piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Stara karuzela nowej władzy

jedno dla publiki ,a drugie dla prasy.
Przyjechałem tu na bauns,nie na wczasy.
Tak dokładnie
kładę rap ponad mnie,
zrób,yo,jak znasz mnie,yo, Cie dopadnie.
Traktowania,czy traktuj to poważnie,
nie wiesz co mówić,to mów niewyraźnie.
W Tobie idoli lirycznych
pedalskich strasznie.
Tandeta płynie wierzchem,a sztuka na dnie

Zbych

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Stara karuzela nowej władzy

Mówicie, że otwarcie 4 grudnia, czyli może 11 będzie można się wybrać i spokojnie bez czekania na wózek/koszyk obejrzeć jak to wszystko wygląda:)

Autor: Jack (---.lom.vectranet.pl)
Data: 13-09-04 18:45

Nigdy nie słyszałem aby na środku placu był ratusz. Kiedyś w "Kontaktach" czytałem, że ze starej budowlanki( obecnie chyba II LO ale nie mam pewności) jest wejście do tunelów pod staryn rondem, był nawet obszerny artykuł napisany przez gościa, który je zwiedzał. Jakiś czas temu z jakieś gazety wyczytałem, że podczas remontu placu przy SP-6 natrafiono na sklepienie jakiegoś pomieszczenia lecz inwestor z obawy o kasę nie chciał nikogo o tym informować gdyż konserwator wstrzymał by remont.
Natomiast pod boiskiem SP 7 znajdują się bunkry wybudowane podczas budowy szkoły jako schronienie dla komunistycznych prominentów i ich rodzin na wypadek wybuchu bomby atomowej(czasy zimnej wojny)

Z tego co widzę na tych planach to wszystko się potwierdza (nie dot. ratusza)

A moze grupa ,,NoVii"? Dziewczyny super śpiewają,często pomagają w imprezach organizowanych przez miasto...Spiewały na ,,Swiatełku do nieba".Mam ich wizytówkę...Jeśli się nic nie zmienilo to numer jest taki 504484658

ryskago masz racje przerzucam się na pływanie synchroniczne ;)

No i co to znaczy? (LEP) - stażyści wypadli lepiej, bo są świeżo po teorii. No, ale ja tam wolałbym byc leczonym przez starego, dobrego praktyka, który miał ileś tam punktów mniej. Co nie oznacza jednak, że bronię lekarzy - pijoków :)

Co do prawników i notariuszy -> zadam Wam takie oto pytanie: możecie przyjąć na aplikację (studia, do pracy etc.) swą córkę lub dziewczynę o nazwisku Nowak z miasta z płd. Polski - jeżeli przyjęlibyście pannę Nowak, to tak macie rację, coś z tym trzeba zrobić (jak pisze Graboś), jeżeli jednak pomoglibyście córce, to wyłazi z Was typowo polska kołtuneria :) nie dlatego, że nie dacie Waszemu dziecku zginąć, ale dlatego, że potępiacie coś rozsądnego poniekąd.
Pozdrawiam.

W moim przypadku,jeśli chodzi o zabawę sylwestrową,wszystko się zapewne wyjaśni na kilkanaście,góra kilkadziesiąt godzin przed faktem :-)
Niewiem czemu,ale jest tak rok rocznie.Są plany,są "ustawki",ale i tak finał ich nie odzwierciedla.Pewnie znów się skończy na jakiś domowym "party" w gronie przyjaciół :-)
Pozdro!

--------------------------
Anoni.m
http://www.pixelpc.pl

Tak Grzesiu, tylko nikt nie pyta, czy są pod Łomżą jakieś Forty. Więc jeżeli już je zbudowano (za olbrzymie zapewne pieniądze), to je przynajmniej widać.
Pozdro

Może do PEJE-i trzeba zadzwonić żeby założył neta i znowu sie rozpisywał na forum ?

Tester żande badziewie - dobrze tuczy, szybko podawaja ilość hcolesterolu. Chcemy przecież być tacy jak ameryaklnie czas zacząć tyć i bić rekordy w ilości KG/człowieka ;]

zobaczysz źdźbło w oku brata a belki w swoim nie zauważysz.
Wszyscy mówią, że policja jest zła bo każe mandatami, ale teraz niech wszyscy przypomną sobie wykroczenia, które popełnili a za które nie zapłacili mandatu a następnie niech wyliczą sobie ile to by ich kosztowało.

Narzekać każdy może, ale lepiej chyba zacząć od siebie.

ps. Żeby mnie było stać na zapłacenie madatów za moje przewinienia to chyba bym musiał za wójka mieć Kulczyka.

Tak Patrol masz rację. Impreza będzie na Śniadeckiego :)

Przecież w Łomży leżą kilometry światłowodów - TPSA, Infolan i inne...

A poza tym znajdź firmę, która zapłaci za położenie sieci szkieletowej w Polsce (bo przecież kto będzie TPSA płacił za wpięcie do sieci) i za opłatę będzie brała tylko 50 zł/mc.
Firma ta musiałaby nazywać się "Banda Masochistów Sp. z.o.o".

Zejdź na ziemię... A placic za neo nie musisz, bo żadna konstytucja ani inne prawo Cię do tego nie zmusza. Możesz zawsze zrezygnować.

a to jest podział na miejscowych i przejednych? a ja myslałem do tej pory że płacą ci przekracząjący prędkość... Jeśli miasto będzie wystarczająco bogate, to może postawić fotoradary na każdej ulicy i będziemy wszyscy jeździli jota w jotę przepisowo. Przynajmniej jeśli chodzi o prędkość. i gdzie tu zarzut?

--------------------------
Anoni.m
http://www.pixelpc.pl

no to znajdz inwestora :D a kluczyk to wogole odzielna dziwna historia

Tak.

I czego się rzucasz młokosie? Na graniu się znam i robie to w sposób, który nie naraża mnie na zarzuty chałturzenia, a nie zaprzeczysz że odpalenie miniacza i podgrywanie pijanym ciociom i wujkom nie należy do szczytu artystycznych uniesień...

Czy widzialiście że jakiś nasyp robio gruz przywożą obok stadionu od strony starego mostu co juz zaczeli robic nasz stadion ? no trzeba go najpier podwyszyć że nie zalewło go a puzniej reszta ciekwe jak bedzie wyglądać....hm.....

CD... Tolerancję zawsze trzeba łączyć z wolnością (lub zakazami).
Powiedzmy, że istnieje jakaś sekta, która codziennie np. rano musi się pomodlić i wysikać na progu własnego mieszkania.
Czy sąsiad z naprzeciwka powinien wykazać się tolerancją religijną/obyczajowa ?
Czy można tolerować człowieka, który nawołuje do mordowania np. małych dziewczynek ?
Czy w tych teoretycznych przypadkach możemy się wykazać nietolerancją ?

Prawo może stanowić granice tolerancji - ale czy tolerować prawo, które np. nakazywałoby konfiskatę majątku wszystkim Żydom lub łysym ?
To może jedynym wyznacznikiem tolerancji jest tradycja ? (jeśli tak to ostrożnie z tolerowaniem nowinek).

Pytanie o tolerancję jest pytaniem o to co najbardziej ogranicza naszą wolność (i odwrotnie - co najmniej):
- państwo,
- tradycja,
- kościół,
- itd. (inne czynniki).

Idąc dalej tym tokiem rozumowania można by stwierdzić, że najlepsze drogi (bo najbezpieczniejsze) to są drogi gruntowe z dużą ilością wybojów ograniczających prędkość i z dużą ilością policjantów z suszarkami.

W polskich warunkach płacą mandaty nie ci, którzy dopuszczają się wykroczeń drogowych lecz ci, którzy "wpadną" - wykroczenia drogowe są zjawiskiem niestety powszechnym. Wymuszają je moim zdaniem przeważnie złe warunki drogowe (duże natężenie ruchu i kiepskie drogi, koleiny, nieprzemyślane rozwiązania skrzyżowań, łączenie ruchu pojazdów wolnobieżnych i pozostałych na tych samych jezdniach, brak bezpiecznych przejść dla pieszych na drogach wielopasmowych, złe oznakowanie, roboty drogowe, brak poprawnego utrzymania dróg np. zimą, itp.).
Każdy wypadek można wytłumaczyć winą kierowcy. Ale winnych jest zwykle kilku: czasem współwinni są wszyscy kierujący (w jakimś procencie) - czasem też warunki zewnętrzne.

Jazda samochodem jest walką o życie ale też o czas (wszystkim się gdzieś śpieszy) i o pieniądze - bo od pieniędzy i czasu jakim dysponujemy zależy jakość naszego życia.

Drogówka jak drogówka...robi to co do niej należy. Jak którys z was byłby Policjanten to co może nie wywiązywałby się ze swoich obowiązków?Nie karałby za wykroczenia kierowców, którzy popełniają te wykroczenia? A że czasami się do kogoś przyczepią i potrafią "dać" mandat za nic lub za coś o czym można by było dyskutować - to już jest inna sprawa.
Mnie osobiście denerwuje gdy drogówka lubi się podczepić pod jakiegoś "młodziaka" i go usilnie zatrzymywać do kontroli, przy każdej nadarzającej się okazji - czego sam doświadczyłem, naszczęście dali mi spokój. Bo niech ktoś mi z was wyjaśni dlaczego np zatrzymywane jest samochód, który ma "głośniejszy wydech", albo jakieś dodatkowe światełka? Sam nie raz widziałem jak zatrzymują niewinnego chłopaka z furą o wyróżniającum się wyglądzie, a obok przejeżdża prawdziwy pirat drogowy, z dużą prędkością, często wyprzedzając na skrzyżowaniu itp, a Policjanci tylko głowami odprowadzają pirata i dalej przeprowadzają kontrolę młodziaka.

PS. "...ten piskal, ten subwoofer, te spoilerki - i do Jeziorka :)..." Hmmm. Piskal (oj rzadko), subwoofer i spojlerki - jak najbardziej TAK!!!, no ale z tym Jeziorkiem to już przesada. Szanowny Kolego Adamusie - To że ktoś ma spojlerki i subwoofer w samochodzie to nie znaczy, że jest stałym bywalcem Jeziorka. Tam chyba raczej królują poczciwe Maluszki, Polonezy i inne fury z tej "półki".

A tak na marginesie: Nie długo powinno się pojawić na łomżyńskich drogach nowe autko - ze spojlerkami i subwooferem na pokładzie ;). Ciekawe jak powita je nasza drogówka... ;)

I pamiętajcie wteczny i do przodu... :P

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org