piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ponad 90% przestępców poparłoTUSKA

Zalegalizowanie pierwszej w Łomży instytucjonalnej formy uprawiania kultury fizycznej, jakim było zarejestrowanie Łomżyńskiego Towarzystwa Wioślarskiego znacznie przyśpieszyło rozwój sportu. Regaty i turnieje wioślarskie od tego czasu odbywały się z większą częstotliwością niż dotychczas. Wioślarze łomżyńscy zaczęli startować w regatach międzyklubowych w Warszawie. "Echa Płockie i Łomżyńskie" z 1903 r. informowały, że w Łomży zapanowała moda na sport wioślarski. Do udziału w lokalnych regatach w Łomży dopuszczano także osoby nie będące członkami Towarzystwa. Organizacją działalności sportowej: regat i wycieczek zajmowała się komisja wyścigowa. Komisję wyścigową wybierało ogólne zebranie członków. Wybierane do niej były tylko osoby posiadające umiejętność sterowania łodzią. Przewodniczącym tej komisji był zawsze viceprezes Towarzystwa.

Studia Łomżyńskie nr VII.................................cdn. .......................................

Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

Sars

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ponad 90% przestępców poparłoTUSKA

marx07 a ty ku... nie masz łapek. Weż rusz dupe i nie czkaj na dyrekcje tylko sam zabezpiecz ta studzienke albo powiadom dyrekcje. Bardziej widze chodzi ci o dokopanie dyrekcji a nie o dobro dzieci.

ja tez kupuja ale nigdy nie place przelewem, tylko za pobraniem luhb osobiscie odbieram.

Z "handlowaniem" na Allegro zawsze będzie się wiązało pewne ryzyko,i trzeba mieć tego świadomość już "na dzień dobry".Mnie osobiście żadne oszustwo się nie przytrafiło,ale nie mogę być przecież pewien,że tak już pozostanie :) Aha,no i popieram 'adamusa' - nie zamykać tego :)

Oczywistą sprawą jest, że do bezwzględnych obowiązków jakiejkolwiek szkoły należy dbanie o bezpieczeństwo swoich podopiecznych. Niezabezpieczona studzienka to meganiedociągnięcie dyrekcji tejże szkoły.

Ale ma pytanie do Marx07 - Nie uważasz, że my jako społeczeństwo też mamy jakieś obywatelskie obowiązki? Przecież można powiadomić o takiej sprawie dyrekcję, nieprawdaż? Wydaje mi się, że łatwo wpaść na takie rozwiązanie. Ale jak widzę Ty wolałeś kilka miesięcy poobserwować to zjawisko, a teraz opowiedzieć o tym na Forum. A już dawno można było załatwić tą sprawę.

Nazis chyba ma rację. Ja też wyczuwam tu jakieś prywatne animozje.

Zbych

Witam wszystkich
Czy moze wiecie czy jest juz stronka WETY w Lomzy jak tak to podajcie adres
Z gory dzieki
POZDRAWIAM

OK
A jaki byla adresik moze pamietasz, a moze wpadlo Ci w UCHO
Dzieki z gory za odpowiedz

Jutro będę w tej szkole to się wypytam i zamieszczę odpowiedź na Forum.

edy

Pomysl na biznes, forum jest dobrym sposobem na "badanie rynku", sklep z odzieza? Jaka - jaka marka (np. Carry, Ravel, Terranova, H&M, CappAhl??), a moze restaruracja tylko jaka?? Jesli ktos ma jakis pomysl lub uwage to prosze o wypowiedz w tej sprawie. Moze jakis inny pomysl wszytkie mile widziane i do przedyskutowania. Pozdrawiam

dzieki Jasta z gory bede wdzieczny
Te forum zaczyna mi sie podobac i to BARDZO

POZDRAWIAM
WSZYSTKICH ludzi z FORUM 4LOMZA.PL

one comment

tak jest to sustem portalowy ale nie phpnuke, a co domeny przypominam ze to jest nieoficjalna strona i napewno nie bede wykladal wlasnych pieniedzy na to by kupywac domene, sam fakt sie liczy ze i tak sporo zrobilem dla rozpowszechnienia mechaniaka w internecie!

Właśnie wróciłam do domku i pomyślałam, że brakuje mi w Łomży przytulnej kawiarenki, z domowym ciastem,ciasteczkami, różnymi rodzajami kaw, herbat i win, za które gotowa byłabym nawet dużo zapłacić. Szczególnie teraz, myśląc o nadchodzących jesiennych wieczorach stwierdzam, że bardzo chętnie posiedziałabym w takim miesjcu na wygodnej kanapie.

Pozdr.
Kasia :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org