Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
To jest obrona krzyża |
zgadzam się z Dalaran. trzeba jechac na kebab do olsztyna ;P
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: To jest obrona krzyża |
Mam nienormowany czas pracy i każdego dnia wracam inaczej
|
|
Skoro nie wiesz co masz kupic to pewnie tez nie wiesz jak to wymienic wiec zadzwon po jakiegos mechanika obejrzy auto i ci powie co jest .
|
|
wickedqueen Pisałaś rownież że za pół roku bedziesz zdawała jescze raz. A czy to nie jest tak że dopiero można za rok od daty ostatnich nieudanych testów?
|
|
Wyraziłem swoja opinię . Kto chce niech wierzy, a kto nie, niech słucha opowieści o loterii, szczęściu, o zaklęciach. Pracownik konsularny pod stołem rzuca monetę, tylko musicie oczami nie mrugać , bo nie zauważycie tego, tak szybko to robi.:))))) A te dane w formularzu to tak dla jaj, to taka ściema, szczególnie pesel :) Amerykanie mają zamiłowanie do cyfr, bo dokumenty tak ładniej wyglądają. :) Całe procedury są ustawione tak, ze są zależne od humoru urzędnika :) Dobrze, ze nie plują przy tym na nas, albo nie strzelają, bo taki maja humor . Przecież oni są z dzikiego zachodu. A dziki zachód , to tak jak dziki busz :))) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
U mnie dobrze chodzi obraz co 5sekund się odświeża ;)) była jeszcze kamera na prusa ale nie ma jej już na necie przydało się więcej kamer np żeby były dostępne kamery z rond lub tych co wiszą przy 4+ itd.
|
|
Bardziej wierze z gory narzucona liczbe osob do otrzymania wizy w danym dniu a tym samym w loterie i szczescie stajacych po wize niz w spisek urzednikow polskich z konsulatem amerykanskim (PARANOJA). Znam ludzi ktorzy otrzymali wizy a czystych papierow wcale nie mieli. Co do humoru urzednika prosty przyklad rodzice z 3 letnim dzieckiem staja po wize oboje pracuja maja mieszkanie wszyscy troje na jedno zaproszenie. Wynikiem tego jest to ze wize otrzymuje tylko 3 letnie dziecko. Nie no pewnie spisek:) Co do tych bredni o spisku to gdyby tak bylo to mysle ze polski zus i skarbowa powinni miec dane o zatrodnieniu Polakow w Stanach i odrazu po powrocie nakazala zaplacenie podatku czy tam roznicy w podatku, a tak nie jest. Hehe a Marsjanie czytaja w naszych myslach:)
|
|
"Pamiętajcie ,że z Czeczenii nie uciekają biedni bojownicy tylko ci co mają kasę. Prawdziwy bojownik to został i walczy.' no z tym się nie zgodzę, bo wiem, że i Ci, którzy mają nierówno pod kopułą i celem ich zycia jest walka (jakkolwiek ją rozumieć ) też przyjeżdżają!. Myslę, że przybywają po prostu Ci, którym po prostu udalo się uciec, nie byloby nic w tym złego, gdyby faktycznie nie 'terroryzowali' miejscowej ludnosci, bo jako kobieta muszę przyznać, że te ich zorganizowane 3-4osobowe grupki potrafią wzbudzać (przynajmniej we mnie) strach.., czasami mam wrażenie, że myslą, że wszystko im wolno. Rozumiem, że być może w ich kulturze inaczej sa traktowane kobiety, ale czyz nie powinni się przystosowac i starać się traktować polskie kobiety bardziej z kulturą - tak, by nie musiały się bać ich wzroku? No, ale oczywiscie nikt nic z tym nie zrobi, bo po co.., każdy mysli o swoich tyłkach.. Nie jestem materialistką, ale będę szczera i powiem, ze boli mnie też ów fakt, że ONI za NIC mają po 1200zl zasiłki, podczas, gdy np. ja-chcąc udać się na odbycie stażu-PRACOWAĆ GODNIE- nie mogę, bo nie stać na to urzędu pracy.. To jak to jest? Czeczeni nie muszą się uczyć, nie muszą pracować, a mają o niebo lepiej, a ja chcę się uczyć, opłacać studia, muszę i chcę pracować - ale nie mam warunków... doprawdy czuję się dowartosciowana jako Polka;\ szkoda, ze to tylko darme gadanie... cóż.. warto by było wziąć z nich przykład i gdzieś wyjechać...
