piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
sukcesy zawodowe kandydata Borysewicza - WORD

to jaki on nowy?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: sukcesy zawodowe kandydata Borysewicza - WORD

2152, cieniasie czytasz ty posty, czy masz schizy? Czemu uparcie piszesz o przywróceniu kolei towarowej do Łomży? PRZECIEŻ KOLEJ TOWAROWA JUŻ TU JEST, KAŻDY MOZE Z NIEJ KORZYSTAĆ!!!

Ta druga ulica polna w którą trzeba skręcić ma nazwę jednak Forteczna.

Znaczy sie lepiej do tego z Relaxu Czy dO Tiger-a ??

Jacek16: "I o to chodzi, kxxn - białostocki dywersancie na łomżyńskiej ziemi?"

Nie mam czasu odpisać na niektóre posty, ale na to odpiszę....

Słuchaj Jacek16 powiedz mi chłopie coś Ty zrobił oprócz gadania ?! Wkurzają mnie tacy ludzie jak Ty! A wiesz czemu, bo pieprzysz bzdury, że jestem dywersantem białostockim.... a tak naprawdę nie wiesz ile ja miałem nieprzyjemności ze strony ludzi z Białegostoku walcząc o Łomżę. Czy zrobiłem dużo.... nie wiem, ludzie powinni to ocenić, a czas oceni napewno. Wiem tyle, że walcząc o Via Baltikę nie widziałem Ciebie. A walczyliśmy również o Rail Baltikę i o inne ważne dla Łomży rzeczy. A to, że wypowiadam się tak czy inaczej o kolei to nie dlatego, że chce źle dla Łomży, tylko że Łomża to najwspanialsze miasto na Świecie jakie by ono nie było. I staram się robić tak, aby w Łomży było najlepiej i moja robota nie kończy się na ględzeniu o tym jak jest źle i jak Władza nas krzywdzi. Ale jednocześnie nie mam klapek na oczach jak Ty i niektórzy inni. Mam kilka pomysłów na "uleczenie" łomżyńskiej kolei, ale nie za cenę innych rzeczy, które mogą być ważniejsze dla Łomży.

Więc zanim jeszcze raz nazwiesz mnie białostockim dywersantem to powiedz mi co konkretnie, oprócz gadania, zrobiłeś dla Łomży?

No już dawno ktoś na forum mi tak ciśnienia nie podniósł.....

tematy dotyczace kolei były juz na tym forum. Poruszone tam sprawy uzupełnia niniejsza dyskusję.
Aby sie nie powtarzać link do jednego z nich :
http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=1&i=46018&t=46018

Do przedmówcy, który ze znawstwem wypowiedział sie o cargo w Łomży.
Linia nr 49 po roku 2012 zostanie zlikwidowana !.

Łomża była siedzibą władz wojewódzkich. Wiadomo było, że poddanie jej pod władze w biełastokie położy kres rozwojowi. Minione 10 lat chyba wystarczajaco to potwierdziło.
Teraz wiadomo, że za 3 lata przestanie istniec linia kolejowa do Łomży. "Odzyskane " zostana "atrakcyjne" tereny. A że one są atrakcyjne dziś a nie za lat dziesiąć, kiedy miasto "zwinie" się o kolejne 10-15 tysięcy ludzi - ich "atrakcyjnosć" znacznie spadnie.
Likwidując bocznice kolejową do "bawełny" ktos zrobił biznes. Biznes na zasadzie "po nas choćby potop". Likwidacja tej bocznicy to był ostateczny cios dla przemysłowej dzielnicy Łomży. Jest to działanie na miarę łomzyńskich przekupniów. "Hipermarketom mówimy nie1" - no bo nie. Kolei mówimy nie no bo po co ma sie na rynku pracy pojawić poważna firma, dająca zatrudnienie za godziwą płacę? Nie ja jestem wielki biznesmen i obracam taka masa towarowa , że "Żuk" z przyczepą i "via baltika" załatwi sprawę.
Pogratulować dalekowzroczności.
Ale jeśli "położy się" łapkę po "dobrej cenie" najlepiej preferencyjne - za "złotówkę" bo wspaniałomysnie pomami gawiedź mirażami centrum handlowego , a później będzie jęczał żeby dać mu ulgi bo kiedyś może jakieś miejsce pracy stworzy itd...itp, to dobrze w papierach wyglada, hipotekę jest na czym powiesić, a potem chodu i urządzić się w "lepszym" miejscu

ja mam vectre b 2001r jak narazie nie ma problemow czesci sa nie drogie spalanie w miare 9 , 10 l przy normalnej :)jezdzie po miescie .jak dla mlodego kierowcy o bardzo dobre auto .a co do znizek ja tez nie mam i na bema ccieli 1900zl za samo oc w mtu 1500 a zalatwilem za 1000 .ale to musisz juz pokombinowac zeby za takie pieniadze ubezpieczyc:P

Istotnie.Poza gadaniem nic nie zrobiłem. Pracowałem w łomży ponad 15 lat.
I pewno juz nic nie zrobię. Moja ukochana Łomża potraktowała mnie tak, iż od lat jestem w Łomży gościem jedynie. Ale tu gdzie jestem, wokół mnie wszyscy wiedzą, że Łomża jest najcudowniejszym miejscem na ziemi. Nawet znalezli sie tacy, którzy jadąc "na Mazury" postanowili sie w biegu zatrzymać.
Próbuję również gadaniem (czy pisaniem raczej) nie dopuścić do tego by ludzie z Łomża związani, urodzeniem, pracą czy działalnościa nie zostali wytarci z pamięci.
Mówiac dosadnie każdy orze jak może.

Była to zamierzona prowokacja. Myślę, że kiedyś pisałeś tutaj pod innym nickiem. Jeśli mój post podniósł ciśnienie to dobrze, bacz na to, aby działania podjete w dobrej wierze nie zostały tak zinterpretowane.
A jesli poczułeś sie urażony przepraszam!
Chwilowo podnieść ciśnienie - jak najbardziej.
Obrazić - nigdy w życiu. Usprawiedliwieniem może być tylko to, iz dopasować się spróbowałem ( moze nadmiernie do konwencji na forach 4Łomża dominujacych)

Jeśli masz pomysł to znajdź dla niego poparcie i realizuj.
Jeśli przy okazji oddali to Łomżę od białegostoku, to o tyle wzrosną szansę na rozwój.

No hola hola panowie, jak ja bym miał wybrać z tych waszych ofert średnią to skoro wszystko tak atrakcyjne i atrakcyjnie wygląda to by mi wyszło na odpoczynek, sen i pracę, by zarobić na te wszystkie rachunki razem góra 10 godzin. Od telewizji i internetu psuje się wzrok, narasta zmęczenie i wszystko się staje bezsensowne a człowiek niewydajny zarówno w pracy jak i w domu. A propo telewizji to zależy jakie kanały henio lubi oglądać i ile ma na to czasu. Jeśli chodzi o internet to nie wiadomo czy korzysta z laptopa i chciałby wszędzie korzystać czy ma stacjonarny w domu, bo zazwyczaj dla usługodawcy w tej branży jest najważniejsza umowa i conajmniej na 2 lata, bo już jest kasa a nie jakość usług. Może dla was wszystko jest takie atrakcyjne ale jak wiadomo wszystko kosztuje więc trzeba doliczyć kto co potrzebuje i jakie ma wymagania.

BO NA CO KOMU BECZKA PIWA JAK WYPIJE TYLKO 5 PIW

a kasę płaci za to co zamówi.

Ale mileś nissany przewaznie są 1.6 z tego rocznika 2.0 jakos spotkac nie moge ;P a tego TD to niewiem bo niemam garazu ;] pozatym wolałbym coś w gazie..zeby ekonomicznie było ;P

Bocja zajrzyj tu:
http://akwapodlasie.org/
http://www.aqua.dmkproject.net/aqua1/

Ja tu znajduję interesujące mnie informacje;)

Najlepiej kupić kabana troche wołowiny i do żeźnika oddać na wyroby wtedy wiadomo na 100%, że świeże.

cyfra + owszem jest droga, ale przynajmniej wiem za co płacę, wolę zapłacić 20-30 zł więcej i oglądać to co chcę, Cyfra + ma też licencję na NBA.

Do P@wcio

Ja miałem podobna sytuację, nie mam telefonu stacjonarnego i długo zastanawiałem się co wybrać, kablówka też nie wchodzi w grę, bo mieszkam w domku jednorodzinnym, pozostała mi albo radiówka, albo iplus, blueconnect, wybrałem radiówkę z netstera mam 1MB, i jest ok płacę 31 zł miesięcznie(a miało być 41 :)). Fakt faktem to radiówka cudów nie ma, ale jest ok

skarbulenka jeśli możesz podaj mi swoje gg bo mam parę pytań....

Biore cyfra+ i neta z ist
dzieki za podpowiedzi

JEDZ DO KONARZYC PO LEWEJ STRONIE SPRZEDAJA ZAROMBISTE MIĘSKO DO KEBABA DUZA ILOSC KEBABOW BIERZE OD NIEGO MIESKO CZYSTE I DOBRE POLECAM

to az tak daleko mnial ze musial to do samohodu phac?

Dann

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org