sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
gdzie wyborcy Po??!!!!!!

nie gniewam sie

no fajnie miec taka pamiatke :)

film jest swietny

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: gdzie wyborcy Po??!!!!!!

wiem chodziłem na KM i wcale nie jest ciężko 3 godziny. Tzn zależy jak dla kogo. A ile kosztuje Thai Kick Boxing za miecha i w jakie dni treningi? 100zł to wcale nie dużo ;p no i czy wiecie coś na temat Aikido albo boksu? :)

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

Myślę, że dzieciom się nudzi w deszczowy dzień i wysyłają bzdury.

Bl00498 zapisz moją xD a szczerze to niewypał ten temat.. :)

Katon

hehe tu nie trzeba byc rasista by widziec co sie dzieje.

Bylem w Paryzu dwa tygodnie temu, mielismy pecha bo pod sklepem nocnym zastapila nam droge grupa mlodych 'uchodzcow' chcacych podobnie jak w tym autobusie zapalic, jakoze palic nie pale to im nie pomoglem ja ani moi koledzy, wowczas zaczely sie krzyki , ktore bardziej brzmialy jak pytania typu:
'co rasista jestes?' 'masz mi cos do powiedzenia bialasie' oraz roznego rodzaju wyzwiska, skonczylo by to sie zle gdyby ze sklepu nie wyszla reszta naszych znajomych po czym algierczykom kopary zmiekly.
Inna sytuacja stoimy w Brukseli na ulicy rozmawiamy ze znajomymi, znajomego zone nagle odrzucilo na bok , zerkamy a tu szedl typ typu marokanskiego z usmiechem na facjacie w nasza strone, po chwili usmiech zgasl, ale to tam ...

Slowa typu prosze, dziekuje, przepraszam, czy moglbym etc sa im zupelnie obce, glupi ten kto uwaza, ze Polakom brakuje kultury i oglady.
Tu jest prawdziwa dzicz, totalna dzungla na co nikt nic nie moze poradzic, ani rzad, ani policja.

Wiec marne pisanie, ze ktos jest jakims tam rasista czy jak tam zwac chcecie, poprostu biali ludzie sie tutaj tak nie zachowuja.

Jezeli powiedziec, ze czarni tak jak i biali rozrabiaja to od razu mowie, ze chuliganstwo bialych w w/w miastach/krajach to bedzie zaledwie maly procent.

A co do porownywania ich z czeczenami to jest bardzo wielkie podobienstwo.
Otoz niegdys kraje te sciagaly w belgii marokanow i bodajze zimbawe oraz inne kraje niegdys kolonie swoje, francja algeria i reszta kolonii.
Na poczatku byla pomoc bo trzeba pomagac ucisnionym, nie musieli pracowac, zyli na tzw. szomazach (zasilek) , zostali przyzwyczajeni do blogiego lenistwa, panstwo sie nimi zaopiekowalo i dalo co tylko pragneli. A dzisiaj wielki problem bo jak zostali przyzwyczajeni do szomazy tak do dzis nic nie robia, a normalni ludzie nie chca pracowac na darmozjadow.
Ale panstwo nic nie moze juz zrobic, jakby zaczela np Francja majstrowac cos przy zasilkach na drugi dzien bylyby zamieszki.
Takze powolutku powolutku a sie przekonacie, ze czeczeni nic dobrego nie wroza, a pomocy to potrzebuje wielu z naszych rodakow w kraju w miescie, ktorry ledwo od pierwszego do pierwszego zyja a panstwo ma ich gdzies.

Jeszcze raz mowie, zaden rasizm, poprostu 'walka slowem' .

Pjotr

"krzyknela 3 razy "Volider sakruma' i sie zesrala..."

Santreo

Monika krzyknęła: "VOLIDER SAKRUMA" i poszła spać

sama bym tam nie wlazła:)ciekawe i fajna muza.:)

Santreo

masz i nie placz

http://peb.pl/pojedyncze-utwory/412724-rapidshare-lady-gaga-poker-face.html

To zalezy ile ten niepelnoletni ma lat.

Jezeli ukonczyl 17 lat, to odpowiada wg. kodeksu wykroczen.

Moze otrzymac mandat (500zl) lub jezeli sprawa trafi do sadu grockiego to:

Art. 94. § 1. Kto prowadzi na drodze publicznej pojazd, nie mając do tego uprawnienia,
podlega karze grzywny.

Grzywna do 5000zl.

Do tego dochodzi odholowanie pojazdu i oplata za parking policyjny (dodatkowe koszty, podobno niemale)

Problem sie zaczyna, jezeli ta osoba nie ma ukonczonych 17 lat...