|
|
Jezdzi ktos jeszcze po Auta do Niemiec Belgii itp.??
|
|
osobiście myślę, ze najlepiej leczyć się domowymi sposobami,a jeśli to nie pomaga wystarczy wizyta w aptece i rada sprzedawcy - powiedzą to samo, tylko, ze za darmo ;] Pani z Ogrodowej owszem przepisała mi fajne maści i tabletki, które trochę sporo kosztowały...szkoda tylko, że nic nie pomogły - na szczęście wyzdrowiałam- SAMA :)
|
|
Tak jeszcze jeżdże po auta do Niemiec. W czym ci trzeba pomóc??
|
|
Jezeli macie tu dobra prace lub biznes, "majatek" i inne wyjazdy turystyczne na koncie to czemu by nie. Ale oni to sprawdzaja w konsulacie i kitu nie moze byc. Inaczej mlody student a inaczej rodzina chcaca jechac w calosci na wakacje.
|
|
jest tak --> od pierwszego terminu masz od 30 do 60 dni na zgloszenie, ze nadal sie ubiegasz i chcesz poprawiac testy. Jesli sie podejdziesz do 2 proby i oblejesz to tez po pol roku (tak mi mowili na komendzie) Jesli nie podejdziesz to wydaje mi sie ze tez pol roku (tak mi mowili) Rok to byloby za dlugo jak na TSF i bez sensu Jesli podejdziesz do drugiej proby i oblejesz- mozesz podejsc za 6 mscy a jesli zostaniesz przy pierwszej (nie skorzystasz z drugiej) to z jakiej racji mialoby to sie wydluzac do roku? http://www.policja.pl/rekrutacja/nowe_zasady.html --- tu zaznaczyli, ze pol roku od daty rozpoczecia postepowania kwalifikacyjnego (nie wiem jak ma to rozumiec - termin zlozenia papierow czy tsf? )
|
|
http://www.policja.pl/rekrutacja/dokumenty/zasady_prowadzenia_postepowania_041007.pdf paragraf 21, ust 1 i 2 ---> tak jak mowilam. Jesli przyjac, ze postepowanie kwalifikacyjne rozpoczyna sie wraz ze zlozeniem dokumentow, to 6msc od zlozenia papierow (ust. 2) :D
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=3K2StVcV1Yo Cala prawda :)
|
|
tak jestem za Polska dla Polaków siwięte słowa Riposta
|
|
wiecie co jak was tak czytam pseudo-łomżyniacy to mi się żygać chce skoro wam Łomża nie pasuje to do widzenia przecież nikt was tutaj nie trzyma weście swoje manatki spakujcie i jedźcie w polske w europe tam gdzie wam bedzie dobrze i nie wypowiadajcie się już na forum jeśli nie macie nic do powiedzenia
|
|
Polecam P. Drożyner z ul. Rycerskiej. Ktoś kiedyś na tym forum polecił mi ją i nie zawiodłam się - jest dokładnie tak, jak rekomendował ;)
|
|
Czas na samosady
|
|
Witam, potrzebuję jakiejś sali gimnastycznej gdzie można indywidualnie pocwiczyc niestety dzwoniłam do wszystkich podstawówek w Łomży i nie ma miejsca na dłuższy okres, poza tym jak dla jednej osoby jest naprawdę drogo. Czy może ktoś się oriętuje gdzie mogła by byc jeszcze taka sala w Łomży? moje gg:3664587
|
|
Czyżby wiosna majacząca na horyzoncie i kiepski dealer obudził w ludziach artyzm?;>
|
|
elo dzis zakonczylem eliminacje do bycia policjantem. zdolny wg WKL i czekanie na naor ktory sie prawdopodobnie nie odbedzie. smieszne troszeczke. inna sprawa ze jak sie juz sluch o tej policji, strajkach i wyciaganiu lamp naftowych w malopolsce to sie rzygac chce i mnie odrzucilo od checi byc palkarzem ...
|
|
mechaniak wygral
|
|
Witam!! Do pedros: Ja zdawałam w zeszłym tygodniu 16 lutego MS w Radomiu. Jak na razie nie mam żadnej odpowiedzi. Pani psycholog kazała czekać do miesiąca, ale wydaje mi się to dość długo. A Tobie jak powiedziała?
|
|
w Łomży jest kilka tzw "centrów" gdzie chodzi dużo ludzi i znalezienie lokalu takiego jak chcesz może być trudne. 40-60zł netto a nawet więcej za metr.
|
|
A skąd wiecie jaki jest zakres wymiany danych :)))) O jakim spisku mówicie ?? Urzędnik jest od zapierdalania na swoim stołku, a nie od spiskowania. Wymiana danych następuje na odpowiednim poziomie(szczeblu) i jest związana z bezpieczeństwem Dawno byśmy mieli ruch bezwizowy, gdyby wprowadzono paszporty biometryczne. Amerykanie już dawno o tym powiedzieli, boją się że na naszych zwykłych paszportach cała ruska i nie tylko mafia się u nich zamelduje. Jaki problem będzie wyrobić sobie polski paszport za parę groszy ha ha ha Słuchacie debilnych redaktorów co tylko odwracają uwagę od sedna sprawy i trzepią pianę. Do czego ma dostęp ambasada , to tylko ambasada wie :))))) Do niedawna śmiechy były z Lepera, bo się gamoń wygadał o talibach, no teraz się pośmiejcie wszyscy, ale z tego jak media Was dymają i jaki macie zakres wiedzy w niektórych sprawach. Brakuje aby Staś Kowalski, wiedział na jakich zasadach pracownik sekcji wizowej w ambasadzie pracuje.:)))) Donald numer pesel wpisujesz we wniosku wizowym - elektronicznej rejestracji i w tym momencie jesteś już sprawdzany, zanim ogoloną buźkę pracownika wizowego zobaczysz:))) Ty jesteś jedna wielka bajka. A na dokładkę słyszeliście może coś o białym wywiadzie :))) A skatalogować 40 milionów ludzi to taki według Was problem ???? W dzisiejszej dobie. Oczywiście , ze udostępnione dane mogą być w niewystarczającym zakresie wiec o coś jeszcze może zapytać "konsul" Może być tak , ze ma dane z poprzednich lat: zapłacony ZUS, podatki itp, wiec jakieś aktualne perypetie ze skarbowym nie będą widoczne . Np: rolnictwo jest wyjęte spod kontroli skarbowej i w tym obszarze kolega mógł nakłamać i nie mieli jak sprawdzić. Ale co ja będę wam w głowie rozjaśniał. Ene, due, rabe....... :))))) dostaniesz Ty. :)))))))))) według tego schematu wszystkie ambasady pracują :)))))) A w krajach arabskich szczególnie :))))))))))))
|
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Odkąd pamiętam krążą tak po Rossmanie. Ja już przywykłam :) Taka ich w praca. Ale muszę przyznać, że w Kauflandzie robią to stanowczo dyskretniej :) „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
raz wybrałem sie tam wieczorem z siostrą, w ciązy była-to jakas młoda laska zza lady mówiła ze NIC świezego nie ma jak na brzuch siostry spojrzała...
|
|
he na "majuwke" to ci może bojz zagra :) „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
a mnie to krępuje jak chodzi za mna facet i sie gapi dlatego unikam rossmana szczegolnie w stokrotce
|
|
a gdze jest ta Sympatia albo helpgsm??
|
|
jak nie wiesz o co chodzi to chodzi o reklamę : D
|
|
i tak od 19 lat :) _______________________________________________________________ Zapraszam na Nasz servis Łomżyńskiego rapu www.raplomza.pl w w w . R a p L o m z a . p l Zapraszam do rejestracji na forum i Rozwijania servisu // www.RapLomza.pl
|
|
Sekor - glazura królewska na al.legionów 60;] panele chyba też mają ;]
|
|
może być też tak, że sam szef chce być zapięty przez Ciebie. To by tłumaczyło jego fochy.)))
|
|
milcz xxxx synu
|
|
jestem, ale nr tel nie rozdaje:)
|
|
ale co dokładnie zobaczyłaś? budują coś? bo słyszałem że w tamtych okolicach biedrona ma być budowana...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |