sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
W obronie honoru gen. Błasika i godności Polaka

dzięki chociaż za tyle ;p

Jarek

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: W obronie honoru gen. Błasika i godności Polaka

NIE WYMAGAJMY RZECZY NIEMOZLIWYCH - CHWALA IM ZA TO ZE GRAJA i ZDOBYWAJA DOSWIADCZENIE NA PRZYSZLOSC !!!!!

Jarek

Witam
mam pytanie, jak powinna wygladac tresc zaswiadczenia lekarskiego do TSF ? tak aby mnie nie wrocili z powrotem do domu ?
prosze o odpowiedz.

> A czy ktoś wie jaką SŁYNNY GENERAŁ ma ksywke w innych
> kryminałach SZANOWNA PANI KRYSTYNA
Własnie zgadzam sie z tą opinia ,po piątkowej sprawie jakas cisza zapanowała na tym forum,[GENERAŁEK] jako swiadek ,smiechu warte ,szef gangu,rozpruty jest na maxa .NIC UJĄC NIC DODAĆ.

3:0

super 4 jestem takiego samego zdania jak Ty... chyba że kaazkaaz ma racje... tak się składa że pracowałem za barem i wiem że minimalnie pół godziny przed zamknięciem się już nie sprzedaje no chyba że masz ochotę popracować dłużej.. ale zawsze na koniec koledzy z bramki mówili że powoli kończymy nie tam żeby wyganiać... trzeba to robić z głową żeby nie wzbudzać agresji teraz niewystarczy mieć wymiary 2x2 trzeba używać mózgu prawo jest bardzo skomplikowane

Zmiana. Zchodzi Remiszewski. Wchodzi Lipiński

no to zmieniłem swoje zdanie o tym lokalu, więcej tam nie pójde i znajomych też będe namawiał na inne....

2andrzej uważaj bo Cię kontakty za prawa autorskie ścigną kopiujesz i rozpowszechniasz cudzą mozolną prace, trzeba się postarac żeby takie farmazony wymyślać..

Panie hauzer!!!

Nie miałem zamiaru wypowiadać się na tym kworum ale jak słysze twoje wypociny to mi się nie dobrze robi.

po pierwsze - mieszkam w łomży dopiero trzy miesiące więc nie mogłem wiedzieć, że wcześniej gdzieś tam się człowieku ujawniłeś

po drugie - amnesia istnieje już od roku, do clubu na Poznańskiej dodaliśmy MAXX. Maxx się wzieliśmy z tego, że Club na Poznańskiej jest po prostu większy od Clubu na Sienkiewicza- dla mnie jest to logiczne

po trzecie - stacja radiowa - o której wspominasz ma z tego co kojarzę maxxx więc nie wiem co ma z tym wspólnego. To tak samo mogę powiedzieć, że zerzneliście nazwę od misia który siedzi sobie w jamie- proste?, ale czy prawdziwe?

po czwarte ja nie wypowiadam się o żadnym lokalu w okolicy, nie próbuje pokazać ich słabych stron, nie wysmiewam się z nich, nie obrażam pracowników pracujących ciężko na swoją wypłatę,nie obrażam właścicieli ani prowadzących te lokale, nie robie nic (nie piszę) aby zniechęcić ludzi do przychodzenia do tzw "konkurencyjnych" lokali itd itp - i teraz przeczytaj swoje posty mały człowieczku i zastanów się czy nie należy Ci się trochę pokory

po piąte - z mojej strony możemy się spotkać i nawet wypić flaszkę . Pytanie jest czy się człowieku odważysz . Wku rwia mnie to, że lokal tak naprawdę nie działa jeszcze tygodnia a wszyscy wypisują bzdury tak jakby działał od co najmniej roku, lub więcej. Nie od razu Rzym zbudowali.

Tak jak napisałem we wcześniejszych postach- powstaje całkowicie inny Club niż te, które są obecnie w Łomży. Mam nadzieję, że będzie to jeden z najlepszych Clubów w okolicy. Koncerty będą w nim różne od ambitnych po komercyjne - niestety jeśli chodzi o te ostatnie nie ważne co ludzie będą wypisywać i tak będą na nie przychodzić. Club nie powstał po to aby zadowolić garstkę "wybrańców" ale po to by zarabiać. Taka jest żeczywistość i nikt tego nie zmieni.

pozdrawiam

manager
AMNESII MAXX

Jarek

Tarczyn:
Cytat:

Amnesia_online: Zastanawiam się dlaczego nie wybraliście opcji nr 2 :))
przecież tak to się właśnie robi. Wtedy swój sygnał możesz dosłac nawet modemem telefonicznym do serwera, i to serwer głowny rozda sygnał innym

Oczywiście z modemem to celowo przesadziłem, ale aby wysłać znośny sygnał audio i video wystarczy neostrada 2mb , wiem bo też to robiłem nie raz, serwer głowny gdzieś w polsce zrobi resztę

Już tłumaczę. Tak jak mówiłem w tym momencie korzystamy z łącza radiowego. Niestety, ale w budynku prędkość nie przekraczała 120 kbps UP i jeszcze co chwile zrywało połączenie. Pomimo ustawienia ogromnego bufora powstawały liczne błędy. Streaming musi być realizowany na w miarę płynnym połączeniu. Natomiast korzystając z opcji 3 mogliśmy pomimo wolnej transmisji i zrywania połączenia, retransmitować bez przerwy sygnał w dosyć wysokiej jakości.

