piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ile jeszcze??

Właśnie wczoraj wracając ze stokrotki miałam zakupy w dwóch torbach po 25gr i tylko wyszłam ze sklepu to zaraz mi się rączki w tych torbach pourywały..zdenerwowałam się bo przecież nie zostawię zakupów na środku chodnika i nie wrócę się do sklepu po zakup kolejnych reklamówek..jakoś to wszystko pozbierałam i doszłam do domu..a ile się w drodze naklełam.. :)
Dzisiaj i tak wszystko jest drogie to jeszcze takie coś wymyślili..Już to widzę że tym właścicielom sklepów chodzi o ochronę środowiska..Na szczęście jeszcze np w Witpolu tak nie robią-można zrobić normalne zakupy i normalnie je spakować,bez niespodzianek pózniej w drodze do domu

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ile jeszcze??

Zwykła reklamówka z polietylenu nie rozkłada się tysiące, a 400 lat. Reklamówka biodegradalna, jaką można kupić na przykład w Biedronce rozkłada się dwa lata. To jest różnica.

Wydaje mi się, że to nie chodzi o siedmiogorszową oszczędność, a o świadomość ekologiczną, która jest w Polsce na bardzo niskim poziomie. To tak jak z psimi kupami, których nikt nie sprząta, jak z segregacją śmieci. Złe nawyki koryguje się latami.

Mnie się pomysł wycofania nieekologicznych toreb bardzo podoba, nie jest dla mnie problemem noszenie w kieszeni torby czy plecaka płóciennej siatki. Przecież to tak naprawdę żaden wysiłek.

Program Zlotu Drużyn Hufca
z okazji Święta Niepodległości
9.11.08 - Imprezy w Drozdowie organizowane przez Starostwo Powiatowe w Łomży.
· 8.45 – zostaną podstawione autobusy na Placu Niepodległości celem przejazdu do Drozdowa.
· 9.30 – spotkanie w Muzeum Przyrodniczym w Drozdowie (złożenie wieńców i kwiatów)
· 10.00 - Msza Św. za ojczyznę w Kościele Parafialnym w Drozdowie
· 11.00 – Gra terenowa po Drozdowie (część I)
· 16.00 -16.30 - ognisko z kiełbaskami na terenie parku Muzeum Przyrody w Drozdowie
· 17.00 - koncert okolicznościowy
· 18.00 – spotkanie pokoleń
· 19.00 – powrót do Łomży
10.11.08
· 9.30 – zbiórka w Bursie nr 3, ul. Zjazd 3
· 11.30-14.00 – gra terenowa (część II)
· 14.00-15.30 – czas wolny
· 15.30 – zbiórka na ul. Sienkiewicza, pomoc przy organizacji „Inscenizacji śmierci L. Kaliwody.”
· 16.00-16.45 – „Inscenizacja rozbrajania Niemców oraz śmierci L. Kaliwody”
· 17.00 – spotkanie w Domu Harcerza, śpiewanki, omówienie gry
· 18.00- koncert Łomżyńskiej Orkiestry Kameralnej z okazji 90 rocznicy Odzyskania Niepodległości
11.11.08
· 8.30 – zbiórka przy pomniku Poległych Harcerzy przy ul. Polowej
· 9.00 - udział w uroczystościach ogólnomiejskich na ul. Sienkiewicza przy Tablicy Pamiątkowej Leona Kaliwody.
Apel Poległych
· 10.00 Msza Św. za Ojczyznę w Katedrze Łomżyńskiej
Ok. 11.30 – podsumowanie Zlotu, wręczenie dyplomów i nagród

buahahahahahahahahah -i to jest program?????? chyba dla kleryków i przedszkolaków

http://www.4lomza.pl/fotogaleria.php?id=52553

nie no chlopaki wy to sie prezentować umiecie, tylko jakieś takie minki nie tęgie czyżby kac????..;)

p.s pozdrawiam fanów boskiej trójki..:)

tak cięzko zadzwonic do sklepu i sie zapytać??!

Czy w Łomży są jakieś firmy lub osoby zajmujące się
profesjonalnie usługami w zakresie aranżacji wnętrz?? Poszukuję
pomysłów na wykończenie wnętrza w domu jednorodzinnym.
Chciałabym, aby był to ktoś sprawdzony i przystępny cenowo. Z góry dziękuję.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org