Jezeli nieletni ma mniej niz 17 lat to na pewno:
-powiadomienie rodzicow, ktorzy musza odebrac pocieche z komisariatu
-odholowanie samochodu

Sprawa moze tez zostac skierowana do sadu rodzinnego, ktory jezeli uzna, ze nieletni jest "zdemoralizowany" moze orzekac wg. artykulu 6 Ustawy o postepowaniu w sprawach nieletnich, czyli m.in:
-udzielic upomnienia
-zastosowac nadzor kuratora
-orzec zakaz prowadzenia pojazdow
-orzec umieszczenie w rodzinie zastepczej lub zakladzie poprawczym

Ale w praktyce- szczerze watpie aby ktos kto prowadzil pojazd bez uprawnien zostal uznany za osobe zdemoralizowana inna sprawa jest, gdyby sie to powtarzalo nagminnie lub nieletni byl pod wplywem alkoholu (co wg. wspomnianej przeze mnie ustawy okreslane jest jako "czyn karalny")- wtedy sad rodzinny+ sankcje karne na bank.

Jezeli popelnilam gdzies blad w interpretacji aktow prawnych, prosze o poprawienie Wink

P.S. Osobie ponizej 13 roku zycia nie grozi NIC, odpowiadaja wylacznie rodzice.

GOOGLE NIE GRYZIE !!!!

Czy mógłby ktoś polecić mi dobrego cykliniarza?

specjalnie konto zalozyles by nas o to zapytac?

tylko Olecko jest 3 razy mniejsze to i tak więcej niż 5 nie nakręci

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

tez sie chetnie dowiem :)

Katon

dzis i jutro jezdza tylko:2,4,8,10,13 i to tylko do ok19

Już niedługo połowa kwietnia i dalej nic nie wiadomo. Szczerze to wątpię, czy będzie to rozstrzygnięte do końca tego roku :/ ;)

odezwij się do mnie na maila to podam Ci swoje gg ;)

o czym?

Jak dla mnie to nic specjalnego z dużej chmury mały deszcz tyle że troche odświeżyli wnętrze;) nie za wiele ludzi jak na taki duzy lokal no i świeta ,stanowczo za duzo awantur jak na pierwszy raz:( a drugiego dnia zamknięto już o 1 w nocy ale nie z powodu żałoby a braku klientów jednym słowem KLAPA.

Niedawno bylem na fortach i poza historycznym miejscem jest tam wysypisko smieci. Nawet chcac zrobic sobie pamiatkowe zdjecie, np. jako przejezdzajacy turysta, ilosc smieci a gdzie niegdzie cale gory smieci, skutecznie zniechecaja do robienia fotek. Niestety jest to efekt naszej chamskiej kultury. Ale jak nauczyc chama, ze smieci wyrzuca sie do przeznaczonego na ten cel kosza a jesli takowego nie ma w poblizu to sie zabiera ze soba i wyrzuca przy najbizszej okazji do kosza. Zreszta czy chamy nie maja oczu i nie widza jak ich smieci psuja ogolny widok krajobrazu? Ja oczywiscie mogę zrozumiec, ze ktos jest syfiarzem, ktorego rodzice tez sa syfiarzami, ze urodzila cie matka syfiarka i wychowywałes sie w zasyfionym domu. Zyjesz i egzystujesz w syfie, w ktorym sie odnajdujesz i dobrze czujesz ale czemu sadzisz ze wszyscy na około lubia twoj syf chamie? Mysle ze powinno byc tak, ze gdy cham rzuca papierek na ulicy to za pysk powinien byc przymuszony do sprzatania tej ulicy przez tydzien. Sprzatnoles cala ulice wiec teraz wracasz na jej początek i zaczynasz od nowa. I tak przez osiem godzin dziennie. Dodatkowo 10.000 grzywny może wtedy by się bali smiecic. A my chodzilibysmy czystymi ulicami szydzac z brudasow zamiatających ulice. I w koncu mielibysmy czysty kraj.

To ładnie masz w domu skoro można u Ciebie w domu w pierdo....ol dostać,a jeżeli chodzi o lokale to co ty wiesz o klubach?

Katon

wyj.ebane jajca :D

Człowieku gdzie ty żyjesz policja jak tylko zobaczysz to jest wszędzie a ty mówisz że skuterami jeżdżą po chodnikach (grozi kara w postaci mandatu)
Gadasz na nas a sam nie znasz przepisów ruchu drogowego ojciec ci prawko załatwiał??
W tym jest problem że jeden z drugim dostał neta i chce po wkurzać innych niech rodzice opłacą wam internet bo zabiorą wam okno na świat.

A oto mój słynny morał: Powinni zabronić dzieciom neo pisać na forach.

nie wiem czemu władze miasta nic nie robią w tym kierunku. przecież można by bylo zorganizować jakis festyn na muszli. znajduje się ona przy trasie na mazury gdzie jeździ połowa warszawki.mogliby przystanąć sobie wypic kawkę, czy coś zjeść. promocja miasta jak się patrzy.pamiętam czasy jak prezydentem miasta był Ś.P. Turkowski i zawsze było cos organizowane na muszli. a teraz to tylko wypychają sobie kieszenie w tym ratuszu i mają wszystko w głębokim poważaniu. byle im było dobrze a miasto zamiera. smutne ale prawdziwe.

ja tam go nie wybralem, a co smieszniejsze to chyba nie znam nikogo kto by sie przyznal, ze na niego glosowal? heh ale niestety sam sie chyba nie wybral?

na biegunach?

ja dzis mam ochote, jutro jej miec nie bede

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org