Jeżeli chodzi o neostradę to 2mb jest tu stanowczo za mało, ponieważ 2mb to jest prędkość pobierania, a w tym przypadku jest potrzebna duża prędkość wysyłania. W naszym przypadku potrzeba 256kbps które jest niezbędne + ok 50kbps na realizowanie innych usług w trakcie. Czyli ok 300kbps. A neostrada realizuje takie prędkości:

down/up

256/128
512/128
1024/256
2048/256
6144/512

Czyli potrzebna jest najwyższa neostrada. 2mb będzie tu za mała. Tarczyn: jeżeli byśmy zmniejszyli jakość to i 2mb by wystarczyło, jednak my jakość chcemy jeszcze zwiększyć do ok 350kbps + kilka mniejszych pasm dla osób, które nie mają tak szybkiego internetu.
Jeżeli będziemy już mieli płynne w miarę szybkie łącze to oczywiście opcja 2 będzie najlepszą z możliwych i tak będzie realizowana transmisja.

Abstracts:
Cytat:

W linii prostej max 500 m od klubu masz zajebistego dostawce internetu wiec żadne tłumaczenie - brak środków technicznych do chu..a pana stawiasz radiolinie i napierdalasz jak dziki co za problem (( chyba ze klient nie daje rady z mamoną )

Abstracts jeżeli będziesz tak uprzejmy to napisz proszę maila na techniczne@amnesiamaxx.pl z jakimś namiarem na tą firmę, jeżeli uważasz, że może nam wystarczyć. Prawdopodobnie kontaktowaliśmy się z tą firmą, ale może sprawdzić, bo może jednak została przeoczona.

Cały problem jeżeli chodzi o dostawców, że najczęściej się nie wywiązują z obiecywanych prędkości. Mają różne oferty, ale co z tego, jeśli ostatecznie łącza są tak zapchane, że nic na nich się nie da zrobić. Ale to myślę da radę ustalić indywidualnie z dostawcą.
Sprawa łączy radiowych jest taka, że zbyt duży wpływ na jakość mają warunki atmosferyczne, zakłócenia w budynku itd. Łącza radiowe z doświadczenia wiemy, że rzadko się nadają do streamingu, gdyż zbyt mało stabilne to są połączenia.

Kolejna sprawa, że nie ważne jest jak szybkie jest ściąganie, ale jak szybkie jest wysyłanie od klienta. W naszym przypadku jest potrzebne od 300kbps w górę.

Jeszcze inna sprawa, że budynek Amnesi Maxx jest oddalony od osiedli, więc większość firm oferujących połączenia kablowe tam nie dociera, a niektóre nie zdążyłyby podłączyć na 12 kwietnia, więc musieliśmy skorzystać z połączenia bezprzewodowego.

Jeszcze raz przeanalizujemy wszystkie oferty, żeby wybrać jak najlepszy internet.

Zawsze wszystkie uwagi są mile widziane. Jeżeli takie będą proszę pisać na techniczne@amnesiamaxx.pl

Pozdrawiamy

Witam czy ktoś może jest zainteresowany kupnem kompletu alufelg firmy DOTZ 15" rozstaw szpilek 4x108? Mam takie i chcę sprzedać.

Byłam z moją córeczką na księżnej anny w salonie optycznym u dr Poppe. Było bardzo szybko i fachowo. Okulary w 2 dni. Ale o rabaty nawet nie pytałam... na dzieciach nie oszczędzam ;)

Witam serdecznie .
W odpowiedzi na wszystkie sms-y i pytania odnośnie zbiórki:....

Spotykamy się w tym roku na Starym Rynku w Łomży 25,04,2009 od godz. 10.00-12.00 !!!!
(Tym razem NIE NA ORLENIE!!)

odsyłam także na stronę www.max-bike.pl - na stronie głównej plakat z dokładnym planem imprezy.

I jeszcze jedno - Powiadomcie o Imprezie wszystkich przyjaciół....
Ma nas być 2-3 razy wiecej niż w zeszłym roku..........

pozdrawiam
Krzychu Max-bike

Z racji tego, że jest to mój pierwszy post na tym forum chciałbym się przywitać. Cześć wszystkim.
A teraz do rzeczy. Chciałbym zrobić USG kolana niestety w szpitalu czas oczekiwania jest bardzo dlugi a zależy mi na czasie. Gdzie wykonają mi tą usługę nieodpłatnie i czy będzie potrzebne skierowanie? Interesują mnie także prywatne gabinety, a mianowicie gdzie zrobią to dobrze i za jaką cenę? Będe wdzięczny za wszystkie pomocne odpowiedzi.

ja nie pisałeł że lokal jest najlepszy ja tylko wymieniłem niektóre żeczy które są w rzeczywistości najlepsze (oświetlenie, nagłośnienie itp.)

Prowadzę ten lokal i chyba nie myślisz, że będę o nił pisał, że jest najgorszy. Do pisania na tym forum "zmusiły" mnie osoby, które nie widząc tego lokalu pisały o nim bzdury. Jstem tylko człowiekiem i różne błędy popełniam, ale nie znaczy to, że mam być wyzywany i obrażany przez niektórych tylko dlatego, że ktoś no name siedzi z drugiej strony kabelka

co do pampersów to po prostu zwyczajna przenośnia - Ci co chcieli to zrozumieli

Jeśli chodzi o nieszczęsny rmf maxxx - nic nie było zrzynane - ale jak komuś się to bardzo niepodoba to zmienimy to. Bardzo chciałem żeby to forum służyło do konstruktywnej krytyki lub pozytywnych opini dotyczących lokalu a przerodziło się w najeżdżanie i opluwanie. i na ten temat tyle

Ja do Yamy nic nie mam. Lokal jak każdy inny

Pozdrawiam

Manager
AMNESIA MAXX

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

W Eskulapie ale jaki koszt to nie wiem.

dr Łapińska przyjmuje na ogrodowej

panie menago

nie ja do ciebie, a ty zacząłeś kierować wypowiedzi bezpośrednio do mej osoby. ja pisałem o was jako o klubie.
skoro już kierujesz tym 'clubem', to chyba powinieneś bardziej poznać tutejsze realia, a nie mieszkać 3 miesiące i udawać, że wszystkie rozumy pozjadałeś. zacznij od podstaw ortografii, bo 'żeczywistość' cię zje.
nazywasz mnie małym człowieczkiem, któremu pokory potrzeba, a sam piszesz na forum o rzeczach, o których nie masz pojęcia (np moje powiązanie z klubem Yam Caffe). mi pokora jest nie potrzebna. lubię być uprzejmy i arogancki. zastanów się nad sobą, a nie innym życie ustawiasz.
co do wypicia flaszki, to nie o odwagę chodzi, a o chęci. otóż są osoby, z którymi zdecydowanie chętniej napoje alkoholowe spożywam. musisz w takim razie kwestię tę pozostawić w strefie marzeń.
zaznaczam, że osobiście nic do ciebie nie mam - odpowiadam jedynie na interesujące mnie posty. nie pisałem, że jesteś prostak i nie obrażałem osób pracujących w prowadzonym przez ciebie klubie.

i nie wmawiaj ludziom kłamstw o najlepszym naświetleniu etc. bo jeden lubi stroboskopy i inne skanery, a ja uważam to za szczyt wioski.

kończę, bo czas do pracy

miłego wieczoru wszystkim

i lekkiego kaca

Jarek

Ja proponuję w Wysokim Mazowiecku. USG robi dr Bućko. To chyba najlepszy specjalista od kolan w regionie. W zeszłym roku robiłam przed operacją za chyba 80 zł. Podczas operacji potwierdziło się w 100% to co on stwierdził. Jeśli chcesz się umówić i dopytać o coś to dzwoń 601 335 333

piotrek34 komisje mam w poznaniu i z tego co wiem jak wynik jest niedobry to wysylaja cie jeszcze raz na badanie krwi :( ale ja nie moge czekac bo niebawem bedzie lista rankingowa i chce sie zalapac

proponuję spotkać się z osobami które są lubiane i chciane jako towarzystwo celem zrobienia grilla lub innej czynnej atrakcji np spacer.UWAGA!!!NIE MOŻNA UMAWIAĆ SIĘ Z OSOBAMI Z KTÓRYMI WYPADA SIĘ SPOTKAĆ - TO STRASZNIE MĘCZĄCE!!!! Można też umówić się z bardziej aktywnymi na rower jak również zaszaleć na siłowni. Wersja mniej wyczynowa: szachy w parku czy karty na ławce przed blokiem czy też na balkonie. Dla samotników książka lub laptop na świeżym powietrzu.
Można również porozmawiać po prostu z mężem czy żoną dla których brak czasu w ciągu tygodnia, można porozmawiać też z innymi:)

Jarek

to znajdź jakiegoś miłego kolegę, który napompuje :P

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

szczerze to ja mysle ze w tym akurat lokalu nigdy nic nie wypali ... atom upadl ... pozniej te disco co tam bylo to upadlo szybciej niz powstalo ... teraz amnezja upadnie... te miejsce ma nad soba jakies fatum ... i tam zawsze bedzie sie cos zdzialo ... nie zawsze dobrego... przewaznie zlego...
jesli amnezja mialaby wypali to moim zdaniem napewno nie w tym lokum... lecz zycze powodzenia :)

pozdro

.A ciężko się przejśc ?? co he.... Czy lepiej było zadzwonic ??

Dzieki za podpowiedzi.A moze któras z was wie czy Doktor Pijagin przyjmuje prywatnie popołudniami.I jesli tak to do której godziny.I czy trzeba sie telefonicznie umawiac?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org