Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ponad 90% przestępców poparłoTUSKA |
Zalegalizowanie pierwszej w Łomży instytucjonalnej formy uprawiania kultury fizycznej, jakim było zarejestrowanie Łomżyńskiego Towarzystwa Wioślarskiego znacznie przyśpieszyło rozwój sportu. Regaty i turnieje wioślarskie od tego czasu odbywały się z większą częstotliwością niż dotychczas. Wioślarze łomżyńscy zaczęli startować w regatach międzyklubowych w Warszawie. "Echa Płockie i Łomżyńskie" z 1903 r. informowały, że w Łomży zapanowała moda na sport wioślarski. Do udziału w lokalnych regatach w Łomży dopuszczano także osoby nie będące członkami Towarzystwa. Organizacją działalności sportowej: regat i wycieczek zajmowała się komisja wyścigowa. Komisję wyścigową wybierało ogólne zebranie członków. Wybierane do niej były tylko osoby posiadające umiejętność sterowania łodzią. Przewodniczącym tej komisji był zawsze viceprezes Towarzystwa. Studia Łomżyńskie nr VII.................................cdn. ....................................... Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego Sars
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ponad 90% przestępców poparłoTUSKA |
marx07 a ty ku... nie masz łapek. Weż rusz dupe i nie czkaj na dyrekcje tylko sam zabezpiecz ta studzienke albo powiadom dyrekcje. Bardziej widze chodzi ci o dokopanie dyrekcji a nie o dobro dzieci.
|
|
ja tez kupuja ale nigdy nie place przelewem, tylko za pobraniem luhb osobiscie odbieram.
|
|
Z "handlowaniem" na Allegro zawsze będzie się wiązało pewne ryzyko,i trzeba mieć tego świadomość już "na dzień dobry".Mnie osobiście żadne oszustwo się nie przytrafiło,ale nie mogę być przecież pewien,że tak już pozostanie :) Aha,no i popieram 'adamusa' - nie zamykać tego :)
|
|
Oczywistą sprawą jest, że do bezwzględnych obowiązków jakiejkolwiek szkoły należy dbanie o bezpieczeństwo swoich podopiecznych. Niezabezpieczona studzienka to meganiedociągnięcie dyrekcji tejże szkoły. Ale ma pytanie do Marx07 - Nie uważasz, że my jako społeczeństwo też mamy jakieś obywatelskie obowiązki? Przecież można powiadomić o takiej sprawie dyrekcję, nieprawdaż? Wydaje mi się, że łatwo wpaść na takie rozwiązanie. Ale jak widzę Ty wolałeś kilka miesięcy poobserwować to zjawisko, a teraz opowiedzieć o tym na Forum. A już dawno można było załatwić tą sprawę. Nazis chyba ma rację. Ja też wyczuwam tu jakieś prywatne animozje. Zbych
|
|
Witam wszystkich Czy moze wiecie czy jest juz stronka WETY w Lomzy jak tak to podajcie adres Z gory dzieki POZDRAWIAM
|
|
OK A jaki byla adresik moze pamietasz, a moze wpadlo Ci w UCHO Dzieki z gory za odpowiedz
|
|
Jutro będę w tej szkole to się wypytam i zamieszczę odpowiedź na Forum. edy
|
|
Pomysl na biznes, forum jest dobrym sposobem na "badanie rynku", sklep z odzieza? Jaka - jaka marka (np. Carry, Ravel, Terranova, H&M, CappAhl??), a moze restaruracja tylko jaka?? Jesli ktos ma jakis pomysl lub uwage to prosze o wypowiedz w tej sprawie. Moze jakis inny pomysl wszytkie mile widziane i do przedyskutowania. Pozdrawiam
|
|
dzieki Jasta z gory bede wdzieczny Te forum zaczyna mi sie podobac i to BARDZO POZDRAWIAM WSZYSTKICH ludzi z FORUM 4LOMZA.PL
|
|
one comment |
tak jest to sustem portalowy ale nie phpnuke, a co domeny przypominam ze to jest nieoficjalna strona i napewno nie bede wykladal wlasnych pieniedzy na to by kupywac domene, sam fakt sie liczy ze i tak sporo zrobilem dla rozpowszechnienia mechaniaka w internecie!
|
|
Właśnie wróciłam do domku i pomyślałam, że brakuje mi w Łomży przytulnej kawiarenki, z domowym ciastem,ciasteczkami, różnymi rodzajami kaw, herbat i win, za które gotowa byłabym nawet dużo zapłacić. Szczególnie teraz, myśląc o nadchodzących jesiennych wieczorach stwierdzam, że bardzo chętnie posiedziałabym w takim miesjcu na wygodnej kanapie. Pozdr. Kasia :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |