Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ARiMR a Kaufman - Suszko |
Czekam na propozycje ;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ARiMR a Kaufman - Suszko |
Łomży - tam gdzie zawsze :) lokali przybyło?
|
|
acha i jeszcze jedno i napewno sor mnie niezastraszy tymi gadkami :) pozdrawiam
|
|
wiesz grabos nie bede sie wyklocal. znam swoje ulomnosci i bucowskie posuniecia tudziez wymadrzenia itp. true. kompleksow nie mam, w domu wszyscy zdrowi. dalej: tematy tego typu ktore sa plaga tego forum sa tak samo niepotrzebne jak glupie. he? Problem zniknalby gdyby forum byle lepiej zarzadzane a admini przeszliby na phpbb. (wtedy takie tematy lecialyby do dzialu 'smietnik' i kazdy "inteligent" pytalby o swiatla mijania, sposob na hemoroidy i strone polskiego zwiazku pilki noznej) bozia dala 'sprawiedliwie' co nie znaczy 'po rowno' ale, nie zbaczajmy z tematu: Spray'e sa takim wdziecznym tematem ze moglbym sie rozwodzic nad nim godzinami, ale nie ma z kim :(. Ja mysle, ze mozemy zlozyc sie na pare puszek tegoz i wybranca wypryskac cudowna farba w spray'u. Delikwent stalby sie wtedy niewidzialny niczym tablica rejestracyjna dla fotoradaru emitujacego swiatlo i ku naszej uciesze kradlby jajka ze sklepow i zamienial metki biustonoszy.
|
|
POSZUKUJE KOGOS (NAJLEPIEJ PO AKADEMII MEDYCZNEJ LUB W TRAKCIE STUDIOW), KTO ZNA SIE NA MIARECZKOWANIU Z CHEMII. POMOCY POTRZEBUJE STUDENTKA PIERWSZEGO ROKU MEDYCYNY AKADEMII MEDYCZNEJ. JEZELI JEST KTOS KTO ZNA SIE NA TYM I CHETNIE PODJALBY SIE WYTLUMACZENIA POPROSZE O KONTAKT NA PODANY ADRES E-MAIL. Z GORY DZIEKUJE. 4PAWCIO@WP.PL
|
|
Wiesz Mirek - te Twoje "ps." wystarczyło za cały post i samo mogłoby post stanowić. Niestety nie potrafię Ci pomóc - z Orzechowskich pamiętam tylko nauczycielkę w podstawówce.
|
|
a moze by tak w ramach protestu przespać cały wieczór?? OOO
|
|
Ja, jak co roku idę nad Narew z wędkami. Będę łowił złotą rybkę. Jak już ją złowię, to zamówię wszystkim łomżanom na noc sylwestrową po szampanie (takim prawdziwym za 1.200 PLN, a nie sikami w stylu wino musujące za 25 zł) i po flaszcze. A małolaty do 17 latek z naszych łomżyńskich pubów dostaną colę i chipsy. A niech tam !! Niech i oni mają coś extra w tą jedyną, niepowtarzalną noc !
|
|
To niech sobie kraty na balkonie wstawią :)
|
|
...a ja rzekłbym raczej,iż jesteś zgorzkniały...heh :-I
|
|
Nic nie usprawiedliwia użycia słów ogólnie uznawanych za obelżywe zarówno z jednej strony jak i z drugiej.
|
|
Moja uwage wzbudzila tylko niezwykle jasna noc;)) już nic nie mówię
|
|
Nie martw się. Wszystko się kiedyś kończy...
|
|
no tak wiedziałem że o czymś zapomniałem... No ale cóż... nie można mieć wszystkiego. Pozdrawiam szczęsliwców, którzy to widzieli :)
|
|
A ja wlasnie mialem okazje dokladnie obejrzec to rzadkie zjawisko (tu: lunar eclipse) - ot, tak wlasnie podczas treningu mojej druzyny 'oldbojskiej'. Ze wzgledu na roznice czasu, zaczelo sie to tutaj o godz. 20-tej, z pelnym zacmieniem troche po 22-giej. Dosc ciekawy widok, ale nawet przy pelnym zacmieniu caly ksiezyc nadal byl widoczny, tylko jakby przycmiony pomaranczowa zaslona. Dla tych co przespali - nastepna okazja 3-4 Marca, 2007. Pozdrawiam, wychu
|
|
Nie wiem dlaczego tak naskakują ludziska na biednego Berteza.... Po pierwsze primo, chłopak napisał w temacie posta 'Nauczycieli' z wielkiej litery, co wskazuje na ogromny szacunek i podziw dla tej grupy zawodowej. Założę się, że kocha on wszystkich, nie tylko swoich, nauczycieli, szanuje i wielbi więc na pewno nie miał nic złego na myśli. Po drugie primo, jestem pewna, iż chłopak baaardzo kulturalnie odnosi się do pracowników obsługi w swojej szkole. Wyobraźcie sobie, pewnie codziennie wita ich głośnym i radosnym 'Dzień dobry Kochani', pomaga pani woźnej ponieść ciężkie wiadro, jak trzeba to nawet przeleci się po holu i pozbiera papierki. Z pewnością nigdy nie użył żadnego wulgaryzmu w ich kierunku, często zatrzymuje się nawet i chwilę pogawędzi i pogodzie i niekulturalnych nastolatkach. Nawet wybaczę mu, że nie wie, iż wychowanek to uczeń, przy czym jego ostatnie zdanie nabiera całkiem innego sensu, niż prawdopodobnie to co miał na myśli. Dobrze chłopak mówi, najpierw trzeba nauczyć wychowanków szacunku i kultury, na pewno zauważył ostre braki. Podsumowując, trzeba nam takich uczniów jak Bartez. W tym momencie się wzruszyłam.... ehhh... A tak serio to kolejna komedia, co? :D :D :D Jak zwykle się uśmiałam. Po pachy nawet bym rzekła. Pozdrawiam i zachęcam do refleksji... :D Kasia
|
|
chyba jednak należy przejść się na dworzec i popytać, przynajmniej kiedyś widzialam w poblizu postoju taxi i apteki znak dla busow prywatnych
|
|
Witam! Wiecie co, tak obserwując młodzież ponadgimnazjalną zauważyłam, że uczniowie klas maturalnych są bardzo kulturalni, rzadko używają niecenzuralnych słów, a jeśli już im się przydarzy to zaraz przepraszają i jest im głupio. Natomiast młodsi uczniowie klną jak szewcy, biegle władają wulgaryzmami traktując je jako podstawowe słowa w języku polskim. I tak się zastanawiam, czy to im minie z wiekiem i za rok, dwa, może trzy zaczną się kontrolować, czy po prostu już nam rośnie takie młode społeczeństwo, delikatnie zdegenerowane, które zawsze z lubością będzie posługiwać sie "wyrafinowanym"słownictwem. Mam nadzieję, że zmądzrzeją. A co do pracowników oświaty w szeroko pojętym tego slowa znaczeniu to no cóż, odkąd pamiętam to personel tzw. pomocniczy posługiwał się prostymi środkami wyrazu. No, ale oczywiście bez przesady, ich wypowiedzi nie były jakoś strasznie nacechowane przekleństwami, nie! Tam czasem się coś trafiło. Ale może byli grzeczniejsi uczniowie i nie trzeba było porozumiewać się dosadnym słownictwem. A co do nauczycieli, to nawet w sytuacji gdzie uczniowie przechodzą samych siebie, ciało pedagogiczne nie powinno nigdy używać wobec nich wulgaryzmów. Ktoś musi przeciez dawać przykład, nawet jak to czasem graniczy z cudem i chciałoby się porządnie zje**ć ucznia. I tak tytułem konkluzji to chciałabym rzec, że każdy z nas powinien sie zastanowić czy nie przesadza z częstotliwością używania wulgaryzmów. Nadmieniam, że sama się nad tym zastanowię i wyciąnę odpowiednie wnioski. Z kulturalnym pozdrowieniem Dżasta
|
|
Hej. Poziom tej dyskusji jest bardzo ciekawy, choc temat blachy - spray. Aczkolwiek dla czlowieka inteligentnego ( mam na mysli zovo) nie ma tematow zbyt prymitywnych, niewartosciowych ( wes to zovo pod uwage). Jak zapewne wszyscy wiedza, nie na takie tematy tylko, pisza ludzie magisterki, wiec cala ta dyskusja jest bardzo owocna. Przede wszystkim czytajac ja mozna wyciagnac jeden wniosek, nie inteligencji brakuje tutaj, ale tolerancji i zrozumienia. Co z tego ze ktos pyta o ten czy inny spray, jesli wisz cos odpowiedz jesli masz ochote a nie obrazaj innego. Jedyne co uzyskasz to takze agresje i wulgaryzm, ktorego mamy na codzien wystarczajaco. A propos spray'u jest on wymyslony na warunki amerykanskie i tu sie przyjal. Uzywajac autostrad tutaj, przejezdza sie przez bramki w ktorych trzeba placic. Jednak jak taka oplata nie zostanie pobrana wlacza kamera z lampa blyskowa robi fotke tylu auta i dostaje sie mandacik - wiem z wlasnego doswiadczenia. Podsumowujac, na polskie warunki ( gdzie foty robiane sa za dnia, jesli dobrze jestem poinformowany) nie ma ten wynalazek sensu bytu - wiec nie sadze zebyscie sobie glowe zawracali. A poza tym, jesli normalny patrol was scignie i dostrzega to w lampach leflektorow, macie przerabane. Uszanowanie Lomzy i lomzyniakom
|
|
Zgadzam sie z itsmaxem - wszystko co napisal o spray'u jest prawda, wiec nie ma sensu wyciagac jakichs artykulow z gazety wspolczesnej bo najwyrazniej redagujacy ja wiedza mniej od nas. :) Nie chce nikogo obrazac: napisalem ze: "I nie tworzcie wiecej beznadziejnych tematow bo zle mylse o inteligencji Lomzan wowczas." I dalej tak mysle. Bo glupota, brakiem wyobrazni, niedomiarem inteligencji jest tworzenie kupy niewartosciowych tematow (jako czlowiek inteligenty mowie ze i dla mnie znajda sie niewartosciowe tematy). Zauwaz, ze mowie tu o tematach "tego typu", rowniez o innych, wiec nie nalezy tego odczytywac jako bezposredni atak na ten topic (chociaz w pewnym stopniu oczywiscie byl nim :)) ale tez na tony podobnych, ba! gorszych nawet. Ten wsrod np. "Co myślicie o kierowcach autobusów ?? ", "Gdzie balujecie na sylwestra ludziki?toz to lada dzien...:) ", "matruka tuż tuż... ", "Odchodze z tego walnietego Forum! " jest i tak jednym z lepszych bo w pewnien sposob uswiadamia ludzi, wyprowadza z bledu, chroni przed strata pieniedzy. Chodzi mi tez o sposob zadania pytania, jedno zdanko, zadnego opisu problemu, tylko "co myslicie?". Jezeli zadajacy chce poznac opinie, oraz znajomosc tematu innych, powinien problem tak rozwinac zeby nie bylo watpliwosci jaka odpowiedz jest przez niego wymagana, nie tylko: "gowno daje", "zdzierstwo" itp. Ja napisalem co wiedzialem, itsmax - rowniez - i chwala Ci za to! Po wypowiedzi (jej dlugosci, sprecyzowania mysli i pytan) wie sie z kim ma sie do czynenia. Tyle. Za wszelka ironie zle pojeta oraz wczesniejsze insynuacje dot. inteligencji ludzi wypowiadajacych sie (powinny dot. precyzowania mysli) przepraszam, prosze traktowac ww. jako niebyle.
|
|
...a swoją drogą wcale się heńkowi nie dziwię,że odchodzi... ...faktycznie,nudą wieje na naszym forum,już od kilku dobrych dni! Pozdro! --- PGG
|
|
|
Sporo ludzi przychodzi na ŁKS, a właściwie przyjeżdża. Co się dzieje pod stadionem to makabra. Ani gdzie zaparkować, a i ruch z utrudnieniami się odbywa. Skoro jest takie zainteresowanie i planowana modernizacja stadionu, może też zrobić parkingi. Gdzie? np. po przeciwnej stronie, na dawnym boisku treningowym między oczyszczalnią a WORDem. W stronę Jednaczewa można ciągnąc i ciągnąc, na mecze kadry parkingów by starcyło. Nad drogą położyć kładkę i nikomu nic złego się nie stanie na drodze. Na legi parkingi, na ŁKSie rowy, wjazdy itd.
|
|
Ja proponuję zrobic parkingi za oczyszczalnią ścieków z lewej strony. Dodatkowo troche dalej, a jeszcze przed mostem bramki kasujace za przejazd przez Łomżę. Mieszkańcy powiatu (posiadający prawo jazdy wydane w powiecie, bądź samochód zarejestrowany tutaj) otrzymaliby w ramach wdrożenia systemu karty magnetyczne, które umieszczone za szybą powodowałyby automatyczne otwarcie bramki po zbliżeniu sie do przejazdu, a pozostali musieliby zapłacic za przejazd np. 1 zł, a tiry 2-3 zł. Cena symboliczna, a przy tej ilości przejeżdżających samochodów miasto miałoby zyski. Żeby nie przeciążyc nowego mostu podobne bramki (w mniejszej ilości) trzeba by ustawić także przed nim, np. przy parkingu plaży miejsckiej. Miasto miałoby pieniążki na utrzymanie ulic w mieście, parkingów i ew. inne inwestycje. zorro
|
|
A czemu nie ma już tych tematów co Vivez napisał ??? ja zobaczyłem że były jakieś tam odpowiedzi ????? no to kto je usunoł ?
|
|
Ej widzialiście co było o 15.30 na forum ?? chyba z 6 tematów PEJA naraz o jakiś kondonach i night clubie Pudziana :[ Wy to widzialiscie czy tylko sie przewidziałem ;[
|
|
Jest Rozkład jezy MPK eków na innej Łomżyńskiej stronie tylko trzeba poszukać a nie błaznowac siębie jak co nie którzy !! !! o dymaniu bedzie mi tu pisał ;-( A że mam własnego szofera to co ci do tego ?? ?? zarób i bedzisz miała na szofera i nie bedziesz musiał jedzić tymi zasyfionymi czerwoniakami !! !!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |