sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Chcę KACZORA!!!!!

serio? A kto to ten huderlawy co "wyprosił" gości? To ktoś z organizacji czy przypadkowy gość, któremu procenty do łba uderzyły?

lucyna

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Chcę KACZORA!!!!!

Autor: fantazjusz (---.lomza.vectranet.pl)
Data: 17-04-09 10:46

Idzi na strazaka nie na psa ! chyba ze nie masz chonoru

ty na pewno nie masz słownika,chociaż honoru pewnie też nie;)

lucyna

Ja jak Ja napisał: Ludzie na budowie dostaja 8pln na godzine, zapieprzaja jak woly a z takim podejsciem ze sie nalezy to na bank w Polsce bedzie dobrze, dokladnie tak jak mowisz! Daj mi 2000, posiedze w sklepie 40godzin tygodniowo bo wiecej to juz wyczyn, zreszta mi sie nalezy!
-ciekawa jestem w którym sklepie dostaniesz 2000 za 40 godz.tygodniowo i to za siedzenie?bo w wiekszosci sklepow(spoz-przem)w Łomzy zarabia sie minimalne wynagrodzenie(950netto),a zapierdziela i to bardzo ciężko cały tydzień bez wolnej soboty,a co druga niedziela mozesz sobie odpoczac lub pobyc z rodzina.Nie mowa tu o urlopach-kazdemu sie nalezy dwa tygodnie wypoczynkowego,a pani ze sklepu to i w 5 dni zdazy odpoczac-ktos musi byc w pracy i obsluzyc ludzi,szczegolnie w sobote i niedziele,gdzie wiekszosc spoleczenstwa ma wolne i z rodzinkami spedzaja wolny czas na zakupach!W naszym kraju NIGDY nie bedzie dobrze,po co sie oszukiwac.Kto ma smykalke do kombinowania,da sobie rade,ale wiekszosc zmeczonego juz spoleczenstwa,ktoremu co chwile jakis cwaniaczek noge podstawia bedzie tak tkwilo do konca.

na długiej to i owszem dorobi klucze ale do domu bo do auta to już nie chyba, że do jakiegoś starszego z lat 90 . W końcu i tak pojedziesz do blaszaka lub na nowogrodzką

Mam konkretne pytanie do manago.

Czy napewno bedzie dzis transmisja on-line i czy jesli przyjde na kawe to

miejsce gdzie

to sie bedzie odbywalo bedzie widoczne na tej transmisji. Jedna osoba z

tego forum postawila mi taki warunek spotkania i wybrala wasz lokal pod

tym jednym warunkiem - transmisja on-line ze spotkania.

Ide dzisiaj sprawdzic osobiscie warunki techniczne. Przy okazji obejze

Sylwie Grzeszczak i Libera. On line www.amnesimaxx.pl

start od 22 (bedziesz mogla mnie

zobaczyc on line - biale polo, ciemna marynarka, w reku zgodnie z

ustaleniami

długi czarny płaszcz) Bedzie sie dzialo......

a orientuje sie ktoś o której będzie grał ten Ivan & Delfin ??

Sokoł & Pono Miło :)

DiDi

no ludzie, nie pcham się tam gdzie mnie nie chcą nawet jak mnie na to stać a nawet tym bardziej!!!
Nie wystarczy wypchany portfel aby sobą coś reprezentować chociaż niektórzy tak myślą .
Czytam: jak za własne pieniądze ktoś mi won na odchodne?! Bulwersujące, nie przeczę. Ale gdybyś zamówił tylko szklankę wody przez cały wieczór to wtedy mogą cię tak wyprosić? Wtedy jesteś mniej wartościowym gościem?
Z drugiej strony (zakładając że wypraszał właściciel, bo chyba podchmielonym balowiczem nikt by się tak nie irytował) to jego lokal i ma prawo. Nie zależy mu na tym żeby goście wrócili bo widocznie kasę ma a knajpę z nudów otworzył.
Spotkanie dwóch portfeli zawsze sprowadza się do licytacji, który może więcej bo ma więcej. A jak zasobność portfela się wyczerpie wtedy widać jaki to człowiek:) jak ktoś nie wie jak z portfela korzystać niech zostawiaj go w depozycie.

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

Treść jest ukryta

Dzięki ! Wiesz mi nie zależy, czy ludzie biorą testy odemnie czy od niej. Tylko zalezy mi na tym zeby jak najwiecej osob chetnych zaliczało te testy, bo teraz jest porażka. Na 100 osób, zdaje ze 20. Nigdy tak nie było. Ale jak uczą się testów z błedami to poźniej tak jest.
Tak jak napisałas, wybór jest WASZ.
Pozdr.

SwS - krzesło mam całkiem dobre i z niczego nie spadłem, napisałem że jak w każdym zawodzie są czarne owce -> taborety, i słowa swoje podtrzymuję. Ile razy słyszałeś że policjant w łapę dostał? Wiele razy ale i ktoś w tę łapę dać musiał. Nie słyszałeś nigdy o "pale" którą zrobiła coś dobrze? Ja słyszałm, widziałem. JAK W KAŻDYM ZAWDZIE-LUDZIE IDĄ NA PRAWO I NA LEWO. Nie generalizuj.
Czemu "psa" nie lubisz? Bo pod blokiem na ławeczce pić nie pozwala? Na meczu kamieniami nie pozwala machać? że i ja trochę generalizuję ale więkość tych co tak tu głośno krzyczą że pała pałą będzie to tylko anonimowo w necie/tłumie głośno "szczeka". Chcesz coś zmienić-zostań dobrym "psem"
Jeszcze jedno: "ulice" nie kradną??
Wyzywać nikogo tu nie zamierzam gdy ktoś ma swoje zdanie (ziomex).

witam czy moze mi ktos pomoc bo w poniedzialek zanosze wyniki lekarski no i jest problem bo mam podwyzszony cholesterol do 236 a norma to podobno 200

POMOCY!!!

o 25

zabawne ;)

wodeczka, to sfiadczy tylko o tym rze bladego pojencia nie masz jak jezdzic, a nie rze trudne to bylo

Głos Rozsądku

Witam.

Odniosę się do pewnych wypowiedzi. Tylko do aspektów technicznych, gdyż jako zewnętrzna firma tylko takimi aspektami się zajmujemy.

12 kwietnia miała zostać uruchomiona transmisja on-line. Zaznaczę, że nie był to chwyt marketingowy zarządu Amnesi.

Dla tych, którzy chcą się dowiedzieć co się stało pokrótce wytłumaczę. W przypadku transmisji z imprez, gdzie ma być tysiące odbiorców najczęściej wybiera się te opcje:

1) Transmisja obrazu i dźwięku z klubu bezpośrednio do wszystkich odbiorców.
2) Transmisja obrazu i dźwięku z klubu do serwera, który streaming przekaże wszystkim odbiorcom.
3) Tzw przez nas "szybka retransmisja". Polega ona na tym, że do serwera wysyłane są małe pliczki, serwer oblicza i sprawdza jakie opóźnienie jest wystarczające, aby płynnie przekazać nagrany materiał do tysięcy użytkowników. Małe pliczki w czasie wysyłania do odbiorcy sklejane są w jedną całość, co ostatecznie daje nam obraz i dźwięk online z klubu.
4) Transmisja obrazu i dźwięku do serwera FLASH. Działa podobnie jak w pkt 3 z tym, że ma podziału na małe pliczki.

Pierwsza sprawa, że w Łomży bardzo trudno znaleźć dobrego providera. Aby transmitować bardzo dobry dźwięk i wystarczającej jakości obraz trzeba zabrać pasmo(dla jednego użytkownika) ok 256 kbps(128 kbps audio i ok drugie tyle wideo). Można oczywiście zejść z jakości i ustawić np: 96kbps audio. Jednak zależało nam na jakości dźwięku. Czyli, aby obsłużyć 1000 odbiorców potrzebne jest łącze 256kbps x 1000 = 256000 kbps UPLOAD, a to jest 256mbps (256 megabitów/sekunda). W Łomży nie ma providera, który udostępni nam takie łącze. Czyli opcja nr 1 odpada. Jest nie mały problem, aby wogóle jakiekolwiek stałe łącze podłączyć na ulicy Poznańskiej. A łącza bezprzewodowe, blueconnecty itd pomimo prędkości, która by wystarczyła do transmisji do serwera, w budynku Amnesi wariuje. Być może ze względu na dobrą zabawę, lub na wiszącą na ścianach elektronikę itd. Czyli wysyłanie ciągłego streamingu jest problematyczne, ale do wysyłania małych pliczków wystarczy.

Wybraliśmy więc opcję nr 3 ze względu na to, że mogliśmy wykorzystać łącze bezprzewodowe i dopóki nie zdobędziemy łącza przewodowego z tej opcji będziemy korzystać. Byliśmy przekonani, że na stronę wejdzie maksymalnie 1000 osób. Okazało się, że na stronę weszło kilka razy tyle osób. Większość osób odświeżała jeszcze stronę na której już znajduje się muzyka w jakości 128kbps. Jeżeli kilka tysięcy osób na raz ściąga MP3 to zabiera ogromną ilość transferu.

Jednym słowem nie doceniliśmy naszych użytkowników, że tak licznie stawią się na internetowym otwarciu klubu.

To był nasz błąd za który przepraszamy.

Transmisja online z juwenaliów w Krakowie zgromadziła podobną publiczność, ale tam dysponowaliśmy światłowodem.

Ale z pewnością uda nam się przeskoczyć pewne bariery techniczne i będziemy udostępniać streaming na poziomie.

Jeżeli macie uwagi techniczne, czy jakieś propozycje, pytania. Możecie pisać na adres techniczne@amnesiamaxx.pl

Pozdrawiamy

Ekipa techniczna.

Ile zarabia robotnik budowlany(pomocnik) w Lomzy?

D...18, mowisz ze to sie nie nadaje, a czyjegos maluszka bondz corsa 1.1l przy innym sprzencie (dla ciebie motor musi miec jak widac litr) to takie samo guwno w poruwnaniu z innymi samochodami.

zdejmowanie blokad jest jak najbardziej ok, z prostego powodu. bo powiedz kto stwarza wieksze zagrozenie na drogach (gluwnie poza miastem): skuterek ktury ciongnie sie 50km/h czy razem z innymi pojazdami 80/90 km/h?

mam sporo lat, ruwniez czasem jezdze skterkiem, i wole to niz jazda samohodem. czasem morzna mnie w lomzy znalezc, np dzis ;P

akurat niekoniecznie pierwwszy albo drugi. obaj moga takie same problemy stwozyc. ale wole widziec doroslego, ja bym swemu dziecku 13letniemu nigdy bym nie dal tym kierowac, jakos nie mam zaufania do dzieci. a skuter, bo nie musze stac rano w 7 kilometrowym korku stac na al. jerozolimskich ;) wole miec 10 minut do pracy niz godzine ;)

„ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości,
Nie jest godzien szacunku teraźniejszości,
Ani prawa do przyszłości.”

Józef Piłsudski

KICHU85 WITAJ MOZE BYC PROBLEM Z TYM CHOLESTEROLEM ZALEZY OD KOMISJI A GDZIE BEDZIESZ MIAL KOMISJE BO W WARSZAWIE TO LIPA

LUDZIE! Nie piszcie do mnie maili o pytania z TWO, bo już ich dawno nie mam, więc nie będę ich nikomu wysyłał !!!

do mnie raz by tak powiedział bo by się złożył jak styzoryk !!!!

Jest na stronie, nie zauważyłem, sorry.

ile dostajemy ?

DiDi

Początek meczu 16.00

pomocnik 10pln/h badrdziej fachowy 12-15

Ja mialem kiedys podobna sytuacje w yamie. Mianowicie pan "ochroniarz" po zapaleniu sie swiatel, ktore daja ludziom do zrozumienia, ze lokal niedlugo zostanie zamkniety, podchodzil do kazdego stolika i "grzecznie" wypraszal gosci mniej wiecej tymi (wykrzyczanymi) slowami: wychodzic zamykamy!!... Przyznam, ze zbyt wiele ja i osoby siedzace przy stoliku sie nie zdziwilismy, a alkohol ktory stal na stoliku po prostu dopilismy... Puenta jest taka, ze bez znaczenia czy to ochrona, czy tez klient w Łomżyńskich "klubach" niestety kultury nadal brak :/... :)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

W Łomży, to Ci nikt nawet porządnie diagnostyki w klekocie nie zrobi, nie mówiąc już o solidnym programie.
Róbta co chceta, Wasze auta Wasze problemy. Gotowce i boxy to samo zło, tym bardziej dołożone do aut o niewiadomym przebiegu i stanie technicznym.

Zrobisz profesjonalny program, a w cenie bedziesz miał diagnostykę i stan twojej motorowni jak na dłoni. Tuner zrobi Ci program pod Twoje potrzeby. Chcesz mieć max moment przy 2; 3; 3,5tys.obr bedziesz miał. Chcesz gładki jak stół w całym przedziale obrotów, będziesz miał.

W gotowcach masz zazwyczaj pik przy 2tys.ob a potem moment leci na łeb na szyje. Wrażenie jest takie że do tych 2tys.obr. auto zapierdala, a potem puchnie. Kilkanaście tysięcy zrobisz i dwumas do wymiany, a potem urwana korba od butowania z dołu obrotów :D

W linii prostej max 500 m od klubu masz zajebistego dostawce internetu wiec żadne tłumaczenie - brak środków technicznych do chu..a pana stawiasz radiolinie i napierdalasz jak dziki co za problem (( chyba ze klient nie daje rady z mamoną )

o 20 ale wielka gwiazda nie może sobie pozwolić żeby być na czas oni lubią jak się na nich czeka więc zagrają o północy

Tomasz ;]

Nie! ELFRYZ to porażka.A na Mickiewicza otwarte?

Szeryfie wróć do nas.

To jest mała kasa.Trzeba roznosic po piętrach.Musisz sie nałazić.,a nic w sumie nie zarobisz.Jeszcze po tygodniu przyjezdza facet z trj firmy i chodzi z Tobą po blokach i pyta ludzi czy były to a takie a takie ulotki.A ludzie juz teraz nie zwracają uwagi na ulotki .i mówią ze nie było czy nie wu\idzieli czy nic nie wiedzą i dac im spokoj.
Jak mało ludzi potwierdzi to nie dodtaniesz kasy i taka to robota . Przepraszam ze tak duzo napisałem ale ja tak miałem.
Pozdrawiam.

a nie lepiej kupic n95 8gb?

iść do koscioła :) potem do biedronki zajść,następnie do domciu i przed Tv

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org