piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
SLD i PO razem przeciw rządowi!

...a miasto mogło by pobierać pieniądze najwyżej z a przejazd na rogatkach, bo forty są na terenie gminy Piątnica!
I Łomża by miała z tego tyle samo kasy co Białystok z Kiermus.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: SLD i PO razem przeciw rządowi!

ja jestem z ŁKS-em mam nadzieje ze wygraja! a ile ti przekonamy sie juz jutro! po ostatnim meczu z okęciem warszawa mam nadzieje ze nasi chlopcy sie spisza? jestem z nimi ...ryskago napisał(a):

NO i Go Go Lets Go !!

Dzięki

To ja miałem lepsze szczęście. Jechałem w pierwszych dniach miesiąca 4.45 do W-wy iście unijnie komfortowym autobusem z olbrzymimi napisami PKS Łomza na bokach. Jak wjeżdżaliśmy na Stadion to aż się ludzie ogladali z podziwem, a nam bylo miło że w porównaniu z innymi to nasz jest lux. Mogłem się też o tym przekonać jak przyszło mi jechać następne 450 km. nowosądeckim taborem z odległych lat ubiegłego wieku. Każdemu polecam więc tylko łomżyński PKS - klasa, a pan Janek - kierowca także zasługuję na to miano. Pochwalić muszę też, w pełni zasłużenie pana Romka Auguściaka,za wzorową jego pracę, troske o sprzęt i komfort przewożonych osób.

Żył pełnią wolności wspomagany głownie przez taksówkarzy z parkingu pocztowego i piekarzy PSS-gdzie, posilony świeżym pieczywem często zasypiał. Umieszczony w przytułku w Augustowie (jak słyszałem) nie długo po tym odszedł z tego świata. Uważam go za cząstkę naszej - łomżyńskiej historii. Jak się modlicie za zmarłych, to i o nim nie zapominajcie. bo on żył w śród nas i był jednym z nas. CZEŚĆ JEGO PAMIĘCI ! ! !

Spytam, dlaczego mieliby nie narzekać? Czy jest już tak dobrze, żeby tylko kląskać z zachwytu? Pamiętam tę obiecaną drugą Japonię, w której rzekomo mieliśmy się znaleźć. A gdzie jesteśmy? W dżungli. Jeszcze krok do powrotu na drzewa.

załuż strune na gitare i graj !

Oczym ty K***a bredzisz? Żeby ktoś chciał w ogóle zwrócić na szarpidruta uwagę, ten musi mieć załatwione odpowiednie zaplecze. A pracuje nad tym armia ludzi. W Łomży to nie grozi. O Metallice można zapomnieć. Powiem więcej, nawet o niezłym Browarze Łomża, który nigdy nie dał rady się wybić choćby na skalę kraju.

Zapomniałem dodać , że w tym bylepojezdzie łomżyńskiego PKS siedzenia są tak zestawione ,że nie mieszczą się nogi wyższych osób. Nigdy więcej!!!
Troska o pasażera żadna. Chwalcie się sami , bo Was nikt nie pochwali.

To dwie różne sprawy. Szczególnie zaś w łomżyńskim sądzie pracy. Opiszę to na przypadku, którego osobiście doświadczyłem. Otóż wysoki sąd miał rozsądzić czy kierowca zawodowy, który utracił prawo jazdy w wyniku poruszania się samochodem po łomżyńskich ulicach na bani, powinien utracić również pracę, czy też nie. A zwolniony został dyscyplinarnie, ponieważ uznano (posługując się Kodeksem Pracy), że utracił uprawnienia do wykonywania zawodu kierowcy.
Wyrok sądu: przywrócić kierowcę do pracy i wypłacić mu odszkodowanie za okres przebywania na przymusowym urlopie.
Panowie kierowcy zawodowi!!! Chlajcie gorzałkę (aby z umiarem, bo jak za dużo promili ten numer nie przejdzie). W nagrodę otrzymacie półroczny urlopik płatny od wysokiej sędziny i możecie sobie gwizdać na waszych pracodawców.
A ja niestety muszę pluć sobie w brodę, bo na nieszczęście nie jestem kierowcą z zawodu. Pracę utracę zapewne przede wszystkim dlatego, że sędzinie moja gęba nie przypadła do gustu. Sąd "nie dał wiary" moim zeznaniom. Uznał mianowicie, iż dokonałem zemsty na biednym kierowcy, pozbawiając go pracy.

ciężka sprawa, ale to, że nie została poinformowana o takiej chorobie genetycznej jest bezmyślnością ze strony rodziców.

Obwodnica odciąży miasto z ruchu tranzytowego - będzie sie łatwiej jeździło po Łomży.
Przy takiej drodze ja Via Baltika będą musiały powstać punkty obsługi podróżnych (stacje paliw, motele) - dodatkowe miejsca pracy.
Powstać moga magazyny, bazy przeładunkowe, hurtownie - dodatkowe miejsca pracy.
itd...

No comment's

Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to,
że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek
Gilbert K. Chesterton

Na miłość nie ma rady są kowbojskie serenady
i co dzień to inny złodziej skrada się z gitarą
i co dzień to drugi kowboj z piękną serenadą,
bo karambo, karambo, karambo kawaliero
kowboj niec nie słyszy tylko piękną melodię gra...

Tą piękną kowbojską piosenką zaczyna się ten słynny film o Łomży. Film ten powinien obejrzeć każdy kto mówi, myśli, że w Łomży nic się nie zmieniło!! że Łomża to dziura itp!!

W filmie na samym początku można zobaczyć ujęcie przedstawiające ludzi na starym rynku (niektórzy stoją na nim do dzisiaj - np niejaki Adaśko) :)

W naszym mieście Łomży, spokój jest i cisza
Szeryf tutaj rządzi nie przebiegnie mysza!
oj dana oj dana oj dana
Szeryf tutaj rządzi nie przebiegnie mysza!

A w orzecznictwie SN nie ma podobnego przypadku? Zawsze można się przeciez odwołać.

zastanawiam się jakie wydarzenia zaistniały w ciągu tych sześciu miesięcy ?Dla twojej wiadomości nic nie wskórasz ,sąd postąpił zgodnie z prawem (najprawdopodobniej twój kierowca zaszalał osobowka) i osobowe napewno odebrali , nie mieli prawa innej kategorii tym bardziej że prawo jazdy jest jego środkiem utrzymania. A na bani każdemu może się zdarzyc - zależy od szczęścia-ale ty tyle szczęścia nie mialeś , postąpileś i nierozważnie i nie zgodnie z prawem

stanisław

A"Pan WÓJT" w celu zalatania dziury budżetowej rozsprzedał ,oddał na śmietnisko i mowi że bardzo dba i jest w stałym kontakcie z konserwatorem zabytkow i wspólnie ustalają albo zabytek albo temu lub owemu się podoba, więc przeklasyfikowac i opylić"Jak by nie było "samorządni"!!!!!!!!

Brawo ŁKS!!! Prawdziwa duma miasta :)

P.S. Sedzia H*j

Unas nic nie ma a Ostrołęka walczy o to zeby Via Baltica szła drogo Ostrołęka-Łomża-Augustów.Bo inni majo czym zaoferować duży majo przemysł a unas jakie zakłady sa ?Peepes tylko taki duzy zakład przemysłowo-sporzywczy.A wy jakieś znacie takie zakłady ? unas by sie opłacało zrobic zakład przetwórstwa Rolnego Np.Mieszalnia Pasz,Młyn,Mleczarnie no dużo tego...Łomża jest na podlasiu a Podlasie to Zielone Płuca Polski to sie nie wyrużnia ?t

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org