sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prawdziwe oblicze Kaczora !!!!

MrS,
Oczywiscie, zgadzam sie z Twoimi spostrzezeniami, ze tak ogolnie biorac to wlasciwie admins czy tworcy tej strony nie maja bezposredniego wplywu na performance czy dzialanie ich strony, podlkreslajac: bezposredniego - bo na pewno maga, albo przynajmniej powinni, wywierac nacisk na tych, ktorzy sa za to odpowiedzialni, czyli tzw. ISP (Internet Service Providers).
wychu

Trzymajmy kciuki za LKS!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prawdziwe oblicze Kaczora !!!!

Bartez samochód to moje życie, bo jestem zawodowym kierowcą i mechanikiem, nie musisz mi mówić, co gdzie i kiedy trzeba robić w samochodzie, ale po przeczytaniu twojej wypowiedzi wyraźnie widać, że na mechanice się nie znasz, co prawda myślałem, że wypowiesz się na temat a nie odpowiesz na moje stwierdzenie dotyczące samochodu twojego Taty, a z twojej wcześniejszej wypowiedzi nie wynikało, że chodziło o badanie okresowe samochodu.

Niech bedzie Głosuje na MrS.A kto na mnie zagłosuje ???????????????????
wiecej kandydatów nie mam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oco wam biega ????????? dobra AMik sie zna na gratach Bartez sie zna na Hipermarketach i Lotniskach,MrS na Komputerach i sieci i tp. , kamcio77 wie gdzie co jest w Łomzy,PASJA sie zna na markach samochodowych, kaschia zależy tylko zeby to co pisze zeby sie umiesciło w gazecie ,: VipeR nie moze czytać bzdur i ma\iał sie nie odzywać DjNaPrI no ja nie wiem na czym sie zna no moze na programikach co obsługujo sie małe dzieci I nie pisz DUŻYMI LITERAMI .... , A JA sie znam na muzyce,kreceniu i wszystkim co zwiazane z muzyko !!!!!:D
POZDRAWIAM

Zbych

Twierdze to samo, co felix w stosunku do McBarteza, a swoją drogą to raczej powinno się znaleźć na forum politycznym a nie u nas zastanów się nad tym McBartez, po to tamto forum istnieje, aby tu nie zaśmiecać takimi sprawami naszego forum.

W Łomży nie ma klubów.Są tzw"dyskoteki", "puby",które z prawdziwymi pubami nic wspólnego nie mają ,i lokale,do których chodzi się "na piwo",a w których co sobotę są organizowane tzw. "potańcówki".Jeśli ktoś twierdzi że w Łomży widział jakiś klub, to tak naprawdę klubu z krwi i kości nie widział nigdy.Mało kto w tym mieście ma pojęcie o klubach z prawdziwego zdarzenia i wszystkim co wokół tego pojęcia oscyluje.Rację ma Mad_Blunted_Jazz pisząc iż łomżyńscy "dj-e" nie mają zielonego pojęcia o muzyce klubowej.A dzieje się tak dlatego, iż nie są to tak naprawde żadni dj-e,nawet jeśli sami się tak określają,a po prostu zwyczajni prezenterzy muzyki dance(nie mylić z disco, bo prawdziwe disco to też coś zupełnie innego).Zbyt małym jesteśmy miastem aby narodziła się u nas swoista bohema prawdziwych klubowiczów.To po pierwsze.Po drugie nikt w Łomży nie odważy się zainwestować w stworzenie klubu w prawdziwym tego słowa znaczeniu.Dlaczego?Patrz punkt pierwszy!.I wreszcie po trzecie ,w naszej łomżyńskiej, naturze leży małomiasteczkowość przez lata budowana na podwalinie muzyki pop, "dyskotek", i "znajomości na mieście".Niemożliwe?Włącz "inną muzykę" - wezmą cię za durnia,ubierz się "inaczej"- to wytkną cię palcem!Nie znasz bramkarzy?-to omijaj lokal! ...a jak już wejdziesz to miej się na baczności.
Oto Łomża! Właśnie tak to wygląda.Więc nie dziwcie się proszę nigdy więcej ,że dajmy na to Richie Hawtin czy Chris Liberator to dla tego nażelowanego chłopca stojącego za konsolą jednej z dyskotek to czarna magia.Heh... pozostaje chyba tylko czekać na nadejście lepszych czasów,bo inaczej to ja tego nie widzę, aczkolwiek jest w Łomży trochę kumatych ludzi z tych kręgów (pozdro Dj.Sensor)

P.S. Do Dj NaPrl: Termin "techno", określający rodzaj muzyki wywodzącej się bezpośrednio od acid house pojawił się po raz pierwszy w piśmie "The Face" w USA,w 1988 roku, w odniesieniu do nagrań prekursorów tego gatunku- "Big fun" Kevina Sundersona, "Strings of live" Derricka Maya i "No UFO's" Juana Atkinsa(wątpie żebyś o tym kiedykolwiek wiedział "technowcu").Zaznaczę tylko,że kultura hip hopu narodziła sie w latach siedemdiesiątych,w Nowym Jorku , w Bronx-ie.Samo pojęcie "hip hop"ściśle zostało sprecyzowane już około 1978 roku(czyli mniej więcej 10 lat wcześniej niż techno jak nietrudno zauważyć) za sprawą takich pionierów gatunku jak:Dj Kool Herc i Dj Hollywood,którzy miksowali taśmy(pierwsze albumy rap) Mc Coke La Rock,Mc Cowboy i Mc Melle Mei.Już na początku lat osiemdziesiątych zaczynały stawać się legendami takie formacje jak:The Sugarhill Gang,Grandmaster Flash & Furious Five,Kurtis Blow czy Afrika Bambaataa and The Soulsonic Force(defacto ten sam Afrika Bambaataa,który dziś od kilku już lat współpracuje z WestBam'em,tworząc swoiste elektro).Potem poszło jak po sznurku:Run DMC,LL Cool J,Fat Boys i wielu innych,a wszystko w czasach (mając na myśli przełom lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych) gdy termin techno jeszcze nikomu nawet nie przyszedł do głowy,a formacje typu Kraftwerk,Tangerine Dream czy Klaus Schultze dopiero eksperymentowały z mutacją dzwięków na kolejnej generacjii wynalezionego w latach sześćdziesiątych syntezatora Mooga.Więc nie opowiadaj głupot chłopcze która muzyka od której jest oficjalnie starsza jeżeli o żadnej nie masz jako takiego pojęcia.A to że Hip Hop to nie jest złoty interes(nie mylić nigdy hip hopu z "hip popem" czy "hip hopolo") wynika z tego,że jak powiedział kiedyś Św.P. Mag Magik I: "krwią i esencją hip hopu jest i zawsze będzie podziemie".Pięć razy pomyśl zanim coś powiesz(napiszesz).
A tak wogóle to ubolewam nad tym,że łomżyńska kultura techno,o ile można jako takim terminem operować,składa się w większej częsci z takich właśnie samozwańczych "didżeji cośtam" w ksywie ...heh!
P.S. 2 ...nie jestem żadnym mentorem mimo wszystko

Fajny zespół jak składu sobie nie może znaleźć;) Takie granie na siłe... bo koledzy mają długie włosy i grają w Bonarze to i my! A co! To nic, że nie mają pełnego składu i nikt nie chce z nimi grać:)

Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to,
że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek
Gilbert K. Chesterton

Jak wrażenia po występie Ani Mru Mru ?

Gilbert K. Chesterton

A ja bym chciał miec w Łomży metro :)

Chcecie lotniska poza terenami Łomży? Przecież są, np. w Warszawie :) A lotnie nie potrzebowały do tej pory lotniska, by latać, to i dalej obędą się bez tego luksusu :)

A gdzie namnie głos nie widze ??? JA siebie wybieram !!!

Gilbert K. Chesterton

McBartez Hipermarkieta nie bedzie tylko jakies biedronki i szajse co do okoły nich jest syf jak na ruskim targowisku:( a i nie denerwuj sie ze twój temat biore na tante forum rescept ALL i pozdro dla was .

AnalfABCDe

Ja podobnie jak Tiger: Zbych i XtraVert

Dj.Desk ma racje jakiś garbaty anioł wszedł na ziemie i powiedział że chcą wybudować Lotnisko w Czerwonym Borze na poligonie dawnym jakieś utrudnienia Majo ale załatwią to szybko  Nereczka wam Ludzie 

"Nadmiar demokracji to anarchia"

Siemka wam Ja wybieram : Zbych i XtraVert .A z Dj.Desk ty chłopie jesteś krótko na forum i robisz błędy ale piszesz o byle czym  zmień charakter pisma i pisz oczymś pożarnym a nie jak PEJA . Pozdro ALL 

"Nadmiar demokracji to anarchia"

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org