioski.

Santreo

gdzie pisalem rze nie rusza sie wcale?
to morze rolki, badminton, rakiety tenisowe, pilka, zabierz go w urodziny na Mazury i niech poplywa motorowka lub slizgaczem - nie za pomni do konca rzycia, zaraz pewnie annad. zapyta sie mnie ze glupi jestem kazac tym prowadzic - ale tego pszeciez nie pisalem. bendonc pasarzerem bedzie tez ciekawie ;P

maciejet: bawisz mnie

rudy błazen z druhem

może kogoś zainteresuje
http://www.lsm.lomza.pl/kollataja1a.htm

tylko Biedrzycki w Piatnicy!!nikt ci lepiej nie ustawi!

mnie też, spox

"Autor: Nicram07 (---.introlan.pl)
Data: 06-05-09 21:26

To pewnie jakiś Czech znam jednego ale to Zdenek Śmetana a Jasia nieznam"

Bo Jasiu to jego kolega ze Słowacji, Jasiu Smotana.

a serio to Jaś za udane prowokacje i trafne uwypuklanie najczęstszych sposobów kaleczenia ortografii na tym forum ma u mnie wielkiego plusa ;).

Donald, jak sie postarasz to takie "popierdolenie nickow" zdarzalo sie czesciej, co nie oznaczalo rze to 1 osoba pisala. ale kto wie ile mam tu kont. pszezylem tu na forum pewnie wiencej od niejednego z was, na moje oko ok 6-7 lat. ciekawe gwiaztki sie tu spotkalo, np ptysia :}

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

dr.lapińska ul ogrodowa

Zadaj sobie proste pytanie czy gdyby ktoś z twoich znajomych był w potrzebie byś mu nie pomógł kosztem ludzi których po prostu nie znasz a dodatkowo zawracają ci dupę?!? Wiec nie możesz mieć pretensji do pracowników tych instytucji że obciągają swoim ;)

ale gula skacze niektórym, że się do MWF nie dostali... nie wszystko stracone, możecie jeszcze wziąć udział w innych programach, np. w tym: http://www.fir.org.pl/?f=moja_firma_III

właśnie opublikowali dokumenty rekrutacyjne, powodzenia!

No niestety niema juz namiaru na tego goscia jeżeli możesz wysłac mi jego telefon bo byłabym bardzo wdzięczna aniag@op.pl

Takos

no to widzimy sie na festynie ;P

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org